- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
takyka77
tag
válasz
InfiniteReality #6752 üzenetére
Értem köszi, azért megpróbálom hátha.
-
takyka77
tag
válasz
InfiniteReality #6748 üzenetére
Köszi a választ, egyelőre még nem történt meg a csere, de hamarosan sort kerítek rá.
Természetesen van rajta AD, DNS,DHCP sőt terminal szerver is.
Miből adódhat a probléma, ha minden változatlan csak a vinyó változik, mi történik a háttérben ami gond lehet? -
bugizozi
őstag
válasz
InfiniteReality #6748 üzenetére
Milyen hibák pl?
Köszi!
-
Honkydoo
őstag
válasz
InfiniteReality #6661 üzenetére
Köszi! Utána nézek..
-
Honkydoo
őstag
válasz
InfiniteReality #6659 üzenetére
Hű, akkor a nagios tud szép grafikonokat is rajzolni, mint mondjuk a munin?
-
desolator
senior tag
válasz
InfiniteReality #6631 üzenetére
gpupdate /force megvolt és le is fut a policy a gépen, mert pl ha átírom a policyt 3 percre és le-updatelem a klienst akkor látom is, hogy átugrik 3 percre a screen saver beállítása. Mégis 1 perc után ugyanúgy bejön neki. Tehát látszólag megkapja a policyt.
-
Pityusz76
csendes tag
válasz
InfiniteReality #6612 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget. Azt hiszem sikerült, a másik szerver is tudja mostmár kezelni az AD-t. Azaz érdekes, hogyha a másodlagos DC-n létrehozok egy usert, akkor az elsődlegesen csak hosszú percek után jelenik meg. Ha pedig az elsődlegesen csinálom, akkor a másodlagosan egyből látható. Ez miért van így? Van egy bizonyos szinkronizációs idő? Ha igen, akkor azt hol lehet beállítani? Köszi!
-
Devil Gelo
tag
válasz
InfiniteReality #6596 üzenetére
Köszi, ezt a módszert ismertem, de visszacsinálni csak újbóli bejelentkezéssel és másik loginscriptel lehet
szerk.: kraftxld: igen valami hasonlót kéne megoldani
-
kraftxld
félisten
válasz
InfiniteReality #6596 üzenetére
Ez tényleg elég favágó
Meg sajna az ilyen kéréseket nehéz vele teljesíteni, hogy "jólvan gyerekek, mert ilyen ügyesen rajzoltatok két vonalat paint-ben, az óra végi 10 percben lehet f@szbookozni"
-
válasz
InfiniteReality #6433 üzenetére
Ja, az mondjuk alap.
-
válasz
InfiniteReality #6431 üzenetére
Ez tény, de nem nagyon van más megoldás.
-
válasz
InfiniteReality #6426 üzenetére
De akkor is AD restore mode kell és system state restore. Mondjuk ha egy DC van akkor nem, de az meg megában gáz.
-
válasz
InfiniteReality #6424 üzenetére
Kivéve ha DC ugye...
-
válasz
InfiniteReality #6421 üzenetére
Nem lesz lassabb semmivel sem. Virtualizálásra azt kell használni amire van licenc. Ha nincsen semmire sem, akkor Hyper-V Server 2012. Azt nem tudtam kibogozni, miként kapcsolódik a system state restore és a virtualizáció egymáshoz.
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
InfiniteReality #6400 üzenetére
Ebben csak egy. Ez a 10.2-es IP című. A 10.1-esben van 2 db, mert arra van felkonfigolva a közhálós net, és abból megy tovább a routerbe.
-
donatel
tag
válasz
InfiniteReality #6370 üzenetére
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
InfiniteReality #6366 üzenetére
-
donatel
tag
válasz
InfiniteReality #6360 üzenetére
letöltöttem a kixtart.org-ról a legújabb változatott (kixtart 2010 4.62).
hogy kell ezt használni? windows alól lehet ezt futtatni, vagy cmd alól fut?
script programozást az nem tanultam, azért érdeztem hogy nincs e kész script fileok windows server 2003-hoz. -
donatel
tag
válasz
InfiniteReality #6356 üzenetére
Ez a Windows Server 2003 csak egy virtuális gép amit VMware Workstation-ba hoztam létre plussz 3db virtuális munkaállomás (ami egy teszt virtuális hálózat).
Magán a laptopon Windows 7-et futtatok.
A router-ban a DHCP ki van kapcsolva csak egy címtartomány van kijelölve amit enged.
-
donatel
tag
válasz
InfiniteReality #6354 üzenetére
A forwardereknél elgé ha csak a router(192.168.1.1) ip-jét adom meg?
A router-en be van állítva az intrnetszolgáltató két DNS server címe.
Vagy ezeket is még meg kell adnom a forwarders-ben? -
donatel
tag
válasz
InfiniteReality #6352 üzenetére
Meg lett, hogy mi a probléma.
A Windows server 2003-on a TCP/IP-ben ez elsődleges DNS-nél a routert(192.168.1.1, ami ugyanott a default gateway is) adtam meg, nem pedig a 127.0.0.1 amit maga a DNS server is beállít a telepítésnél.
-
animatrix11
őstag
válasz
InfiniteReality #6323 üzenetére
amúgy neked a dhcp elmegy egy hálókártyán? ahhoz nem kell már kettő?
Tűzfal nem túl komoly, be van kapcsolva, illetve ami vpn és ftp portok át vannak engedve, sima linksys WRT54G router ez elég így?
-
animatrix11
őstag
válasz
InfiniteReality #6321 üzenetére
most, hogy így megy nem lett lassúbb a net, úgyhogy szerintem marad is ez a megoldás, nem tudom egy linksys mennyire erős, eddig bevált,
köszi a helpet!
-
animatrix11
őstag
válasz
InfiniteReality #6319 üzenetére
igen, a szerver a routerből kapja és ő osztja tovább, legalábbis eddig így volt
most a hibák miatt a router osztja (egy sima linksys wifi router, wifi nélkül) melyik a jobb megoldás? VPN kell, úgyhogy útvonal választás távelérést mindenképpen be kell majd lőnöm, de nem ragaszkodom a szerveren osztott nethez, ha nem muszáj -
animatrix11
őstag
válasz
InfiniteReality #6317 üzenetére
csak hogy tisztázzuk, routerból jön a jel az nálunk általában a 192.168.1.1 átjáró a hálókártya címe legyen 192.168.1.2 akkor ez a első? a belső háló ezen a címen fut: 192.168.0.1 ez a dhcp címtartomány, akkor ez az második?
az elöl lennie az mit jelent amit ő felismer, hogy alapesteben helyi kapcsolat és helyi kapocslat 2 stb?
-
animatrix11
őstag
válasz
InfiniteReality #6313 üzenetére
már évek óta fent van a rendszer, nem tudom mennyire éri meg vele kísérletezni...
a hálókártyák sorrendjét úgy érted pl: alaplapi-n legyen a bejövő jel és elvileg azon futnak a szolgáltatások? a másik amit már slotba rakok meg a kimenő amin a net megy keresztül? -
OddMan
őstag
válasz
InfiniteReality #6289 üzenetére
PDC még 2003-as szerverek esetén is van? Úgy tudtam, hogy a 2003-on az AD-k már egyenrangúak.
-
animatrix11
őstag
válasz
InfiniteReality #6191 üzenetére
Sulinetes router és switch van és nem tudom programozni... de van elvileg olyan port rajta amin le van tiltva a dhcp
ha csak egy hálókártya van hogyan lesz a serveren dhcp? Kell egy bejövő jel amit a másik hálókártyán továbbít nem? -
animatrix11
őstag
válasz
InfiniteReality #6189 üzenetére
eredetileg annyi lett volna hogy a router (vagy a programozható switch) ossza az ipt a server meg beléptet, de ha ez volt akkor valami iszonyú lassan jelentkezett be egy felhasználó 5 percig is akár, újratelepítés sem oldotta meg nem jöttem rá mi volt, most belép gyorsan csak nincs net
az adapterek körbejárási sorrendjét hogyan nézem meg, annyira még nem vagyok otthon szerver témában
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
InfiniteReality #6180 üzenetére
És mi van akkor ha a kettes telephelyen is egy önálló WSUS-t, azaz nem replikát hok létre? Akkor bukom a frissítés szinkonizációt, illetve csomó mindent manuálisan kell rendezgetnem, igaz?
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
InfiniteReality #6178 üzenetére
Viszont akkor külön kell szednem a computerseket? Mivel most egy UO-ba vannak belehányva....
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
InfiniteReality #6176 üzenetére
Ugyan az a policy vonatkozik az egész tartományra. Policy szinten nem tudom külön szedni pillanatnyilag.
-
kraftxld
félisten
válasz
InfiniteReality #3916 üzenetére
Maradjon ugyanaz a passive port range. A 20-as portot kell még rányitni a gépre.
-
kraftxld
félisten
válasz
InfiniteReality #3914 üzenetére
Tudom, de próbaképp nem érné meg rányitni a 21-est, ha akkor be tud csatlakozni ki lehet deríteni, mi a probléma oka.
-
kraftxld
félisten
válasz
InfiniteReality #3895 üzenetére
21-es port rá van forwardolva?
-
InfiniteReality
őstag
válasz
InfiniteReality #3866 üzenetére
Valaki esetleg a #3866-ra?
-
Hedgehanter
őstag
válasz
InfiniteReality #3814 üzenetére
Megkerdezhetem mit taroltok ott..?
-
Gregorius
őstag
válasz
InfiniteReality #3812 üzenetére
Ez azért van, mert habár az NTFS akár a 32ezer karakter hosszú abszolút path-okat is tudja kezelni (úgy, hogy minden egyes path elem max. 255 karakteres), a rendszer API valahol 260 karakter környékén határozza meg a max. path hosszt. Vagyis a folder struktúra már 130-as mélységnél is szűkössé kezd válni a separatorok miatt.
Megkerülhető a dolog, ha az ember hajlandó univerzális formátumban írni az elérési utat (elé kell szúrni egy \\?\-t), így a fájlrendszer korlát 32ezer lesz a limit, ezzel viszont az a ciki, hogy a gyári API-n belül is viszonylag kevés funkció támogatja, a 3rd party programokról meg ne is beszéljünk. Az ntbackup azon kevés komponens közé tartozik, amit rendesen megcsináltak, amint azt tapasztalhattad. -
Hedgehanter
őstag
válasz
InfiniteReality #3810 üzenetére
Nincs mit...
250 foldernel melyebb... az nem semmi egy konyvtarrendszer.......
-
Hedgehanter
őstag
válasz
InfiniteReality #3804 üzenetére
Ugy nez ki nem... Nalunk mindenkinek van Home folder es ha valami gyanus akkor a Treesize nevu programmal megnezem kinek mi mennyi helyet foglal, es megy az email a usernak ha kell a hely...
-
InfiniteReality
őstag
válasz
InfiniteReality #3798 üzenetére
Valaki esetleg a #3798-ra? Vagy még senki nem futott rá ilyesmire?
-
Hedgehanter
őstag
válasz
InfiniteReality #3786 üzenetére
Kieg. Ha assign akkor automatikusan mennek fel. Gepekhez csak assign lehet, usernek lehet assign and publish. Publishnal a felhasznalonak van valasztasa hogy felrakja vagy nem.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
InfiniteReality #3786 üzenetére
1, igen, assign a gepeknek, gepek az OU-ba, link policy, es automata telepulni fog...
2, meg tudod valtoztatni a domain nevet w2k3 ban itt megtekintheted hogy hogyan kell....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Elektromos cigaretta 🔞
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Autós topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest