- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolesz6
aktív tag
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
zsolesz6 #6687 üzenetére
Sziasztok!
A problémám a következő. A server, illetve a gépek amik a server mögött vannak, nem mennek fel sem microsoft oldalakra, sem antivirusos oldalakra. Ennek eredményeként sem a server, sem az ISA, sem a kliens gépek nem tudnak frissülni. Utána néztem ISA-ban, és nem találtam olyan tiltást ami ezekra ez oldalakra vonatkozna? Elképzelhető hogy bekaptam valami vírust? Kaspersky live cd-vel érdemes megpróbálni?
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudtok winserver2003-ra valami olyan programot, ami normálisan kiszolgálja a win7-es gépeket? Az a baj, hogy most nem élnek a tiltások, tehát a felhasználók tudnak írni c-re, illetve elérik egymás hálózati meghajtóit, amik AD-ban vannak hozzárendelve az emberkékhez, és elvileg mindenki csak a sajátját láthatja.
-
zsolesz6
aktív tag
Okés bocsi. Csak időm sem volt fórumozni. Szóval kijelöltem az osztály emberkéit, kivéve a csoportot. Az emberkéket áthelyeztem egy osztállyal feljebb, kitöröltem őket az eddigi csoportjukból, és hozzáadtam őket az újhoz. TC-ben kitöröltem a tavalyi mappájukat, teljese egészében, aztán AD-ben megintcsak kijelöltem az aktuális osztály emberkéit, a csoport nélkül, és jobbgomb tulajdonságokban, profil, és ott megadtam nekik a meghajtójukat (nálunk M: ) de kinek mi a szimpatikus, valamint megadtam az elérési útját Nálunk ez a 12 a esetében pl így nézett ki \\gepeszeti.local\diakok\12evf\12a\%username% A %username% azért kell, hogy mindenkinek a saját felhasználónevével hoz létre egy mappát a hálózaton, amit csak ő lát, illetve a tanárok, mert az külön be van állítva.
-
zsolesz6
aktív tag
Egy nagyon alap dologban szeretnék segítséget kérni, mert évente 1x kell megcsináljam és sajnos már elfelejtettem hogy hogyan.
Iskolában dolozom rendszergazdaként, és fel kell vegyem az 9. évfolyamosokat mint új felhasználókat. Azzal nincs is gondom, viszont ahhoz hogy új kilencedikeseket tudjak felvenni, a tavalyiakat, egy osztállyal feljebb kell hogy helyezzem a 10-be és így tovább. Áthelyezéssel ez megy is, de a csoporttagság nem íródik át automatikusan, illetve a felhasználóhoz rendelt fiók elérési útja sem módosul. Tehát marad a tavalyi osztályában. Az világos hogy a végéről kell kezdenem, mármint először törlöm a 12-eseket, aztán a 11-et áthelyezem, és így tovább.
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
InfiniteReality #6400 üzenetére
Ebben csak egy. Ez a 10.2-es IP című. A 10.1-esben van 2 db, mert arra van felkonfigolva a közhálós net, és abból megy tovább a routerbe.
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a két serverem közül, az amelyiken az AD van, újraindítás után változó ideig normálisan működik, aztán egyszer csak nem hajlandó kiszolgálni a hálózat gépeit. Ez az ő működésén nem látszik, tehát nem ír hibajelzést, ugyanúgy működik a hálókártya, net van rajta, de nem lehet pingelni, a tartományban lévő gépeket nem szolgálja ki, és távoli asztallal sem lehet rá csatlakozni. Valaki találkozott már hasonlóval?
-
zsolesz6
aktív tag
Szerintem tuti bekaptam egy vírust. A vírusirtó nem tud frissíteni, az esset online oldala valami hibával megszakad, akárcsak a microsoft oldala. A vírusirtó meg nem talál semmi, gondolom azért, mert régi az adatbázisa. Csökkentett módban sem engedi az esset online-t :S Valami tipp?
-
zsolesz6
aktív tag
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
kraftxld #6373 üzenetére
Ezt a servert már így örököltem, az előző admintól. Mi az az FSMO? Amúgy van egy másik server is, de az nagyon gyenge, és csak proxy servernek van beállítva, valamint arra van felkonfigolva a közhálós net. Az mást biztos nem bírna el. (Egyébként közép iskola révén az 1200 felhasználó természetesen nem egyidejűleg használja a gépeket, max 180-190-en tudják használni egyszerre) A dolgozók pedig jellemzően nem lépnek be tartományba, hálózatot általában hálózati mappaként érik el, kinek mi kell.
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Van valami egyszerű mód a WinServer 2003 javítására? Nem tudom miért, de mostanában valamiért folyton összeomlik, magától átáll a billentyűzetkiosztás angolra. Nem akarom újra rakni, mert ezen a serveren megy az ISA, és az AD is, több mint 1200 felhasználóval, és elég nagy munka lenne az ISA-t újra konfigolni, illetve felvenni a felhasználókat. Bár ezeknek a beállításait már exportáltam, azt hiszem ISA-t csv-be, AD-t pedig txt-be. Az ISA-ban találtam importálást, szóval azt egyszerűen vissza tudnám rakni elvileg, viszont AD-ban nem. Amit onnan exportáltam txt-t, azt hogyan tudnám visszaimportálni? Próbálkoztam CHKDSK-val javítani a rendszert, de az sem vezetett eredményre. Ha pedig újraindítok, akkor olyan képernyő fogad, hogy egy vagy több illesztőprogram, illetve szolgáltatás hibát jelzett, ezért leállt.
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írom a kérdésemet, de tudja esetleg valaki, hogy WinServer 2003+proxy server miért nem engedi ki az androidos telefont wifin a netre? Mindíg proxy server hibát kapok, pedig be van állítva a telefonon a proxy. A wifihez tudok csatlakozni, csak nincs adatforgalmam.
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
A munkahelyemen az előző rendszergazda valahogy letiltotta az mp3-ak letöltését, elméletileg ISA-ban. Csak az a gond, hogy nem találom sehol ezt a tiltó szabályt, és most engedélyeznem kellene.
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Egy apró segítségre lenne szükségem. Hogyan lehet egy AD felhasználó profiljának hátterét beállítani, módosítani. Mert a mostaniban alapból a szürke háttér van, ha pedig nem adom hozzá a profilt, akkor a sima lankással jön be. Viszont nekem egy bizonyos képet kellene háttérként beállítanom.
-
zsolesz6
aktív tag
Valaki mondjon már valami olyan progit, amibe el lehet menteni különböző hálózati beállításokat, és ott egy kattintással átállni teszem azt az otthoni beállításokról a munkahelyire stb. Előre is köszi.
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
Hedgehanter #6052 üzenetére
Na sikerült megoldani úgy látszik. Kicsit babrás de legalább megy
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
Visormail #6050 üzenetére
Ez valóban hasznos volt. Nagyon köszönöm. De sajnos nem megoldás a problémámra. Nekem a felhasználóim ugyanis már léteznek, csak aki tavaly volt pl. 9.a osztályos, az idén már 10. a osztályos. A felhasználókat már sikerült átraknom próba szinten, a csoporttagságaikat is sikerült már nagy tételben átállítanom. Már csak arra nem találtam megoldást hogy a hálózati tárhelyének elérési útja is 1 osztállyal nőjjön. Teszem azt \\server\diakok\9.évf\9a helyett ez idén már \\server\diakok\10.évf\10a-nak kellene lennie, és erre még nem sikerült megoldást találnom. A 9. illetve 13. oszályosok számára nagyon jó a megoldás amit küldél, viszont itt még van további 800 felhasználóm kb akiket viszont 1 évfolyammal feljebb kéne léptetni, valami nagyüzemi módon.
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Iskolában dolgozom rendszergazdaként. Szeptemberben első feladat az lenne, hogy az új gyerekeknek felhasználónevet, ill. jelszót adjak. Ezek a 9. és a 13. osztályos tanulók, a többieket pedig egy évvel feljebb léptessem. Van erre valami egyszerű megoldás Wis server 2003-ban. Active Directory segítségével veszem fel az emberkéket.
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok.
Következő a problémám. Előző rendszergazda ISA-ban letiltotta a netrádiókat. Most engedélyeznem kellene ezeket, de a tiltott url-ek között nem találok semmi erre utalót, hogy kitörölhessem. Valakinek van valami tippje?
Előre is köszönöm. -
zsolesz6
aktív tag
Áhá. Most nézem hogy a Proxys progi csak rootolt telóval működik. Lehet ez lesz a gond. De köszönöm a segítséget.
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnéki kérni. Androidos telefonnal nem tudok csatlakozni a munkahelyi hálózathoz. A hálózaton van proxy kiszolgáló, amit a 2.1-es andoid alapból nem tud kezelni, de szedtem le hozzá egy progit ami elvileg megcsinálja. DHCP-vel tudok csatlakozni a hálózatra, de nem megy ki netre, ha pedig statikus IP címet adok neki nem is csatlakozik. Gondoltam lefoglalok egy IP-t a teló MAC címére, de nem tudom hol kell Windows server 2003-ban. Segítségeteket előre is köszönöm.
-
zsolesz6
aktív tag
Win Server 2003-ra milyen belső levelezőt ajánlanátok?
-
zsolesz6
aktív tag
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
kraftxld #5786 üzenetére
Ez világos. Viszont a gépek között vannak laptopok, amiket állandóan hurcolna, másrészt meg nem képesek felfogni hogy ha otthon vannak akkor hogy lehet simán a gépre bejelentkezni, nem pedig tartományba. Ezért lenne egyszerűbb, ha nem raknám tartományba, nem adnék nekik rendszergazdai jogokat, csak simán a gépre jelentkeznének be, és megkapnák a hálózati meghajtókat, hogy tudjanak rajta dolgozni.
-
zsolesz6
aktív tag
Heló!
Segítség kellene. Csatlakoztatok egy hálózati meghajtót, de újraindítás vagy kijelentkezés után a windows nem tudja újracsatolni. Ekkor leválasztom, próbálom manuálisan újracsatlakoztatni, és a windows azt írja hogy nem tud csatlakozni a kiszolgálóhoz. A kliens win7, a server 2003. A kliens nincs tartományba téve, ezért kell hálózati meghajtóval csatolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Nintendo Switch 2
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest