- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
eddig normál módban ment a dolog.
utánanézve ennek a passzív módnak, jobbnak tűnik. ha átállítjuk a progit passzív módra, akkor ez megoldhatja a problémát?de ahogy megnézegettük ezt a passzív módot, úgy tűnik hogy a kapcsolatfelvételre ugyanúgy a 21-es portot használja, ami ha foglalt (valami egyéb alkalmazás miatt) akkor ez sem fog menni, és nem kapjuk vissza a szervertől a kapcsolási portszámot.
-
cidalain
veterán
sziasztok!
lenne egy fontos keresztkérdésem.
win 2003 sbs szervert használok. tartomány kiszolgáló, és fájlszerver funkciókat lát el.
működik rajta egy saját gyártású szoftver, ami adatokat kap interneten keresztül kívülről (az most nem lényeg honnan, és miket), melyeket összegyűjtve 10 percenként FTP-n feltol egy webszerverre, ahol egy php script adatbázisba tesz, és persze megnézhetem az adatokat (meg mindenki más is) - ez a cél.
de olykor a saját szoftver nem tudja FTP-n keresztül felpumpálni az adatokat. egyszerűen a szerverről nem megy olyankor az FTP-zés. még command line-ból sem. ezidő alatt azonban a hálózatban lévő kliensgépek gond nélkül FTP-znek, ott nincs probléma.
ergo arra jutottam hogy a problémát konkrétan a szerveren kell keresni, nem a hálózatban (router firewall). szerveren a tűzfal ki van kapcsolva, ez nem okozhatja a problémát. elképzelhető e hogy valami szerver rendszeralkalmazás időnként blokkolja az FTP portot, és emiatt a saját alkalmazás már nem tudja használni azt? van e tudomása valakinek ilyesmiről? én arra gondoltam hogy esetleg a windows update szolgáltatás fogja a 21-es portot. de neten erről konkrét leírást nem találtam.
a FTP-zés probléma random időközönként jön elő, és random ideig tart. van hogy egy órán belül újra működik, van hogy fél napig nem tud FTP-zni a saját progi. a gond mindíg magától, automatikusan javult meg eddig, beavatkozás, ujraindítás nélkül.
valami ötlet hogy mi a rosseb lehet ez ami miatt nem megy néha az FTP szerverről?
üdv, előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest