- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
InfiniteReality
őstag
-
bobsys
veterán
válasz
Gregorius #3799 üzenetére
Eleg gaz a hibauzeneted. NTDS.DIT filet nem talalja, namost ez tartalmaz azADt. Vagyis ha nemtudod helyrehozni akkor ha van amsik DC-t akkor csak a FSMO roleokat kell atdobalnod ra (mar ha az osszeborult DCn van). Ha csak egy forest root DCt van es nem jon ossze a restore akkor elmehetsz nyaralni szopatora ugyanis mindent elorol meg kell csinalnod, teljesen uj ADvel.
This behavior can occur if the Ntds.dit file is missing from the location you specified during the promotion process. By default, the location is the %SystemRoot%\NTDS folder. If the Ntds.dit file is missing, it cannot be re-created or refreshed by other domain controllers, and you cannot log on to Windows 2000 normally. The Ntds.dit file contains your Active Directory, including user accounts.
To resolve this issue, restore the Ntds.dit file to the appropriate location, using either of the following methods:
1. Click OK to reboot the domain controller, choose the appropriate installation from the Boot menu, and then press F8 to display the Windows 2000 Advanced Options menu.
2. Choose Directory Services Restore Mode, and then press ENTER. Choose the correct installation, and then press ENTER to start the boot process.
3. At the logon screen, log on using the Administrator account and password you specified during the promotion process. When you run Dcpromo.exe to install Active Directory, there is a screen to set the Administrator password for Active Directory Restore Mode. This is the password that should be used for this logon attempt.
4. Click OK to acknowledge the warning message indicating you are using Safe mode.
5. Click Start, point to Programs, point to Accessories, point to System Tools, and then click Backup.NOTE: If you are using third-party backup software, use that program's method of restoring files.
6. Click the Restore tab.
7. Click the plus sign (+) next to the following items to expand them: File, Media Created, System Drive (C, Winnt, and NTDS.
8. Click the NTDS folder to display all of the files.
9. Click to select the Ntds.dit check box.
10. Leave the Restore files to box set to Original Location. This box provides the option to restore to an alternative location if you want to restore and then copy to the original location described in the next method.
11. Click Start Restore.Method 2: Copying the Ntds.dit File to the Correct Location
1. Click OK to reboot the domain controller, choose the appropriate installation from the Boot menu, and then press F8 to display the Windows 2000 Advanced Options menu.
2. Choose Directory Services Restore Mode, and then press ENTER. Choose the correct installation, and then press ENTER to start the boot process.
3. At the logon screen, log on using the Administrator account with the password you defined during the promotion process for Active Directory Restore mode.
4. Locate a good copy of the Ntds.dit file from a backup location.
5. Copy the file into the %SystemRoot%\NTDS folder.NOTE: If the default location was changed during the promotion process, place the Ntds.dit file in that location.
-
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius #2543 üzenetére
El is felejtettem írni, hogy megoldódott a #2543-as:
Windows cannot obtain the domain controller name for your computer network. (An unexpected network error occurred. ). Group Policy processing aborted
A probléma (az unexpected network error) az volt, hogy a ping kérések negatív RTT-t (round-trip time) adtak eredményül, amitől természetesen pár AD folyamat megkergült. Ez azért történhetett meg, mert az aktuális időt sok réteg API-n keresztül a processzor TSC-ből (time-stamp counter) olvasta ki, amiből lévén dual-core, magonként volt egy-egy, amik szépen elcsúsztak egymástól (lévén az órajel nem 100%-ig azonos), a ping processz meg ugrált egyik magról a másikra. Namost míg a Windows-nak van annyi esze, hogy ha többmagos proccot rak alá az ember, akkor automatikusan bekattan a helyére az MP kernel, de (a fizikailag több processzoros rendszerekkel ellentétben) annyi esze már nincs, hogy odabiggyessze a boot.ini-be a /usepmtimer-t, hogy ne a TSC-ket használja időbélyegezésre. -
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius #2485 üzenetére
Najó, szóval a Network Interfaces alatt hozzá kell adni a kérdéses kapcsolatot:
1) New Demand Dial Interface
2) Connect using PPPoE
3) +Route IP packets..., +Send a plain text password...
4) Hozzáadni destination: 0.0.0.0, mask: 0.0.0.0, metric: 1 (ezt utólag is hozzá lehet a static routes-hez)
5) username/password értelemszerűen, domain üresen marad
Aztán beizzítani a NAT-ot az IP Routing / NAT/Basic Firewall alatt:
6) New Interface -> hozzáadni a PPPoE-s interfészt
7) Tulajdonságlapon +Public Interface, +Enable NAT
és máris működik.
Kimaradt a 0.0.0.0-s route, azért nem működött. -
Windows NT
tag
válasz
Gregorius #2475 üzenetére
Igen na ez az nem pakol fel mindenféle sallangokat mint az XP, de egyébként felteszi a Luna képernyőmodellt ez az XP alap kék megjelenítése csak hálistennek itt le van tiltva, a másik az XP SP2-ben is általam teljesen utált és azonnal ki is kapcsolom felesleges szolgáltatás a Biztonsági központ nevet viseli ez egy tök felesleges csak laikusoknak való gépterhelő szolgáltatás (sajnos vistában, ha kikapcsolod akkor állandóan csesztet).
Az jó, hogy szigorúbb az IE.
Pl: CD író szolgáltatás is ki van kapcsolva alapból ami szintén felesleges úgyis rak fel komolyabbat az ember.
Tehát sok jó oldalát tapasztaltam és jobban is tetszik mind az XP.
Játékokhoz viszont sajna XP kell legalábbis nekem azok nem futottak rajta.
Próbáltam már én is és talán majd most véglegesen fel is teszem.
Köszi a választ
Üdv -
mogyesz
aktív tag
válasz
Gregorius #2395 üzenetére
A policy-t újraírtam, azóta - kb. 2 órája nem írt hibát. A felhasználók nem sipákoltak eddig, így valószínüleg jó lett. Most megyek, és fizikailag is megnézem őket, mert a város túlsó végében vannak...
Vagy sikerült, vagy összeomlottak a userek, és nem tudnak telefonálni sem
-
-
febi
tag
válasz
Gregorius #1905 üzenetére
úúúúú...látom nem tudtál aludni
Boccs..rossz infót adtam meg, mert ez a szerver 2000-es és helyi hálozatról van szó a sávszélesség nem számit.. megnéztük Services Configuration-ban, de ott nem lehet a színmélységet beállítani, de a 2003-ban be lehetGPO-ban hol lehet ezeket beállítani a 2000 szerveren? Mert egyenlőre nem találjuk
Köszi előre is. -
Dilikutya
félisten
válasz
Gregorius #1901 üzenetére
No, végül megoldottuk. Nem kínlódtam vele, mert valami gyanús lett, és utána olvastam: kiderült, hogy ez nem RAId kártya, hanem csak egy IDE bővítő, plusz portokkal és szoftveres RAID-del, amiről nem írtak túl jókat. Na mondom, ilyennel nem baszkódom. Így jár az, aki elhiszi egy gépről, hogy az van benne, amit mondtak
.
-
moonman
titán
válasz
Gregorius #1852 üzenetére
machine check-et a cpu küld a hal-nak az meg tovább a wmi-nek ami lefordítja az oprendszer számára. két fajta machine check error van, fatál meg corrected.
ha corrected akkor oké, legfeljebb újraindult vagy valami, ed azért nem árt egy alapos hardvertesztet ráküldeni. -
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius #1815 üzenetére
Na elmondom a poént, kiderült a turpisság. A kérdéses frissítés környékén történt egy hálókártyacsere, minek következtében a DHCP szépen rácuppant az új NIC-re minden további állítgatás nélkül, a RRAS viszont elfelejtette, hogy a VPN klienseknek melyik interfészről kell címet kérni. Ezt beállítottam, és most működik.
-
lapa
veterán
-
FPéter
aktív tag
válasz
Gregorius #1807 üzenetére
Nem, nincs StarForce
A gép bekapcsolás után is 10 percig tesztelgeti a memóriát, de a memtest is megvolt és semmi...
A vezérlő-cserebere megvolt, de a jelenség ugyanaz.
Tegnap óta az egyetlen fejlemény az az, hogy most már 10 programfuttatás-próbálkozás után átlag egyszer újra is indul a gép. -
FPéter
aktív tag
válasz
Gregorius #1801 üzenetére
Nem mindig, de legtöbbször ugyanaz. Viszont ez akkor is igaz, ha két különböző programról beszélünk, a program biztosan nem hibás mert ugyanilyen konfiguráción, ugyanilyen rendszeren lazán megy. A két gép között csak egy IP cím a különbség, az egyiken mégse megy...
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1659 üzenetére
decline/detect segíthet, esetleg wsusutil reset utána a bitsadmin-ban látni, hogy próbál e valamit töltögetni.
Gondolom az NTFS jogokhoz nem lett nyúlva, tehát a frissítéseket tároló meghajtón read a frissítések szülőmappájában pedig full control joga van a network service account-nak
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1643 üzenetére
akkor remote assistance, vagy vnc.
én spec. kedvelem a remote assistance-t, mert így a privacy is megmarad és a user megnyugodhat, hogy nem lesem csak úgy a képernyőjét.
Persze ez akkor ciki, mikor nem ül ott előtte. Monnyuk ahhoz, hogy remote assistance-t kezdeményezz egy távoli géppel, ahhoz át kell pöckölni egy policy beállítást ''solicited remote assistance'' -
-
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1567 üzenetére
ez ugyanaz, mint a 0xd1, valahol olvastam, van több ilyen 0x0 és 0x1-gyel is létező bugcheck, már pontosan nem emlékszem, hogy mi volt a magyarázat, miért különböztetik meg őket, de a hibakeresésre ugyanazokat a lépéseket kell tenni, mint 0x0-ás társaik esetében. Egyébként a 0x1-esek szöveges megnevezése kap a végén egy ''_M'' kiegészítést.
-
leet1337
csendes tag
válasz
Gregorius #1526 üzenetére
hú, nagyon köszi a gyors választ!
akkor leszűrve a lényeget az alap (enterprise) software csomaggal ez nem megoldható, ami viszont ingyenes az pedig instabil... a befektetéses részét egyenlőre hagyjuk.
hm akkor valamilyen más megoldást kell találni, vagy fenntartom a mostani állapotot -
westlake
félisten
válasz
Gregorius #1520 üzenetére
hat bazz... azert ne legyen mar igy, ahogy mondod.. csak van valami ertelemes magyarazat arra, hogy a windows 2003 miert csinalt a fizikailag elsodleges vinyombol masodlagosat..
szerintem ez egyaltalan nem termeszetes (legalabbis soha, semelyik masik win telepites nem csinalt ilyet)
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1416 üzenetére
tudtommal nem, több napig küzdöttem vele egyszer egy xp-n, de csak az inplace maradt.
a sysoc.inf-en keresztül láthatóvá lehet tenni a komponensek között, azt már nemtom, hogy pontosan mit produkált nálam, de nem segített.
az inplace elvileg nem vág haza semmit, persze egy mentést soha nem árt eszközölni.
[Szerkesztve] -
Laprasi991
aktív tag
válasz
Gregorius #1323 üzenetére
THX. Megnezem.
Meg egy olyan kerdesem lenne, hogy van egy masik gep is, halozatba vannak kotve, az egyiken, Server 2003 web edition van, a masikon XP. Sehogy sem sikerul oket halozatba rakni. Az XP-s gepbe egy halokartya van, a Server 2003-asba pedig 2. Az egyiken a net jon, a masikbol megy egy kabel az XP/s gepbe. Munkacsoport mind a ket gepnel MSHOME, es megse latja egymast.
THX elore is minden segitseget -
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1295 üzenetére
policies kulcsokon rendben vannak a jogosultságok? sysvol share-t eléri?
ezt nem egészen értem És valóban nem frissül, mert a csórit hozzáadtam egy builtin group-hoz és RSoP-ban nem látszik a tagsága.
ha nincs benn a bizonyos csoportban, akkor megy,vagymihogy?
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
Gregorius #1280 üzenetére
mivel jobb ötlet nem született: reinstall? azt az egy cédét a flathoz megeszi gyorsan, a többi image-et meg (szerintem!) nem bántja... bár nemtom micsinálna. már migráltam párszor, de mindig utólag nyomtam be alá a dolgokat a korábbi szerverről. persze lehet rögtön az első migrációnál buktam vmi single store dolgot de ez van.
-
Gregorius
őstag
-
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1199 üzenetére
hogy-hogy melyik? sima standard, ugye csak a premium-ban, a standard-ban csak wmsde van, mint sima 2003 esetén.
abban meg nem is vagyok biztos, hogy supportált a komponens upgrade, ki kell próbálni, hogy egyáltalán működik e.
Az sbs2003r2-ben már sql 2005 workgroup edition lesz, talán érdemesebb arra gyúrni. -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1157 üzenetére
sComputer = ''.''
Set oWMIService = GetObject(''winmgmts:\\'' & sComputer & ''\root\CIMV2'')
Set colItems = oWMIService.ExecQuery(''SELECT * FROM Win32_NetworkAdapter'')
For Each oItem in colItems
Wscript.Echo oItem.NetConnectionID
Next
kicsit pofozni kell, viszont, ha jól látom a kapcsolatokat kezelni csak a Win31_NetworkAdapterConfiguration-on keresztül lehet az IPEnabled segítségével, viszont itt meg a kapcsolat nevét nem tudod beazonosítani, de a hálózati kártya neve alapján le lehet kezelni, de valszeg van valami közös nevező a Win32_NetworkAdapter és Win32_NetworkAdapterConfiguration között
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1143 üzenetére
én aszittem valami scsi vezérlőről van szó, habár nem kizárt, hogy scsi-re is át lehet alakítani.
amúgy a currentcontrolset soha nem létezik, mint önálló ág, az mindig egy meglévő controlset00x alias-ként felcsatolva, az, hogy melyik éppen a current, azt a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Select\Current érték mondja meg.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius #1142 üzenetére
Nah, végül csináltam hozzá egy sysprep.inf-et, ami végigvitte a telepítést, most úgy néz ki, hogy működik.
Összefoglalom a tanulságot: hogyan leheljünk lelket a masinánkba, ha ledöglött alatta a vas
Előszöris vissza kell lökni az IDE vezérlőket az alapértelmezett driver-re:
1. [link]
Annyi módosítással, hogy a %systemdrive%\WINDOWS\system32\config-ot hive-ként be kell csatolni a helyi registry-be, és ennek megfelelően változtatni a HKLM\SYSTEM kulcsra hivatkozásokat. CurrentControlSet nincs, abból ControlSet001/ControlSet002/stb...-t kell csinálni kézzel. Utána mehet a reg import.
Aztán a manuálisan indított sysprep majd felismeri újra a rendszert:
2. Csinálni kell a setupmgr-rel (deployment tools/deploy.cab) egy full automatizált answer file-t (sysprep.inf), amit a következővel kell kiegészíteni ([link]):[SysprepMassStorage]
*pnp0303=C:\windows\inf\keyboard.inf
*pnp0f03=C:\windows\inf\msmouse.inf
*pnp0f0b=C:\windows\inf\msmouse.inf
*pnp0f0e=C:\windows\inf\msmouse.inf
*pnp0f12=C:\windows\inf\msmouse.inf
*pnp0f13=C:\windows\inf\msmouse.infEzt a sysprep.inf-et a C:\SYSPREP könyvtárba kell rakni a sysprep.exe és a setupcl.exe társaságában.
3. Be kell még fűzni a registrybe a következőt:Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM*\Setup]
''SetupType''=dword:00000001
''SystemSetupInProgress''=dword:00000001
''CmdLine''=hex(7):73,00,65,00,74,00,75,00,70,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,20,00,\
2d,00,6e,00,65,00,77,00,73,00,65,00,74,00,75,00,70,00,20,00,2d,00,6d,00,69,\
00,6e,00,69,00,00,00,00,00
''MiniSetupDoPnP''=dword:00000001
''MiniSetupInProgress''=dword:00000001Ez állítja be, hogy a következő indításnál kezdődjön újra a telepítés. (Aposztróf helyett idézőjel kell és a HKLM\SYSTEM kulcsot itt is át kell nevezni, hogy a betöltött hive-ra mutasson!)
4. Reboot és pár apróbb rendszerbeállítás kivételével már áll is a windows.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1138 üzenetére
nem visz semmit, én már rákényszerültem egy ilyenre egy dc, satöbbi atyaúristen kiszolgáló esetén. de működött rendesen, kicsit kézzel kellett hekkelni utána 1-2 dolgot, de az eventlogok és kb cikkek alapján sima ügy volt.
a ráinstall-t, mint inplace upgrade értem ofkorz.
ja, nt4 alatt ez működött:
ha csinálsz egy bootfloppy-t, a floppy-n átírod a boot.ini-ben az arc path-okat scsi-vel kezdődőre és a vezérlő meghajtóját ntbootdd.sys néven bemásoltad a floppy gyökerébe, akkor lemezről be lehetett izzítani, nemtom ez működik e még. -
crab
senior tag
válasz
Gregorius #1126 üzenetére
köszönöm a részletes választ, kissé elkeseredtem.. php-cgi módban az esélytelen. ts helyett marad a vnc, főleg ha nem széria.
no mindegy, 2003 mindenképpen lesz, de legalább nem kell vacakolni az átállásal web server téren.
#1127: 1.3-as verziónál vagyunk leragadva, szóval remélhetőleg jóban lesznek.na de úgylátom akkor itt egy hosszas tesztelési fázisra szükség lesz mielött akciózunk..
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius #1126 üzenetére
Jah, még annyit megjegyzésként (nemtom lehet, hogy nem érinti az 1.3-at), hogy a 2.0 Apacsnak a Win2003SP1-gyel valami gyíkja van, mert néhány 100k adat kiszolgálása után szó nélkül eldobja a kapcsolatot a klienssel. (többek között ezért is álltam át IIS-re, addig apacson futott az összes legacy cuccom)
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
-
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1074 üzenetére
-igen, mindegyik csomag esetén van lehetőség SA-ra, sőt némelyikben kötelező is
-mindegyik open, mennyiségi licenc VLK kulccsal rendelkezik
-az SA szerződést lehet hosszabbítani, ami úgy gondolom meg is felel
-alkalmazottak otthoni gépére, a ''home use program'' keretében kb. 10000Ft-nak megfelelő összegért lehet Office-t telepíteni, Windows-hoz sajnos nincs ilyen lehetőség (ez az SA által nyújtott lehetőség!)
a magyar dokumentáció meglehetősen régi, nagyjából fedi a valóságot, az Open Value egy ''új'', vagy inkább átnevezett konstrukció az MYO (részletfizetéses Open) utódja.
Az Open Value Subscription, az OSL utódja (bérlet).
Csak még én is a régi nevekben mozgom, a változtatás nemrég történt ha jól tudom.
az árakat nehéz megmondani, mert szoftverbérlet esetén választhatsz desktop licencet (ami tartalmazza az xp upgrade-t, office-t és server CAL-okat), ill. választhatsz külön xp upgrade-t (kb. 15000/év/gép), office-t (kb. pro - 35000/év/gép, sbe - 30000/év/gép) stb...
Desktop konstrukcióban is van Small Business és Professional, előbbi esetében Office SBE és SBS CAL-t kapsz (kb. 45000/év/gép), utóbbi esetében pedig Office Enterprise Pro-t és Windows Server+Exchange+SMS CAL-okat (kb. 55000/év/gép).
Igen, a használati jog csak a bérleti időre érvényes, OSL-nél a futamidő lejárta után az éves bérleti díj 150%-áért kivásárolhatóak voltak a szoftverek, OVS-nél pontosan nemtom ez hogyan változott, de valószínűsítem, hogy maradt.
Az árak kicsit hasak, szóval mindenképpen érdemes ajánlatot kérni egy erre szakosodott cégtől.
Ja, OSL-nél a meglévő licencekre szoktak kedvezményt (kb. 50%) adni az első éves bérleti díjra adni, ill. előfordulhatnak más akciók, szóval érdemes lehet utánajárni.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Milyen monitort vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest