- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
netboy
senior tag
-
netboy
senior tag
Segítsetek már légyszi....
Adott a server és megosztottam pár mappát, jogok beállítva de a másik gépről amikor el akarnám érni már a pc nevére kattintva jelszót kér.
Azt kellene beállítani, hogy a szerverbe be tudjak lépni jelszo nélkül és a megosztásra kattintva kérje a jelszót és felhasznevet.
-
netboy
senior tag
Nekem is lenne 2 kérdésem...
-Miért írja hálózati hídnál a hálózati kapcsolatot 216Gbps-nek? (3 kártya van hídban)
-megoldható valahogy, hogy a server a swich felé 2 kábellel csatlakozzon a nagyobb sebesség végett?
-
netboy
senior tag
meg tudnátok mondani a windows 2003 server hol tárolja a ill hol logolja a személyesen és távoli asztallal bejelentkező felhasználók belépési idelyét?
Valahol gondolom logolja. -
netboy
senior tag
szerintetek ha a serveren távoli asztal és ftp fut és ki van engedve a netre akkor ott be tudnak jönni kéretlen vendégek?
Csak mert egy netes portscannerrel meglestem és az ftp és a távoli asztalnál azt írja hogy nyitva van a 80as ra meg hogy nyitva van de nem válaszol.
Kell féltenem az adataim?
(milyen vírusírtót javasoltok egy serverre?)
-
netboy
senior tag
Valahogy lehet ppoe hálózatot létrehozni vele?
Itt arra gondolok, hogy a kliensek PPPOE modon csatlakoznak a serverhez.
Milyen előnyei vannak ennek? -
netboy
senior tag
válasz
Core2duo6600 #3203 üzenetére
Nos azért akartam azzal osztani mert a wifis userek nem rendelkezhetnek ugyanazzal a jogokkal mint a belső felhasználok + a sebességüket is én adom meg.
Nem találkoztam még olyan routerrel ami tudná a sebességkorlátozást.
Melyik linuxra gondoltál?
-
netboy
senior tag
Köszi a válaszotokat...
A baj, hogy nekem ez még bonyolult.
Az RRAS -t nem bírtam jól bekonfigolniA lényeg, hogy az egyik hállókarin bejön a net a routerből és a másik karin pedig tovább kellene mennie az accespointba ugy hogy a router osztáná ki a wifi klienseknek is az ip-t.
Gondoltam olyanra is, hogy lenne egy proxi is ami azt a célt szolgálná, hogy hiába kapcsolódnak a wifihez, nem jönne be semmi csak az az egy adott oldal amit én beállítok. persze jelszó ellenében működne a net.
Továbbá azt is meg kellene oldani valahogy, hogy akik a wifin kapcsolódnak azok ne tudják használni a file megosztást.
Az a baj, hogy ehhez nagyon kellene vágnom az isa szervert is ha minden igaz... (sebességeket is kellene korlátozni) de nem tudok hol nekikezdeni mert nem értem az isa szerver működését....
-
netboy
senior tag
A windowsok ugy álltalában ha megosztom a netkapcsolatot, miért ragaszkodnak ahhoz, hogy a hállókártya címe 192.168.0.1 legyen? A server (netszolgáltató) nem tud neki így ip-t adni nem? Vagy ezt az ip-t ő a klienseket kiszolgálló kártyíának akarja adni? Akkor sem értem miért muszály 0.1-nek lennie... mi van ha én mást akarok?
Mellesleg a 2003 azt írja, hogy nem tud engedélyezni az internetkapcsolatot mert már van olyan hállózati kapcsolat konfigurálva az ip címmel amely automatikus ipcímzéshez szükséges. Ezzel nem tudom mit akar mivel a 0.1 nincs kiosztva...
Kérhetek egy kis segítséget? -
netboy
senior tag
Hogy tudom megoldani azt, hogy egy hállózatban bizonyos felhasználók ne láthassák a munkacsoportokat és más felhasználók megosztását?
-
netboy
senior tag
Isa server magyar leírást tud valaki?
-
netboy
senior tag
Sziasztok
A 2003 server alaklmas mac cím alapján (vagy más módon) a kliensek sebességkorlátozására?
Ha nem akkor ezt hogy oldják meg?
-
netboy
senior tag
nos... a gond az hogy ugye mivel passzív módban akar az ie-csatlakozni ezért egy random porton menne az adat ami mindig más és ezért a tűzfal nem engedi...
Valaki tudja hol lehet ezt aporot beállítani vagy mi a megoldás rá?
-
netboy
senior tag
Hali mindenkinek....
Ismét feltennék egy kérdést, hátha nagyobb sikerrel járok most mint a multkor.
Nos a probléma ha a server tűzfala be van kapcsolva akkor csak valami klienssoftverből lehet elérni az ftp-t, IE-ből nem. Amint kikapcsolom a tűzfalat, el is lehet érni egyből IE-ből.
Mit állítsak be?
Már portokat néztem nem e mást használ de nem találtam semmit
HELP -
netboy
senior tag
pls valakisegítsen az előzőekben írt kérdésekben
-
netboy
senior tag
-
netboy
senior tag
válasz
kraftxld #2958 üzenetére
ezek a jogosultságok érdekesek mert akkor is szerintem nem jókor kéri a jelszót és a fehasználónevet. miért akkor kéri amikor a gépet érem el? Hisz a külömböző megosztásoknak más más felhasználónevet/jelszót adhatok.
XP alól ha megosztasz valamit akkor az akkor kéri a jelszót amikor a megosztott mappára kattolsz.
nah mindegy érdekes ez a 2003.
a kért infók:
Egyik mappa:
[link]
[link]
Másik mappa:
[link]
[link] -
netboy
senior tag
Lenne itt még egy kis gond - kérdés.
Megosztok két mappát és az egyiket rendszergazda a másikat meg user felhasználónévvel lehet elérni. Egy másik gépről el akarom érni de amikor már a számítógépre kattintok már akkor jelszót kér. El is fogadja a rendszergazda jelszót csak nem értem miért akkor kéri. (csak ert a rendszergazda jelszót nem adnám ki pláne hogy akkor eléri a másik mappát is)
Arról nem is beszélve hogy az user felhasználóneves mappát nem tom megnyitni vele. -
netboy
senior tag
Egy kis FTP kérdés még...
Hol tudom beállítani a Levállasztás határidejét? (tehát ugye ha x ideig nem történik forgalom akkor ugye az ftp bontja a kapcsolatot. Nah én ezt az x időt szeretném beállítani.
Az ftp tulajdonságai/FTP hely kapcsolatainál/kapcsolat határideje az azt takarná, hogy a felhasznállók milyen időkülömbséggel kapcsolódhatnak?
És egy utolsó kis probléma...
Totalcommanderrel tudok kapcsolodni az ftp-hez de MSIE-el nem, azt írja nincs jogosultséágom, pedig a fájl menüben átírtam a jelszót felhasználónevet is
Mi lehet a gond? -
netboy
senior tag
hellósztok.
csak egy olyan kérdésem lenne hogy hogy lehet ftp servernek beállítani a win 2003at? -
netboy
senior tag
up
-
netboy
senior tag
Egy wifi broblémával fordulnék hozzátok...
Van egy gép benne egy dlink dwl-g510-es kártyával, saját szoftverével és win 2003 oprendszerrel, na most kapcsolódok ezzel a géppel egy hállózathoz ami wpa2-psk titkosítással rendelkezik.
A problémám, hogy folyamatosan pingelve a routert minden 60 adik ping 1000-1500ms felett van (egyébként 2ms). ha folyamatos adatátvitel van (pl filmet nézek egy másik gépen) akkor egy pillanatra megáll a film is. Ez így elég idegesítő.
Gondoltam arra, hogy lehet a dlink softwer gáz és ahogy keresi időnként az újabb elérhető hállózatokat, kicsit megtorpan. Gondoltam kikapcsolom hisz a win is tudja kezelni. A másik probléma hogy a win 2003 nem tudja ezt a titkosítást. Nem tudja valaki honnan lehet kiegészítést letölteni hozzá vagy valami javítást mert így nem tudom a softwert kiszűrni
Ha valaki hallott már ilyen problémárol, kérem írja meg mi a teendőm.
Előre is köszi. -
netboy
senior tag
Hellosztok!
Szeretném megtanulni enenk a windowsnak minden csínnyát.... valami frankó oldal (magyar) vagy könyv nincs ehhez a winhez amit ajánlotok???
Mellesleg ez a windows tud már olyat, hogy akár több hálókártyán csatlakozok a net felé és azt egy külön hálókártyán összesített sávszéllel továbbadja?
Azaz kezeli a többszállas netet?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Posta, csomagküldés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 3
- Büszke apukák és anyukák topikja
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Linux kezdőknek
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest