- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hedgehanter
őstag
A NOD-rol csak annyi van nekem hogy egy "ismerosom" gepen az volt es elkezdett uvolteni a NOD amikor a usb-s memoriamrol akart valamit felmasolni es az autorun.inf hozza akart "ferni" a rendszerhez...
Van McAfee is 1-2 helyen nincs vele gond (vagy cska nem latjuk)...
Amugy en Kaspersy parti vagyok, csak meg a melohelyen nem sikerult ravennem oket hogy nezzuk mar meg ugyan milyen a "nagyuzemi" verzioja....
-
Hedgehanter
őstag
En meg nem talaltam igazabol jot...
Mi Symantec partner vagyunk es nagyon gaz az Endpoint, az MR4-ig megolte a clienseket a bekapcsolas utan, egy 15 clienses cegnel 21 giga volt az adatbazis a szerveren amit nem lehetett mozgatni... Persze az MR4 utan az adatbazis 2.6 giga lett....
Spyware funkcio szart se talal, vagy 3 hete volt egy "oktatasunk" egy Symantec-es pali grafikonokkal bizonygatta hogy az MR4 utan az Endpoint a tokeletes AV meg minden milyen gyors meg huuuu ezt vegyed....
-
canniball
nagyúr
1. És a "hajnali 2-kor kapcsolj ki!" shutdown batch file hogy néz ki?
3. Addig értem hogy mindenképpen szükség van pingre vagy Magic Packetre, de a kliens gépeken valahogy nem lehet beállítani, hogyha rákattintok a szerver megosztott mappájából mountolt meghajtójára akkor küldjenek ilyet? -
gege71.hu
addikt
Köszi!
A legutolsó registry-s megoldásod lehetett a ludas, FALSE-on volt, a többi rész rendben.
BSOD-vel azert nem tudok mit kezdeni, mert eddig összesen 1x állt le kékhalállal a gép valamikor tavaly.
Esetleg még áramingadozás, pillanatnyi áramszünet okozhatja az ujraindulásokat.
A tápot 40 órán át monitoroztam, néztem a fesz értékeket stb...A táp eszerint nem ludas mert atomstabilan adja a feszeket. (nem is egy olcsó vargáné táp mondjuk)
üdv
és kösz
gege -
gege71.hu
addikt
eseményazonosító: 8003.
Amit írtál mind csak azért érdekes, mert összesen 5 felhasználó(ebből 2en vagyunk tulaj/rendszergazdák) velunk egyutt 4en használják távoli asztali hozzáféréssel.
FTP és torrent a két főfeladata a szervernek (seed szerver). A juzerek közül egynek sincs ilyen nevű gépe. Nos ilyenkor mi a helyzet?
A gép több mint 1 éve megy szinte folyamatosan és nagyon ritkán újraindul, az is inkább csak a múlt hónapban örtént, előtte volt, hogy 3-4 hónapot futott mindenféle restart nélkül. Előtte is inkább szándékos leállások, ujraindulasok voltak (plusz vinyo berakas stb).Igazándiból nem derült még ki mi okozhatja/hatta, de az újraindulás időszakában ez az egy hibabejegyzés van csupán a naplóban a többi logolt cucc normális folyamatokról árulkodik.
Eza JOSHSERVERE gép már nem először fordult elő ugyanebben a fajta hibabejegyzésben.
..és rendre újraindulások környékén.gege
-
Kabooom
tag
Igen de nem is jeleníti meg h. ki az aki lefoglalta az erőforrást. Gondolok én itt egy személygépkocsira ahol ugye nyilván szeretném tartani h. ki viszi el és hova de egyúttal a konfrontációt is szeretném megoldani hogy egymásra foglalják az autót és akkor eszik egymást azon hogy ki viszi el. Ezért nem jó nekem az h. egymás mellé kerül a két találkozó mert az értelemje oda íratja magát a másik mellé.
-
chubaa
csendes tag
Nagyjából el is készültem mindennel!
server elkészült teljesen
-elkészült a \\servernev\sysvol megosztás
-start menü\vezérlőpult alatt megtaláltam a AD eszközöket(felhasználók és számítógépek)csináltunk ebben a tartományban egy kliens is
sikerült mindent beállítaniMár csak abban kérném a segítséged, hogy a usereket és csoportokat hogyan tudom felvenni.
Az AD felhasználók és számítógépek/Users alatt tudom a felhasználókat/csoportokat létrehozni? pl.: ha szeretnék létrehozni egy Hallgatók csoportot és abba az összes, azt hogyan kell.Mert létrehoztam itt(AD felhasználók és számítógépek/Users) egy csoportot, de tagokat nem tudtam hozzárendelni.
A kliensen történő bejelentkezéskor, ugye a "új"(a tartományba) helyre kell bejelentkezni.
(mint egy teljesen új felhasználónak, úgy néz ki most az asztal) -
chubaa
csendes tag
Szia!
Most kezdtem el az egészet!
Feldobtam egy MS Virtual PC-t és az alá felhúztam egy Server 2003at tesztelgetni, nem szeretném elszúrni az éles rendszert.A lényeg, szeretnék segítséget kérni(amit előre is köszönök), mert találtam egy leírást a neten, de inkább érdekelne egy biztosan működőképes megoldás.
Szóval, előre is köszönök minden segítséget.
Hogyan álljak neki?
(ahogy írtam is, nincsenek túl nagy elvárások a leendő rendszerrel kapcsolatban, lényeg, hogy csak néhány mappa jogosultság kiosztását szeretnénk megoldani.) -
canniball
nagyúr
-
kraftxld
félisten
Forefront TMG az új neve, most tart Beta 3 magasságában. Az EBS 2008 Security serverében van egy 64 bitre portolt félkész TMG MBE, szidjuk is mint a bokrot. Pl random időközönként meghülyül, és elkezdi visszautasitani a 25-ös port forgalmát, módositasz egyet a rule-ok sorrendjén apply, utána meg működik
Tom bá irt nemrégiben egy 5 részes cikket az új TMG-ről (beta 2 állapotban) az isaserver.org-on, vannak benne okosságok, remélem jól megcsinálják -
Avalon
tag
Siekrült megoldani a problémát, bár a megoldás szinte a semmiből jött. Beakartam másolni az eventlogot, ahogy azt írtátok, de láttam, hogy az óra 2003.01.2x-re van állítva, valószínüleg resetelve lett amikor kivettem az elemet az alaplapból. Visszaállítottam, hogy rendesen jelenjen meg az event viewerben, és újrapróbálkoztam. Működött. El sem hittem. Nem tudom, hogy az óra volt, vagy véletlen egybeesés, de megjavult. :S
Azért is írom, hogy itt legyen ha valakinek esetlleg megint ilyen problémája lenne.
Köszi a sok segítséget, ha nem kell az event log, nem veszem észre az órát.
Üdv,
Avalon -
brd
nagyúr
Domain nélkül lehet, hogy megy (bár ilyenkor is kellene kérnie credentialst, ha nem stimmel a user) ill. valószínűleg akkor is megy, ha ugyanaz a user, ugyanazzal a jelszóval létezik mindegyik domainben, de ha egy tartományi gépről próbálkozol úgy, hogy a domainek között semmiféle kapcsolat nincs, akkor nem fog menni, mert ahogy kraftxld is írta, semmiféle authentikációs adatot nem tudsz megadni azokban a konzolokban, csak annak a nevében tudod használni, akinek a nevében fut. A Win7-ben milyen (és honnan való) ADUC van?
-
kraftxld
félisten
Ez érdekes, majd próbálkozgatok ezzel is
Köszi a tippet.
Következő kérdés, hogy tudom kideríteni, hogy egy adott user melyik munkaállomásra volt bejelentkezve utoljára? Helyi eventlog elég szűkszavú, 2004 körül van egy bejegyzés
, a tartományvezérlőn meg annyit látok, hogy csak hitelesített ekkor meg akkor.
-
kraftxld
félisten
brd, köszi a runas-es tippet, a héten kipróbálom.
bobsys: Nem site-to site vpn-t csinálok, se pedig nincs trust a domain-ok között. Az én gépem a céges tartomány tagja, de az esetek 99%-ában valamelyik ügyfélnél kell bütykölni valamit. Mivel első körben a mi dns-esünkhöz fordul szerintem nem megy simán VPN mögül runas nélkül.
-
kraftxld
félisten
Igen, erre gondolok. Az RDP-vel nincs gond, az megy rendesen.
Az a gond, hogy a notimmal kb 20-30 különböző tartomány között mászkálok, fizikailag is, meg VPN-el is. És jól jönne mondjuk mindegyik céghez csinálni egy saját MMC-t, aztán nem kellene tökölni a VPN-el meg mindennel, csak két katt a konzolra és tudok mindent bütykölni, de nem nagyon találtam semmiféle hitelesítési lehetőséget, csak kidobja, hogy nem tud csatlakozni. -
kraftxld
félisten
Jaja, van technet előfizu, majd megkérdem a főnököt a dologról. Köszi a tippet!
Amúgy írtam még valami mail címre amit találtam ez ügyben az ms honlapján, reggel óta (12 órája) nem jött még válasz.
Amúgy meg a rák ögye ki a szömit annak aki azt állítja, hogy a legális szoftverekkel kevesebb a szopás... hát nem... sőt... nagyságrendekkel több van. -
retes
aktív tag
Szia,
Bocsi, hogy csak most, de nem nagyon volt idpm géphez jönni...
Tehát, ha azt mondom neki, hogy ntbacupnál normál módot válaszom ki akkor az aktuális állapotot menti le nekem és a régit meg törli legyen az bármi is a kazettán? Vagyis ha van rajta valami media akkor sem fog foglalkozni vele, max rákérdez és ha igent mondok töröl mindet az aktuál infóra?
-
retes
aktív tag
Szia!
Hát van 8 kazetta, mindegyik 120 giga. Ebből kb egy mentés 2 kazetta kellene, legyen kazinként olyan 100-110 Giga. Menteni hetente szoktam egyszer. A mentés ideje tulképp nem számít, lehet 1 nap is, csak ha adat kell az gyorsan kell...
Kazetta sorrend, címkézés nekem mindegy, nekem az is jó, hogy letörli a kazit és újból felnyom rá mindent. Egy a lényeg, hogy amit kijelölök a mentés során az maradéktalanul legyen meg. Nem gyakran töröl a felhasználó, de akkor ha igen kb 3 havonta akkor nagyon gyorsan kell az adat vissza...Köszönöm a segítséget!
-
retes
aktív tag
A linket köszi, a választ nem nagyon értem, ez egy Small Business Server = SBS
Megpróbálom majd kihámozni belőle, hogy melyik kell akkor amikor én törölni akarom a kazettát és frissen rátolni mindent, hogy hiánytalan legyen a mentés és tényleg az legyen benne amit én akarok...
Köszi a segítséget!
Retes
-
Hequila
őstag
Elég kezdő vagyok a dologban, de szerintem nem egyről beszélünk.
Azt szeretném megoldani, hogy adott egy Win2003 tartományvezérlő, és hozzá kapcsolva a gép (hogy mennyi, az számunkra most irreleváns).
A tartományhoz kapcsolt számítógépről jelentkezik be a szerverre, és azt kellene megoldani, hogy saját gépében lévő winchesterre ne legyen írási joga. -
cidalain
veterán
eddig normál módban ment a dolog.
utánanézve ennek a passzív módnak, jobbnak tűnik. ha átállítjuk a progit passzív módra, akkor ez megoldhatja a problémát?de ahogy megnézegettük ezt a passzív módot, úgy tűnik hogy a kapcsolatfelvételre ugyanúgy a 21-es portot használja, ami ha foglalt (valami egyéb alkalmazás miatt) akkor ez sem fog menni, és nem kapjuk vissza a szervertől a kapcsolási portszámot.
-
sequator
senior tag
közben megoldódott:
nem tudom biztosan mi volt az oka, de valószínű valamit félreértettem az MS leírásaiban, vagy a legutóbbi biztonsági frissítés változtatott rajta, mert kb azóta nem tudok belépni.
bár azt mondja az MS support, hogy az Administrators meg a RD user csoport defaultból tud terminálozni ([link]), pedig csak akkor tudtam, miután a DC Security Settingsben van definiálva az Allow logon through Terminal Services policy-t.Kösz a segítséget.
sautia
-
Gregorius
őstag
Feltúrtam egy másik servert a szomszéd partícióra. Az ntds.dit fájl a helyén van. A log fájlok a helyükön vannak. Az egész cucc tegnap délben még működött. De ha esetleg sérült lenne, akkor a múlt heti backupból tegnap már próbálkoztam a helyreállítással, de továbbra sem jó. A system properties szerint a számítógép az * Unknown * domainhez tartozik (DSRM-ben, mert máshogy nem tudom elindítani).
Valamelyik szomszéd cikk szerint az NTDS logok minden további nélkül törölhetők (offline), a következő indulásnál újrakreálódnak. Namost ezt nem tették meg, ebből viszont arra következtetek, hogy az ntds.dit-hez hozzá sem nyúlt, hamarabb jelentkezik a hiba.
-
-
ticzi01
aktív tag
a rendes xp cucca jött elő, vagyis a saját felhasználónév jelszó bekérő ablaka.
Na akkor még nem jutottunk előre ez azért nme teljessen jó mivel pl van akinek engedélyezni kéne pendrivét de csak pl egyetlen egyet egy épületben, ha másvalaki mást rádug akkor azt ne fogadja el kivéve ha tuja a felhasználónév jelszót amit csak a rendszergazda tud, másrészt a teljes letitlás nemgond menne biosból is meg nyomtatók lehetnek rajta. vagy egyébb nem masterstorage eszköz.
Ha esetleg van valakinek további tippje várom további építő javaslatotokat. -
ticzi01
aktív tag
Köszi a választ!
Megnéztem de megmondom elsőre kicsit kínainak tünt, bár tudok kicsit angolul!
Én láttam mult 7 közepén azt egy cégnél hogy sima xp gép mi usb hdd rádug előugrik kérte felhasználónevet jelszót.
Nemtudtuk szóval ennyi....
Rádugtuk az ott dolgozóét azt meg simán vitte.
Ez a módszer amit írtál ezt csinálja?
Köszi -
ticzi01
aktív tag
Kösz hétfön megnézem!
Most van egy gondom.
A 2003-as Serverünkről sikerült 1 fél pillanat lenyesnem egy xls-t az egyik megosztott mappából. És egész délelött azon meloztunk, félre nyoltam áthelyezés helyett. A lényeg az, mivel hálóról történt az egész nincs a lomtárba sem.
Ráengettem egy progit ami hirtelen nem talált semmit.
Van valakinek ötlete valami netán ingyenes vagy trial változatban müködő 2003 server alatt is futó viszonylag kicsi és tuti file recovery progit.
Sokat segítenétek nagyon.
Köszi -
mordeaux
tag
application error
megcsináltam azt az update manually dolgot, de mivel nemrég kraftxld tanácsára updateltem, így csak az internet explorer 7 es volt ott mint lehetséges frissítés, azt meg nem akartam felrakni, mert mozillát használok, ha egyáltalán előfordul, hogy azon a gépen böngészem valamit, vagy lehet, hogy pont ez böki a csőrét, hogy nem full up to date?
egyébként mióta updateltem azóta csak egyszer csinálta ezt a restartot, nem tudom a véletlen műve-e -
mordeaux
tag
Jó reggelt! Hát itt jön el az a pillanat, hogy azt sem tudom mi történik
) de megvan aminek meg kell lennie... csak szokásosan valami nem kóser...
''5. Click in sequence: Stop Session, New Session, Flush Data, OK, and OK.''
stop session megvolt, a new sessionra viszont azt írja, hogy ''failed to create a new trace session''
szóval nem jutottam a végére, most restartolok, hátha...
És nem, restart után is ugyanaz van, nincs ilyen trace ami futna vagy mi... de mondom, én azt sem tudom mi folyik itt -
mordeaux
tag
application, security, system, belenézegettem, nem tudom hol keressem amit mondtál, meg itt ha idő szerint rendezem, van olyan hogy hajnal négykor is egy bejegyzés, mikor még soha nem volt bekapcsolva a gép, legkorábban 6 kor volt eddig bekapcsolva, vagy ez nem is az? nem értem hogy működik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- PlayStation 5
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Fotók, videók mobillal
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest