- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Az elsőt átfutottam ,de az hogyan segít rajtam? Arra gondolsz, hogy legyen egy fixen megosztott valami, és nem új meghajtóként csatoljam fel a menet közbenit, hanem ott egy könyvtárba? Sajnos ez itt nem megoldható, csak betűjellel megy
A második: éppen ez az. Azt mondja, hogyha visszaállítom ezeket a kulcsokat, akkor elérhető lesz rögtön a hálózaton, csak a szerveren nem látszik még, hogy meg van osztva. Namost ez az, ami nem történik meg. Nemcsak a szerveren nem látszik, de a hálózatról sem érhető el
-
istvankeresz
aktív tag
-
istvankeresz
aktív tag
Total Commander-rel próbáld meg és pipáld be másolás előtt az NTFS jogokat is, így a jogosultságok is átmásolódnak. Ha pedig valamiért megszakad a másolás, akkor már a következő másolásnál észre veszi a TC, hogy már létezik egy példány és felajánl egy "mind kihagyást". Rá klikkelsz és ezután, csak a maradékot kezdi másolni. Így nem kell összenézegetni, hogy mi ment át és mi nem.
Remélem érthető voltam.
-
c41r0^
őstag
kipróbáltam %%date%%-al, de akkor a fájlnévbe a %date%-t helyettesíti be, ami azt jelenti, hogy a változót úgy definiáljuk, hogy két db %jel közé tesszük
lehet, hogy a ''date'' szóval nincs kibékülve...
továbbá a másik szerveren (magyar win2003 SBS) %date% van megadva a scriptben és működik jól...
egyébként a két xcopy.exe állomány verziószámra és bájtra pontosan megegyezik, csak az egyik uyge angol, a másik magyar, és a magyaron működik a %date% paraméter (ami igazából nem xcopy, hanem windows...sőt DOS paraméter) -
lapa
veterán
a következőket sikerült eddig alkotnom az ügyben: a notiról műx a dolog gprs-en, de ugye az nem az igazi... a szerver amihez kapcsolódnék vmi ms-chap problémára panaszkodik. a tűzfal kiengedi a dolgot, legalábbis tcp open-close bejegyzések vannak benne. nem nagyon tudom mit tegyek. csináltattam logot (remote access diag report) a kapcsolódásról, de mivel ezer oldal lett direktben nem szívesen raknám ide. ha viszont kideríthető belőle valami, akkor szívesen kikopizom a releváns részt. ilyenek, hogy remote access meg auto connection manager szörviszek futnak... plz help.
-
sszever
őstag
Egyértelmű, hogy ők okozzák a nagyobb galibát...
Szerencsére szinkronizálást egyáltalán nem engedem használni, azzal csak a gond volt. Inkább kapott mindenki 3G adaptert, ami pesten elég használható, vagy használa az outlook mappákat is 1-2 fontosabb dologhoz, mert az exchange szerverről a Notebook felhasználóknál enfgedve van a ''gyorsítótáras exchange üzemmód használata''. Másfelől, max otthonról dolgoznak, ott pedig mindenkinek van szélessávja, amelyen keresztül VPN-el bejelentkezik és úy már elég elviselhetően lehet dolgozni.
PDF filek megnyitása helyi hálózatnál nem gond, távoli helyszínen érezhetőbben lassabb, főleg, ha a PDF file nincs normálisan tömörítve, hanem a jó nyomtatási minőség kedvéért a benne lévő képállományok mérete nagyobb...
A notásoknál a levelezés is gubancot fog okozni, merthogy azt azért mégsem szeretném beállítani, hogy ne engedjen át csak max 1 MB-s leveleket a szerver, mert baromság, és semmi értelme.
Igazából nem én akarom ezt, hanem a kinti rendszergazda (anyacég rendszergazdája), mert a konszern előírta a citrix-et, és a központosítást. A citrix rendben is van, marha jó dolog, immár 1 éve élőben használjuk, a központosítás ellen sincs kifogásom (hisz azért a Citrix is erről szól), de nem szabad átesni a ló másik oldalára. Jelen esetben annyira fanatikusan elgondolták az egészet, hogy 7 leányvállalatot akarnak így egybe vonni, több mint 150 felhasználóval. Arra persze nem gondolnak, hogy mi van, ha áramszünet lesz náluk... Akkor 5 országban 7 cég 150 dolgozója nem fog csinálni semmit... -
X-COM
nagyúr
no, sms-nél a setup.ini-t kell buzerni, ott van chainedinstall, lehet mui-t telepíteni, vagy akár update-eket is lehet megadni.
Ha jól tudom, a GP figyelmen kívül hagyja a setup.ini-t, így ezesetben mindeképpen külön gpo-ban kell megadni a mui telepítést.
Mindkét esetben a WSUS-nak (vagy inkább AU kliensnek) gond nélkül le kell kezelnie a szitut, de azért próbagép ajánlott, mint mindig. -
X-COM
nagyúr
már megint hisztizel, tényleg mennyél kosarat kötni inkább, vagy valami
felejtsd el az admin point-os telepítést, fel kell másolni a telepítőcd-t valahová és azt kell használni, azzal nincs gond.
azért küzd, mert igazából nincs különösebb fogalma arról, hogy az admin point, csak nyúlkálna a setup media-hoz, mert LIS az nincsen admin point esetén. -
X-COM
nagyúr
hát ez az eredeti telepítőmédia hiányára utal, ha admin pontból telepítetted, akkor peccselted azóta.
WSUS környezetben nem nagyon ajánlott a peccselt admin pont, az office12 már nem is fogja támogatni ezt, az eredeti compressed telepítőt kell használni és a klienseken létre kell hozni a LIS-t.
jelen esetben a legegyszerűbb talán az office újratelepítése lehet a REINSTALL=ALL REINSTALLMODE=vomus paraméterekkel. -
Gregorius
őstag
-
Gregorius
őstag
Milliószor újrahúztam a RIS-t, nem segít. Az egész szervert meg érthető okokból (és az alvásciklusom kiegyensúlyozottságára való tekintettel) nem vagyok hajlandó újrahúzni. Még azon gondolkodom, hogy milyen eszközzel tudnám kimonitorozni, hogy milyen a paraméterezése annak a rendszerhívásnak, amelyik a hibát okozza...
FileMon és RegMon alapján nem lettem okosabb (a computername-t és winsock paramétereket kérdezget le, de ennyi)
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Igen, licencelés szempontjából ami egy tokban van, az egy procnak számít (még a dual-core csodák is).
A HT-ről meg épp mostanság sütötte ki valami főfejes, hogy a megosztott processzorkessben kialakuló versenyhelyzet miatt nemhogy javít, de gyakran ront a teljesítményen homogén terhelés illetve nagy memóriaigényű folyamatok esetén (ez ugye szervereknél tipikus). Szóval ha nem nagy a proc. terhelés, akkor nem kell bekapcsolni, ha nagy, akkor meg mérj rá, hogy javít vagy ront-e a helyzeten. -
krila
tag
vázolom a szükségleteket
SQL +axapta megy a win 2000-es szerveren. no erre kellene az axapta fejlesztőinek kívülről rákapcsolódni, hogy a felmerülő problémákat azonnal tudják orvosolni.
A domain controller mint mondtam w2003 arra simán tudok kapcsolódni, de a 2000-re nem.
Nekem elegendő lenne a kétezresen is a RDC -
lapa
veterán
újraírtam a pakkot, egész jól közelít a kívánt eredményhez. van viszont egy olyan bibi, hogy a hangkeltő eszközöket nem installálja, restart után sem. ha kézzel megmondom neki, hogy update driver --> automatic, akkor megeszi. van valami parancs, amivel ilyesmit meg lehetne mondani neki, hogy ne kelljen kézzel bütykölni? aszittem a whql miatt nem szereti, de whql-es mint kiderült.
nemtom talán az audio service kavar be, de ennek ellentmondani látszik hogy a kézi felrakásnál még mindig disabled. azt lehet tudni, hogy gui módban mondjuk xp esetén elindul már a windows audio? mert akkor megmondanám neki hátha. -
lapa
veterán
hát nem jött össze. próbáltam egyből a detachedprogramba írni az xcopy parancsot, majd egy floppyn lévő cmd fájlt meghivatkozni amiben a parancs van, majd oemfilespath-tal próbáltam trükközni (D:\blabla, \\gépneve\D$\blabla, \\localhost\D$\blabla, \\notebook\megosztás\blabla) de egyikse jött össze. marad az új dvd sütögetés $oem$ könyvtárral. de legalább megdöntöttem a saját egy napra vetített installálási rekordomat.
-
lapa
veterán
no megpróbálnám kitrükközni a kis disznót. megtaláltam a detachedprogram nevű paramétert, ami t-39-kor fut le. ezzel ha szerencsém van át tudom tolni a dolgokat a systemdrive-ra. tu valaki segíteni egy konkrét parancssorral, amivel én a ''D:\appz\install\drv'' könyvtárat és minden bennelévőt át tudok másolni a %systemdrive%-ba? nekem ez az xcopy nagyon magas... köszönöm.
-
-
moonman
titán
hát nemtom, nekem olyat nem sikerül találni, amit Te mutatsz. nekem az ou-k vannak egymás alatt, mindegyik alól lenyitható, hogy melyik gp van belinkelve, valamint legalsó elem a group policy objects, lenyílva az összes gpo-t listázza, jobbklatty az amit látsz, edit, backup, stb...
-
moonman
titán
-
moonman
titán
1. a default domain policyben minden ''not configured'' szal szerintem nincs hatása ha marad.
2. tökmindegy, csak azért van külön opció, hogy egyes részeit függetlenül is lehessen tiltani.
3. és ha kiveszed, úgy nemjó?
4. erre igazából csak találgatni tudok, szerintem word-szinten van bekonfigurálva és jobb híjján default policyt mondja a felelősnek.
5. felkiáltójel a gpo egyik összetevője tiltva van. (computer vagy user settings) -
lapa
veterán
gondolkodtam ezen a wsus dolgon és mivel ma szülcsinapom van kívánhatok egyet: szal a wsus sp1-ben szeretnék látni egy olyat, hogy lenézi miket is kéne letöltenie, nem pedig mint a jelenlegi felállásban, hogy lehúz mindent, ami az útjába kerül. tehát pl. egy-két nap futás után ''list managed products'' gomb --> u have following products installed:
xp multilanguage - english
xp mui - hungarian
w2k srv - english
w2k3 - english
w2k3 mui - hungarian
blabla. ''would you like to manage all this and forget the whole misery forever? ''yes''.
szal nemtom érthető-e, de ha minden igaz most letölti ehelyett mindenből a magyar verziót is, pedig pl. a szerver cuccok mind angolososok. ezt meg nem szeressük. -
iwu
addikt
wazzze, közben állítgattam valamit, már nem tom mit, DE ELINDULT!!!
úgyhogy addig nem tudok opsönt nézni, amiket írtál, de átnyálazom!!!thx
(helyzet az, hogy netező gépek és még a BLASTER patch sincs rajtuk, úgyhogy tegnap bekapcsoltam 1 régi gépet, és az ismerős shutdown pojekt fogadott- kb 2 hete kezdem itt melózni, és most próbálkozom dolgokkal, csak az sbs is olyan, hogy fele cucc angolul, fele magyarul kommnikál
- de a karácsonyi szünetig nem merek hozzányúlni, mert van rajt 1-2 nagyon érzékeny licenszkezelő progi, és ha valami elszáll, akkor akasztás
)
ÜdW!
upd: nah megvan annyit változtattam, hogy proxy beállítások. az logikus, hogy a serveren be kellett állítanom saját magát proxynak?sima exploreren keresztül csont nélkül netezhetek rajta...
[Szerkesztve] -
gabesz82
őstag
-
X-COM
nagyúr
hát a sif fájlban van egy olyan, hogy DisableAdminAccountOnDomainJoin
a gp beállítás meg a security policyban van.
a cmdlines.txt a guirunonce előtt fut, nem is értem a kérdést, meg a cmdlines.bat-ot se nagyon.
autologon meg csak akkor van, ha nem titkosított a jelszó.
billentyűzetes témához nem tok hozzászólni
a cmdlines a system nevében fut, szal a számítógép fiókjának kell, hogy joga legyen a megosztáshoz eléréséhez, ha van egyáltalán smb ilyenkor ezt perpillanat nemtom. -
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
no, mikor beállítod a policy-t és hozzáadod a felhasználót, akkor a locations gombra kattintva válaszd ki a lokális géped így tudsz network service-t hozzáadni (ha xp-ről csinálod)
esetleg, ha van időd, meg kedved egy gépen kipróbálhatod, hogy mi van akkor, ha a policy-ben nem adod meg a network service-t, csak ezt a felhasználót, hogy ilyenkor mi történik a networkservice-es szolgáltatásokkal. -
X-COM
nagyúr
és beállítottad, hogy ne a domain-ben keresse a felhasználót, hanem lokálisan?
az xp klienseken baj lesz ez szerintem, mert a networkservice-re épülő szolgáltatások elhasalnak, kivéve, ha a networkservice esetén nem foglalkozik azzal, hogy most policy-ban mi van beállítva neki. ezt nemtom pontosan. -
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
hát az összes többi gépet tartalmazó konténerbe kell belőnöd, mivel ha jól sejtem a default computers-ba vannak a gépek, így oda nem tudsz, így marad a domain szintjén a defdomainpolicy mellé létrehozni egy új policy-t.
vagy fogod és csinálsz egy OU-t a számítógépeknek és átmozgatod abba őket.
én speciel az utóbbit javaslom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest