- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
chubaa
csendes tag
Nagyjából el is készültem mindennel!
server elkészült teljesen
-elkészült a \\servernev\sysvol megosztás
-start menü\vezérlőpult alatt megtaláltam a AD eszközöket(felhasználók és számítógépek)csináltunk ebben a tartományban egy kliens is
sikerült mindent beállítaniMár csak abban kérném a segítséged, hogy a usereket és csoportokat hogyan tudom felvenni.
Az AD felhasználók és számítógépek/Users alatt tudom a felhasználókat/csoportokat létrehozni? pl.: ha szeretnék létrehozni egy Hallgatók csoportot és abba az összes, azt hogyan kell.Mert létrehoztam itt(AD felhasználók és számítógépek/Users) egy csoportot, de tagokat nem tudtam hozzárendelni.
A kliensen történő bejelentkezéskor, ugye a "új"(a tartományba) helyre kell bejelentkezni.
(mint egy teljesen új felhasználónak, úgy néz ki most az asztal) -
chubaa
csendes tag
Szia!
Most kezdtem el az egészet!
Feldobtam egy MS Virtual PC-t és az alá felhúztam egy Server 2003at tesztelgetni, nem szeretném elszúrni az éles rendszert.A lényeg, szeretnék segítséget kérni(amit előre is köszönök), mert találtam egy leírást a neten, de inkább érdekelne egy biztosan működőképes megoldás.
Szóval, előre is köszönök minden segítséget.
Hogyan álljak neki?
(ahogy írtam is, nincsenek túl nagy elvárások a leendő rendszerrel kapcsolatban, lényeg, hogy csak néhány mappa jogosultság kiosztását szeretnénk megoldani.) -
chubaa
csendes tag
Sziasztok
A következő problémában szeretnék tanácsot kérni.
Win Server 2003at használunk, amin néhány adatbázis fut csak (Active Dir. nincs beállítva), illetve nagyrészt csak fájlok/mappák megosztásra használjunk. Az lenne a kérdésem, hogyan lehetséges beállítani, hogy néhány megosztási mappára rendszergazdai joga legyen a hallgatóknak (akik Win XP SP3es gépekkel csatlakoznak hálózaton keresztül a megosztott mappához) és néhány mappára csak olvasási joguk legyen. Jelen pillanatban, minden mappát rendszergazdai joggal látnak (a jelszó el van nekik mentve), ami nem a legszerencsésebb.
Van-e lehetőség esetleg új felhasználó létrehozására a Serveren, akinek más jogosultságokat lehetne definiálni.
Minden lehetőség érdekelne (lehetőség szerint minél egyszerűbb, annál jobb).
Egy iskola rendszergazdájaként írok(gazdasági végzettségem van, de az így alakult).
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- iPad topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- AliExpress tapasztalatok
- Háztartási gépek
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest