- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- One mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
netboy
senior tag
-
kraftxld
félisten
Ööö.. miért is kell hálózati híd?
Még nem találkoztam olyan helyzettel ahol szükség lett volna rá. RRAS-al szerintem egyszerűbb lenne.
Igen, lehetséges, (NIC) Teaming-nek hívják. Ha jól emlékszem mind a hálókártyák driverének mind a switch-nek támogatnia kell a funkciót.
[link] -
Core2duo6600
veterán
Beállítva egyik céhnél már láttam olyat, hogy tiltva volt a net, és kod kellett hozzá, azzal a koddal ment, ha nem volt bent a gép a domainbe amivel a domain admin is belépett, ez nem járható út hisz gondolom, hogy nem akarod másnak ezt megmondani
Linux esetében, nem konkrétan gondoltam ilyesmire, hanem ott talán konyebb lehetőség van erre
De a sebességkorlátozásra nem igazán tudok megoldást
hacsak azt nem, hogy lassú accesointot szerzel be
a file megosztással kapcsolatban
nem tudod beállítani hogy aki kintről bejön vagy veszi a jeleket ne tudja a saját gépén használni a megosztást max a belső höz nem fér hozzá pass hiányában -
Core2duo6600
veterán
Hát minek akarod te win2003 serverrel osztani a netet ha a routerbnől megy bele a gépbe ?
Egy hálózaton ne használj 2 routert, mert ugye ha a win osztja, akkor az is routerként mukodik.
Feltételezem, hogy az wifis acces pointodnak is van lan csatija, dugd be a routerbe és kész, csak ekkor fogja kiosztani az ip ét nekiAmennyiben a win nel akarod csinálni, akkor a wint közvetlen az intenrnet modem be kell dugnod
Ha használsz felhasználó i szintű megosztást, Domain Controllert, akkor ez magától megoldott, mert akkor csak azok tudnak hozzáférni, akik rendelkeznek a jogokkal
De ha otthoni rendszer akarsz csinálni, teljesen felesleges a MS ISA serverével szarakodni, jobban jársz ha beszerzel egy sebességkorlátozásra képres routert
Ma már egyre több tudja, de azért utána kell nézniDe akár linuxxal is megoldhatod az tuti tud ilyet Van egy CDROUTER nevű disztrib ami ilyenekre lett kihegyezve .
-
brd
nagyúr
Mert a M$ így találta ki. XP-nél legalábbis így működik. Server 2003-mal én sosem akartam még (önmagában) internetet megosztani, de gyanítom, ott sem lehet másképpen (más IP-címmel), csak ha pl. ISA server osztja a netet rajta.
Igen, annak a kártyának akarja adni, ami a többi gép számára az átjárót jelenti, vagyis a "belső" hálózatnak a kártyája.
A hibaüzenet pedig több mindent jelenthethet. Egy a biztos, valahol, valaminek, ki van osztva 0.1-es IP cím a hálózaton.A muszáj, meg muszáj.
-
netboy
senior tag
Egy kis FTP kérdés még...
Hol tudom beállítani a Levállasztás határidejét? (tehát ugye ha x ideig nem történik forgalom akkor ugye az ftp bontja a kapcsolatot. Nah én ezt az x időt szeretném beállítani.
Az ftp tulajdonságai/FTP hely kapcsolatainál/kapcsolat határideje az azt takarná, hogy a felhasznállók milyen időkülömbséggel kapcsolódhatnak?
És egy utolsó kis probléma...
Totalcommanderrel tudok kapcsolodni az ftp-hez de MSIE-el nem, azt írja nincs jogosultséágom, pedig a fájl menüben átírtam a jelszót felhasználónevet is
Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HTPC (házimozi PC) topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fűnyíró topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest