- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
Majd szorakozok a ket win2k8 al kesobb, gyorsan csatarendbe allitottam egy masik DNS-t ( erdekes az mukodik pedig az is 2008 )
-
Snoop-y
veterán
válasz
kraftxld #6499 üzenetére
Az lesz delutan. Este tudtam csak vele foglalkozni eloszor azt gondoltam vmit benezek a tuzfalakban de az az idegesito hogy a win2k3 meg gyonyoruen kommunikal veluk
( ezert nem ertem hogy mi a rettenetert nem tud egymassal ket ugyanolyan szerver kommunikalni mintha osszevesztek volna vagy vmi
)
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Van egy elegge erdekes problemam kb az oruletbe kergetett tegnap illetve meg ma is:
Adott 3 DNS szerver
A ( Win2K3 )
B (Win2008 )
C ( Win2008 )A es B szerver kozott mukodik a zone transfer oda vissza ( ertem ezalatt hogy ha A szerver a primary vagy ha pl a B a primary )
A es C szerver kozott mukodik a zone transfer oda vissza ( ertem ezalatt hogy ha A szerver a primary vagy ha pl a C a primary )
B es C kozott a zone transfer nem mukodik semmilyen formaban ( Ha B a primary akkor sem ha C a Primary akkor sem )
Termeszetesen a tuzfalban nincsen IP alapu szures ( marmint hogy esetleg a ket win2008 szerver IP-je kolcsonosen tiltva lenne )mindket win2008 szerveren nyitva van az 53-as port ( UDP es TCP is ) es mint emlitettem a win2k3-rol mindket szerver tud zonat athuzni illetve a win2k3 is tud secondarykent zonat athuzni a win2k8 szerverekrol. ( ezert vagyok kicsit tanacstalan mivel az en logikam alapjan nincs tiltva a DNS szolgaltatas mukodese a tuzfalban de ez kb mindegy is mert kikapcsolt tuzfalakkal sem mukodik
)
-
Snoop-y
veterán
Van arra lehetőség 180 napos trial esetében ,hogy megvásárolt licence birtokában ne kelljen újratelepíteni az egész beállított miskulanciát hanem csak aktiváljam? Nagy szívás lenne mindent újra rakni és konfolgatni
-
Snoop-y
veterán
válasz
Hedgehanter #3651 üzenetére
Egyes szolgáltatásoknak mint pl http,voip,mail egyéb egerészések használnák az egyik kapcsolatot. Másikat meg meghagynám az ftp meg egyéb olyan cuccoknak amik rabolják a sávszélt.Azért lenne lényeges megadni ,hogy mi mit használjon mert az egyik kapcsolatunk az forgalmi korlátos ( max 250 gb/hó ) és nem lenne jó ha a nagy forgalom azon menne.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Hedgehanter #3649 üzenetére
Ha jól értem akkor ez egy gépen nem fog menni. Lehet akkor egy dual wanos eszköz lesz a megoldás.
-
Snoop-y
veterán
válasz
ticzi01 #3647 üzenetére
Hmm most mit is szeretnél pontosan?
Kliensen elérhetetlenné tenni bizonyos címeket ( host file a barátod ) vagy tűzfal beállítás bonyolultabb esetekben proxy
Avagy egy kiszolgálón hostolt oldalt elérhetetlenné tenni bizonyos címekről? ( IIS-ben tiltani kell ip-re vagy akár tartományra )
-
Snoop-y
veterán
Load balancingban otthon van valaki?
Van két bejövő netem meg tudom adni minden service-nek, hogy mikor melyik wan-t használja? Vagy ez csak terhelés elosztásra jó de nem lehet belenyúlni konkrétan?
Mielőtt megkérdeznétek nem nem akarom összefogni a két sávszélt egyben. Csak elkülöníteni szolgáltatásonként -
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Találkoztatok már az alábbi problémával?
Win2k3 szerver HP Proliant vas. Most jött elő az a probléma, hogy egy idő után ( teljesen random hol 2 nap hol 2 hónap ) a gépet nem lehet elérni csak és kizárólag a ping-re válaszol semmilyen más szolgáltatás nem érhető el rajta. Reboot után minden rendben van. Logokban nem látszik semmi -
Snoop-y
veterán
Felteszem 20-adjára is a kérdést érdekes ,hogy még netacademian se tudtak válaszolni
Na de hátha járnak ide mindenféle microsoft guruk.
Belebotlottam egy olyan problémába ,hogy ha IIS-en limitálom egy weboldal sebességét ez a korlátozás érvényes lesz a serveren futó összes szolgáltatásra is. -
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Több szerveren is kipróbáltam mindegyiken ugyanez a hiba:
Belebotlottam egy olyan problémába ,hogy ha IIS-en limitálom egy weboldal sebességét ez a korlátozás érvényes lesz a serveren futó összes szolgáltatásra is. -
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Snoop-y
veterán
Újabb kérdés bár még az előzőre sem érkezett semmi válasz
Hogyan lehet multi user üzemmódban indtani pl egy programot win2k3-on?
Arra gondolok ,hogy RDP-n keresztül több felhasználó is el tudja indítani egyszerre ugyanazt a programot illetve tudjon hozzá csatlakozni. -
Snoop-y
veterán
Esetleg a 1822-es re valaki?
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok!
Van egy pici IIS problémám
Van IIS-be felvéve kb 100 weboldal. Ezt gyönyörűen ki is tudom exportálni egy file ba.
Viszont importálni csak egyesével lehettud valaki erre megoldást vagy megint elzsibbad az ujjam?
-
Snoop-y
veterán
Jó gondoltam , hogy lehet de mint kérdésemből kiderült nem igazán tudom, hogy hogyan kéne nekilátni
Illetve ha már itt vagyok kérdeznék még valamit.
IIS-ben létezik olyami mint pl linux alatt a .access file?
tehát a felhasználó saját maga tudja szabályozni kit enged be az adott oldalra egy config file segítségével? -
Snoop-y
veterán
Sziasztok!
Tudtok esetleg ajánlani 2003-hoz valameilyen jó beléptetőt? Lehet hülyén fogalmazok
Szóval valami olyasmire van szükségem, hogy ha RDP-n bemegyek ne kelljen jelszavakat gépelnem mert a melóhelyen keyloggereznek + rögzítik a képernyőn történteket
Szóval nem tilos RDP-t használni csak én nem szeretném ha utána furcsaságok történnének azon a gépen ahová bejelentkezemValamilyen usb kulcsos megoldást keresek.
-
Snoop-y
veterán
Valaki esetleg próbált már Win2k3 alatt Adaptec 1200A raid kártyát használni?
Most gondolkodom egy ilyen kártya beszerzésén de Adaptec oldalon ha jól nézem nincs a támogatott os-ek alatt. Mondjuk még ettől működhet is -
Snoop-y
veterán
Ühüm valami ilyesmire gondoltam ( még nem kezdtem el beállítani )de nekem olyan kellene
, hogy csak az a juzer tudjon bejönni akinek megvan a licence file amit én kiadok. Jól értem , hogy ez így működik? Vagy csak simán olyan mint egy SSL titkosított oldal? Mert az ugyanúgy mindenki számára elérhető.Csak max a kapcsolat titkosított. -
Snoop-y
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudom beállítani azt , hogy RDP-n valamivel hitelesítse a juzert?
Pl valamilyen licence alapján engedje be. Hogy tudom ezt legkönnyebben megoldani?
Alapból be van állítva , hogy csak bizonyos ip-ről lehessen csatizni de mivel full paranoias vagyok nem árt a + biztonság -
Snoop-y
veterán
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan progit 2003 ra amivel külön minden juzerre lehet sávszélességet limitálni illetve adott servicre?
Netlimiter az kilőve mert külön remote desktopot használ mindegyik juzer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest