- Akciófigyelő: Elindult az Ulefone nyári promóciója
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz
zsolesz6 #6693 üzenetére
Egy offline víruskeresővel érdemes lenne átnézni a gépeket (azaz cd-ről indítva az antivírust), illetve a hosts fájlokat is megtekinteni, hogy nem nyúlt-e bele valami.
Felteszem a 2003 a DNS szerver a többi gép számára is? Root hintek, conditional és egyéb forwarding rendben van? Nem változtatott az ISP-tek DNS címet?
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
zsolesz6 #6687 üzenetére
Sziasztok!
A problémám a következő. A server, illetve a gépek amik a server mögött vannak, nem mennek fel sem microsoft oldalakra, sem antivirusos oldalakra. Ennek eredményeként sem a server, sem az ISA, sem a kliens gépek nem tudnak frissülni. Utána néztem ISA-ban, és nem találtam olyan tiltást ami ezekra ez oldalakra vonatkozna? Elképzelhető hogy bekaptam valami vírust? Kaspersky live cd-vel érdemes megpróbálni?
-
kraftxld
félisten
válasz
zsolesz6 #6681 üzenetére
De, alapból tudja a Win 2003, még Win 8.1 kliensek esetén is, ha a jogosultságok normálisan vannak beállítva. Persze láttam már olyan rendszert ahol mindenki a domain admin csoport tagja volt és lestek mint hal a szatyorban, hogy hámélátmindenkimindent
A C meghajtót el lehet rejteni, a hálózati mappákon meg normálisan be kell állítani a jogokat és ennyi. -
Plero
aktív tag
válasz
zsolesz6 #6407 üzenetére
Nálunk a tanárok könyvtára alá van rendelve az osztály könyvtára és abban van a diákok könyvtára.
Én úgy szoktam, hogy átnevezem a könyvtárakat /osztály-diák/ KissE_tanár\11b\11b_NagyI ebből lesz KissE_tanár\12b\12b_NagyI
Ezután a biztonsági csoportot nevezem át. 11b_KE -ből 12b_KE lesz
Következő diák átnevez 11b_NagyI -> 12b_NagyI
ezután pedig megcsinálom a diák profiljában a csatlakozott mappa átnevezéseket.
KissE_tanár\11b\11b_NagyI ebből lesz KissE_tanár\12b\12b_NagyI
és engedélyezem a felhasználó teljes hozzáférését a mappához.
A csatlakozott mappa hozzárendelésénél lehet ezt írni KissE_tanár\12b\%username%Sajnos csak egyesével tudom megcsinálni, mert a tavalyi dolgok is kellenek meg van aki a tavalyi felhasználó nevével lép be idén is míg nincs kész az új. :-(
Remélem érthető.
-
DopeBob
addikt
válasz
zsolesz6 #6384 üzenetére
Szia,
ezt nézd meg esetleg: http://www.avira.com/en/downloads#tools
Avira AntiVir Rescue System
régebben használtam, működött rendesen.
-
Plero
aktív tag
válasz
zsolesz6 #6379 üzenetére
offline frissítés?
"Ha van egy gépetek amin rendszeresen frissül az ESET akkor menjetek a C:\ProgramData\ESET\ESET NOD32 Antivirus\Updfiles mappába és az összes NUP kiterjesztésű fájlt másoljátok át az OFFLINE gépetek következő mappájába:
Windows Vista/7-nél: C:\ProgramData\ESET\ESET NOD32 Antivirus\Updfiles
Windows XP-nél: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ESET\ESET NOD32 Antivirus\Updfiles"
-
kraftxld
félisten
válasz
zsolesz6 #6374 üzenetére
Valahogy éreztem, hogy közoktatás, ott szoktam hasonló varázslásokkal találkozni mint rakjunk ISA-t az egyetlen tartományvezérlőre
Windows Server 2008 R2 tartományvezérlőnek, ha server core-ként telepíted, elég 512MB memória, egy magos 64 bites proci, meg 36GB-nyi vinyó. Ezek már nem olyan földtől elrugaszkodott követelmények.
-
kraftxld
félisten
válasz
zsolesz6 #6372 üzenetére
1200 felhasználó, egy tartományvezérlő, és azon ISA, ez így egyben elég merész
Én kapásból átraknám az ISA-t egy külön szerverre majd egy másik szerverre csinálnék egy tartományvezérlőt, átreplikálnék mindent a betegről, 5 FSMO át az új szerverre, a beteget újratelepíted, tartományvezélrővé kinevezni, FSMO szerepkörök vissza. -
Plero
aktív tag
válasz
zsolesz6 #6054 üzenetére
Hogyan oldottad meg?
Én így.
1., Total commanderrel csoportos átnevezéssel megváltoztattam a könyvtárak nevét.
2., Egyesével átírtam a felhasználó nevét 9-ről 10-re
3., Kijelöltem az azonos osztályba járó tanulókat és annak a tulajdonságaiban megváltoztattam az elérési utat és a végére írtam a /%username%. -
Visormail
addikt
-
bobsys
veterán
válasz
zsolesz6 #5791 üzenetére
Mikor iskolaban dolgoztam ott durvan szigoru hazirendek voltak a gepeken. Tanaroknak is. Akinek meg volt laptopja annak a laptopon adtam admin jogot es cso. Kepesek voltak bejelentkezni otthon, nem szaradt le a kezuk egy jelszo beirasatol. A benti gepeken meg nagyjabol annyi joguk volt mint a hallgatoknak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Akciófigyelő: Elindult az Ulefone nyári promóciója
- BMW topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Formula-1 humoros
- Suzuki topik
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest