- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
Abrion #155278 üzenetére
Ha erre gondolsz, akkor persze. Sok helyen ahol wint és ezt a progit használják.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Abrion #153282 üzenetére
Ha nagyon szeretnéd a KB50334441 felrakni, akkor a leírtak szerint megteheted.
-
Geth
veterán
válasz
Abrion #150871 üzenetére
Ez a régi feature arra való, hogy:
- ha bármikor túlfoglalnád a fizikai memóriát, akkor ne fagyjon azonnal csontra a rendszer
- a rendszer fel tudjon szabadítani fizikai memóriát átmozgatással, mivel a fizikai memória sokkal gyorsabb, és jó, ha az aktív folyamatok adatai vannak benneHa egészen biztos vagy benne, hogy pontosan tudod, hogy a jövőben az egyszerre, egy időben futó összes folyamat teljes memóriaköltsége az aktuális fizikai memória mérete alatt marad, akkor nyugodtan kikapcsolhatod. Bár elő-elő fordul olyan szoftver, ami ráellenőriz, és besír, ha le van tiltva.
-
Abrion
senior tag
válasz
Abrion #150868 üzenetére
oh lemaradt hogy a c meghajtó és amin tárolom a játékokat az egy M2 SSD Kingston NV2 1TB, és ezen van a virtuális memoria is, 3gb per másodperc gondolom inkább kikéne ezt a régi feature kapcsolni, inkább csak lassítja a játékokat. és terheli a pct azzal hogy ki kell olvasni az adatot a virtuális memoriából. ti mit mondtok?ki kapcsoljam teljesen a virtuális memoriát? 2x16gb ram van, az elég nem?
-
Abrion
senior tag
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Abrion #147055 üzenetére
Passz, Windows FRISS telepítés után az egyik első, hogy lefuttatom a Windows Frissítés keresőt és telepítem a kötelező és az opcionális frissítéseket is. Egy régi belakott rendszeren nem feltétlen erőltetném ha flottul megy minden.
Nekem volt egy érdekesség: a gyárilag telepített SATA vezérlő mellett az egyik SSD mellé adott gyári szoftver - monitorozó - nem működött. Frissítettem a SATA driver-t (Driver Easy-vel kerestem egy frissebbet) és azután jó lett ez a gyári program. Azóta ez a SATA driver le van mentve és friss telepítés után manuálisan ezt is frissítem. -
-
Zoz
őstag
válasz
Abrion #146977 üzenetére
1) gyorsindítást kapcsold ki
2) eszközkezelőben lemezvezérlő illesztőprogramját állítsd szabványosra (egyébként ez volt a trükk már XP-s időkben is a gépcseréhez, hogy ne dobjon STOP 7B kékhalált az új lapon)
3) a SATA vezérlő típusát (IDE/AHCI) az új gép BIOS-ban állítsd ugyanarra mint ami a régin volt
4) a bootolás módját (UEFI / Legacy-CSM) az új gép BIOS-ban állítsd ugyanarra mint ami a régin voltÍgy tuti el fog indulni.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Abrion #146979 üzenetére
Tisztább szárazabb, biztonságosabb érzés, nincs ott egy már nem létező eszköz szemete, nyilván van előnye.
Én lusta vagyok újratelepíteni, az utóbbi években inkább tárolócseréhez kötöttem, nem direktben alaplaphoz. Még az előző gépemnél volt meghibásodás miatt alaplapcsere, más típusra, chipsetre, igaz, AMD vonalon, ott nem telepítettem újra. Win7->8 váltásnál igen, 8.1->10 váltásnál nem, az a rendszer élte meg az alaplapcseréket is, 4 évig ment a Windows. Amikor SSD-t vettem, arra lett újrahúzva, az is ment 4 évet, akkor jött egy teljes platformváltás, új lap procival, AMD helyett Intel, és új SSD, az is új Windows-t kapott. Bírják ezek.
Már az XP is sokat kibírt, céges gépeken anno kaptak azok az élettől mindent, pláne ha olyan szoftver futott rajta, amit nagyon nem szerettél volna újratelepíteni, akkor mindent IS elkövettél, hogy maradjon a Windows, bármi is történik.Hozzáteszem, az XP-vel voltak is olyan esetek, amikor a sírból kellett a Windows-t visszahozni, az még egy áramszünet után képes volt elhalálozni a partíciókkal együtt.
Windows 7-nél is láttam olyat mikor csak az újratelepítés segített, de azt jellemzően valami szutyok szoftver okozta.
Windows 98 alatt nem volt hardvercserém, de azt még hobbiból is érdemes volt 1-2 évente újratelepíteni, legalábbis otthon biztosan. -
Dilikutya
félisten
válasz
Abrion #146977 üzenetére
Gond nélkül elindulna AMD<->Intel váltásnál is, max a nagyon specifikus cuccok nem úgy működnek, lassabban, vagy csak nagyon kevés beállítási lehetőséggel gyári szoftver híján.
Igaz nem alaplapi, pl. de az USB-s Wifi stickem az alap windowsos driverekkel sokkal kisebb sebességet tud.
-
King Unique
titán
válasz
Abrion #146451 üzenetére
Ahhoz nem feltétlen kell Retail licenc, akár OEM esetén is megoldható.
-
King Unique
titán
válasz
Abrion #146432 üzenetére
Windows 10 licenc, termékkulcs vásárlása ügyben lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol az XY webáruház ajánlata felől értelemszerűen az XY webáruház ügyfélszolgálatánál kellene érdeklődni.
Akár jelentős hardvermódosítás után is megoldható a Windows 10 újraaktiválása és nem feltétlen kell csak emiatt új termékkulcs. -
King Unique
titán
válasz
Abrion #145062 üzenetére
Aha, tehát ahogyan sejteni lehetett, alapvető infók hiányoznak itt, lásd pl. TRIM működése, cellák / blokkok megjelölése törlésre majd újbóli olvasása és írása...
A TBW-nek meg amúgy semmi köze az előbbihez, az csak egy névleges, garanciában foglalt íráslimit, ellenben az SSD, annál a NAND akár a TBW-nél megadott íráslimit többszörösét is kibírhatja. Kivétel max. pl. egyes Intel SSD-k lehetnek, mert azoknál a TBW abszolút íráslimit és annak elérése után átvált az SSD read only módba. -
Zoz
őstag
válasz
Abrion #145062 üzenetére
Nem, az így teljesen hülyeség.
Az a írási limit a garanciára vonatkozik. Olyan mint az autóknál, hogy pl van 3 év vagy 100000km garancia. Amelyik határt előbb eléred, ott ér véget a garancia. De se az autó, se az SSD esetén nem jelenti azt, hogy ott fog elromlani, csak a gyártó ennyit garantál. -
-
-
King Unique
titán
válasz
Abrion #145055 üzenetére
A gyári alapállapotba történő visszaállításról volt szó a laptop eladása miatt, ami eleve úgy történik, ahogyan le lett írva, linkelve hozzá az útmutatók.
Mit értesz "teljes törlés" alatt?
Ha lassú formázást, vagy alaphelyzetbe állítást adatmegsemmisítéssel, akkor az SSD-nél nyilván ugyanúgy történik ahogyan HDD-nél, ami után ugyanúgy SSD-nél sem találnak semmilyen korábbi adatot a GetDataBack és társai adatmentő programok. + SSD-nél nyilván adott a teljes lemezterületen futtatott trimmelés pl. meghajtóoptimalizálással - ahol az ATA TRIM valamint NVMe típusoknál a deallocate parancs elvileg már egy sima fájltörlés után is lefut és utána már nem állítható vissza a törölt fájl érdemlegesen - , valamint a Secure Erase lehetősége is az adatok végleges törléséhez, ami nyilván jóval gyorsabb, lásd a linkelt másik válasz b. pontjában leírtakat. -
King Unique
titán
válasz
Abrion #144887 üzenetére
Milyen program, ami...? topik.
-
-
King Unique
titán
válasz
Abrion #138468 üzenetére
Lehet azért, mert inkább való a kérdés a Steam topicba, mint ide.
A muzeális programok futtatásához meg egyébként adott a kompatibilis mód. -
King Unique
titán
válasz
Abrion #118818 üzenetére
Mint már említve és linkelve volt, ott van a gépházban a tárterületsegéd, aminél beállítható, ütemezhető az automatikus futtatás, kiválasztható, hogy mely tartalmakat törölje, stb.
-
King Unique
titán
válasz
Abrion #118815 üzenetére
Az is gondolom úgy, hogy a frissítések után még egyáltalán nem volt futtatva a lemezkarbantartó, mert 1 db havi összesítő frissítés telepítése után nyilván nem lesz 7,3 GB.
+ A gépházban a tárterületsegédnél automatizálható is a takarítás, vagyis a manuális futtatással sem feltétlen kell foglalkozni.
-
King Unique
titán
válasz
Abrion #118813 üzenetére
Egy bruttó 128 GB-os SSD-n a Windows 10 alapesetben simán elfér és nyilván 8 GB-nál több lesz a szabad terület. Ha esetedben nem és csak 8 GB maradt, akkor az vsz az utólag telepített programok, játékok, + az SSD-n tárolt egyéb fájlok tárhelyszükséglete miatt lehet. Meg ez esetben akkor alul lett méretezve a rendszermeghajtó, nagyobb tárolókapacitásút kellett volna venni, használni az egyéni igényektől függően...
Nem derült ki mit töltött le esetedben a Windows, meg nem tippmix ezt itt kitalálni, de ha rendszeresen frissítve volt, akkor a havi összesítő frissítések nyilván nem ekkora méretűek. Egy teljes funkciófrissítésnél viszont már elfogyhat a 8 GB szabad terület, de 10 nap után ott is automatikusan törlődik a Windows.old mappa, + akár manuálisan is törölhető lemezkarbantartóval, tárterületsegéddel, nemrég említve volt. -
King Unique
titán
válasz
Abrion #107045 üzenetére
Az a tool, vagyis az MCT alkalmas többek között ISO-fájl letöltésére is, mint azt a linkelt hozzászólás szemlélteti. Ha közvetlenül az ISO-t akarod letölteni, akkor az itteni összefoglalóban ott van a leírás, hogy lehet ezt a böngészőben megoldani. Vagy másik lehetőség a TechBench, ami a Microsoft szervereire mutató letöltési linkeket generál.
-
-
King Unique
titán
válasz
Abrion #96189 üzenetére
Mi pont annyi, netán már 100 TB írás van rajta?
Normál felhasználás mellett annyi évek alatt sem szokott összejönni, meg gyakran a hivatalos garanciaidő ideje alatt sem, plusz erőltetett kímélés mellőzésénél sem, pont ezért felesleges általában babusgatni. De még ha el is éri az SSD a hivatalos TBW-limitet, akkor sem feltétlen jelenti azt, hogy gondot okozna. Max. esetleg egyes típusok ilyenkor read-only módba váltanak, de a legtöbb utána is használható és akár a többszöröse írásmennyiséget is kibírja.
-
PitLee
őstag
válasz
Abrion #96189 üzenetére
Amúgy mi "okoz" nálad ekkora írás mennyiséget azt már kiderítetted ?
Mert nekem van egy Samu 830Pro-m ami 2012-ben vásároltam és van mellette 2db HDD adat, tárolásra
2018 végén csak 15,6 TB TBW volt rajta, pedig a lapozófájl is azon működik, az első években még több játék is volt aztán a vége felé inkább csak böngészés,progik levelek..ect.Az új böngészők szeretik a RAM-ot, nem egy tréfa született már erről, lehet ezen nagyobb RAM használat indítja a HDD-t mivel a 4GB RAM hamar elfogy.
-
PitLee
őstag
válasz
Abrion #96182 üzenetére
Mekkora amúgy méretileg az SSD ?
Itt egy pdf amiben a gyártó a 128GB-hoz 100TB TBW-t ír, amit te 3,5 év alatt érnél el, a nagyobb méretűeknél a TBW érték arányosan növekszik, a 256GB-os már 200TB TBW-vel bír. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Abrion #96178 üzenetére
éles szememmel és kávéval tágított tudatos elmém erejével megállapítottam hogy a számokat ismered hiszen írtál ilyeneket (számokat) a hsz-edben és valahogy megtaláltad a windows 10 topicot is.
bátorkodom bízni további látnoki képességeimben is és ezek segítségével megállapítom hogy minden bizonnyal rendelkezel a négy matematikai alapművelet alkalmazásának képességével is.
experimentális gyakorlatot javaslok: egyszer a lapozófájl piszkálgatása meg a hdd kitartó hallgatása helyett, az ezen megspórolt idő segítségével szorozd ki a bizonyítottan ismert ún. "számok" és a feltételezhetően nem idegen ún. "alapműveletek" segítségével hogy az ssd normál (berakod és úgy hagyod) használatával kb. csitrilliárd év alatt fognak degradálódni a cellák, míg ha letiltod a lapozófilet és naponta nyolc órát vákuumos vitrinben pihenteted az ssd-t akkor ezt megnövelheted akár csitrilliárd plusz kettő évre.
miközben három év múlva úgy is lecseréled fele pénzből egy négyszer akkorára és még mindig marad csitrilliárd minusz egy év élettartamod.
szerintem megéri.
-
TRob1
veterán
válasz
Abrion #79735 üzenetére
Mire jó egy ilyen? Mi értelme?
Életemben nem mértem a boot időt. Nem is érdekelt soha. Igaz, évek óta "nincs is", hisz csak altatom. Ha frissítés van, akkor van restart. Vagy ha esetleg elutazok több napra, akkor kikapcs. De ekkor meg aztán tök mindegy hogy 10mp vagy 1perc.
Ui: Tényleg érdekel ám hogy mi a logikus magyarázat hogy ez mire jó. Hisz amire szükségem van, azt így is úgy is kivárom.
Vagy ez csak amolyan "e-penis" növelő a haverokkal szemben? -
-
pc360
addikt
válasz
Abrion #77811 üzenetére
Nincs, felejtsd el! Legalább egy HD 5xxx-re lesz szükséged, de már az se frissül 3 éve, így nem biztos, hogy újabb win buildek alatt is megtartaná a kompatibilitást. Amihez most is aktuális driver jár, az a HD 7xxx széria - ez alatt már nincs értelme a videokártyákkal szenvedni.
Egyes esetekben felmegy a Win 8-hoz készült driver is kompatibilitás módban, de az csak részben teszi működővé a HW-gyorsítást, illetve a régi Catalyst egy rakás kakkanat, úgyhogy nem érdemes ezzel kísérletezni sem.
-
törölt tag
válasz
Abrion #77756 üzenetére
A tálca mérete alap vagy keskeny?
Ha be van állítva a kis gombok használata, akkor kiszürkül a lehetőség alul és nem fog számokat mutatni a tálcára kitűzött mail, skpye app és semmi. Viszont értesítési központ ikonjára miért kellene neked szám? Vagy van értesítés (kifehéredik az ikonja) vagy nincs. Egy db értesítésre nem vagy kíváncsi, kettőre már igen?
-
törölt tag
válasz
Abrion #77679 üzenetére
Azt írtad meglévő Win7 volt. Azt írtad csodálkoztál nem kellett a vett 10 kulcsot beírnod sehova mert már aktiválva volt:
"Előzőleg egy win7 volt, jan 9 telepítettem fel a windows 10 pendriveról amit a dobozban volt, a telepítő elég gyorsan megvolt, alig volt 10 perc, amikor mindent végig néztem, és akartam aktiválni már aktiválva volt"
Mert valószínűleg a meglévő Win7 rendszert amikor frissítetted 10-re, akkor az ingyenes lehetőség keretében aktiválta a meglévő Win7 kulcs alapján. Ezért nem kellett az új most vett kulcsodat beírnod sehova, mert már aktiválva volt.
-
törölt tag
válasz
Abrion #77651 üzenetére
Elsőre nem írtad volt már korábban Win7-ről 10-re frissítés. Akkor az a Win7 kulcs digitálisan "tizesítődött" az ingyenes frissítési lehetőség keretében és ezért nem kellett beírnod a külön vásárolt 10-es kulcsot, mert már aktiválva volt 7-es alapján. Ha jól értem lehet most van egy plusz kulcsod.
Nyugodtan rakd újra a rendszered SSD-re, nem kell már megadnod semmilyen kulcsot, magától aktiválja a telepítés végén.
A fiókokról: lehet helyi vagy online MS fiókkal használni, a gépház fiókoknál látod te milyet használsz. Aktivációt ez nem érinti. MS fiókkal bejelentkezés előnye rögtön be vagy léptetve minden MS szolgáltatásba, áruház, email app minden szinkronizálódik felhőben és a többi kényelem.
-
csixy
addikt
válasz
Abrion #77651 üzenetére
Ha a jelenlegi telepítésed azt írja az aktivációnál, hogy digitális licensszel aktiválva van , akkor csak simán telepítsd újra és telepítéskor válaszd azt, hogy nincs termékkulcsod. Legyen rajta net és beaktiválja magát majd az új telepítés is. Ne rinyálj, csináld meg bátran.
-
King Unique
titán
válasz
Abrion #76847 üzenetére
Ha még a combosabb játékokat a HDD-re rakod, az valahol érthető. De minden programot felesleges átrakni, mert azzal csak lassítod a működésüket. Ha elférnek az SSD-n, akkor nyilván célszerű oda telepíteni őket. Illetve rendszerint amúgy is a C meghajtóra települnek a programok.
Egyébként a másik HDD jó ötlet, ha a mostani már elég viseltes és fontos adatok tárolásáról is szó van.
-
King Unique
titán
válasz
Abrion #76842 üzenetére
Bőven! De azt már neked kell tudnod, hogy a Windows mellett még milyen és mekkora tárhelyigényű programokat akarsz telepíteni, esetleg adatokat is tárolni rajta stb. Ettől függ, hogy aztán összességében pontosan mekkora tárolókapacitású háttértárra van szükség. Amúgy, ha belefér az anyagi keretbe és nem sokkal drágább egy nagyobb SSD, akkor nyilván célszerűbb olyat venni. Később még jól jöhet majd a plusz tárhely.
-
quailstorm
félisten
válasz
Abrion #71003 üzenetére
UWP appok a következő útvonalon menthetnek:
c:\Users\FELHASZNÁLÓNEVED\AppData\Local\Packages\CSOMAG_NEVE\LocalState\
vagy segít vagy nem, de simán lehet, hogy el van kódolva és a mentést nem fogja bevenni újratelepítés után, gameloft játékok amik ide mentenek, azok se másik gépre nem vihetőek át, se reinstallt nem bírnak ki, de van felhő
-
raidx
őstag
válasz
Abrion #64336 üzenetére
Milyen progikat hasznász, merre jársz,stb. Szóval mindent amit elkövetsz a gépeden De ezt a funkciót rövidesen megkepja a Win7 is. Vagy már megkapta. De a googl is figyeli mit csinálsz, A VGA kártyád is adakozik a gyártónak.
Minap vásároltam a neten. másnap egy hasonló kütyüt megakartam nejemnek mutatni. A kereső azonnal figyelmeztetett, hogy már vettem egy hasonló készüléket a levelezésem szerint. -
-
-
quailstorm
félisten
-
CirrMee
addikt
válasz
Abrion #59545 üzenetére
1 kérdés
3 kérdés egészen pontosan...
ennek a windowsnak van netes aktiválása?
Minden otthonra szánt verziót lehet telefonon, és neten aktiválni az XP óta.
vagy tud menni anélkül is?
Amíg lejár az erre szánt türelmi idő a telepítést követően.
ha nem, akkor van olyan kiadvány ami nem oem es?
Van.
vagyis dobozos, és végtelenig lehet aktiválni.
Az OEM is korlátlanul aktiválható, amíg ki nem cseréled az alaplapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged