- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
desolator
senior tag
Van egy 2003-as szerver és azon egy exchange 2003. Olyan gond van, hogy 3 ugyanannál a usernél állandóan azt az üzentet adja az outlook, hogy "nincs kapcsolat az exchange-el" . Ha újraindítom ezt a servicet a szerveren: "microsoft exchange system attendant" akkor újra tudnak kapcsolódni. A gond csak az, hogy ez most már 2-3 óránként megtörténik, hogy megszűnik nekik a kapcsolat. Egyébként mostanában hely gondokkal küzdünk a szerveren mert ez egy ősrégi cucc és olyan 1-2 giga szabad hely szokott lenni a C-n. Ez esetleg okozhatja?
-
desolator
senior tag
válasz
InfiniteReality #6631 üzenetére
gpupdate /force megvolt és le is fut a policy a gépen, mert pl ha átírom a policyt 3 percre és le-updatelem a klienst akkor látom is, hogy átugrik 3 percre a screen saver beállítása. Mégis 1 perc után ugyanúgy bejön neki. Tehát látszólag megkapja a policyt.
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2003-as server és win7-es kliensek. Csináltam egy policyt amely szabályozza, hogy 5 perc után bejön a screen saver amely jelszóval védett. Az egyik kliens gépen, azonban ez 1 perc után bejön. Pedig ha a kliens gépen megnézem a screen saver beállításokat, látom is, hogy 5 perc szerepel amit természetesen nem is tud módosítani. Ha kiveszem a policyt serveren és megnézem a gépét, akkor látom, hogy 1 perc szerepel neki a beállításoknál. Mi lehet a gond?
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a tanácsotokat: Van itthon egy win8-as gépem, és van egy céges win7-esem ami domainba van léptetve. Becsatlakozok mind a kettővel itthonról vpn-el a céges hálóra, a win7-es céges géppel tudom tallózni a szervert, azonban a win8-as itthonival mindig hálózati problémát ír, amikor a \\szervernévet beírom a futtatásba. Mi lehet a gond? Jah, és a win7-el tudom pingetni, a 8-al nem.
-
desolator
senior tag
válasz
kraftxld #6483 üzenetére
Én szerkesztettem egy msi szerkeszővel magát a fájlt de a lényeg ugyan az volt, hogy ne figyelje hogy milyen op rendszerre megy fel. Viszont mondom, eddig működött már vagy fél évig, csak egy pár napja kezdte el ezt az exchange-es hülyeséget. Azóta már újra húztam a RSAT-t és az Exchange managert is, de semmi. Attól tartok, hogy a laptopom lesz a következő amit újra kell..
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Nincs szerencsém ezzel az AD-val
Most bentről a cégtől a céges laptopommal is gond van vele. Ott is egy win7-es laptopom van, amin rajta van az Administrative tools és az Exchange system manager. Eddig semmi gond nem volt az AD-val, viszont pár napja azt csinálja, ha rákattintok egy userra, akkor gondolkozik 2-3 percet majd kidobja azt a hibaüzit amit láttok. Sajnos máshogy nem tudom elérni az AD-t mivel egy multinál dolgozom ahol nincs jogom be rpd-zni vagy hasonlók, tehát csak a saját céges laptopomról menedzselhetem az AD-t. Továbbá ez a hibaüzi után megnyílik a user properties, viszont ott nem látom a mailbox-os füleket. Van esetleg ötlet? -
desolator
senior tag
válasz
kraftxld #6473 üzenetére
Közben meg van a "run as". Ha a shift-et nyomom majd jobb klikk az alkalmazáson, akkor megjelenik. Viszont ha oda beírom a Tartomány\felhasználónevem majd jelszót nem fogadja el. Mert ugye gondolom azért mert az itthon gépem nincs benne a tartományba így nem bírom elindítani vele.
Gondoltam, hogy az a baj, hogy nem vagyok benne a tartományba.. -
desolator
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van itthon egy win7 ultimates gépem. Erre feltettem a "remote server administrative tools" -ot. Elindítom a vpn-t, fel megy a gép a céges hálóra, majd elindítom az "AD users and computers"-t, rákattintok azon belül a "váltás másik tartományra, oda beírom a cégem domain nevét (xy.xxx.net formában) majd azt írja ki, hogy :
" A tartomány (xy.xxx.net) a következő okból nem található: Bejelentkezési hiba, ismeretlen felhasználónév vagy jelszó"Valahol külön be kellene még állítanom, hogy milyen felhasználóval próbáljon meg csatlakozni? Mert sehol nem találtam ilyet, meg a céges vpn-re ugye a felhasználómmal megy fel előtte. Természetesen van jogosultságom elérni és használni az AD-t tehát ez nem lehet a gond.
-
desolator
senior tag
sziasztok!
Egy olyan gondom van, hogy az egyik usernál nem megy a domain. Be tudott reggel lépni a domainba a géppel, de nem ment neki a levelezés. Mondtam, hogy változtasson jelszót ctrl+alt+del -es megoldással. Azt mondta, hogy azt írja ki a gép, hogy a "domain nem elérhető". Ekkor AD-ban én adtam neki új jelszót, de azzal nem bírt belépni a gépen a domainba mert az előző hibaüzit kapta továbbra is. Mondtam neki, hogy lépjen be helyi rendszergazdával a local gépre, azt mondta, hogy akkor is a domainos hibaüzit kapja. Kitöröltem az AD-ból a gépét de továbbra is csak a régi, becachelt jelszavát fogadja el és semmilyen domainos dolog nem megy neki. Mi lehet a gond?
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy vpn-en keresztül rákapcsolódok a cégem hálózatára otthonról, mégis, hogy ha beírom a futtatásba, hogy \\szerverneve ahol a megosztások vannak, azt írja ki, hogy "a windows nem tud kapcsolatot létesíteni a \\.... összetevővel". Továbbá, hogy ha mstsc-n keresztül írom be, akkor pedig azt írja, hogy "a távoli asztal nem találja a ... számítógépet"
Miért lehet ez? Win7-em van itthon, a benti szerver pedig 2003. -
desolator
senior tag
Hogyan tudom utólag módosítani a dhcp szerver beállításait? Átjáró, stb. Mert sehol nem találom a felügyeleti eszközök, dhcp-n belül.
-
-
desolator
senior tag
Előbb rosszul írtam. Az "osztályok" szervezeti egységet hoztam létre és abban van benne a "dani" felhasználó.
-
desolator
senior tag
Sziasztok
Otthon gyakorolgatom a server 2003 használatát és valami nem akar működni. Létrehoztam virtuális környezetben egy 2003 servert és egy xp-s gépet. Tartomány kész, xp-s gép be is lépett. Létrehoztam egy "osztályok" nevű csoportot annak van 1 tagja "dani". AD-ban osztályok csoporton jobb gomb majd "tulajdonságoknál" beállítom neki a csoportházirendnél, a felügyeleti sablonoknál, hogy "lomtár eltávolítása az asztalról" engedélyezve legyen. Belépek "dani"-val az xp-s gépen a tartományba és sehogy nem akar eltűnni a lomtár ikon. Szervert újraindítottam, danival ki-be jelentkeztem de mindig ott van. Mit ronthattam el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest