- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
A DNS elsődlegesre átírtam, úgyse jó. DHCP eddig is routeren volt, az összes jelenlegi kliens működik is, csak az újat nem tudom beléptetni. Jövőbeni tervnek felvéve, de erre most ennél hamarabb kell megoldást találnom. nslookup-ból mit kellene néznem? Kiadtam, ez az eredmény:
DNS reques timed out.
timeout was 2 seconds.
Alapértelmezett kiszolgáló: Unknown
Address: 10.255.66.20Egyébként a tartománykiszolgáló IP-je a 10.255.66.20.
-
Core2duo6600
veterán
Ami be van x elve :
Exchange 2007
Office 2003 - 2013
Silverlight
Skype for windowsWindows 7
Windows 8
Windows Defender
Windows Drivers
Windows Server 2003
Windows Server 2008 R2
Windows Vista
Windows XpA Classfictionsnál minden be van pipálva
Nyelvre angol és magyar van megadva !Azt mondjuk nem egészen értem, hogy az automatic aprovals ban mi a helyes beállítás?
Ha a Product and Classfiction nál ki van választva, hogy mik kellenek, akkor az automatic aprrovalnál miért lehet még egyszer kiválasztani, avagy miért van itt is ilyen lehetőség.
a kutya lehet, hogy itt van elásva, és lehet, hogy itt van valami rosszul beállírtva ! -
Core2duo6600
veterán
Csupán azért, hogy ő saját maga rendesen frissüljön a MS től.
És utána már ossza a frissítéseket a hálózaton.Most jelenleg szedi le a frissitéseket. 80 gigból 40 et szedett le, azt nem értem, hogy ami régi és lejárt, az minek letölteni.
De egy mozdulattal be lehet tenni, nem jelent problémát.
1.
Hogy célszerű a csoport házirendet beállítani a wsus hálózatához.
A wsus on belül csak jelenleg csak 2 számítógép csoportot használunk az unassigned en kivül.
A serverek - et. és a clients- eket.2.
Olvastam azt is, hogy célszerű többet is használni pl, egy kliens test-et, amivel lehet ellenörizni, hogy okoz-e gondot a frissités telepítése az egyéb progranok esetében.No ezt hogy kell beállítani ?
-
sesomaru1989
aktív tag
Nagyon jó. Igen a beépített Windows backup szeretném használni, és a szerverről szeretnék menteni a Backup szerverre. , valamint lennének megosztási mappák a kliensek számára, és ezt is szeretném egy küllön backup szerverre menteni. (nem én találtam ki,ez a feladat sajna...), szal lenne egy teljes szerver mentés, meg egy megosztási mentés is.
-
sesomaru1989
aktív tag
Ekkora debilt mint én nem hordott a hátán a Föld, azért köszönöm szépen a segítséget, tény h nem igazán értek hozzá, csak probálkozom.....
Abban még tudnál segíteni h szeretnék még létrehozni egy backup szervert, gondolom ha egy hálón van a két szerver, akkor látniuk kellene egymást?, és nem jelent gondot a biztonsági mentés, vagy statikus IP-vel kapcsolattal kell megoldani ezt?
Természetesen egy tartományban is lenne minden. -
sesomaru1989
aktív tag
A Router funkciót tényleg egy másik virtális gépen kéne megoldani... ez nem is tünik hű de bonyolultnak. mert kap egy NAT-os kártyát ami lát a net fele, meg kap egy LAN kártyát ami meg látja a másik szervert. Ami fura h a DHCP működik ha a hálózati tulajdonságoknál automatikus keresést állitok be, amint az megváltoztatom statikusra a DHCP leáll...
-
Male
nagyúr
Nem brand... szóval ez kiesik.
Minidump: leírás, "A Teljes memóriakép beállítás nem alkalmazható olyan 32 bites operációs rendszert futtató számítógépen, amelyen a RAM mérete eléri vagy meghaladja a 2 gigabájtot (GB)." vs. "A memóriaképfájl-típus alapértelmezett beállításai: Windows Server 2003 rendszerben (minden kiadásban): Teljes memóriakép".
Mivel több, mint 2GB van benne, vajon magától átállt minidumpra
Na jó, megnézem a beállításokat.Nézem... otthagyta a teljesen a bővítés után. Viszont be van pipálva, hogy jegyezze be az eseménynaplóba, alerteljen köv. indulásnál, és automatikusan induljon újra... ez alapján nem lehetett kékhalál, mert egyik sem történt meg.
Remek, beállítottam, hogy minidump legyen, ne teljes, erre kivágja, hogy újra kell indítani hozzá, és nincs semmi más lehetőség, csak a leokézás, hogy újraindítsa... vicces lenne most újraindítani... ez az ablak most kintmarad akkor a hétvégéig.
-
Male
nagyúr
...de kékhalálnál meg kéne ott állnia, vagy újraindulnia magától, nem lekapcsolni, nem? Vagy ez lekapcsol ilyenkor?
Ki nem húzhatták, mert bár épp nem voltam mellette, de ez csak pár perc volt, és nem járt ott senki azalatt.
Nézem, de nem találok dump filet. Bár leírás szerint teljeset csinál alapértelmezetten (tehát memória mérete + 1MB), annak meg nincs is elég hely a rendszer partíción.
-
Santosh
tag
Bárkinek nem kellene belépni.
De ha szeretnék egy automatikus restartot hétvégente, és megáll a bejelentkező képernyőnél, akkor ennyi erővel mindezt kézzel is megcsinálhatnám. A lényeg az lenne, hogy ezt automatizáljam.
Miután bejelentkezett a windowsba, utána már automatikusan el tudom indítani a szükséges programjaimat.Bocs, ha esetleg nem fogalmazok világosan, nem vagyok szakember.
-
Multi13
tag
Ott volt minden a helyén, registry-ben is ellenőriztem. A log-ok alapján is minden rendben volt. Mondjuk annyi, hogy amikor "csatlakoztattam" a klienset DENY-n, akkor a logban 8-szor írta egymás alatt h blokkalja (kb. 40 mp időintervallumban). Ilyenkor ennyi idő kellett a kliensnek is mire megkapta az IP-t...de végül Ő győzött. :-)
Időintervallumot v. próbálkozások számát nem lehet állítani? Bár a txt és a log-okon kívül csak a dll-t találtam hozzá...az meg hieroglifa notepad-ban.Adok még neki 1-2 esélyt (igazából még csak most ismerkedek vele) és ha nem jutok előbbre, akkor felrakom a w2k8-at.
-
kraftxld
félisten
Mi már pucoljuk ki a 2003-akat, meg ez elég küzdősnek tűnik
De végszükség esetén jónak látszik, érdekes, hogy eddig nem hallottam még róla.Amúgy sose értettem az MS-t hogy az ilyeneket miért nem lehet korrektül belerakni egy service pack-be vagy patch-be és rendesen elérhetővé tenni akár a DHCP GUI-n keresztül. Tudom.... akkor senki se migrálna 2008 R2-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Suzuki topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- Magisk
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest