- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
válasz
Marci112233 #150828 üzenetére
A fenébe! Kiszaladtam a szerkesztési időből. Ránéztem a laptophoz társított fiókra, és abban a laptop mellett ott az asztalip PC-m is. Ezt nem tudom hogy hozta össze a Microsoft, vagy a rendszer. Köze lehet ahhoz hogy az e-mail értesítést a két gépen használom? Tehát mindegy melyikre jön levél, a másikon is jön az értesítés róla.
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #150828 üzenetére
Ezzel majd ráér akkor foglalkozni a felhasználó, ha aktiválási probléma van. Ahol az utóbbi esetben sem feltéten kell jelentős hardvermódosítás után új termékkulcs, mivel megoldható az újraaktiválás többféleképpen is, viszont alapesetben 1 db licenc egyszerre csak 1 db PC-n használható.
Ha aktiválva van már az adott PC-n a Windows 10 digitális licenccel, akkor nem világos miért kell azt másik termékkulccsal aktiválni, meg pláne hogy attól még a meglévő digitális licenc nem fog megszűnni.
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #150824 üzenetére
• A digitális licenc alapesetben az adott PC hardverazonosítójához kötődik, az hogy Microsoft-fiókhoz is lehet kapcsolni, egy plusz opció.
• Ha Microsoft-fiókhoz lett kapcsolva a digitális licenc, akkor ott az újraaktiválásnál eleve kiválasztható, hogy melyik eszköz legyen aktiválva.
• Alapesetben 1 db digitális licenc egyszerre 1 db eszközön, egy hardverkonfiguráción használható. Az hogy 2 külön hardverkonfiguráción működik-e egyszerre ugyanazon Windows-kiadás aktiválása ugyanazon digitális licenccel, arra az előbbiből adódóan nem lenne a válasz, de előfordulhat akár egyéb helyzet is, ezért kell ténylegesen kipróbálni, aztán kiderül.
-
cidalain
veterán
válasz
Marci112233 #148852 üzenetére
Intel Management volt a ludas:
A gyártónál 11.0 volt a csomagban, a Win a 11.7-es verziót tette fel. A gyártó installerje mondta, hogy ami fent van, az újabb. Tegnap úgy döntöttem akkor maradjon az újabb. De természetesen volt lehetőség cserélni a gyártó szerintire. Most megtettem, és meg is oldotta: Intel Active Management Technology - SOL (COM3)Előtte rágugliztam a Device ID-ra is, ott a találatok is erre utaltak, meg ugye a te bejegyzésed is arra vitt, hogy akkor mégiscsak fel kéne erőltetni a gyártó driverét a Win10-es helyett.
Feltettem a Rapid Storage-et is
-
kiralytom
aktív tag
válasz
Marci112233 #148297 üzenetére
MCT-vel csináltam, de nem volt benne, sőt telepítő kulcsot sem kért
Ez a cd kulcs biztos vagyok benne, hogy a korábban felrakott windowshoz tartozó kulcs. Lekértem és nem az amit én megvásároltam. Elképzelhető, hogy a korábban gépen lévő windows miatt (ami feltehetően Home volt) erőlteti fel a Home editiont? -
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #148041 üzenetére
-
King Unique
titán
-
moma
őstag
válasz
Marci112233 #147843 üzenetére
és mitől lett ez, ha eddig nem volt, meg tudod hol tudom ezt rendbetenni? 14%on használhatatlan a laptop.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Marci112233 #147758 üzenetére
Én is rányomtam, a Settings-ben is, ahogyan napokkal később a boot előtt megjelenő teljes képernyős reklámon is, de órák-napok után visszarakja magát...
-
Geth
veterán
válasz
Marci112233 #147590 üzenetére
Azt viszont nem értem hogy az asztali PC-mnél ami szintén új platforn, sőt egyel újabb is mint a laptopé, meg van a teljesítménycentrikus séma is és bent is minden megszokott állítási lehetőség is
Mert nem laptop, ezt a modern standby dolgot tudtommal csak laptopoknál nyomják. -
movax
őstag
válasz
Marci112233 #147587 üzenetére
Az energiagazdálkodási dolog a modern standby-jal lehet összefüggésben és azzal, hogy bizonyos build fölött a windows is csak a Balanced-et támogatja. Valami PowerShell scriptekkel vissza lehet állítani a hiányzó sémákat is és ki lehet kapcsolni a modern standby-t is, akkor nagyobb lesz a mozgástered. Viszont eltűnik a sleep lehetőség, ha nem támogatja a bios (és a modern standby-jal már nem támogatja), csak a hibernálás marad. Egyszer korábban végigmentem ezen, de már nem tudom felidézni, hogyan, mert elég bonyolult, de napokig bújtam a külföldi fórumok bugyrait és Geth fórumtárs is segített.
-
Csupingo
veterán
válasz
Marci112233 #147552 üzenetére
Ez az Acer Care Center se talál használható drivert? A harangos tip-nél van letöltő link.
-
Csupingo
veterán
válasz
Marci112233 #147549 üzenetére
Mi a windows verziószáma? Nem ezer éves és azért nem települnek az új driverek?
Ezt a vga drivert nézted? -
svgyula
addikt
válasz
Marci112233 #147549 üzenetére
Szia! Nekem a laposba kicsivel újabb a processzor és 2db VGA van DE! Az enyém Nvidia és annak a saját driver telepítőjével megy/ment fel a driver nem windows hanem a gyártói. Nálam ott lehet beállítani a HDMI hangot is. Sajna a radeon vga gyártói telepítőjét nem ismerem valami AMD Catalyst driver-re emlékszem. Ezt kellene felrakni és talán felülírja. Meg az intel saját a géphez kapott drivereket. A win driverek csak képnézegetésre irodai word, excel, jók. Már a youtube is szopatós lehet ezek hiányában.
-
Csupingo
veterán
válasz
Marci112233 #147547 üzenetére
Ilyenkor nem is tudjátok átkapcsolni a hangot a hdmi kimenetre?
-
zolokas
aktív tag
válasz
Marci112233 #147044 üzenetére
volt
-
zolokas
aktív tag
válasz
Marci112233 #147042 üzenetére
és telepítés közben miért nem engedi ki választani home vagy pro
-
Abrion
senior tag
válasz
Marci112233 #146997 üzenetére
igen igen, kösz
azt a pipát csak igy lehet elérni? kösz
amugy egyéni modba kellet raknom, KÖSZ
-
sz.j
nagyúr
válasz
Marci112233 #146965 üzenetére
Az Előrejelzés fülön °C van beállítva és mint már előbb is írtam ott már helyesen °C-ban mutatja a hőmérsékletet.
-
válasz
Marci112233 #146951 üzenetére
nem, azt lehetett választani, hogy 32 és / vagy 64 bites installert szeretnél.
hogy Home-ot vagy Prot fogsz telepíteni, azt a licencekulcs dönti el, vagy annak hiányában választhatsz egy listából, ez mindig is így volt -
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #146945 üzenetére
Ha a frissítések kezelése közben 48%-nál megáll a folyamat, akkor nyilván "nem megy fel a rendszer" és sikertelen a telepítés. Ahol nem derült ki, hogy mi a hibaüzenet / hibakód a sikertelen in-place upgrade esetén.
Tipikus hiba lehet, ha pl. nincs elegendő szabad terület a C meghajtón az in-place upgrade-hez és egyúttal a Windows.old mappa létrehozásához, valamint ha inkompatibilis 3rd party driverek / egyéb programok vannak telepítve, különös tekintettel a 3rd party antivírus szoftverekre, sőt az utóbbit javasolt akár eltávolítani az upgrade futtatása előtt. + Lehet próbálgatni az alábbiakat is.
Windows 7 Won’t Update to Windows 10: Try These 7 Fixes
"Annyira régen volt már, de azt hiszem akkor még az MCT-vel lehetett váltani hogy a Home és Pro is egyben legyen, és én azt csak Pro-ra állítottam"
Tudtommal már a legelső, hivatalos (microsoftos) kiadású Windows 10 ISO-fájlok is eleve több kiadást tartalmaztak és nem volt olyan, hogy csak Home vagy csak Pro ISO, a telepítésnél lehetett kiválasztani melyik kiadás települjön.
Ha Windows 10 alól futtatva történik az in-place upgrade, akkor normál esetben eleve az éppen telepített kiadás frissítése fog történni ugyanarra a kiadásra, ami ha Home, akkor Home-ra. Valamint ha aktivált a rendszer, meg pláne digitális licenccel, akkor aktiválási problémának sem kellene lenni, nem kellene termékkulcsot kérni az MCT-nek, stb. Ha nem aktivált, meg ha a "Home eredeti kódját" ilyen külön vásárolt pár ezer forintos bóvli termékkulcs, akkor viszont nyilván nincs min csodálkozni.Régebbi verziójú Windows 10 ISO-fájlok letöltéséhez adott pl. a TechBench weboldala, ami amúgy teljesen oké, mivel csak a Microsoft szervereire mutató letöltési linkeket generál.
Viszont ha az említett alap dolgok nem stimmelnek, akkor nyilván ugyanúgy hibára futhat a régi verziójú ISO-val is az in-place upgrade, valamint normál esetben nyilván a legújabb verzióval (22H2) is gond nélkül le kellene futnia, sőt alapesetben eleve az utóbbi használata adja magát. -
Zoz
őstag
válasz
Marci112233 #146948 üzenetére
Home/Pro telepítő ugyanaz.
-
Zoz
őstag
válasz
Marci112233 #146945 üzenetére
Win7-ről frissítésnél néha én is belefutok ilyenbe, az szokott segíteni, ha régi, 2017-es Win10 telepítővel frissítek, és ha az felment, utána azt frissíteni az aktuálisra.
-
válasz
Marci112233 #146940 üzenetére
Nem csak friss rendszernek adhatod be az új kulcsot.
-
válasz
Marci112233 #146922 üzenetére
A fiókban látható hogy a fiókba felvett gép aktiválva van-e. A fióknak és az aktiválásnak más köze nincs egymáshoz. A fiókban lehetnek aktivált és aktiválatlan gépek is. A fiókban az a gép van amit nem offline fiókkal installáltál (vagy utólag váltottál).
-
válasz
Marci112233 #146920 üzenetére
Egy licensz az egy licensz. Nem szaporodik attól hogy több fiókba regisztrálod be..
Fiókon belül átrakható a licensz másik gépre ha az aktiválatlan géppel belépsz a fiókba és az aktiválási hibaelhárítót futtatod (pc-n). Hogy hányszor rakható át nem tudom. -
válasz
Marci112233 #146918 üzenetére
Ezért felesleges több fiók.
1 ember =1 fiók. -
Armagedown
őstag
válasz
Marci112233 #146913 üzenetére
Nyilván nem lesz legális.
Meglepő, ugye? -
válasz
Marci112233 #146915 üzenetére
Szerintem érdemesebb akkor telepíteni friss rendszert és annak beadni a kulcsot.
-
válasz
Marci112233 #146913 üzenetére
Ilyen kérdésekre itt nem kapsz választ.
-
válasz
Marci112233 #146911 üzenetére
Szia!
Nem szükséges cselezni, aktiválja most is. Nem lesz viszont jogtiszta.
-
zolee001
őstag
válasz
Marci112233 #135671 üzenetére
Akkor megoldodott és ez a lényeg
A betü csak példa volt -
zolee001
őstag
válasz
Marci112233 #135667 üzenetére
User error lesz az
net use N: \\NAS NEVE\MEGOSZTÁS NEVE /PERSISTENT:YES
(Az "N" a betüjelet jelöli amit felcsatol mint NAS,a gépnév helyére ip cime célszerübb már ha fix ip-vel rendelkezik) -
válasz
Marci112233 #135653 üzenetére
"Aki szerint a másik meghajtóra telepített programok nem mennek az téved. "
Nincs ezzel semmi gond, feltaláltad a portable programot
Csak az a baj hogy komolyabb szoftverek a telepítési könyvtáron kívül 1000 helyre írják be magukat, pl. registry.
És így a többi szoftvernek fogalma sincs hogy az adott szoftver egyáltalán létezik.
Legegyszerűbb példa,
weboldalon rákkantintasz egy @ tartalmú hivatkozásra és már nyílik is a mailkliens.
Namost ezek nem fognak működni. Meg még 100 más se de ezt nem nagyon veszed észre. -
Geth
veterán
válasz
Marci112233 #135653 üzenetére
A Computer Browser service az SMBv1 része volt, az meg erősen nem ajánlott kategória.
Ha a a WS-Discovery-t (ami kiváltja a régi service-t) a NAS nem implementálja (úgy tűnik), akkor marad a manuális megadás.
A Mappa mezőben kézzel is megadható a megosztás útvonala, pl.
\\DS418\MegosztottKönyvtár
(Egyébként ez szerepel ott alatta példaként is.)
Ha működő névfeloldás vagy más legacy alternatíva sincs, akkor a DS418 helyére annak belső IPv4 címe is megadható. -
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #135597 üzenetére
Épp az előző válaszban lett világosan leírva, hogy ha a telepített programok megtartása a cél, akkor nyilván nem clean install kellene.
Az meg úgy nyilván nem igazán fog menni, hogy az eleve a másik Windows 10-re telepített programokat próbáljuk indítani, max. ha portable, akkor esetleg...
-
válasz
Marci112233 #135584 üzenetére
A működési hibákat is meg akarod őrizni..? Ha igen akkor inkább ne telepítsd újra. Maradjon ahogy van.
Ha a hibákat nem, és jól működő wint akarsz akkor inkább tiszta telepítéssel tedd újra. (A progikat is). És nem formázgatni kell hanem törölni..! [link]
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #135584 üzenetére
Lásd nemrég egy másik válaszban leírtakat, ahol ha a telepített programok megtartása is cél, akkor adott Windows 10 alól futtatva a repair install lehetősége, az alaphelyzetbe állításnál max. a személyes fájlok tarthatók meg, pendive-ról bootolva a telepítőt clean install esetén pedig értelemszerűn minden megy a levesbe.
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #134714 üzenetére
Igen, pont erről van szó, hogy külön SMS kód, mobilaplikációban megerősítés stb. kell már mind a netbankba belépéshez, mind az utaláshoz, ami már kellően jó védelem, a 3rd party AV védett böngészője csak másodlagos.
A böngészőhöz hozzáadott reklámblokkoló mellett a Windows Defender esetén is beállítható a webvédelem, böngésző kiegészítő, stb., szóval ez kivédheti "azokat" az oldalakat. -
válasz
Marci112233 #134714 üzenetére
Win10 vírusírtója + ublock origin teljesen elég szereintem, az ublock nal beállítod a külső szűrőknél a reklámnál és a kellemetlenségek alatt az opciónál pipa, mindkét esetné általában elég, de ha kell akkor több mindent is beállíthatsz.
-
válasz
Marci112233 #134709 üzenetére
Nekem erre a kaspersky van évek óta, de ahogy King Unique is írja manapság lassan felesleges. Ha lejár lehet nem fizetek elő, bár így hogy 2év/2gépre veszem mindig el olcsó.
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #134709 üzenetére
Mondjuk a netbankolás kevésbé érv a 3rd party AV mellett, amikor egyrészt a legtöbb banknál már eleve kétfaktoros azonosítás van külön SMS megerősítőkóddal stb., másrészt biztonságos böngésző/kiegészítő alkalmazás akár külön is letölthető ilyen célra, lásd pl. Comodo Secure Shoppping.
A Defender esetében kontra bizonyos esetekben a fájlműveletek lassítása + a valamivel nagyobb rendszerterhelés , valamint a false positve találatok lehetnek, az előbbiek terén szvsz jobb egy ESET IS/SSP, de az utóbbi ugye fizetős. -
dethroner
veterán
válasz
Marci112233 #134681 üzenetére
És továbbra is a legjobb módszer, hogy csinálok egy telepítő pendrive-ot és arra telepítem?
-
dethroner
veterán
válasz
Marci112233 #134677 üzenetére
Megnéztem, a fiók él, be tudok lépni, látszanak az adataim. Tehát ez a rész úgy néz ki jó lesz. De amikor telepítettem tudatlanságból Professional N verziót raktam fel. Ha a következő telepítéskor normál Pro verziót tennék fel, akkor azt nem tudnám aktiválni?
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #134618 üzenetére
Azért írtam, hogy jó esetben működhet, meg a linkelt korábbi esetnél is volt rá példa, hogy nem csinált semmit a felhasználó és elindult a másik hardverkörnyezetben is gond nélkül a W10 nem újdonság. Viszont ez nem feltétlen minden esetben jön össze és lehetnek buktatók (példa), meg ha valaki biztosabbra akar menni, akkor előtte megfelelően előkészíti a rendszert.
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #134578 üzenetére
A 3V66T végű csak az általános termékkulcs W10 Pro kiadásnál, amiről már volt szó itt többször (példa).
-
I02S3F
addikt
válasz
Marci112233 #134492 üzenetére
Samsung esetében ehhez van gyári sw, de vannak 3rd party (ingyenes) sw-ek is.
-
Dave567
addikt
válasz
Marci112233 #134415 üzenetére
-
Zoz
őstag
válasz
Marci112233 #134386 üzenetére
Jó az elképzelésed, az így működik. Ha már bebootolt a SATA-sról, és feltelepítette az NVME driverét, utána lehet átklónozni.
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #134369 üzenetére
Ha gyárilag M.2 (SATA / PCIe NVMe?) SSD-vel szerelve érkezik a laptop és cél arról futtatni a W10-et, akkor nem világos minek bonyolítani a régi, 2,5" / M.2 (?) SATA SSD beszerelésével és arról történő rendszerindítással...
Ha a jelenlegi telepítés megtartása a cél, akkor klónozni kell a régi SSD-ről az új SSD-re a W10-et, ennyi.
Ha stimmelnek a BIOS/UEFI-ben az IDE/AHCI és CSM/UEFI beállítások, akkor jó esetben elindulhat, + ha előtte a szükséges egyéb előkészületek is megtörténtek, akkor meg pláne, lásd egy másik válaszban leírtakat. Meg ezzel értelemszerűen akkor érdemes próbálkozni, ha egy nagyon belakott rendszer megtartása a cél és nem igazán opció az újratelepítés a 0-ról, ellenkező esetben viszont nyilván felesleges és mehet egyből a clean install a laptopban lévő új SSD-re. -
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #134271 üzenetére
Az újraaktiválás témáról már számtalanszor volt szó itt és leírva, linkelve a lényeg (példa).
Ha már úgyis új laptop lesz vásárolva, akkor meg adott gyárilag Windows 10-zel előtelepített venni és akkor a licenc téma is kapásból letudva. -
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #133257 üzenetére
Egy teljes (nem Enablement Package) build upgrade hosszabb ideig is eltarthat, az nem meglepő. A hosszas fekete képernyő viszont nem éppen normális, de ha végül gond nélkül lefrissült 20H2-re a rendszer, akkor oké.
A Windows.old mappa a közvetlen in-place upgrade után nem újdonság, ami 10 nap után automatikusan törlődik, de akár előtte is törölhető manuálisan a megfelelő módon, erről is volt már szó itt többször. -
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #133246 üzenetére
Ha Windows Update-en nem megy az upgrade, akkor a frissítési segéd / MCT / letöltött ISO-fájl használata az in-place uppgade-hez. Ahol ha valami nem stimmel, akkor általában kiírja mi a teendő (példa).
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #132174 üzenetére
Ha ezt egy fél évvel ezelőtt, vagy tavaly ilyenkor kérdezed meg, akkor még azt lehetett volna mondani, hogy nem feltétlen kell azonnal váltani és lehet maradni még 1909-es verzión. De amikor kb. 2 hónap van vissza az utóbbi támogatásából Home és Pro kiadásoknál, akkor szvsz nem kérdés, hogy egyre aktuálisabb a váltás egy újabb verzióra.
Az meg, hogy most, vagy holnap, vagy 1 hét / hónap múlva váltasz, már a te dolgod.
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #132143 üzenetére
A 1909-es verzió támogatása a Home és Pro kiadásoknál idén májusban végét ér, ezért reális a figyelmeztetés.
Ha újabb, tovább támogatott verzióra akarsz váltani, akkor igen, manuálisan kell kattintani a "Letöltés és telepítés" opcióra a jelenleg még csak választhatóként felajánlott 20H2 funkciófrissítésnél. -
Alpachino
veterán
válasz
Marci112233 #130806 üzenetére
igen persze minden drivert ami az asus tuf b460-pro hoz rendeltek, meg most tettem fel az
intel management driver is...de semmi változás... -
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #130433 üzenetére
A hardvermódosítás miatt nem feltétlen kell újratelepíteni a rendszert a 0-ról, erről is volt már szó itt, meg hogyan lehet tenni ennek érdekében.
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #130426 üzenetére
Egyrészt ha W10-et akarsz telepíteni arra az új gépre, akkor értelemszerűen azt telepíts és ne W7-et. Másrészt ha az aktiválás miatt kérdezed, akkor felesleges a W7
—►
W10 upgrade-et eljátszani, mivel elfogadja a W10 telepítője az érvényes W7, 8.1 termékkulcsokat. Ha nincsen a másik gépre érvényes licenc, termékkulcs, akkor meg normál esetben venni kell egyet mint már említve volt, nem "egyéb" megoldásokkal trükközni.De egyébként igen, jó esetben elvileg akár okosítottan aktivált W7/8.1 rendszerről upgrade-elve is technikailag összejöhet W10-nél a digitális licenc, viszont jogtiszta nyilván nem lesz, meg a korábbi határidőn túl hivatalosan már jogtiszta alapról frissítve sem, lásd ezen cikk végén leírtakat.
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #130419 üzenetére
1 db Microsoft-fiókkal lehet egyszerre több eszközt (pl. PC) is használni, viszont 1 db OEM/Retail (digitális) licenc alapesetben egyidejűleg csak 1 db hardveren használható. Vagyis 2 db PC esetén a másik gépre veszel +1 db licencet, termékkulcsot az aktiváláshoz, ennyi.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Marci112233 #130305 üzenetére
Sajnos igazad van, nem engedi törölni ...
-
hematoma1
senior tag
válasz
Marci112233 #130078 üzenetére
De a billentyűzet meg működik.
-
DS39
nagyúr
válasz
Marci112233 #129329 üzenetére
ha egy másik gépen azonos windowsra felment, akkor az upgrade önmagában nem fogja megoldani a problémát. (ettől függetlenül felteheted)
viszont én az eszközkezelőben próbálnám meg a driver frissítővel hátha lehúzza ezt, ha nem ott van lehetőség manuálisan betallózni az offline driveredet. -
Cs1csó
titán
válasz
Marci112233 #129300 üzenetére
Szerintem nyugodtan mehet fel a legfrissebb Windows 10 build. Azt még kipróbálhatod, hogy az eszközkezelőben eltávolítod a hozzá tartozó driver-t majd gép restart esetleg egy másik USB port-ba is átdughatnád.
Majd mehet fel a friss.
Ha végül SEMMI sem segít akkor szoktam ajánlani a tiszta lapot - legfrissebb MCT- el leszedett ISO-val újratelpíteni - ez macerás de legalább TERVEZHETŐ időveszteség mint az hogy napokig rágod a kefét és nincs megoldás.Esetleg egy másik helyről is leszedhetnéd az új driver-t.
-
Marci112233
addikt
válasz
Marci112233 #129300 üzenetére
Senki nem tud tanácsot adni? Csak ezért nem szeretném az egész rendszert újrarakni tiszta telepítéssel.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Marci112233 #115226 üzenetére
Vettem egy új DP-DSUB átalakítót a videokártyához, s érdekes módon mindjárt bejött a BIOS is.
Az volt az érdekes, ahogy írtam, hogy az SSD-n lévő WIN viszont bejött a régi átalakítóval.
Mondjuk ezt az üzletben sem értették. -
KTibxx
aktív tag
válasz
Marci112233 #115228 üzenetére
Azért köszönöm, most így marad egyenlőre.
-
KTibxx
aktív tag
válasz
Marci112233 #115228 üzenetére
Igen, ezt néztem már, ez van nálam is, de a sajátom használnám.
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #115163 üzenetére
A screenshoton Pro Retail kiadás, illetve csatorna, a 3V66T végű általános Pro Retail kulcs és licencelt állapot szerepel, vagyis ez így ránézésre elvileg oké. Ha a korábban említett példádra célzol, akkor arra a válaszokban már le volt íva a lényeg.
-
válasz
Marci112233 #115115 üzenetére
Ha 5400rpm HDD-ről bootolnék én is bekapcsolnám..
De SSD esetén nincs érezhető pozitív hatása a gyorsindításnak. Jobb ha kikapcsolva van.
-
OldMike
őstag
válasz
Nyilván ez hardverfüggő lehet. Nálam a legelső W10 telepítés után az újraindításokkal (elég sokszor kellett a belakás során) semmi probléma nem volt, azonban amikor először normál leállítást csináltam, akkor a következő indításkor a körbepöttyöknél meghalt. Itt kaptam a tanácsot a Gyorsindítás leállítására. Azóta (kop-kop) az eltelt fél év alatt nem jött elő a probléma. Nálam bevált, de ettől még nem biztos hogy másnál is kell használni.
-
Zoz
őstag
válasz
Azért mert az a leállás nem leállás, annak ellenére, hogy a gép kikapcsol.
Gyorsindítás az lényegében hibernálás, kimenti a memóriatartalmat (a felhasználó kijelentkeztetése után), és induláskor nem nulláról indul a rendszer, hanem betölti a kimentett memóriát, és onnan folytatja.
Ha eközben cseréled ki alatta gépet, akkor annak nem fog örülni... persze előfordulhat, hogy túléli, de ha biztos akarunk menni, akkor csere előtt kapcsoljuk ki.(Ha pedig több operációs rendszert használunk a gépen, akkor kötelező kikapcsolni, mert a hibernált memória tartalom miatt a fájlrendszerek se lesznek lezárva, így másik rendszer hibásnak fogja látni, pont úgy mintha menetközben ki lett volna kapcsolva a gép. Ráadásul a Win10 se fog tudni semmiről amit a másik rendszert csinált a fájlrendszeren, ő a a memóriában tárolt (elmentett majd visszatöltött) adatok alapján fog nekiesni... így lehet rövid úton fájlrendszer összeomlást, adatvesztést előidézni.
De sima egy rendszeres gépnél is: Ha arra gondolunk, hogy lesz-e valaha szükségünk arra, hogy az esetleg összedőlt Win10-ünket másik rendszer alól javítgassuk? Vagy akárcsak a Win10 alól látott adat partíciókat másik rendszer alól érjük el? Esetleg megdöglött alaplap miatt új gépen életre kelteni a rendszert? És ezen estekben jól esne-e ha az eredeti problémát még egy fájlrendszer sérülés is súlyosbítsa?
Ha több évtizednyi Windows tapasztalat alapján úgy gondoljuk, hogy igen bizony ilyen eset előfordulhat, és nem szeretnénk még egy plusz problémát, akkor Win 10 telepítés után az első dolgunk a Gyorsindítás letiltása a pi...ba. Mai SSD-s gépeken úgy sincs már úgysincs észrevehető hatása.) -
Zotya84
őstag
válasz
Na várjál, ő itt a lapcsere miatt hozta fel, és ott azért nem baj ha nem hibernálva van a rendszer.
-
válasz
Marci112233 #115069 üzenetére
Ez a te dolgod. Egy szakmai topikban azért ne terjesszünk olyat (mert ezt írtad), hogy kalóz winből te két évvel a frissítési időszak után frissítettél és jogtiszta win10ed lett.
-
válasz
Marci112233 #115049 üzenetére
Még annyi, hogy a kalóz win7-ből a hivatalosan megadott frissítési időszakban sem lett jogtiszta win10. Így két évvel a lejárta után pedig még a tiszta win7-ből sem lehet jogtisztán 10-re frissíteni, ha átmegy a rendszeren, ha nem. Szóval gondolhatod az említett rendszered milyen távol áll a jogtisztaságtól.
-
King Unique
titán
válasz
És ebben most mi az újdonság, mit is igazol?
A most leírt példában egyrészt aktivált volt a frissítési alap, ahol nem újdonság, hogy technikailag akár a hivatalos hátáridő lejárta után, valamint akár okosított alapnál is működhet az ingyenes váltás és összejöhet a digitális licenc. Ahogyan az sem, hogy ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a hardveren a W10, van arra érvényes digitális licenc, akkor egy újratelepítésnél újból beaktiválódik, még termékkulcsot sem kell megadni, amit a telepítő is leír az aktiválásnál. Másrészt viszont az előző válaszban linkelt cikk végén le van írva a Microsoft válasza, vagyis hogy technikailag hiába működik még most, a határidő lejárta után is és virít ott a gépházban a digitális licenc, attól az hivatalosan még nem számít jogtisztának. -
válasz
Valóban csak halkan, mert jogtisztán frissíteni 10-re már rég nem lehet, ahogy linkelték is neked.
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #114842 üzenetére
Erről nemrég már volt szó. Vagyis egyrészt ezek telepítése csak opcionális, a szükséges javításokat a következő standard patch kedden kiadott kötelező frissítés is általában tartalmazza. Másrészt megnézed, elolvasod, hogy érint-e valamelyik javítás, meg telepíted, aztán kiderül esetedben mennyire oké.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Marci112233 #114721 üzenetére
Négy ilyen egyszerű weboldal.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Marci112233 #114711 üzenetére
Tegnap volt fent, hogy megnézzem a működését. Azóta már visszaállítottam a gépet egy olyan állapotra amikor nincs fent semmi csak a Defender. Ha felteszem az ESET-et és lefut az adatbázis frissítés majd leállítom a keresést és újraindítom a gépet akkor a rezidens védelme 50%-on fut megállás nélkül, miközben aktuális keresés nincs.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Marci112233 #114703 üzenetére
Az összes böngésző ezt csinálja. A GX csak azért van, mert szabályozni tudom a CPU használatot.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Marci112233 #114694 üzenetére
Köszi a segítséget de a vírusirtók világát ismerem. Természetesen nem talált semmit.
Nyilván felhasználja a lehetséges erőforrásokat. A legnagyob problémám az, hogy elindítom a böngészőt akkor a hozzátartozó folyamat 60%-ot megesz a processzorból és utána átlagos böngészés mellett sem változik ez az érték. A példa kedvéért ha felteszem az ESET vagy bármilyen egyéb gyártó termékét akkor a rezidens védelem alapjáraton 50-60%-ot megint felhasznál.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Marci112233 #114687 üzenetére
Biztosan nincs vírus a gépen. Jogtiszta szoftvereket használok. Érthetőség kedvéért:
- bármilyen böngészőt használok egy videót alig tudok megnézni
- futtatok egy víruskeresést 90% fölött a CPU használat
- semmilyen vírusirtót nem tudok használni, mert alapjáraton megeszi az erőforrásokat -
junior11
veterán
válasz
Marci112233 #114665 üzenetére
Nem írtam, hogy nem lehet, de ilyen esetben megfelelhet egy nyomógombos telefon is.
-
törölt tag
válasz
Marci112233 #114460 üzenetére
Köszönöm, azt hiszem azt a részt már értem hogyan tudom felvenni az ms fiókba a licenc-t de a kérdés - biztos nem értem a 2. mondatod - marad. Ha belépek az ms fiókba, majd ott is is lépek belőle akkor a jelszavas rész kimarad gép-induláskor ?
helyi fiók ?
-
válasz
Marci112233 #114339 üzenetére
Szuper. Igazán nincs mit.
-
nihill
őstag
válasz
Marci112233 #114207 üzenetére
tisztán ment fel a 10, teljesen nulláról telepítve
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #112363 üzenetére
Ha már gyárilag W10 Home kiadást adtak ahhoz a laptophoz, akkor alapesetben azzal kellene használni. Ha mindenáron Pro kiadásra akarsz váltani, akkor veszel ahhoz termékkulcsot, mert a PC-hez kapcsolt licenc egyszerre azon és a laptopon nem igazán lesz használható, pláne ha OEM. Ha Retail, az más, az hivatalosan átvihető egyik hardverről a másikra, de alapesetben ott is egyszerre csak az egyiken használható. Amúgy meg lásd licenc ügyben az ebben a válaszban leírtakat.
Ha Home kiadás van/lesz telepítve a laptopon, akkor a Pro kiadásra váltáshoz nem feltétlen kell újratelepítés, megoldható közvetlenül is pl. másik termékkulcs megadásával. Meg az újratelepítésnél BIOS OEM kulcs esetén amúgy is trükközni kellene a EI.cfg and PID.txt módszerrel, hogy megoldható legyen a gyári Home helyett más kiadás kiválasztása, telepítése. -
pube111
senior tag
válasz
Marci112233 #112091 üzenetére
Nem ott volt.
-
cool13
őstag
válasz
Marci112233 #111983 üzenetére
Szuper. Köszönöm!
-
VGYke
addikt
válasz
Marci112233 #111934 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Marci112233: ez volt a megoldás amit írtál, jobb katt, kötetek. mindkét SSD GPT!
King Unique: 2. pont: köszönöm, akkor egyenlőre nem foglalkozom a nem lefoglalt területtel. Lehet ezt telepítésnél automatikosan kreálta valamelyik szoftver? Mi?
A tárterület nem hiányzik, ha így érzi legjobban magát az SSD legyen, de kérdésem az, hogy így e a legjobb? -
válasz
Marci112233 #111190 üzenetére
Az XP még nem kezelte alapból az AHCI-t, a következő népszerű OS (win7) csak 2009-ben jelent meg, ami már alapból tudta kezelni. Nyilván a 2008-ban kiadott lap esetén nem default az ahci mert nem akarták a gyártók szivatni az XP-t telepítőket. (a nem népszerű os-ekről sem érdemes ezzel kapcsolatban beszélni) Ezen gépek sajátosságait 12 év alatt csak megtanulta aki használja telepíti.. ha nem akkor járjon utána.
A következő lépcső a win8-al terjedő UEFI ami 2012-ben jelent meg/terjedt el...
-
válasz
+1, egyetértek veled
muzsikál az még jó pár példányon win10+ssd, gyors, ha alap dologra kell. Nyilván lejártak már, de aki nem szeretne áldozni rá, mert nincs kihasználva, neki bőven hasznàlható ssd + win10 kombóval.
-
jokeph
nagyúr
válasz
s775 érdekes platform. Korai példányok W2000/XP, kései kiadások már inkább W7x64/Vistax64. -
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #110344 üzenetére
Az utóbbi, ha a beépített, natív eszközzel csinálod, ami elég ilyen célra, mint a screenshoton is látható. Ha nálad DT van telepítve, akkor csinálhatod azzal is, nyilván az is tudja csatlakoztatni az ISO-fájlt. A lényeg annyi, hogy fel legyen csatolva, ki legyen bontva és lehessen futtatni a gyökerében lévő setup.exe fájlt a telepítéshez.
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #110337 üzenetére
Nem kell az ISO csatolásához külön program, mivel a W10 natívan kezeli. Meg pláne nem DT, direkt linkeltem az előző válaszban, hogy a fájlkezelőben hogyan lehet natívan csatlakoztatni.
(#110338) TIT:
Ilyen általában akkor van, ha a BIOS-ban engedélyezve van a Hot Plug az adott SATA-portoknál, háttértáraknál. Vagyis ha az a cél, hogy ne jelenjenek meg a biztonságos eltávolításnál, akkor a BIOS-ban kell letiltani. Vagy esetleg Windowson belül az alábbi módszerrel.
Ha az a cél, hogy bejelentkezésnél ne kérjen jelszót a Windows 10, akkor az is beállítható, valamint lásd a topikban a netplwiz kulcsszóra adott találatokat. -
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #110328 üzenetére
Mármint ha ezt a módszert próbáltad a személyes fájlok, alkalmazások stb. megtartásával, akkor azt lehetőleg azonos verzióval (1909) kellene, ha továbbra is 1909-en akarsz maradni. Meg külön telepítési adathordozó (pendrive, DVD) sem feltétlen szükséges hozzá, elég az ISO-fájlt letölteni, azt felcsatolni a fájlkezelőben, aztán setup.exe futtatása, stb. Vagy esetleg egy másik lehetőség a rátelepítés a meglévő C-re külön bootolt telepítési adathordozóról, ahol az előző Windows-telepítés bekerül a Windows.old mappába.
+1: legközelebb komplett biztonsági mentés készítése, pláne ha egy belakott, több éves Windows-telepítésről van szó, aminek macerás és időigényes lenne az újratelepítése a 0-ról.
-
Cs1csó
titán
válasz
Marci112233 #110330 üzenetére
A javítást - ha megint megpróbálod - akkor olyan oprendszer-es telepítővel kellene megcsinálni ami a gépen van tehát ha pl. 1903-as rendszered van akkor egy 1903-as lemezképet tartalmazó DVD-rő vagy pendrive-ról kellene a javítást indítani.
-
Cs1csó
titán
válasz
Marci112233 #110328 üzenetére
Passz, ahogy írtad a korábbi hozzászólásban: telepítsd újra, ez egy tervezhető időveszteséggel járó tevékenység.
-
Marci112233
addikt
válasz
Marci112233 #110227 üzenetére
Senki nem csinált még ilyet hogy válasz még nem jött?
Csak azért mert tegnap én rápróbáltam. Beraktam a lemezt majd csináltam úgy mint ahogy az oldal is írja. El is indult szépen töltött is 100%-ra ahol írta hogy a számítógép többször újraindulhat. Mondom oké, csakhogy nem figyeltem és a Win időközbe a háttérben valószínű frissítést töltött le, mert az első újraindulásnál kiírta hogy ne kapcsolja ki a számítógépet mert a win frissítést végez. Na mondom marha jól jön, meglátjuk mi lesz. mivel máskor is előfordult hogy elsőre nem ment fel egy frissítés, kicsit féltem és ez be is jött. Újraindulás után fekete képernyő, semmi felirat vagy kép a kijelzőn. Folyamatosan világított a házon a kis led ami jelzi hogy dolgozik. Vártam így kb 15 percet majd a dolgozást jelző led kialudt és utána percekig csak néha villant fel egy pillanatra. Nyomta egy reset-et ami után szintén csak fekete képernyő és se kép se hang. Aztán még egy reset majd ugyan az a hiba. Harmadjára főkapcsolóval lelőttem a gépet a ház elején, majd bekapcsolás. Ezután is megint fekete képernyő. Megint kikapcs, majd be és ezután már bejött a gigabyte logó, gyorsan be a BIOS-ba ahol minden oké ahogy kell neki, onnan kilép majd gép indít, és vártam mi történik. Szépen felállt a rendszer, majd kis idő után kiírta hogy sikertelen telepítés és win visszaállt az eredeti, korábbi állapotára. Gyorsan rákerestem update-en van-e frissítés hozzá még, de azt írta két keresés után is hogy a win naprakész.
-
CsengődiGeri
tag
válasz
Marci112233 #110120 üzenetére
A procik Q8300 illetve E8400, az egyik az egy szálas módban jobb a másiknak több a magja de lassúbb. Magamra értve most "most légy okos Domokos", a RAM változatok meg csak hab a tortán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged