- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
ilyesmi valami szkriptben?
vagy ez: After you restore the shares key, the shares can be used by network clients. If you run the net shares command on the server, the server displays the shares; however, File Manager does not display the shares. To make File Manager aware of the newly restored shares, create any new share on the server. File Manager displays all of the other shares after you restart the server or stop and restart the Server service.
-
lapa
veterán
válasz
istvankeresz #6234 üzenetére
igen, köszi. közben küzdöttem mindenfélével, de csak nem lett jó. már összemásoltam a cuccot egy könyvtárba, aztán onnan próbáltam robocopyzni de az se működött rendesen.
valszeg az volt az oka, hogy a célkönyvtár is hálózati meghajtó, pontosabban egy citrixben mappolt helyi könyvtár. robocopy is csak csepegtette az adatot. gondolom tc is kábé ezt tudta volna. egyébként nem teljesen értem miért volt ez, normális, pár mbit link van lefelé. lehet, hogy valamiért a fájl volt sok (20e), passzolom. mondjuk nemtom tc mit kezdett volna az ntfs jogokkal, mert ext4 volt a cél.
aztán bepipultam és összetákoltam rsynccel meg ssh-val (célon van ssh is...). úgy ledarálta, hogy öröm volt nézni. hozzáteszem, előtte az rsync se akarta az igazságot, bár arról nem vagyok meggyőződve, hogy jól paramétereztem. végén jöttem rá például, hogy macskaköröm kell a forráshoz meg célhoz, stb.
rég volt már, de terjesztési listában nem tudsz eleve ou-t megadni?
-
lapa
veterán
üdv. féloff, de gondolom ha itt nem, akkor máshol sem.
szóval van egy könyvtárstruktúrám, 2009, 2010, 2011 majd mind alatt 01, 02, 03... 12 (szóval év, azon belül hónap).
minden hónapon belül van sok más mellett egy "kell" nevű könyvtár, benne ezer fájl.
szeretném a fájlokat átmásolni valahová. jelenleg az intézőből "kell" keresés --> kijelölés --> áthúzás a legjobb ötlet. mivel azonban hálózati meghajtó és 7-8 óra a másolás, tegnap is buktam a dolgot mert valamelyik partizán restartolta a szervert a móka közepén.
szóval preferálnék valami robocopy-s cuccot, de végülis minden megoldás érdekel. köszi.
-
lapa
veterán
válasz
kraftxld #3292 üzenetére
ingyé image-izélő, pár napja találtam.
mondjuk azt nemtom commercial célra mennyire használható ingyen.
-
-
lapa
veterán
üdv. nagyon béna vagyok ehhez a témakörhöz, de lehetséges az alábbi párbeszéd?
C:\DOC\Administrator>route print 192.160*
IPv4 Route Table
===========================================================================
Interface List
0x1 ........................... MS TCP Loopback interface
0x10003 ...00 d0 d7 15 d0 f1 ...... TechniSat DVB-PC TV Star PCI #2
0x10004 ...00 50 8d ed 8e 13 ...... NVIDIA nForce Networking Controller
0x20005 ...00 53 45 00 00 00 ...... WAN (PPP/SLIP) Interface
Active Routes:
Network Destination Netmask Gateway Interface Metric
192.160.139.0 255.255.255.0 192.160.139.0 20005 1
Default Gateway: 192.168.0.1
Persistent Routes:
None
C:\DOC\Administrator>route delete 192.160.139.0
The route specified was not found.
C:\DOC\Administrator>a konkrét probléma a következő: ipsec vpn kapcsolat felépítését követően bemegyek távoli asztallal a célgépre. bizonyos idle után a vpn automatán bont. ebben a pillanatban a távoli asztal megszakad, nem próbál meg újracsatlakozni sem. a vpn kapcsolat 1 mp múlva újra tárcsázza magát, de onnantól kezdve a célgép távoli asztallal nem elérhető, pedig a vpn újra él. csak a helyi gép restart segít. akinek van ötlete, kérem ossza meg. w2k3 sp2.
routing szolg újraindítása kék képernyőt ad (nemtom ez mennyire default), route print -f sem csinál semmit.
-
lapa
veterán
igen, a product key engem is érdekelne, mert nem akar neten aktiválni. majd lehet bepróbálom telefonon, csak nemtom így akarták-e... gondolom a hardvercsere miatt sír de azt nemtom, hogy kéne-e / szabadna-e sírnia ha korábban (ms-nél készült eredeti vhd) egy másik vs-re telepített rendszerről van szó. nemtom érthető voltem-e...
-
lapa
veterán
van egy ilyen service, azt gyorsban letiltottam. igazából nemtom miaz pontosan, de majd okosodom még (nem nagyon használom a wmp-t). ha jólemlékszem annak vmi külön exe-je van az installerben, azzal küzdöttél?
félon: emlékezhetek olyanra, hogy beállítom (gondolom registry) az intézőben, hogy milyen kiterjesztésekben keressen, mikor a fájlban lévő szövegre keresek? vagy ezt behaluztam? ugye alapból csak txt meg pár más játszik...
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
üdv. az ie7-et szándékosan nem lehet integrálni 2003-ba, vagy csak megfeledkeztek róla? a kicsomagolt update.exe-ben ott a kapcsoló, de ''extracted package-t nem lehet integrálolni''. az eredeti fájlt megkérdőjelezve már nem is listázza a kapcsolók között és nem is engedi integrálni. brühü.
#2197: dxdiag-ban fel vannak tolva a csúszkák? hardveres gyorsítás is rajta van?
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
üdv. van egy frissiben telepített 2003 sp2 beta, amihez hozzácsaptam a kapcsolódó r2 csomagot. sajnos telepítés után r2 nélkül nem néztem, de most csúnyán laggol az intéző. ez klattyintást követően kábé 3-5 mp-t jelent, ami a raid0-n korábban gyakorlatilag 0 időt vett igénybe. e jelenség csak az intéző indításakor van, utána minden zsír gyors.
a korábbi, sp2-re frissített rencer ezt nem csinálta. most két új vinyó van benne, más nem sok változott. szervízeket meg ilyesmit még nem babráltam. tapasztalt valaki hasonlót esetleg? jól látom, hogy az r2-t nem nagyon lehet uninstallni?
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
nemtom próbálta-e valaki, de sp2 v.2721 alatt nekem nem indul el a telepített sec config wizard, mert:
2006. 06. 20. 23:29:23 0x80070002 Cannot find localization file for: C:\ WIN\security\msscw\KBs\R2.xml The system cannot find the file specified.
2006. 06. 20. 23:29:23 0x80070002 Cannot merge Configuration Databases The system cannot find the file specified.
2006. 06. 20. 23:29:23 0x80070002 Cannot merge Configuration Database: Extensions The system cannot find the file specified.
2006. 06. 20. 23:29:23 0x80070002 Cannot merge Configuration Databases The system cannot find the file specified.
még bekéri a gép nevét, utána hal el. előtte nem is próbáltam... kvázi csapdába sétáltam, mert odarakta az ikont az asztalra a telepgető.
imádom a szervízpakkokat, olyan kompaktak nem kell ezer fixxel küzdeni -
lapa
veterán
nézegetnék, próbálgatnék itthon mindenféle dolgot és egyre-másra sír, hogy doménhoz tartozna. nem szeretnék viszont sokáig várni bootnál, annyit nem ér. van kompromisszum? úgyértem egyébként nem zavarna a dolog, csak lehetne gyorsabb az indulás.
-
lapa
veterán
-
lapa
veterán
üdv. van egy szerver, benne két hálókártya (nic1 és nic2). nic1 rá van kötve egy dlink routerre, azon jön az internet. a router elég hülye, csak úgy szereti, ha dhcp-t játszhat. a nic1 kapott fix dhcp kiosztást.
van a nic2, aminek fix ip-je van. ez egy switchen keresztül etetne egy vékonyklienst. mivel a kliens pxe alapon működne, szükséges pár beállítás a dhcp-ben, amit a routerben nem tudok megtenni. ezért a külön nic. meg ehhez kell a beépített dhcp szerver, amiben csináltam scope-ot, ami aktív. ezen felül belőttem pár opciót, amit kért.
sajna a dhcp szerver nem nagyon műx, ahogy szeretném. látszik benne a lease, mikor indítom a klienst, de a kliens látszólag nem kap címet, legalábbis homokórázik csak mikor a pxe elindul. két különböző klienssel is játszottam.
a dhcp azt írja autorizáljam, de nekem épp nincsen ad-m. nemtom workgroupban is kell-e ilyen. lehetséges, hogy a tsanywhere nevű app, ami a tftpd-t meg a klienshez szükséges maradék cuccot csinálja valamit elront(ott). most azt már kukáztam. ha a dhcp-t leszedem és újra felrakom, maradhat valami hulladék korábbról?
egyébként ez a két dhcp szerveres felállás mennyire zavarhat be? kikapcsolt routerrel, újraindítás után is ugyanez volt a helyzet. -
lapa
veterán
válasz
gfarkas #1593 üzenetére
látod segítek ahol tudok
a csoportházirendben megtalálod, külön menüelemként jelenik meg baloldalt. a csoportházirendet meg az active directoryban az egyes szervezeti egységekhez (is) meg tudod jeleníteni jobb gomb --> tulajdonságok --> házirend. legalábbis így magyarázta ki Árpi... -
lapa
veterán
a következőket sikerült eddig alkotnom az ügyben: a notiról műx a dolog gprs-en, de ugye az nem az igazi... a szerver amihez kapcsolódnék vmi ms-chap problémára panaszkodik. a tűzfal kiengedi a dolgot, legalábbis tcp open-close bejegyzések vannak benne. nem nagyon tudom mit tegyek. csináltattam logot (remote access diag report) a kapcsolódásról, de mivel ezer oldal lett direktben nem szívesen raknám ide. ha viszont kideríthető belőle valami, akkor szívesen kikopizom a releváns részt. ilyenek, hogy remote access meg auto connection manager szörviszek futnak... plz help.
-
lapa
veterán
üdv. nem megy a kimenő ipsec vpn-em. korábban játszottam a secpol wizárddal (hetekkel ezelőtt), de azóta már párszor újra lett indítva. más bűnre meg nem emlékszem... eseménynaplóban nem sok mindent látok, csak, hogy remoteaccess nem talált dhcp-t és most belső címet ad. itt már elakadok, hiszen a fizikai hálózati bigyóknak fix ip-jük van. ezt gondolom a vpn-hez csinálja vagy nemtom. a hálózat műx, mert a kollega be tud vpn-ezni máshonnan, meg a célhálózatból én is tudok erre a gépre pl. rdp-zni. nemtom mit tehetnék most, valahogy életre kéne keltenem. a biztonság kedvéért defaultolnám a secpol-lal moddolt dolgokat, de nemtom lehet-e vele. a defaultról nem csináltam secpol bakupot. van valakinek ötlete? köszi.
-
lapa
veterán
válasz
sszever #1491 üzenetére
én most nézegettem (rdp-n) tif fax (20-30-40kb) képeket a faxnézegetővel, de nem egy leányálom. a faxnézegetővel az a baj, hogy ha egyszer rajzolni kezdett akkor onnan nincs visszaút, míg ki nem rajzolja addig kuka. a pdf is kockákban jön át, még lassabb (+acrobat logo ofkorz)...
szerintem ettől függetlenül több baj lesz / lenne a 10 noti júzerrel. nemtom van-e pl. szinkrózás, ilyesmi de ha nagyobb levelet kapnak akkor azt minden gizike tudni fogja. szerintem a legfontosabb a dedikált sávszél lenne a klienseknek. én gprs-en is eldolgoztam (persze nem képekkel), és akkor elviselhető, ha nincsenek hirtelen lassulások. az húzza le leginkább a júzer expérienszet, hogy beprüntyögte és vár mire kiíródik. -
lapa
veterán
válasz
sszever #1485 üzenetére
dolgozni a gprs-en is lehetne, ha egyenletes lenne a sávszél/válaszidő. gyorsan megszokja az ember azt a kis késleltetést, ha mindig ugyanannyira késik. arra figyelj, hogy egyes szolgáltatók mittoménmér priorizálják az ftp, http forgalmakat. olyankor gyakorlatilag meghal. szal ha lehet semmi más ne menjen a vonalon (gondolom nem fog hiszen pont az a cél, hogy ott ne legyen igazi gép...). meg nemtom a citrix mennyire növeli a sávszéligényt, ha növeli.
ja, meg nemtom mennyire akarnak képeket / faxokat nézni, pl. attól is csúnyán behal, legalábbis nálam ''takes much-much longer than expected...''. faxoknál mondjuk nem annyira vészes.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
üdv. nem hiszti gyanánt, de wsus
kaptam ilyet a gépre: KB913446 0x80242006
ez most nem office ha jól látom. annyi van a logban, hogy ''download failed''. adminként fut a gép amikor be van kapcsolva. próbáltam wsusutilban valamit okosítani, de azzal nem sokra mentem. próbáltam kitörölni az uccsó frissítés meg stb. reg kulcsokat a kliensen hátha újra nekifut és jó lesz, de az se segített. kitöröltem a gépen a soft.dist.\download mappát, de mást nem. mit tudok még tenni?
megnéztem most, ahogy látom egyik gépre se akar... pedig reggel vm frissítést telepgetett mint a jógyerek.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
igazad van, hisztizek. nagynehezen összehoztam az office mui-t, ezzel szeretném a wsus-t használni. az átlagosnál jóval többet foglalkoztam a doksik olvasgatásával. miután egy csomó időt belefeccöltem kiderül az ezredik office frissítésnél, hogy ez így nem fog működni. biztosan volt valahol szó róla a wsus vagy office doksikban, hogy ezt így nem lehet, sajnos átsiklottam felette. remélem azért valamennyire elfogadható ha nem örülök annak hogy telepíthetem újra az összes office-t. nem miattad van vagy nemtom hogy érted... ha ez így folytatódik különbenis kefekötőnek megyek sztem
ok, felmásolom az orig cd-t vmi share-re. mit csinálok a mostani installokkal + sp2 + hotfix? utána tegyükfel gp-vel telepítem csak az sp0-t ha jólértem. hogyan rakom fel a mui-t? az is gp? utána meg csak ráengedem a wsus-t sp1, sp2, hotfix? -
lapa
veterán
''mert wsus-sal macerás lehet''
eddig bármit csináltam a wsus-sal az macerás volt. leszarnám ha sehol nem műxene. de attól felizgatom magam ha a 30 ugyanolyan gépből 20-ra telepít, 10-re meg szarik.
közben a gépek naponta akárhányszor nekifutnak és félórákat 100% cpu-znak system meg svchost meg msiexec meg wuauclt közös projektje közben. az embereknek sír a szájuk, hogy nem tudnak dolgozni.
ha nem műxik az office update admin pontból, az OK. de miért küztd vele akkor ez a gyökér? miért tölti le a frissítéseket? ahhh nem is érdekel. most még megpróbálom eltávolítani a kérdéses frissítést (merthogy ott röhög a lokális ''telepített'' listában) aztán nemtom szerintem hazamegyek. -
lapa
veterán
wsus bajom van: rendszehiba miatt nem telepszik tízegynéhány gépen a kb892843 outlook 2003 frissülés. 0x8024002d meg 0x80070643 a baja. klienst még nem tudtam nézni de panaszkodnak, hogy elindul mindig az installer pl. excel nyitáskor. aztán nem biztos, hogy ehhez van köze de gyanús a dolog. a neten rákerestem de nem találtam ilyet...
-
lapa
veterán
üdv. van otthon egy szerverem, amin iis is futik. régóta használom ezt a hosts filet [link] és eddig jó munkát végzett. azzal riogatnak viszont a jóemberek az oldalon, hogy 135 kb-nál nagyobb hosts lassít(hat)ja a gépet.
wörkaroundként javasolják, hogy állítsam a dns klienst manuálra. namost én hálózati nagyágyú lévén nemtom jelenthet-e ez problémát nekem. a notihoz közvetlenül csatlakozom, iis dinamikus címmel fut. tervezem egy router beszerzését, arra lehet dhcp kerül majd. a fenti felállásban manuálhatom a dns klienst? mondjuk lassulást nem nagyon vettem észre de már nagyon régóta van fent a hosts... köszi -
lapa
veterán
a tweakui nem tudja megmondani, hogy ne mutassa a meghajtók betűjelét, olyankor a label elé rakja csak. meg a control panelt se tom eltüntetni a explorer mappalistából. enterprise sp1.
tud valaki esetleg wörkaroundot ezekben az egész univerzum jövőjét érintő kérdésekben? -
lapa
veterán
#1303 - valami ilyesmire gondoltam...
van valami mód nem-domain környezetben belőtt gp exportálására? vmi baseline policyt szeretnék csinálni, ami aztán egyszerűen alkalmazható bármilyen flat gépen. van erre mód? gondolom nem olyan egyszerű, mint bakupolni a grouppolicy mappát, ugye?
vagy elég ha exportálom-importálom a policies ágat regként más gépen? -
lapa
veterán
válasz
Gregorius #1280 üzenetére
mivel jobb ötlet nem született: reinstall? azt az egy cédét a flathoz megeszi gyorsan, a többi image-et meg (szerintem!) nem bántja... bár nemtom micsinálna. már migráltam párszor, de mindig utólag nyomtam be alá a dolgokat a korábbi szerverről. persze lehet rögtön az első migrációnál buktam vmi single store dolgot de ez van.
-
lapa
veterán
no jézuska hozott dévédéírót, bakupolnék.
xp backup leírás: [link]
''you can use Backup to copy the data on your hard drive and archive it on another hard drive, a disk, a CD, a DVD, or another computer.''
lejjebb: ''A Zip drive or other removable media. At 100—250MB per disk, this is an option if you don't have multiple gigabytes to back up. Unfortunately, the Windows Backup utility can't save files directly to a CD-RW drive.''
ha 2003 backupban rájelölök egy dvd-íróra (dvd-r) azt mondja ''file name could not be used - E:\backup.bkf - ensure valid path and sufficient access''
ahogy írják a flopi valszeg nem elég egy system statehez. jézuskával beszéltem de elfogyott neki mán az ultrium. kéne működnie? -
lapa
veterán
van egy ibm x series 235 szerver, amiben 2 db 2,4 xeon dolgozik. jelenleg nincs bekapcsolva a hypertreading. most win 2000 sp4 fut rajta exchange 2000-rel.
érdemes bekapcsolni a ht-t?
és ha később ez a vas 2003 sbs-t futtatna?
jól olvastam, hogy a ht-s proci egynek számít licenszelés szempontjából?
ha van valakinek tapasztalata a teljesítményről, megoszthatná. köszi. -
lapa
veterán
üdv. hibázott a vinyó defrag alatt, erre betervezett egy checkdisket. checkdisk lefutott, belematatott pár fájlba de nem lett minden tökéletes. van valahol loggolva melyik fájlokat kell pótolnom? pl. regmon.exe-t megbabrálta és azóta nem indul. viszont a többi dologra nem emlékszem és félek ha simán visszaszinkrózom notiról, akkor a rosszat áttolja a notira, lévén újabb.
[Szerkesztve]
-
lapa
veterán
-
lapa
veterán
rá tudok valahogy mászni távolról a friss sp1 szerverre, ami nincsen benne a doménben? network registry nem műx valamiért.
-
lapa
veterán
meg lehet mondani egy adott hálózati kapcsolatnak, hogy mennyi legyen a max. sebesség? pl. adsl-t 100mbit-nek látja ugye és így kicsit gagyi a task managerben.
-
lapa
veterán
nem lehet át kéne kapcsolnod remote admin módba a 2000 ts licenszingjét? terminal services configurationban van asszem. de akkor max 2+1 távoli hozzáférés lesz egyidejűleg engedélyezve.
mod: upsz akkor 2000-ben nem úgy van még. ott újra kell telepgetni licensz mód váltáskor a ts-t?
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
újraírtam a pakkot, egész jól közelít a kívánt eredményhez. van viszont egy olyan bibi, hogy a hangkeltő eszközöket nem installálja, restart után sem. ha kézzel megmondom neki, hogy update driver --> automatic, akkor megeszi. van valami parancs, amivel ilyesmit meg lehetne mondani neki, hogy ne kelljen kézzel bütykölni? aszittem a whql miatt nem szereti, de whql-es mint kiderült.
nemtom talán az audio service kavar be, de ennek ellentmondani látszik hogy a kézi felrakásnál még mindig disabled. azt lehet tudni, hogy gui módban mondjuk xp esetén elindul már a windows audio? mert akkor megmondanám neki hátha. -
lapa
veterán
hát nem jött össze. próbáltam egyből a detachedprogramba írni az xcopy parancsot, majd egy floppyn lévő cmd fájlt meghivatkozni amiben a parancs van, majd oemfilespath-tal próbáltam trükközni (D:\blabla, \\gépneve\D$\blabla, \\localhost\D$\blabla, \\notebook\megosztás\blabla) de egyikse jött össze. marad az új dvd sütögetés $oem$ könyvtárral. de legalább megdöntöttem a saját egy napra vetített installálási rekordomat.
-
lapa
veterán
no megpróbálnám kitrükközni a kis disznót. megtaláltam a detachedprogram nevű paramétert, ami t-39-kor fut le. ezzel ha szerencsém van át tudom tolni a dolgokat a systemdrive-ra. tu valaki segíteni egy konkrét parancssorral, amivel én a ''D:\appz\install\drv'' könyvtárat és minden bennelévőt át tudok másolni a %systemdrive%-ba? nekem ez az xcopy nagyon magas... köszönöm.
-
lapa
veterán
köszönöm. ezt már korábban is megtaláltam egyszer de úgylátszik elveszett.
egyébként mindjárt felrúgom az egészet, mert ugye az ember gondolná kicsit rugalmas legyen az unattended, és egy meglévő D:\ meghajtóról etetné a drágát a driverekkel. ugyebár ha újabb driver, csak csere és kész. nagy lófaszt rugalmas:
[Unattended]
OemPnPDriversPath = MyFolder1;MyFolder2
Comments
You must also use the entry OEMPreinstall = Yes.
The folders must contain all the files necessary to install the particular devices: catalog files, .inf files, and drivers. For example, if you have a folder called \Drivers with subfolders called \Audio and \Net, use the entry OemPnPDriversPath = drivers\audio;drivers\net in the answer file. Setup adds:
%systemdrive% to each of the folder names
Path for each subfolder to the Plug and Play device search path. The length of the OemPnPDriversPath entry in the answer file must not exceed 4096 characters. You cannot use environment variables to specify the location of a folder.
még véletlenül se tuggyál egy nem-kőbe-vésett-kurva-cédét írni. persze már készen van a lemez, pláne nem is cédé, hanem dvd. köröztem azzal is mire találtam dvd-írót meg appot ami bútolósat ír. csinálhatom újra. -
lapa
veterán
van valahol answer file doksi a 2003 szerverhez? win 2000 van nekem, és nem találtam újabbat hirtelen.
-
lapa
veterán
válasz
szöSsZI #1101 üzenetére
a kliensen helyi admin felhasználóval belép --> sajátgép --> jobb gomb --> tulajdonságok --> név --> módosítás --> workgroup helyett domain nevet megadod. --> kéri egy domain admin felhasználónevét és jelszavát --> ''üdvözöljük a mittomén tartományban''
aduc-ban users --> jobboldalt jobb gomb --> új user --> utána ha minden igaz ezzel a usernévvel a kliensről be tudsz jelentkezni a domainbe. ctrl+alt+del után nem csak a felhasználónevet és jelszót kell megadni, hanem a gépnév helyett a legördülő menüben már ott figyel a domain... -
-
lapa
veterán
van vmi beépített iis lognéző? ha nincs, akkor van vmi egyszerű free cucc lognézésre? nem kell szuper-grafikonos csicsaizé.
-
lapa
veterán
no miután az xp totyikban megküzdöttünk a visszacsinálódó adm-ek problémájával (btw nagyon köszönöm a supportot), gondoltam nagy erőkkel felvonulok és kipróbálom műkszik-e valóban.
most távolsági asztallal hekkerkedtem be egy harmadik, w2k3 szerverre annak reményében mosmá haverok vagyunk gp-vel meg mittomén, szal szuper lesz.
gyorsba dobott reám egy ilyet: Bővebben: link
gondoltam egyből magamban micsoda hanyag népek ezek az mvp-k, hogy minden szar hibás adm fájlokat felnyomnak a netre még a hejessírásra se figyelnek JÓL, de belenéztem és ugye ott a képen a bizonyíték...
a szerver frissítve van, csak olvasni nem tud még. wasistlos? -
lapa
veterán
válasz
moonman #1046 üzenetére
hát nemtom. gpmc-ben nekem ilyen van, ha a gpo-ra jobklatty. Bővebben: link
-
lapa
veterán
van egy gpo-m a pécékre. most egy szinte teljesen egyező kéne a notbukokra. tudom valahogy kopizni a már meglévőt, vagy álljak neki egyenként?
-
lapa
veterán
Bővebben: link
ezt találtam jónak néz ki legalábbis nagyon örültek a válaszpostokban. -
lapa
veterán
válasz
moonman #1025 üzenetére
4. gmpc reszirul megkaptam az engedelyt es kivetettem vele ujra az osszes adm-et a jomunkasikszpe kliens vizebul. mosma van error reporting magyarul is meg kulfoldiul is szal igazi multilanguage. de legalabb a hianyzok helyrealltak. telleg lenne szerintetek ertelme bekapcsolni a win tuzfalat a gepeken (kerdojel)
-
lapa
veterán
na összehoztam a következőket:
-van egy windows 2000 dc, meg xp kliensek.
-van egy ''pc'' nevű policy, aminél a user beállítások deaktiválva vannak.
-van egy ''user'' nevű policy, amiben a gép beállítások vannak deaktiválva.
kérdéseim:
1. ha minden beállítást migráltam a korábbi default domain policyből, akkor célszerű-e deaktiválnom a default domain policy-t?
2. ha 1. ''igen'', akkor egyszerűen ''disabled'', vagy pedig mind a gép, mind pedig a user ág deaktiválása csekkboxot pipáljam?
3. van office 2003 adm meg usb meghajtók írásvédelme adm meg eleve xp adm. ezeket hova rakosgassam, hogy jóságos legyen? gpmc alól pl. az X-COM-féle usb cucc pl. csak akkor látszik, ha kiveszem a pipát a ''olny show fully manageable blabla'' mellől. több admin is barkácsolna a beállításokon.
4. csinálok gpmc-vel egy resultant setet egy adott gép adott userén, és gép szinten ''default domain policy'' által konfigoltnak mutatja az office makró szekut. dehát olyan templétem nem is van itten: Bővebben: link most mivanás?
5. mit jelent a felkiáltójel a fenti képen?
minden segítséget köszönök.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
ugyanmár nemnagyügy. múlt szülinapomra kértem regmont, lenéztem miket írogat, aztán kiexportáltam reg fájlba. mosmá csak nyomkodnom kell évente egyszer. és mivel jófej vagyok közkinccsé teszem a szükséges beállításokat:
HKCU\Software\lapa\CurrentVersion\Preferences\StayAlive\Mode=1
HKCU\Software\lapa\CurrentVersion\Preferences\StayAlive\AtLeastDayCount=365
vagy egyszerűen dobni kell egy új érték --> ''DeathDisable'' --> 1 bejegyzést. ez persze idővel törlődik, ezen még dolgozom. -
lapa
veterán
gondolkodtam ezen a wsus dolgon és mivel ma szülcsinapom van kívánhatok egyet: szal a wsus sp1-ben szeretnék látni egy olyat, hogy lenézi miket is kéne letöltenie, nem pedig mint a jelenlegi felállásban, hogy lehúz mindent, ami az útjába kerül. tehát pl. egy-két nap futás után ''list managed products'' gomb --> u have following products installed:
xp multilanguage - english
xp mui - hungarian
w2k srv - english
w2k3 - english
w2k3 mui - hungarian
blabla. ''would you like to manage all this and forget the whole misery forever? ''yes''.
szal nemtom érthető-e, de ha minden igaz most letölti ehelyett mindenből a magyar verziót is, pedig pl. a szerver cuccok mind angolososok. ezt meg nem szeressük. -
lapa
veterán
tehát admin felület --> jobb fent options --> szink options --> legalul advanced gomb --> itt tudod belőni hogyan töltsön (pl. mindig mindent vagy csak amit approve-oltál, neadjisten minden kliens direktben tolja le a wu-ről)
tehát admin felület --> jobb fent options --> auto appro options --> legalul autoapprove wsus updates --> ha minden igaz bepipálva automatán frissíti a kliensek wsus cuccait, meg úgy lenne logikus, hogy a szerverét is.
btw szvsz wu-nak mennie kéne a wsustól függetlenül...
helyet meg hagyj neki bőven, jópár gigát megeszik idővel. pl. nálunk w2k szerver, w2k3 szerver és xp kliensek magyarul-angolul és most jár 4,59 gigánál... persze van ebben office, sql, exchange is. -
lapa
veterán
van egy wsusutil nevű app a wsus könyvtárban, annak nézd meg a kapcsolóit hátha attól észhez tér. a wsus-wsus frissítések töltését automatán hagytad? nem lehet, hogy csak azért nem megy, mert nincs sávszél? nemtom pontosan ez a bits technológia hogyan műxik, de vmi ilyesmi... csak ilyen bénákat tudok, nekem más bajaim voltak de csak wsus reinstall segített...
upd: télleg beállítottad, hogy azonnal töltsön le mindent, ne csak telepítéskor?
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
na akkor hogy jólértem-e: belőttem gpmc alól a ''juzergroup''-ot, meg a ''domain admins''-t meg a sajátgépről kikeresett ''administrators'' csoportot a ''user rights assignment'' ''log on locally'' policijébe. ugye jól értettem múltkor, hogy a lokáladmint ez esetben úgy kezeli, hogy mindig az adott lokál gépre érti?
köszönöm a segítséget egyébként, ez nagyon fontos volt. -
lapa
veterán
üdv. hogyan tudom megoldani, hogy a ''kompjuta'' ou-ban lévő gépre csak a ''juzer'' ou tagjai jelentkezhessenek be? mindkettőnek van szuper gp políciája. jöhet bármi ötlet, sürget az idő. hálás előre is.
-
lapa
veterán
üdv. szükségem lenne a login sriptben az adott user pár adatára.
On Error Resume Next
Set objUser = GetObject _
(''LDAP://cn=lapa,ou=lapaou,dc=xxx,dc=hu'')
WScript.Echo ''User Principal Name: '' & objUser.userPrincipalName
WScript.Echo ''SAM Account Name: '' & objUser.sAMAccountName
szal ez tutifrankó eddig, de nekem nem fix felhasználóm lenne, hanem az éppen logonoló felhasználó dolgait kéne kiszednem. tud valaki segíteni ebben? -
lapa
veterán
köszönöm megtaláltam a disableadminaccountot. most belőttem mindent a guirunonce-ba, úgy néz ki így megeszi a magyar billentyűzetkiosztást mui install után is. asszem inkább elengedem az egész cmdlines.txt-t, jó lesz nekem minden guirunonce-ban. a cmdlines.bat meg csak azért van (volt), mert a cmdlines.txt-ben ahogy olvastam nem lehetnek pl. start /wait meg ilyen furmányok direktben.
-
lapa
veterán
köszi a sif-et megtaláltam, legalábbis a flat image-hez. a sysprep tényleg felejtős. kis segítség kéne viszont: van az xpsp2 ml flat image. megpróbáltam rábűvészkedni egy magyar mui-t ($oem$ és cmdlines.txt --> cmdlines.bat) valamint egy ml office 2003-at, meg annak a mui-ját.
első problémám, hogy első loginnál a gazda le van tiltva (rémlik vmi gp-s beállítás, de nem találtam meg). jó lenne valamit csinálni vele. preferably úgy szeretném, hogy működjön az autoadminlogon legalább egyszer. próbáltam okosodni de vagy az én angolom nagyon gyenge vagy csak felületes vagyok... ha egy mód van rá nem raknám bele a lokáladmin jelszót plain textben a sif-be.
második problémám, hogy az office + office mui telepítés cmdlines.bat-nál elhal, mert nem tud írni a hklm\sw\ms\pchealth\errorreporting... ágba az installer log szerint. tudom senki nem mondta hogy ott majd jó lesz. van esélyem még guirunonce előtt telepgetni? esetleg próbálkozzak [setupparam]-nál? végülis ha megoldódna a lokáladmin login nekem jó lenne a guirunonce is.
még egy utolsó bakim van a fentiekkel kapcsolatban: a billentyűzet sehogyse akar magától magzar lenni. megoldottam a magyar mui telepítésénél, hogy a felület magyar legyen, de ezzel a billentyűzettel nem boldogulok. ehun-e a jelenlegi konfig:
[RegionalSettings]
LanguageGroup=1, 2
Language=040e
InputLocale=0407:00000407,040e:0000040e
SystemLocale=040e
UserLocale=040e
UserLocale_DefaultUser=040e
InputLocale_DefaultUser=040e:0000040e
[Unattended]
...
KeyboardLayout=''Hungarian''
...
a cmdlines.txt --> cmdlines.bat pedig ilyen:
start /wait muiinst\muisetup.exe -i 040e -d 040e /r /s
start /wait ms_office_2003_ml_sp\setup.exe TRANSFORMS=default.MST /qb-
start /wait ms_office_2003_ml_mui_sp\1038\setup.exe TRANSFORMS=default.MST /qb-
start /wait wmp_mui\MPSetup_muiHun.exe /q
upd: persze tudom ez most így elég bénuska, hogy lenyomja az egész office sourcét a kliensre, de a cmdlines-nál nem tudtam összehozni a megosztás mappolását, ahol csücsül. guirunonce-ban már hálózatról telepítené ofkorsz...
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
üdv. egy w2k3 ris szerveren vala egy xpsp2 mui flat image. ha jólemlékszem egy *.sif fájlban kéne matatnom, hogy proper unattended legyen. ez a \\ris\reminst\Setup\English\Images\xp_sp2_mvl_ml\i386\txtsetup.sif? (az xp_sp2_mvl_ml mappa tartalmazza az orig flat image-t)
megtom-e egyébként valahogy oldani egy legöregebb-legkisebb frissen telepített és kiegészített (office stb.) gép image-éről barkácsolással, hogy más konfigra is települjön? vagy csak chained install a flatról? az hogy tovább tartana az install gépenként mindegy. ki lehet vhogy játszani ripreppel vagy syspreppel? részemről az is elfogadható megoldás, ha először kézzel kell minden konfig egy gépére átnyomni az eredetit és utána azt felnyomni a ris-re, de elsődleges célom a tökéletesen azonos telepítés lenne egy master gépről. -
lapa
veterán
csak vigyázz, nehogy rákerülj a feketelistára. nekem van több is pl. (annak ellenére, hogy igazából nem értek hozzá, inkább csak empírikusan próbálkozom a problémákra megoldást találni..).. a 3 óra nevetséges, de mivel mindkét oldalon ültem már eddigi munkásságom során szívesen megpróbálnálak megnyugtatni azzal, hogy valami oka csak van... én pl. egyszer 4 gb rendszerpartíciót adtam az egyik ''szervernek'' (40 gb), aztán jól nem lett elég...
-
lapa
veterán
figyu ne vedd sztem nagyon magadra, mindenhol vannak béna emberek. én pl. nulláztam a dllcachét a 4 gigás (vier-koma-null) vincsis gépeken, hogy a legeslegjobb harmincezer megás oracle kliens feltelepedjen. azóta a virusbuster meghalódik és vele együtt az egész jópofa installer-egység. és esténként gyakorlom a mulyán mosolygást, hogy hihető legyek amikor a háromszázezer regsvr32.exe elindul 15 mp-ként a gépen 400 megás memóriafoglalást generálva. ha akartam volna se tudtam volna ekkora komojságot kieszelni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Haditechnika, harcászat
- Tőzsde és gazdaság
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest