Hirdetés
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Vivo X200 FE – fenséges méret
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
djtörök
senior tag
Ajánljatok valami jó custom romot, aminek jó a multitaskingja és nincs komolyabb hibája!
-
nagyra
tag
válasz
vipviform
üzenetére
Igen, de eléggé nehéz volt (legalábbis számomra) megtalálni a megfelelő technikát a leszedéshez. A youtube-on egy csomó videó van, mindenhol máshogy szedik le. Próbáltam fentről, oldalról, de sajnos nem is jött le könnyen, meg picit látszódik is a feszegetés helye (műanyag mobiltelefon szétszedővel csináltam). Végül alulról indul jött le a hátlap, onnantól kezdve egy mozdulat a csere

-
dio001
tag
Egy rövid észrevétel, kérdés. A hátlapon (fekete) gyárilag ilyen halvány a logó? Szinte alig látni, csak ha fény felé fordítom akkor, és akkor éppen csak. A másik a hangszóró, csak a jobb oldali szól. A bal oldali az csak vakhangszóró. Mintha olvastam volna valahol hogy az csak oda lett rakva hogy szimmetrikus legyen.
-
dio001
tag
Sziasztok. Nekem tegnap érkezett meg a telefon.3/32 fekete (eustock) Eddig tetszik. Most éppen tokot és fóliát keresek rá. Nem szeretnék Kínából rendelni, hátha itt város szinten meg tudom oldani. Üdv
io -
nagyra
tag
Megjött a Sony kamera modulom, Ali-ról, jelenleg 8,6$

Hááát sokat nem javult a kép a Samsunghoz képest (ahogy várható volt), sötétben talán picit jobb, illetve megjelent a bődületes ISO 6400 is (semmi értelme, abszolút zaj a kép
)Innen rendelve:
https://www.aliexpress.com/item/New-Original-For-Xiaomi-Redmi-Note-4X-Rear-Back-Camera-Module-Flex-Cable-High-Quality/32825499032.htmlAzért a megrendelésnél megírtam neki, hogy a képen is látható Sony module - OHP0240 verziót küldje.
-
Flashget
félisten
-
Termi92
tag
És valóban. Fel is dobtam most reggel. Ami nagyon érdekes, hogy 1,6ghz-nél nem lehet feljebb húzni processzort (magisk+kernel auditor/Ex kernel manager). Hiába húzom fel 2-re, visszaállítja 1,6 ghz-re. A fingerprint sensor tényleg nem működik, az infra passz. Minden más működő képesnek tűnik (wifi, mobil net, Bluetooth, stb), de semmivel sem gyorsabb/lassabb a rendszer mint egy AEX vagy Resurrection Remix (csak hiányzik az összes beállítási lehetőség ami ezekben jelen van) szóval nem látom sok értelmét ennek a portnak. Max a tudat, hogy igen, ez Android One rendszer.
-
Termi92
tag
válasz
Black_Raven
üzenetére
Ami megjelent A1 port XDA-n az már [DISCONTINUED] lett.
https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/rom-androidone-7-9-21-xiaomi-redmi-note-t3691907 -
trebrona
nagyúr
válasz
Black_Raven
üzenetére
De miért nem igényled meg? Attól, hogy megvan az engedély, nem kell azonnal nyitni.
-
vipviform
senior tag
válasz
Black_Raven
üzenetére
Talán több idő kellene, de próba cseresznye
Az aktivitás pozitív eléréséhez , jelen kell lenni az angol MIUI fórumon is, nem biztos, hogy elég egy MIUI fiók... -
vipviform
senior tag
válasz
redelectro
üzenetére
Sajnálom, de akkor a jobb árért, egy kicsit rá kell költeni.

-
Black_Raven
veterán
válasz
vipviform
üzenetére
Akkor elméletileg ha forditva csinálom, egyből vagyis gyorsan lehet BL-t nyitni.Mert több mint egy hete már csatoltam a telefont a Mi fiókhoz(fejlesztőiben) ami a 72 óra lenne, de engedélyt még nem kértem. Még nem kell a BL nyitás. Viszont ha majd nyitok, már nem kell a 3 napot kivárnom. Vagy nem így működik? Ha kész lesz az A1 portolása bugfixel, akkor nyitok.
Mire kellene több idő?
-
redelectro
csendes tag
válasz
vipviform
üzenetére
Kedves vipviform, ezaz, hogy semmilyen veszélyhelyzet, vagy extrémkedés nem volt a teló körül. Mégis behorpadt, és pont az lehet majd gond, amit leírtál. Gondolkoztam is a 4/64-esre cseréjén, de egyelőre túl szoros a kapcsolatunk, mondhatni mély nyomot hagytunk egymásban...

-
vipviform
senior tag
válasz
littlelion21
üzenetére
Lehelet vékony ez az alu hátlap, tényleg könnyen sérül. Zsebkímélés az egyik megoldás, a másik, mint írtam egy extra védő tok, bár ettől elveszti a szépségét...
pl. https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xredmi+note+4x+hard+case.TRS0&_nkw=redmi+note+4x+hard+case&_sacat=0
-
littlelion21
addikt
válasz
redelectro
üzenetére
Redmi 3 Pro-nál ugyanígy jártam, vigyázás van, ipaky tok, stb.., erre egyszer kb. ugyanezt találtam a tok alatt.
-
Janou
őstag
Sziasztok
Na megjött ma a teló. Bekapcsoltam, minden frankó. BL nyitási engedélyt is megkaptam, már csak várom hogy az unlock tool is engedje a nyitást.

-
vipviform
senior tag
válasz
redelectro
üzenetére
Ha sokszor van veszélyhelyzet, zseb, stb. akkor mihamarabb védőtokot kell használni. Nem azért mert egy kis horpadással nem lehet élni, hanem, ha jön az új teló és váltani akarsz, akkor komoly értékcsökkentő tényező lesz belőle, vagy eladás előtt, hátlapcsere x forintért...
-
vipviform
senior tag
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Na azt én se kaptam, csak egyszerűen megnyitották. /persze óránként ránéztem...
/ -
redelectro
csendes tag
-
Gloob
addikt
Az én Xiaomi fiókom van már vagy 4 éves, vagy még több is, még a Redmi 1S idejéből. Miután attól a telefontól megválltam, rá se néztem a fókra. A nyitás az engedély kérésétől számítva pár órán belül megvolt. Pedig már az új progival kellett csinálnom. Lehet, hogy szerencsém volt, nem tudom.
-
paolinho
addikt
Késtem
Igen, úgy van, ahogy azt (#15034) sanyi0627 is írta. Az engedélyt megkapod, aztán párosítod a telót a Mi fiókkal, és aztán indul a 72 óra. Ha visszatérsz az általad is belinkelt oldalra, akkor ott tudod követni a 72 óra fogyását. Amikor leketyeg az idő, simán tudod nyitni a bootloader-t.
-
Termi92
tag
Az a lényeg hogy először a miui fiókodnak kérsz "engedélyt" BL nyitásához. Ezután ha bármilyen telefont hozzá kapcsolsz ehhez az adott fiókhoz minden telefonnál várni kell még 72 órát. (Az sms érkezése amúgy nem kötött 72 óra, nekem az anno majdnem 2 hét volt.)
Tehát ha valamikor veszel majd egy új Xiaomi telefont, a BL nyitásához nem kell újra engedélyt kérni (és nem kell az sms-t várni), csak 72 órának kell eltelnie a telefon fiókhoz való csatolása után.Ez egy biztonsági folyamat része -akar lenni- miszerint ha valaki ellopja a telefonodat, és hozzá köti a saját fiókját aminek van BL nyitásához jogosultsága, akkor ne tudják egyből nyitni a telefont, ezzel törölve róla MIUI-t, esélyt nem adva rá, hogy a xiaomi beépített telefon keresőjében megtaláld. (Legalábbis erre jutottam azalatt a 72 óra alatt amíg szidtam Xiaomit, hogy nem tudom még oldani telefont.)
-
djtörök
senior tag
Rootolva lett a készülékem magiskkel. De nem tudok root jogosultságot adni semelyik appnak.
twrp-ből telepítettem a magisket, majd a lazyflashert. Valamit rosszul csináltam? Root checker szerint rootolt a készülék. -
Gloob
addikt
válasz
Feri1977
üzenetére
Feri!
Mi működik fordítva? Ha a néma be van kapcsolva, akkor néma üzemmód van, azaz nincs hang. Azért néma a kapcsoló neve. Esetleg még lehetne némítás a neve. A rezgő ha be van kapcsolva, akkor rezgés van. Ha ki, akkor nincs rezgés. Mi ezen a fordított működés?
A másik pedig, jó lenne megtanulni helyesen, és főleg magyarul fogalmazni, hogy meg is lehessen érteni?
"ha a néma be van kapcsolva akkor se rezeg se hang legyen"
Namost ez itt mi akart lenni? Én nagyjából megfejtettem, de lehetne pontosan is fogalmazni! -
aytukabozs
addikt
válasz
zileut
üzenetére
A screenshot a barátnőm telójáról van, igaz nem rmn4 hanem mi4 (glob stable miui 9),
de az minden állitgatás nélkül, csak a 2 kapcsolóval rezeg, némán...értesítéskor is!
És nem félre olvastam, hanem félre írtam.
Egy 3 órás értekezleten 0-ra szívták az agyamat ma
Azt akartam írni hogy "mi lehet ennél valódibb rezgő üzemmód?" -
zileut
tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Félre olvastad. Valódi rezgő üzemmódot írtam, és nem néma üzemmódot. A képen lévő kapcsolókat használtam én is, de azt nem tudtam beállítani, hogy rezgő módban hívásnál ill. értesítésésnél csak rezegjen, mert a képen mutatott kapcsolokkal csak a hívást állítja be rezgőre az alkalmazás értesítést nem.
-
Feri1977
senior tag
válasz
helixP
üzenetére
Én értem a problémáját, nekem is szokatlan volt ez, mert pont fordítva működik mint a többi telón, ha a néma be van kapcsolva akkor se rezeg se hang legyen, a másik kapcsoló más telón meg a rezgés volt rögtön, azaz rezgett, vagy hang a harmadik, itt külön van szedve, és fordítva működik, de már megszoktam.
-
zileut
tag
Ok. Ezeket próbáltam én is. Kár, hogy nincs olyan rezgő kapcsoló, ami valódi rezgő üzemmód.
Vagyis hívásnál és értesítésnél csak rezeg. -
zileut
tag
Hogyan lehet azt beállítani, hogy rezgő üzemmódban az értesítések rezegjenek és ne adjanak ki hangot?
Jól gondolom, hogy csak úgy lehetséges, ha minden egyes alkalmazásánál ezt külön beállítom.
Igazság szerint az lenne a legjobb és legegyszerűbb, ha lenne rá mód, hogy ha rezgőre állítom akkor automatikusan a hívásnál és az értesítésnél csaj rezegne, ha viszont némára akkor viszont minden hangjelzést kikapcsol. -
Indian74
senior tag
Kérdésedre a válaszok.
Gondolom a full wipe megvolt előtte??
IGEN
Viszont vissza olvasva, az az érzésem, hogy a rom telepítés után flashelted a Lazyflashert is??
IGEN
Szerintem a root-al ronthattam el valamit.
Most sikerül a MIUI 8 Global romot visszarakni.
És köszönöm mindenkinek a segítségét.
-
Gloob
addikt
válasz
Indian74
üzenetére
Valamit kérdeznék. Ha jól értem, akkor egy MIUI Global romot cseréltél egy custom romra. Gondolom a full wipe megvolt előtte. Viszont vissza olvasva, az az érzésem, hogy a rom telepítés után flashelted a Lazyflashert is. No az szerintem nem kell. Az csak a MIUI romok esetén kell, de ott sem mindig. Az EU Dev esetén nincs szükség rá!
-
djtörök
senior tag
Ha a magisket felraktam twrp-ből, akkor már van root hozzáférés, vagy kell telepíteni supersu-t?
-
Kobe
veterán
sziasztok
miui 9 mikor várható B20-ra ? nekem valamiért nem akarja feldobni, bezzeg a 3 éves MI4 esem már rég megkapta....
-
kukinyo
addikt
válasz
aytukabozs
üzenetére
Én is valahogy olyan tájban nyitottam. És szintén nem voltam túl aktív a MI fórumán.

No majd meglátjuk, holnap itt a készülék.
Köszönöm szépen a választ. -
aytukabozs
addikt
-
xigris
őstag
Az sms csak visszajelzés, hogy lehet,de ki kell várni,sajna én is így voltam
-
Indian74
senior tag
Nem hiszem hogy ezt rontottam volna el mert ez volt fent a telomon miui_HMNote4Global_7.10.19.
És ezt raktam volna fel,lineage-15.0-20171008-MOD-mido,ilyet vagy még ez,RR-N-v5.8.5-20171023-mido-Final.
És Fastboot alól hogy teszem vissza az eredeti romot,ami a telom volt??? -
kukinyo
addikt
Sziasztok!
Az a kérdésem, ha én már nyitottam BL-t másik telefonon, a nyitási procedúrát akkor is végig kell játszanom a leírás szerint? -
Som@
őstag
Sziasztok!
Megjött a készülék, unlockolnám. Már több, mint 72 órája megigényeltem az engedélyt a xiaomi weboldalán. Kaptam SMS-t is.
Erre ma ez a kép fogad. Felrobbanok.
Ilyenkor mi a ....van?
Mit lehet tenni?

-
Indian74
senior tag
De egy fontos kérdés ilyen estben a eredeti romot pl 8as verziót hogy tudnám visszavarázsolni a telefonra??

-
Indian74
senior tag
Xiaomi redmi note 4 -em van (Snapi 625-ös) 4/64-es,szerintem a mido a jó rá,de lehet hogy tévedtem.

-
jimmy5
aktív tag
Hali
Kitöröltem a Xiaomi keretrendszert és minden megy tovább mintha semmi nem történt volna. 😁😀
-
Indian74
senior tag
Üdv mindenkinek !
Valamiért nem megy a telefonom,mindent a leírás alapján,plusz a videókat is néztem,az mégsem jó valami.
TRWP,root meg minden egyéb, lazyflasher
(ha ezt nem installáljuk fel bekapcsolás előtt, amikor egy új modot rakunk fel MIUI rendszerre, akkor nagy valószínűséggel nem is fog bootolni a telefon).
És nem megy a telefon,bármit rakok rá Custom rom,max a MI jelet látom.
Fastboot beindul TRWP megy,de mégsem tudom rájönni hogy mit is rontottam el.
-
vigyori78
őstag
-
Upo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
De most a telefonon állítottad át. Én meg azt írtam, hogy a Telekomnál állítsd át (a szolgáltató), és akkor nem lesz gond többet vele. Én is mindig elfelejtettem, rom csere, mókolás után nem vették fel, stb. Meguntam, a 1430 telefonos menüben bekapcsoltam, azóta már egyik telefonon se kell bekapcsolgatni mert az lett az alapértelmezett.
crok: a telefonkönyvben szereplést érdekes mód mindig megkérdezik, nemrég aktiváltam domino sim-et (telekomnál ugye nem lehet neten csak élő ügyfélszolgálatos hívással
), hívószám kijelzés szóba se került, azt is a 1430-on kapcsoltam át... 
-
Igen Telekomos vagyok , új SIM kártya kértem és szépen be is laktam a kártyát. De akiket eddig hívtam vagy nem vették fel , aki még igen az szóvá tette hogy miért ismeretlenül hívom. Na puff.

Aztán reggel óta vadásztam a beállítások alatt ezt a menüt, de hogy így el legyen rejtve...
KamuMazsola
Remélem többet nem kell keresnem. Azért köszi. -
KamuMazsola
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Amikor belépsz a beállításokba a legfelső sor a kereső. Oda bírod pl hívó és már adja is a találatokat.
-
Upo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Gondolom telekom, hogy a vacogós krokodil morzsolgassa a mogyoróikat...
Ügyfélszolgálat önki menüben vagy a telekom app-ban ha bekapcsolod akkor többet nem kell vele szenvedni. Nem tudom miért tartják alapból kikapcsolva, és még véletlenül se kérdeznek rá amikor az ember köti az előfizetést...
-
-
vadkörte
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ja, hogy a hívószámkijelzésre gondoltál...

Lásd trebona, vagy tárcsázó app/Beállítások/További beállítások/Hívásazonosító/Hívásazonosító kiválasztod a szimpatikust.
-
-
trebrona
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Hívószám kijelzés.

Beállítások=>Rendszer alkalmazások=>Telefon
-
-
vadkörte
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Hívás elrejtés??? (fekete listás hívás szűrésre gondolsz?)
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, merre találom azt a menü pontot ahol a hívás elrejtése vagy megjelenítésére hívatott beállításokat lehet módosítani? -
crok
Topikgazda
A Chrome-ban kikapcsolni nem lehet (changelog-ban anno megkerestem én is csak már nem emlékszem a verzióra.. utána 2 verzióig volt egy flag amivel még lehetett játszani) úgyhogy maradt a másik oldalról megfogás, hogy több background app-ot engedsz és akkor se az LMK se a ActivityManager nem kezdi el kilőni a (tabváltás után background appként kategorizált) tab folyamatokat. Operával meg egyéb mással azért nincs ilyen gond, mert service-ként eleve indul oprendszer startkor egy folyamat és az app megnyitásakor abból forkolja magát - így már nem background app lesz az Opera se ha alkalmazást váltasz hanem a service-ből forkolt folyamat, jó alacsony OOM_ADJ-vel és azt nagyon-nagyon a sor végén lövi ki csak az ActivityManager és az LMK is.
-
Upo
addikt
A chrome egy külön állatfaj, olvastam hogy valamelyik verziótól kezdve direkt beépítették hogy laponként tudja dobálni a ramból, volt belőle hír is, büszkék voltak magukra nagyon miatta. Elő lehet valószínű keresni a changelogból is. Úgyhogy a lapok kidobálását nem tudod megakadályozni, esetleg a jobb ram managementtel csökkenteni a hajlamot. Bár lehet hogy van valami beállítás amivel ezt ki lehet kapcsolni, azt esetleg még érdemes lehet beépíteni ha kiderül.
-
crok
Topikgazda
válasz
vipviform
üzenetére
A használat módja nálam is ilyen, én ha valamit *befejezek* általában forcekill-el kilövöm a folyamatot - de előfordul másfajta használati mód is és az appok megírása is sajnos máshogy működik.. ezért van az, hogy pl. a Chrome-ot megnyitva "lakatolás után" is marad a tab újratöltés, ugyanis a lakatolással az app szülőfolyamatát lakatolod, azt valóban nem fogja bezárni, ellenben ezt a gyermekfolyamatok nem öröklik meg (ami fura, mert linux-on ez default..) vagyis a tabok folyamatait attól még megszűntetheti, ami egy több tabos böngészés közbeni posztíráskor vagy formkitöltéskor, főleg ha már szemmel jól láthatóan sok dolgot megírtál/kitöltöttél akkor meglehetősen kellemetlen tud lenni az adatvesztés, a feleslegesen betöltött oldal utáni esetleges mobiladat forgalomról nem is beszélve.
Senkinek használnia nem kell, ez egy lehetőség, azért is választottam 3 felé mert úgy néz ki, hogy a mic fix-et integrálták az új dev ROM-ba. Viszont ezzel pl. a Chrome több tab mellett se tölt újra tabokat. (Update-et ha csinálok még nem írom ide csak a blogomba.)
-
Upo
addikt
válasz
vipviform
üzenetére
Erre csak azt tudnám kérdezni, mint Ábel a reklámban...
Akkor miért nem veszel 1 giga ramos telefont? Bezárod, legközelebb megint a háttértárról kell betöltenie (feleslegesen terheli a flash chipet vele), és a ramból sokkal gyorsabb elővenni mint a háttértárról. De mindenki úgy rongálja a hardverét ahogy akarja. Ebben a felgyorsult csereciklusú világban az első tulajt még így is simán kiszolgálja (bár a redmi2-nél voltak tömeges emmc halálok).

Egyszer próbáld ki hogy bezárogatások nélkül használod, még az akku is tovább fogja bírni hogy nem kell mindig a tárhelynek túlfogyasztania.
-
Upo
addikt
Az az egész bekezdés gyönyörű, nagyon félrement a copy/paste. Íme, minden mondata hazugság:
" IP68 szabvány szerint por- és vzálló: legfeljebb 1,5 m-en 30 percig víz alatt is használható | Dual pixel technológia: gyengébb fényviszonyok között is jóminőségű fotók készíthetők | Gyorstöltés: gyorstöltő segítségével már 30 perc alatt 60%-ra tölthető | Samsung Pay: Visa és MasterCard kártyák helyett már a mobiloddal is fizethetsz "

Nyilván valami galaxy s7-ből vagy hasonlóból maradhatott benne...
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest