- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
E havi patch kedden már fel is ment a javítása: CVE-2024-30078 (KB5039211)
Mondjuk aki még 21H2-t használ, ott passz, mert pont aznap szűnt meg a W10 21H2 támogatása is egyben (bár vsz ezt az összesítőt még utoljára felvarázsolták)... -
-
-
sz.j
nagyúr
Többszöri próbálkozás eredményeként sikerült a KB5034441 frissítést telepítenem.
Ha valakit érdekeln, akkor:
a Free NIUBI Partition Editor-al először lecsökkentettem a "C partíciót", majd megnöveltem a "Helyreállítási partíció" méretét és ezt követően a notira is települt a KB5034441 frissítés. -
King Unique
titán
• How to Switch to a Microsoft Account from a Local Account in Windows 10
• How to Switch to a Local Account from a Microsoft Account in Windows 10Pár kattintással eleve oda-vissza lehet váltani helyi fiók és Microsoft-fiók között, amihez nyilván nem kell a Windows 10-et újratelepíteni vagy ilyesmi.
A jelentős hardvermódosítás utáni újraaktiváláshoz egyébként nem a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc az egyetlen lehetőség, az csak egy opció a több közül.
-
-
-
-
Krystal_s
addikt
Ez érdekes, mert az általam linkelt találtok alapján is létezik ez W10 és 11-en is. Erről külön cikkek, leírások vannak.
Viszont az említett éjszakai fény beállítás is okoz hasonlót, de azt nem csak Win kèpnèzegetővel lehet látni. Annak pont az a lényege, hogy meleg fényre állítja mindenhol. Tehát más kèpnèzegetővel, böngészőben stb is egységesen kéne sárgásnak lenni. -
sz.j
nagyúr
Nem szeretném "elkiabálni", de úgy néz ki, hogy megszűnt a hiba, legalábbis az elmúlt kb. egy órában, az MS fényképnézegetőnél, nem jelentkezik ...
A neten található információk között volt egy olyan, hogy az éjszakai fényt kapcsoljuk be majd ki és ezt követően indítsuk újra a gépet.
Megtettem és mint előzőleg írtam azóta nem jelentkezik az elszíneződés. -
Krystal_s
addikt
Nekem déjà vu érzésem lett. Ilyen már volt Win 7 idején is.
Sőt pont te is jelezted a topikban.
Aztán később is még téma volt.
2007 környékén már ismert dolog volt ez a Windows saját képnézegetőjében.
Ez komoly, hogy azóta ilyen??😂 Még Win 11-en is.
Szóval továbbra is a színkezeléssel, színprofillal van a gond és azt kell átállítani sRGB IEC61966-2.1-re, akit ez zavar. -
Csupingo
veterán
A képekből annyira nem jön át, de én rózsaszín beütést utoljára crt monitoroknál láttam. Már nem emlékszem a tuti megoldásra, de vagy a nagyfesz. trafónál szoktak megrepedni a forrasztások, vagy a katódcső végénél. Lehetett még korrigálni a szín potméterekkel is. Ha nem crt, akkor esetleg kábel vagy átalakító hiba. Egyik napról a másikra lett ilyen, úgy hogy nem cseréltél vga-t, drivert, stb?
-
-
AlyrArkhon
senior tag
biztos vagyok. az elso felet hagyjuk is, meg kell nezni a tulajdonosi kört es erto szemmel kell olvasni a cikkeket. a masodik felét meg King kifejtette bovebben, a cim netto hazugsag es remhir. minimum 2 evig lesz még frissites, es a korabbiakbol kiindulva még tovabbi evekig várható security ( w98, xp, w7 eseteben is lathattuk).
ha ide behozzuk a linket, rendben. ha a hazug lead-et, clickbait cimet, az nem nagyon van rendben. pláne egy olyan forumon, ahova kevesbe tajekozottak is jarnak segitsegert. -
-
-
sz.j
nagyúr
Úgy néz ki, hogy sikerült megszüntetni a hibát ( #149234 ), de hogy mi okozta azt továbbra sem tudom ...
Annak ellenére, hogy a Hard Disk Sentinel minden tárolót hibátlannak jelzett töröltem a "D" és az "E" partíciókat tartalmazó merevlemezt, majd újra particionáltam és formáztam őket és ezt követően már nem jelentkeztek az előzően leírt hibák ...
-
AlyrArkhon
senior tag
olyanra gondolok, hogy pl amikor ami klonozva lett az ssd-kre, ott mondjuk volt a rendszeren 2 meghajtó, az egyiken két kotet, es ezt klonoztatok. Most meg beteszed egy olyan gepbe, amin nincs masik meghajto, vagy tobb is van. Talalkoztam mar olyannal, hogy ez okozott problemat. (konkretan ketteparticionalt ssd+hdd bent, igy telepitettek a wint az ssd-re, majd klonoztak az ssd-t, es ures gepbe rakva jottek a hibak, mert az ssd-n levo klon kereste a nemletezo hdd-t) A pelda nyilvan mas felallasban is okoz(hat) gondot.
Masik hasonlo hiba volt, hogy a klonozaskor a rejtett particiot nem vitték, csak a 'c'-t -
sz.j
nagyúr
Sajnos tegnap óta nem sok változás történt, továbbra is fennáll a hiba ...
Mint ahogy azt már előzőleg írtam, azzal kezdődött, hogy egy üzenetet: "Hibák kijavítása a meghajtón" felírat amihez újra kellett indítani a gépet és átmenetileg nem jelentkezett a hiba.1. Amikor kivettem a gépből a win10-et tartalmazó SSD-t és a helyére egy másik SSD-t tettem (win10) ezt a hibaüzenetet kaptam, és egyszerűen eltűntek a mappák a tároló ("E") partícióról ...
2. Viszont amikor a kivett SSD-n lévő win 10 klónjait tartalmazó újabb két ssd-vel próbálkoztam, akkor
- először azt az üzenetet kaptam, hogy nem rendelkezem az eléréshez szükséges engedéllyel (Link).., a "Folyatás" gombra kattintva már megtudtam nyitni a mappákat.
- egy másik alkalommal meg azt írta, hogy hibákat keres a meghajtón (gondolom a megnyitott "E" partíción), majd újraindítást ajánlj a hibák megszüntetésére ... (Link2, Link3, Link4)A 2-es esetben ugyan kisebb hibákkal de működik a gép (megnyíthatók a tárolólemez partíciói és a rajtuk lévő mappák), de messze nem úgy működik a gép mint mielőtt a hibák jelentkeztek, ezért továbbra is kérném a segítségeteket.
-
-
Egyszerre van a 2 ssd satlakoztatva, és felváltva indítod a Windowsokat?
Ha igen akkor fordítva van a hiba, a nem kikapcsolt fogja meg a másik lemezt.
Ha felváltva van a 2 ssd csatlakoztatva akkor passz, esetleg valami bios acpi hiba vagy nem azonos beállítás.
Több ötletem nincs. -
sz.j
nagyúr
Itt van kép is róla, viszont most már az érdekelne hogyan lehetne a hibát megszüntetni
Az SSD-ket és a HDD-t leellenőriztem, a Hard Disk Sentinel-el hibátlanok
-
Keress rá Fast startup vagy Gyors rendszerindítás.
a Windows 1000 éve használja ez olyan félhibernálásszerű állapot amiből sokkal gyorsabban feláll mint a teljes leállásből.
Te (és több 100millió user) jól csinálja, de ez komoly problémákat okoz dualbootba vagy más rendszerre való ráindítás folyamán.Az Újraindítás az teljes szabályos leállást majd indulást produkál. A mezei sima Leállítás pedig ebbe a félhibernációs állapotba teszi a gépet. És magát az oprendszert. Ez a funkció kikapcsolható igény szerint.
-
King Unique
titán
Mármint biztosan ki lett előtte kapcsolva a vezérlőpultban a Fast Startup funkció, megnézted?
Ha igen, akkor ez innentől nem Windows 10, hanem inkább SSD specifikus probléma lehet és annak a topikjába való, lásd Flash SSD topik. Ahol ilyenkor célszerű megnézni az SSD állapotát a gyártó diagnosztikai szoftverével, vagy a naprakész (6.10) HDS programmal, + ellenőrizni a fizikai csatlakozást a PC-ben, stb.
"miért kell a SHIFT gombot nyomvatartani a gép lekapcsolásakor, talán nem szabályos a Start - Főkapcsoló - Leállítás gombra kattintás???"
Bekapcsolt Fast Startup funkció mellett nem a hagyományos (teljes) leállítás történik, hanem afféle félig-meddig hibernált állapotba kerül a rendszer, hogy a következő indítás gyorsabb legyen. Ellenben a Shift + leállítás módszerrel kapcsolt Fast Startup.mellett is teljes leállítás történik.
Ha a hagyományos (teljes) leállítás a cél, akkor vagy ki kell kapcsolni előtte a gyorsindítást, vagy a Shift + leállítás módszert használni.
Az előbbiekből logikusan következik, hogy a Shift + leállítás módszer használata bekapcsolt gyorsindítás (Fast Startup) mellett indokolt és akkor is csak akkor, ha a hagyományos (teljes) leállítás a cél.
-
-
King Unique
titán
Ha a másik SSD-n lévő Windows 10 leállítása előtt nem lett kikapcsolva a Fast Startup funkció, vagy a Shift + leállítás módszerrel leállítva, akkor nem meglepő az inkonzisztens lemezállapot miatti hiba.
-
arcitec
addikt
Mekkora marketing ez. 1 évig érvényes, utána meg lehet megvenni, ha használni szeretnéd.
Így akkor már nem is ingyenes és így nem is kell...
Még jó hogy megnéztem a License key txt: 1-Year Activation code: ......
Az ellenben érdekes, hogy mailt is küldtek és ott más a kulcs, de két mail címre is letöltöttem és mindkét mailben u.a a kulcs. Szóval ...
Egyértelmű az 1 év : [link] -
King Unique
titán
Megoldható ez nyilván végig parancssorban is, nem feltétlen kell hozzá pluszban a grafikus lemezkezelő is.
diskpart
list disk
select disk X
clean
create partition primary
format fs=fat32 quick
exitAhol X = lemez (pendrive) sorszáma , ami esetedben = 2.
32 GB-os tárolókapacitásig pedig alapesetben jó a FAT32 fájlrendszer és elég a gyorsformázás (quick
), fölötte a Windows beépített eszközeit használva mindenképpen exFAT (fs=exfat
) vagy NTFS (fs=ntfs
) fájlrendszer szükséges. Illetve pendrive-ok és memóriakártyák flash meghajtóknál hosszabb távon nem naplózó fájlrendszert (pl. FAT32, exFAT) szokás és javasolt használni már csak a kisebb írásterhelés miatt is. -
sz.j
nagyúr
Hátha a későbbiekben másnak is szüksége lesz rá
Közben ennek a cikknek a segítségével sikerült particionálni a pendrive-tKöszönöm a segítséget.
-
-
-
-
-
GEPESZ66
veterán
-
-
-
King Unique
titán
A kettő között lévő helyreállítási (WinRE) partíció miatt a beépített lemezkezelővel nem lehet megoldani a kiterjesztést, 3rd party particionáló programra lesz ahhoz szükség (példa).
Egyébként ha a klónozáshoz a Macrium Reflect Free (te készítetted a leírást úgy tudom) program lett használva, akkor a 8-as verzió már 1 kattintással automatikusan megcsinálja a partíciók átméretezését a rendelkezésre álló lemezterülethez igazodva és akkor nem utólag kell ezzel vacakolni.
-
Frankie50
tag
Üdv Mindenkinek!
Alaplapot, monitorkáryát cserélek egy gépben amin W10 fut. Ehhez kérnék egy kis segítséget. A monitorkártyát leinstalláltam, töröltem a programjait. Az ssd viszont MBR-en van telepítve. Ha Marciummal csinálok egy mentést, azt vissza tudom állítani az újra particionált/formázott meghajtóra, vagy teljesen újra kell építeni mindent?
Előre is köszi a segítséget! -
-
Tosee
őstag
-
-
Pityu.
nagyúr
Most olvasgattam egy vírusról amit jelzett,csak nem tudom honnan kaphattam volna be mikor nem nagyon nyomkodok olyasmikre.
Ezt jelezte álandóan
Egy csomót jelzett
-
-
makoss
veterán
Köszi.
Amúgy ennek a szöveg méreteltérésnek lehet köze ahhoz, hogy a gépet egy 4K tévén használom 1920x1080p felbontáson megkettőzve? -
sz.j
nagyúr
Hosszas keresés után a netten megtaláltam a megoldást.Íme a link, hátha szüksége lesz rá valakinek ...
"Besárgult" háttérszínű képek színének visszaállítása fehérre
(Bár az elérési útvonal más mint amit megadnak, de például a keresőbe beírva meg lehet találni ....
A Színprofil közvetlenül a Gépház -- Kijelző-nél is látható) -
-
-
Ha valaki telepít egy W10/11-t, akkor ennek pont így kell kinéznie, az ISO-hoz a Windows Intéző van alapértelmezetten hozzárendelve, típusa->Lemezképfájl és az ikonja is az, ami a képen.
A másik gépeden nézd meg, hogy mi van hozzárendelve, mert ott vélhetően nem a Windows Intéző.(ISO-nak más az ikonja, típusa meg ISO Image, ezt valaminek módosítania kellett)Vagy valamit félreértelmeztem? Nem értem mi a nem jó ezen a képen
Esetleg nem tudod felcsatolni(mount-olni) az ISO-t, arra értetted, hogy hibás? (hirtelen másra nem tudok gondolni...) -
Nem állítottál el semmit, szvsz csak arról van szó, hogy egy külső alkalmazás van társítva az ISO-khoz(linkelt képeden a hibás feliratú a normál Windows-os ikon), ezért a más fajta ikonkészlet is. (pl. valamilyen telepített ISO buherátor/Íróprogi/konvertáló stb stb állíthatta be.)
Nézd meg, milyen alkalmazáshoz van társítva az ISO (jobb egér az ISO-n/Társítás) és egyből látnod kell. -
daninet
veterán
Nyilván nem kell sajnálni a MS-ot, de azért egy profit alapú cégtől sem várhatod azt el, hogy egyszer fizettél 20 dollárt egy licenszért és cserébe 12 évig szorgosan dolgozzanak minden biztonsági résen. Gyanítom a te munkád díjában sincs 10+ év tartalék. Szerintem az, hogy adnak 7-8 év támogatást teljesen rendben van. Az ipari szektorban meg fizetnek a további frissítésekért.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Házimozi belépő szinten
- OTP Bank topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged