- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
donatel
tag
válasz
kraftxld #6645 üzenetére
Konkrétan letudnád irni hogy mit nézzek meg a DNS-ben, tűzfalban és hálózati kommunikációban.
A tűzfalat azt letiltottam mind a szerveren (Win2003) és mind a desktopon (Win7) amelyről szeretném a csoportházirend kezelést végezni.
A szerverre AD, DNS, WINS és DHCP van telepítve. A DHCP ad autómatikusan IP címet ennek a Win7-es dektopnak.
A szerveren az NTDS és a SYSVOL mappát nem a C meghajtóra hanem egy másik meghajtóra (E drive) telepítettem. -
donatel
tag
Windows 7 cliensre feltelepítettem a Group Policy Management Console-t és mikor elindítom és próbálok a tartományhoz csatlakozni azt írja ki hogy az RPC kiszolgáló nem érhető el.A szerveren Windows Server 2003 fut. Ez egy virtuális hálózat.
mi lehet a probléma? -
donatel
tag
Van egy virtuális hálózatom 1 windows server 2003 és 1 WinXP desktop és 1 Win7 desktop.
A Remote Desktop-ban ha be hozom a gépeket akkor a dektopokon kijelentkezik csak a remote desktopban látom az asztalt. Van valami beállítás hogy ne jelentkezzen ki a munkaállomás hogy ha rájelentkezek? Azt szeretném hogy ne csak a Remote Desktopban lássam az asztalt hanem hogy ha VMware-ban átmegyek annak a desktopnak a tab-jára akkor ott is meg maradjon az asztal ne jelentkezen ki. -
donatel
tag
Windows Server 2003-nál a group policy-ban van olyan beállítási lehetőség hogy a Sajátgép/Hálózati helyek és azon belül a Teljes hálózat - menüt ne érje el vagy ne lássa egy felhasználó? Azt tudom hogy a Sajátgépet azt el lehet tüntetni, hogy ne jelenjen meg a gépen, de én csak a Teljes hálózat menüt szeretném.
-
donatel
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy mik azok a dolgok amiket egy fő szerverre érdemes telepíteni(pl. AD, DNS, DHCP, vagy Files Server stb.) és mik azok a dolgok amiket inkább érdemes külön kiszolgálón (akár egymástol is külön) üzemeltetni (pl. WSUS server, Exchange server, ISA server stb.)
tehát pl.
Fő szerver: AD, DNS, DHSCP, File Server stb.
2. szerver: Exchange server
3. szerver: ISA server
4. szerver: WSUS server
mi az ami a másikkal mehet nyugodtan egy kiszolgálón stb. -
donatel
tag
válasz
InfiniteReality #6370 üzenetére
-
donatel
tag
válasz
InfiniteReality #6360 üzenetére
letöltöttem a kixtart.org-ról a legújabb változatott (kixtart 2010 4.62).
hogy kell ezt használni? windows alól lehet ezt futtatni, vagy cmd alól fut?
script programozást az nem tanultam, azért érdeztem hogy nincs e kész script fileok windows server 2003-hoz. -
donatel
tag
Nem tudtok szkripteket(vagy kész .bat fileokat) amelyeket a windows server 2003 hálózazok üzemeltetéséhez jól lehet használni.
Nincs olyan honlap ahol lehet ilyen dolgokat olvasni vagy esetleg letölteni, amiket egy rendszer felügyeletéhez egy rendszergazda jól használhat? Kifejezetten windows server hálózatokhoz használható szkriptek érdekelnének. -
donatel
tag
válasz
InfiniteReality #6356 üzenetére
Ez a Windows Server 2003 csak egy virtuális gép amit VMware Workstation-ba hoztam létre plussz 3db virtuális munkaállomás (ami egy teszt virtuális hálózat).
Magán a laptopon Windows 7-et futtatok.
A router-ban a DHCP ki van kapcsolva csak egy címtartomány van kijelölve amit enged.
-
donatel
tag
válasz
InfiniteReality #6354 üzenetére
A forwardereknél elgé ha csak a router(192.168.1.1) ip-jét adom meg?
A router-en be van állítva az intrnetszolgáltató két DNS server címe.
Vagy ezeket is még meg kell adnom a forwarders-ben? -
donatel
tag
válasz
InfiniteReality #6352 üzenetére
Meg lett, hogy mi a probléma.
A Windows server 2003-on a TCP/IP-ben ez elsődleges DNS-nél a routert(192.168.1.1, ami ugyanott a default gateway is) adtam meg, nem pedig a 127.0.0.1 amit maga a DNS server is beállít a telepítésnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest