-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
arcitec #148103 üzenetére
A windows alapértelmezés szerint hetente optimalizál, ami cmr-hdd esetén töredezettségmentesítést jelent, ssd és smr-hdd esetén trimmelést. Erre szükség van ma is.
Nem kell kikapcsolni az automata időzített optimalizálást és nincs gond, nem fregmentálódik ronggyá szegény hdd.Lehetőleg ne szélviharos időben indíts manuálisan optimalizálást, biosfrissítést..
-
cigam
titán
válasz
arcitec #146071 üzenetére
Komoly. Ha nem hiszed, keress rá te. Itt is n+1 alkalommal ki lett tárgyalva.
Bár a szoftver használati joga eladható, de a mennyiségi licence nem bontható meg. Márpedig ezek a nepperek az esetek többségében mennyiségi licence-t árulnak egyesével.Sajnos ennél komolyabb törvénysértésekkel sem foglalkoznak, de ez már nem ennek a topiknak a témája.
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #145481 üzenetére
Mármint vélhetően az AOMEI Backupper programról van szó, ami ha a Macrium Reflect programhoz hasonlóan támogatja a BitLocker-titkosítású köteteket klónozását, valamint mentését és visszaállítását, akkor értelemszerűen maradhat akár bekapcsolva is a BitLocker.
Ha nem támogatja, meg ha nem célirányosan lett bekapcsolva a BitLocker és nem cél a használata, logikusan akkor kell kikapcsolni.Egyébként nem, nyilván nem mindegy.
-
-
-
T J
tag
válasz
arcitec #144702 üzenetére
Microsoft oldaláról szedtem le, máshonnan is ekkora: 5,4GB az iso. Lehet azért vették kisebbre w11-nél, mert mások is szívtak vele.
Ha viszont ez a helyzet (uefi bug), akkor fogalmam sincs hogyan telepíthetném fel a w10-et.
fat32/Legacy/bios módban drivert kér, és itt vége is van a történetnek. NTFS/UEFI meg el se kezdi a telepítést. Szóval patt helyzet. DVD-romról se megy semmilyen bios-beállítással (én írtam ki neroval a letöltött iso-t 8gb dvd-re).
Ezt tudja ma a legtámogatottabb windows?Pyttawrx: ... 64 bitest választottam ki, nem tudom benne van-e a 32 is..
-
svgyula
addikt
válasz
arcitec #144598 üzenetére
Tudod ezt kb úgy tudnám egy hasonlattal leírni, hogy van egy ember-Józsi aki nem tud járni. Jönnek a különböző szakemberek a lakásba javítani, felújítani(fontos!->upgrade)
De mindegyik ott hagyja a lakásban a sittet, szemetet, ahol éppen dolgozott! A lakásba így-úgy de működik minden csak a szeméttől nem lehet lassan megmozdulni-> ergo nagyobb lakás kell! A windows és az MS álláspontja pontosan ilyen!
Amióta elkezdődött ez a digitális katyvasz ami jelenleg is uralkodik nagyjából senkinek nem jutott eszébe a rendrakás(tisztelet a kivételeknek). Minden okostojás azt szajkózza, "elfér nem?" Hát nem! És igen, zavar! -
mrbego
aktív tag
válasz
arcitec #144458 üzenetére
Pesze. Bár inkább a "Milyen program ami..?" topicba illő kérdés.
Nekem nincs office előfizetésem, így LibreOffice-t és SoftMaker office-t programokat használok.
Ezeknek is van powerpoint doksit megnyitó programja.Szerk.: Jut eszembe, talán a webes felületen a Google diavetítés hátha be tudja importálni a pptx-et.
-
-
Piftuka
veterán
válasz
arcitec #140480 üzenetére
Köszönöm, de azt inkább kihagyom! A Windows "ősidők" óta használok ilyen programokat, és természetesen anno "kezdő számítógépezőként" a Norton volt a "minden".
Aztán hamar kiábrándultam belőle. Akkoriban sorra az utolsó helyek egyikén kullogott a különféle vírusvédők és tűzfalak tesztjeiben.
Ráadásul sok évig a cég (ahol dolgozom) is azt használta, de a vállalati változat is ugyanolyan rossz volt; "csigát" csinált a leggyorsabb számítógépből is. Nem voltak jó barátok a Windows egyik változatával sem.
Most persze az AVAST-tal sem vagyok elégedett... már négy éve vagyok előfizetőjük, és 1 hete nem válaszoltak a megnyitott support ticket-emre (48 óra a válaszadási határidő, amit saját maguknak határoztak meg).
Az imént írtam nekik emlékeztetőt; kíváncsi vagyok, reagálnak-e rá!?
-
csaba1203
addikt
válasz
arcitec #140267 üzenetére
Köszönöm neked is lassan ki lesznek gyomlálva a felesleges dolgok de a hunyó az Audacity volt egyébként a biztonsági mentéseivel majdnem 150 Gb helyet foglalt el.
Egyébként asszony gépe és jól le is amortizálta az SSD-t a HD Sentinel szerint már csak 75%-os pedig 1,5 éve lett belerakva. -
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
arcitec #140067 üzenetére
Újabb routerek már tudják az SMB v2-t vagy leginkább már a v3-at is megosztásnál.
Addig megoldásként lehet engedélyezni kézzel a v1-et is, itt egy részletes cikk róla: [link]
Arra figyelni kell, hogy nagyobb update-k után néha önhatalmúlag újra letiltja a Win10 a z SMBv1 használatát és újra és újra külön engedélyezni kell. -
JamesHun
addikt
válasz
arcitec #136777 üzenetére
a 8.1 talán ultimate volt
Akkor elég kikeresnem a 8.1 kódját és megeszi simán a win10a hibakód 0xc004f211
szerk:
eredeti MS windows 8 as kódom van (még a win7 idején volt upgrade lehetőség kb 30 eur ért windows 8 ra) és az új termékkulcsnál megette szépenKöszi a segítséget
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #135230 üzenetére
Ne haragudj de te amúgy most mégis miről beszélsz?
Egyrészt 20H2 verzióról volt szó, ami még támogatott 2022 májusig a Home és Pro kiadásoknál és arra csak választható frissítés jelenleg a 21H1. A 2004 valóban nemrég lett EOL, de csak Home és Pro kiadásoknál, Education és Enterprise esetén továbbra is támogatott.
Másrészt nem világos hol volt olyan említve, hogy a végtelenségig halasztható a build upgrade, a funkciófrissítés, meg amikor nem is volt szó célirányosan most arról?Arról volt szó, hogy nem kötelező 20H2-nél jelenleg 21H1-re váltani, használható a támogatása végéig is akár, ahol szükség esetén lehet külön halasztani a funkciófrissítést, valamint a funkciófrissítés célverzióját beállítani, stb. Szóval ha már ferdítést emlegetsz, akkor lehet először a saját irományoddal kellene kezdeni...
Igen, nem igazán értem miért írogatsz most ilyen butaságokat, ahol egyrészt a félkész verziókkal leginkább az Insider programban résztvevők találkoznak tesztelési célra, nem kellene keverni a nagyközönség számára elérhetővé tett kész verziókkal. Másrészt ha esetleg nem lenne meg ez az információ, akkor már a Windows 10 megjelenésénél adott volt a gyakoribb verzióváltás ténye az LTSB/LTSC kiadások kivételével, de még így is 18/30 hónap egy-egy "normál" verzió és kiadás életciklusa és nem feltétlen kötelező félévente újabb verzióra váltani. Harmadrészt ha számodra annyira nem felel meg a mostani frissítési modell, akkor használj esetleg W8.1-et, támogatott még 2023-ig, vagy ha az sem és ennyire derogál mindennemű frissítés telepítése, akkor meg EOL W7-et, aztán arra majd nem jönnek frissítések.
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #135074 üzenetére
Már ne haragudj, de mit írtál le te? Pont ez az, hogy a lényeget nem...
Nem derült ki eddig az sem, hogy az adott hibakódokhoz javasolt általános javítási módszerek - amiknél amúgy eleve említve van az SFC és DISM parancsok futtatása + a wuauserv és társai is - milyen kimenetet adtak, találtak-e hibát és javítottak-e valamit, illetve a legutóbb linkelt parancsok lefutottak-e hiba nélkül, ahol az utóbbiról is csak most a hsz szerkesztése után lett valami infó. Ahol ha már az SFC sem fut le rendesen, hibákat talál, akkor nyilván vannak ott gondok és nincs min csodálkozni. Az a példa meg azért lett linkelve, mert világosan szemlélteti, hogy a gépházas hibakód mellett adhat egyéb információt - lásd BIOS-frissítés szükségessége, vagy egy másiknál inkompatibilis 3rd party program - is a frissítést akadályozó problémáról, de ezek szerint akkor az sem feltétlen lett kipróbálva. Továbbá az sem derült ki, hogy pl. van-e a C-n kellő méretű szabad terület, + ha már 3rd party AV lett említve az előbb, akkor van-e olyan telepítve és ha igen akkor az esetleg nem-e kavar be, stb.
Ha nem sikerül megoldani, akkor pedig marad értelemszerűen a clean install, vagy esetleg egy korábbi, jó rendszermentés visszaállítása lemezképfájlból, majd azt megpróbálni újra upgrade-elni, ennyi. -
King Unique
titán
válasz
arcitec #135062 üzenetére
Ha sikertelen egy olyan frissítés telepítése, aminél alapértelmezett az automatikus telepítés nem választható frissítés lévén, akkor annyira nem meglepő, ha később újrapróbálja a telepítését a rendszer... Ha a usernek nem alkalmas a frissítés, annak telepítése, akkor meg előtte kellett volna szüneteltetni, halasztani stb., ezekről is már kismilliószor volt szó itt.
De, megadja mi a gond, ott van egyrészt a hibakód, ami alapján rá lehet keresni a problémára, ahhoz a megoldási javaslatokra. Másrészt az is világosan le lett írva és példával szemléltetve, hogy pl. a frissítési segéd, MCT stb. kiírja az upgrade-nél szövegesen, ha valamilyen azt akadályozó probléma van, de úgy látszik ez is feleslegesen... Az egyes 3rd party ativírus szoftverek eltávolítását meg nem véletlenül szokták javasolni bizonyos esetekben, mivel tipikusan azok is okozhatnak frissítési anomáliát, ez sem újdonság.
A 0x80070003-as hibakódnál meg konkrétan már le lett írva, linkelve az előző válaszban mik a javítási lehetőségek, vagy ha azt derogál elolvasni, értelmezni és megfelelően alkalmazni, akkor nemrég egy másik fórumtag is ismertetett pár ilyenkor javasolt és jellemző megoldást. Amik nyilván nem véletlenül vannak, lettek leírva ebben a topikban és xy tech site-okon sem többször, meg normál esetben nyilván működni szoktak és nem "lepkefing" tanácsok, még ha egyes önjelölt fotelszakik fals módon azt terjesztik...De persze ha egyeseknél annyira szét van cseszve a rendszer, akkor előfordulhat hogy még az előbbiek sem használnak, csak akkor lehet nem ártana megfontolni egy clean installt, meg pláne ha még a korábbi Windowsokról végigupgrade-elt sokéves telepítésről van szó ki tudja milyen szoftverkörnyezettel és esetlegesen milyen hibákkal...
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #135051 üzenetére
A semmit nem ér kijelentés max. akkor helytálló, ha az azokban a leírásokban javasoltak megfelelően végrehajtva és mind ki lettek próbálva, ellenkező esetben eleve helytelen. + ilyenkor adott az itt kismilliószor említett repair install lehetősége is, + általánosan az upgrade ha újabb verzióra történő váltás a cél, ahol pl. a frissítési segéd, MCT stb. kiírja ha az upgrade-et akadályozó probléma van, erről is volt már szó itt többször.
Az egyéb OS-ek nem ennek a topinak a témája, azt máshol kellene kitárgyalni. Az meg már egyéni probléma, ha esetedben nem lehet upgrade-elni - amit már amúgy is rég kellett volna, ha még a 2004-es verzió sincs telepítve és 1909 vagy esetleg még régebbi EOL W10 fut jelenleg - a rendszert, mert annyira szét van csesződve, másoknál, nálam stb. érdekes módon gond nélkül működik. Illetve ha más nem megy, akkor marad a clean install, ennyi. -
King Unique
titán
válasz
arcitec #135044 üzenetére
Mármint miken is?
Az upgrade a gépházban Windows Update módszer ≠ MCT, frissítési segéd, ISO in-place upgrade módszer... Meg előzőleg még 0x80242016 hibakód volt említve, most meg 0x80070003, ahol a linkelt útmutatóban szemléltetve vannak az elhárítási lehetőségek, lépések. -
King Unique
titán
válasz
arcitec #135031 üzenetére
Nem világos milyen upgrade-et csináltál te és hogyan, de a linkelt útmutatóban lévő eszközök + a frissítési segéd jelenleg pont hogy 21H1-re upgrade-elnek, nem 2004-re.
Egyébként meg szvsz bőven le lett írva a lényeg, linkelve a szükséges útmutatók, + külön a frissítési hibakód elhárításához is, stb.(#135032) Attila0:
Nem, nyilván nem azért, meg buildszámra amúgy is ugyanaz szokott lenni a microsoftos ESD és standard ISO, ami 21H1 esetén jelenleg 19043.928...(#135033) egykori:
Maga a havi 2. kumulatív frissítés a választható, ami eleve nem újdonság, meg csak a standard patch kedden (hónap 2. keddje) kiadott kumulatív frissítés települ automatikusan, az előbbi nem. A hírek és érdeklődési körök widget pedig már a választható KB5003173 számú frissítésben is benne van - ahol nem újdonság, hogy az egyes új funkciók már a preview kumulatív frissítésben elérhetők a standard CU előtt - , azaz ha valaki már most meg akarja kapni, akkor ezen frissítés telepítésével megteheti, ha csak később, akkor majd június 8-án kapja meg a standard kumulatív frissítés keretében. -
King Unique
titán
válasz
arcitec #135024 üzenetére
• How to Download Official Windows 10 ISO file from Microsoft
• How to Upgrade to Windows 10
• How to Do a Repair Install of Windows 10 with an In-place Upgrade
• How to fix Windows Update error 0x80242016?Miért ne létezne?
"Igen pontosan, de amit adott az nem hivatalos és nem értem mit letöltöttem innen az miért több 1,2 Gb-al. Win10_21H1_Hungarian_x64.iso"
Számtalanszor volt már arról szó itt - lásd kereső használata - , hogy az MWOIDT és a TechBench a Microsoft letöltőszervereire mutató letöltési linkeket generálnak, azaz magától a Microsofttól történik az ISO-fájl letöltése, ezért hivatalos forrásnak tekinthetők.
"A MediaCreationTool21H1 -el letöltött Windows.iso meg csak 4,4 Gb"
Azért, mert az MCT-vel letöltött ISO az ESD (
install.esd
) ISO, ami eleve kisebb mérető, mint a direkt módon, MWOIDT és TechBench forrásból letöltött standard (install.wim
) ISO, ez sem újdonság. -
-
-
-
válasz
arcitec #132260 üzenetére
Nem tudom, nálam ha előreformázott partícióra telepítettem a windowst akkor nem csinált magának kis partíciókat. Ha a telepítőre bíztam, akkor csinált magának. Lehet hogy ez MBR idején volt. Mára passzolom mert UEFI-vel a telepítőre hagytam a dolgokat. Főleg úgy hogy az ssd-t a gép összerakása előtt bontottam ki és deidkáltan megkapta a a windows az egész ssd-t. Nem partícionáltam semmit. Hagytam a rendszerre.
-
Geth
veterán
válasz
arcitec #131854 üzenetére
https most is van, protokollnak hívják, nem a domain név része, és a legtöbb böngésző nem mutatja, vagy csak utal rá (pl. lakat -> https).
Ha kivágod a címet és beilleszted valahova máshova, ott lesz azEsetleg a vezérlőpultban az internet beállításokban hozzáadhatod a címet a megbízható oldalakhoz, fogalmam sincs az Edge pl. tiszteletben tartja-e azt a listát.
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #126539 üzenetére
Nyilván fel, ha eleve azt ajánlja fel a Windows Update. Ha nem, akkor Pro kiadástól kezdve csoportházirendben megadható a funkciófrissítésnél másik célverzió is, valamint az aktuális (20H2) frissítési segéddel / MCT-vel / letöltött W10 20H2 ISO felcsatolása a fájlkezelőben és a
setup.exe
futtatása a személyes fájlok, telepített alkalmazások megtartása módszerrel szintén megoldható. -
King Unique
titán
válasz
arcitec #126526 üzenetére
Onnan amúgy már 1,5-2 hete a 20H2 tölthető le, le volt írva nemrég a 2004-et honnan lehet, ha az utóbbi kell. De akkor a lényeg az, hogy sikertelen volt a telepítés/upgrade, nem futott le és vissza lettek vonva a módosítások, máskülönben nem kezdte volna el újra a telepítést a WU. Aminek oka lehetett a SEP, vagy egyéb is, nem derült ki. Ha most 1909-en vagy és beállítottál 1 éves halasztást a funkciófrissítésre, akkor az amúgy nem feltétlen lesz ténylegesen addig tolva, mert Pro kiadásnál jövő május után EOL lesz, de még úgy is bő fél év.
Szívesen!
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #126513 üzenetére
1. A linkelt videóban ez a módszer van szemléltetve a Windows Store működésének javítása címmel, nem világos annak mi köze az eredetileg említett SFC és DISM parancsokhoz...
Itt az utóbbiak lett volna a lényeg, hogy azok találtak, javítottak-e hibát a rendszerfájloknál.
2. Ez megint érdekes, mert pl. itt a 2-es pontban valóban azt írod, hogy állítólag lefutott, majd a 3-as pontban már azt, hogy sikertelen volt és újra telepíteni akarja a Windows 10 a 2004-es funkciófrissítést... Az én olvasatomban és normál esetben a lefutott azt jelenti, hogy teljesen (Windows alatt az 1. fázis + újraindítás után a 2.) és sikerült a funkciófrissítés 2004-es verzióra, ami ha teljesül, akkor utána nyilván nem áll neki még1x letölteni és telepíteni a Windows 10. Ha nem sikerült és nem futott le rendben, akkor viszont nem meglepő, csak akkor ugye azt kellene egyértelműbben leírni...
3. Az már le volt írva itt többször, hogy ha elkezdi telepíteni a Windows Update a funkciófrissítést és az sikertelen, akkor nem meglepő, ha később újrapróbálja. Ha az nem cél, akkor mondjuk ott van a gépházban átmenetileg a szüneteltetés, valamit a kapott hibakód alapján lehet megoldást keresni a problémára. Ahol igen, nem egyedi eset az ilyen, csak ugye nagyban függ a szoftverkörnyezettől is, hogy kinél milyen programok, driverek vannak telepítve, nincs-e a frissítést akadályozó egyéb tényező stb. A normál működés viszont az, hogy lefut gond nélkül, feltéve ha stimmelnek az előbbiek. Ha nem, mert pl. a SEP gondot okoz a frissítésnél - ami nem egyedi eset, korábban is volt már rá példa - akkor viszont nem meglepő ha sikertelen lesz.
4. Ha sikerült elolvasni és értelmezni a korábban leírtakat, akkor én a WUfB-t és annak opcióit említettem a csoportházirendben és nem azt, amiről egy másik válaszban írtál, meg ami az újabb Windows 10-verzióknál már nem is használható a gépházban.
Ahol az utóbbira volt megjegyezve, hogy ugyanazon beállítási lehetőség komolyabb és több opciót kínáló szinten adott a csoportházirendben és már előzőleg említve volt, meg registry-ben turkálásról eleve szó sem volt.
5. Ha ennyire nem megy neked ez az upgrade, akkor lehet inkább meg kellene kérni egy hozzáértőbb, Windows témában jártasabb egyént, hogy segítsen, illetve ha van rá lehetőség, akkor akár távsegítséget kérni az adott cégtől, ha már home office. Vagy nem erőltetni a frissítést és halasztani (nem végleges kikapcsolás az) a javasolt módszerekkel, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #126504 üzenetére
1. Az SFC és DISM esetén az lett volna a lényeg, hogy talált-e, javított-e valamilyen hibát. Ez hogy eredménytelen volt a próbálkozás, így önmagában nem sokat mond azon kívül, hogy a funkciófrissítés nem sikerült...
2. De hisz pont az volt eddig leírva, hogy nem futott le rendesen, teljesen a funkciófrissítés, illetve ISO-val az in-place upgrade... A lefutott azt jelenti, hogy teljesen és sikerült a művelet.
3. Ha egyszer elkezdi a Windows Update a funkciófrissítés telepítését és az sikertelen, akkor nem meglepő, ha utána újrapróbálja, amiről már volt szó előzőleg... Mármint mit jelezzen itt külön?
Ilyenkor ha sikertelen szokott lenni, akkor pl. a gépházban ott van a hibakód a frissítési előzményeknél, valamint létezik pl. eseménynapló is, ahol meg lehet nézni. A Symantec eltávolításán meg azért kell lovagolni, mert az ilyen egyes 3rd party AV-k miatt tipikusan lehet sikertelen frissítés, illetve sikertelen funkciófrissítés, sikertelen rendszer-visszaállítás stb., ami már le volt írva többször. Ha ezek után sem sikerült ezt megérteni, az már a te bajod, de attól még létező jelenség...
4. Az egyik előző válaszban világosan le van írva, linkelve, hogy milyen módszerekkel lehet a funkciófrissítést késleltetni, akár célverziót kiválasztani stb. Vagyis nem világos ez megint miért is volt kérdés...
A korábbi módszer, a gépházban történő halasztás pedig az újabb Windows 10-verzióknál már nincsen ott, bár 1909 esetén még lehet. Az előbbi miatt volt javasolva a WUfB, aminek használata Pro kiadásnál eleve adott és az amúgy a helyi csoportházirend, nem a registry-ben kell turkálni...
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #126500 üzenetére
Mármint ha hibát talált az SFC/DISM, akkor az nyilván nem jó, normál esetben nem kellene, vagyis már ez sem stimmel.
Itt nem a szokásos pendrive-ról történő telepítésről, hanem a Windows alól indított funkciófrissítésről, build uograde-ről volna szó, ami normál esetben gond nélkül lefut. Pár-néhány hete mostanában én is frissítettem több 1909-es rendszert 2004-re WU-val, MCT-vel, ISO-val egyaránt és gond nélkül lefutott mindegyiknél az upgrade folyamat. Persze ha egyeseknél ilyen-olyan külső program, illetve a rendszerbe magát totál beevő és nem feltétlen a problémamentességéről híres külső AV van telepítve ami gondot okozhat a frissítésnél, + nem megfelelő eszközillesztők (driverek), + a rendszerfájlok ellenőrzésére/javítására szolgáló parancsok is hibát dobnak stb., akkor nem meglepő, ha sikertelen...Meg az esetedben előzőleg le lett írva, hogy a Symantec megfelelő eltávolítása után kellene újrapróbálni az upgrade-et, de a javasoltak ellenére mégsem így történt, ahol így + 1 lehetséges hibalehetőséggel pláne nem meglepő, ha sikertelen volt.
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #126495 üzenetére
Ha ilyen-olyan hibák (SFC és DISM talált/javított-e nem derült ki), frissítést esetlegesen akadályozó programok (pl. külső AV) vannak a rendszerben, akkor persze hogy nem sikerül az upgrade... Az meg már az egyik előző válaszban le volt írva, hogy 1909-re a 2004-et eddig/jelenleg csak választható frissítésként ajánlotta/ajánlja fel a Windows Update, nálam is így van most több 1909-es rendszernél. De ha esetedben elkezdte automatikusan letölteni és telepíteni úgy, hogy korábban biztosan nem kattintottál rá manuálisan, akkor is ott van Pro kiadásnál a már említett WUfB és annak opciói a halasztáshoz, + ha elkezdi inicializálni és letölteni, az az elején a szüneteltetéssel megszakítható, vagy még előtte bekapcsolható a gépházban, stb. Abban pedig nincsen semmi meglepő és újdonság, hogy funkciófrissítésnél létrejön a Windows.old mappa, ami 10 nap után amúgy is automatikusan törlődik, de előtte a lemezkarbantartóval és a Tárterületsegéddel is törölhető.
A 3rd party antivírus témán meg szvsz nem nagyon van mit ragozni, ebben a topikban is volt már számos eset azok miatti sikertelen frissítésről, sikertelen rendszer-visszaállításról, Windows 10 megakasztásáról stb., valamint korábban pont a Symantec kapcsán is ragozva volt a téma itt. Meg ugye pl. USB-s, + akár HDD/SSD meghajtók működésének, használatának letiltásánál a nemrég említett "A" betűs rettenet, ahol egyértelmű, hogy amiatt voltak azok a problémák, amik az eltávolítása után érdekes módon megszűntek.
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #126464 üzenetére
Aha, szóval nálad 3rd party antivírus szoftver (Symantec) van telepítve, amik közül egyesek miatt (azok hibája miatt...) előfordulhat sikertelen frissítés, illetve sikertelen funkciófrissítés, sikertelen rendszer-visszaállítás, USB-s eszközök működésének letiltása, stb., ami nem újdonság
Ez esetben megfontolandó a külső védelmi szoftver megfelelő (ha kell csökkentett módban a saját eltávolítójával) kikapcsolása/eltávolítása, majd a frissítés újrapróbálása, nem feltétlen kell egyből újratelepíteni a 0-ról a Windowst, meg amúgy is ott van másik opcióként a manuálisan indított build upgrade lehetősége. Ha a külső program nélkül működik a frissítés, akkor egyértelmű, hogy az okozta a problémát.
A Microsoft szolfverletöltőoldalán elég világosan és egyértelműen fel van tüntetve, hogy milyen verziót takar, lásd "Windows 10 2020. októberi frissítése", + az MCT-nél a "MediaCreationTool20H2.exe" fájlnév. Vagyis jelenleg a 20H2 verziót, ha 2004-es kell, akkor ott vannak az MWOIDT és TechBench letöltési források, amik a Microsoft letöltőszervereire mutató letöltési linkeket generálnak.
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #126461 üzenetére
Hát mondjuk a Microsoft Update katalógusból.
De előtte lehet nem ártana a hibakód (+) és egy másik válaszban leírtak alapján megpróbálni elhárítani a frissítési problémát, ha 3rd party antivírus szoftver van telepítve akkor azt átmenetileg kikapcsolni/eltávolítani, stb. -
King Unique
titán
válasz
arcitec #126441 üzenetére
A 1909-es verzió a Home és Pro kiadásoknál még 2021 májusig támogatott, arra a Windows Update jelenleg csak választható frissítésként ajánlja fel a 2004-et. Vagyis ha esetedben elkezdte telepíteni, akkor valószínűleg te magad indítottad el, nyomtál a "Letöltés és telepítés" opcióra, ami után nem meglepő ha telepíteni akarja, illetve sikertelen telepítés esetén újra próbálkozik...
Ahol ha cél a 2004-es verzió telepítése, de sikertelen, akkor lehet próbálgatni a javításhoz pl. ezeket a módszereket, + amikről itt egy másik válaszban volt szó.
Ha nem cél a 2004-es verzió telepítése és inkább a maradás 1909-es verzión a cél, akkor Pro kiadás esetén adott csoportházirendben a WUfB a funkciófrissítés külön halasztásához, célverziójának megadásához, stb. Vagy ha van korábbi rendszermentés a jól működő állapotról, akkor másik lehetőségként azt visszaállítani, majd visszaállítás után nem rányomni a gépházban a 2004-es funkciófrissítés letöltésére és telepítése, stb. -
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
arcitec #123643 üzenetére
Tessék, itt van néhány forrás:
https://www.youtube.com/watch?v=S9kn8_oztsA&t=819s
https://www.investopedia.com/how-microsoft-makes-money-4798809
Folyamatosan tolódik el a hangsúly a nagyvállalati megoldások és a felhőszolgáltatások felé, egyre kevésbé éri meg nekik az end-userek Windows 10 sirámaival foglalkozni. -
válasz
arcitec #123372 üzenetére
Akkor nézz rá csicso82 által javasolt progival is, abból kiderül melyik mappa/mappák hízott/híztak fel nagyon, pl Windows esetén tipikusan a WinSxS és a rejtett ProgramData mappa szokott kipocakosodni, de akár lehet pl a Chrome böngésző cache-e is (intenzív netezéssel napi több GB-t szeméttel is teleszórhatja a meghajtót stb stb. )Na akkor megoldódott...
-
Cs1csó
titán
válasz
arcitec #123370 üzenetére
A lemezkarbantartóban úgymond "bepipálod" pl. a régi lemezképet, vagy telepítési maradványokat stb.
Amúgy a TREESIZE FREE-t is futtathatod - érdemes azt is rendszergazdaként és az is megmutatja hol bújik meg olyan sok adat.A lényeg az, hogy egy minimális programokkal telepakolt Windows 10 nem foglal sok helyett, egy 120GB-os SSD-t amiből jellemzően 111GB látható nem pakolja tele.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
arcitec #123344 üzenetére
OK, ezt nem telepítésnek hívjuk, hanem frissítésen keresztül belső upgrade vagy update egyik build-ről a másikra.
Ha tudsz állj vissza a korábbira igazság szerint egyik új build sem váltja meg a világot és ha nincs az újdonság vagy a javítás listában valami olyan ami érdekel akkor ráér.
-
Cs1csó
titán
válasz
arcitec #123340 üzenetére
Mármint csináltál egy telepítőt pendrive-ra arról boot-oltál majd a korábbi rendszer minden partícióját törölted és az így egyben lévő területre telepetítetted volna?
(azért kérdezem így mert ha valami régi rendszer megmaradjon stb. akkor ott lehet gond, amúgy miért nem a 1909-essel próbálkozol, a 2004-esről most én is visszaálltam, tehát azt nem ajánlom én sem) -
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #115866 üzenetére
Azt normál esetben nyilván neked kellene tudni, mivel a létrehozásnál te magad adtad meg, állítottad be. Ha elfejetetted, akkor lásd az alábbiakat.
• Ha nem tud bejelentkezni a Microsoft-fiókjába
• Jelszó visszaállítása a Microsoft-fiókhoz
• How to Reset Your Forgotten Password in Windows 10 -
King Unique
titán
válasz
arcitec #115155 üzenetére
Ezt egyrészt írd annak, aki itt most annyira elkezdte ezt az egészet feszegetni. Másrészt viszont igen, otthoni felhasználóknál alapesetben kb. a kutya nem nézi, nem ellenőrzi, hogy milyen licenc és honnan van, pont ezért felesleges annyira ragozni. Akinek az kell, beszerezheti extra kedvezményes áron, válthat akár ingyen is, az ő dolga. Viszont attól még pl. a mostani témáknál említettek ugyanúgy érvényesek.
-
válasz
arcitec #114125 üzenetére
"Nyilván ez neked szól, csak ehhez a kommenthez írtam. " ezt elírtam, mert a nem szót kihagytam belőle, de ha jól elolvasod akkor értelmezed, és nem egyből támadsz. Az elírásért elnézésed kérem.Amúgy meg hülyeséget is írtál, mivel amit a géphez kapsz az elekronikus, (ahogy írtad) licensz, biosba égetve, így az adott gépen használhatod, az új gépen már nem.....(a másik gépet is vedd windowssal) de nem megyek bele ebbe már nem érdekel. Mindenki azt vesz és azt csinál amit akar. Mégegyszer kiemelem: Nem neked szólt csak oda írtam. És az elírásért elnézést kérek. Részemről lezárva!
-
-
válasz
arcitec #114116 üzenetére
Meg kell venni normális helyről, nem ilyen "1-2 forintos" kulcsokat, vagy olyan gépet venni amihez amúgy is van, és nem találgatni kell, meg a jogszabályokra hivatkozni, mert ezek eddig nem vittek előre. Nyilván ez neked szól, csak ehhez a kommenthez írtam. Szerintem ebben a formában már ennek itt nincs helye, ahogy írták ez már nem technikai jellegű. Itt már csak vita van, ez nem ide való.
-
-
-
-
válasz
arcitec #114093 üzenetére
Nekünk nincs is mit eldönteni véleményem szerint. Ha valakit annyira zavar a pár ezer forintos kulcs, jelentgesse fel ezeket az oldalakat és az összes aprós árust aki ilyeneket árul. A feljelentését támassza is majd alá, hogy szerinte mi a probléma. Szerintem amíg arra konkrét bizonyíték nincsen, hogy az xy oldalról/xy árustól illegális kulcsot lehet venni, nekünk, egyszerű felhasználóknak nem kell ezzel foglalkozni. Maga a használt kulcs árusítás legális az euban és punktum.
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #111441 üzenetére
Akkor magyarul mondva klónozni / lemezképfájlba menteni és abból visszaállítani szeretnéd 1:1-ben a jelenlegi 120 GB-os SSD tartalmát, az azon lévő W10-et az új SSD-re. Ami nyilván megoldható, ahogyan nemcsak teljes lemez, hanem csak partíciók kiválasztása is (pl. Macrium). Ha az AOMEI Backupper programot használod, akkor annál szintén, illetve ott van disk és külön partition backup lehetőség. Ha megvan már a mentés, akkor ez a része meg leve nem téma.
Aztán egyrészt szintén érvényez az, ami a telepítésre: teljesen felesleges és értelmetlen előre, fixen particionálni a célmeghajtót a klónozásnál/visszaállításnál, majd megoldja a program. Másrészt a klónozásnál/visszaállításnál pont az a lényeg, hogy alapesetben 1:1-ben azok a partíciók, az a partícióelrendezés jön létre, ami a forrásmeghajtón. Ha a célmeghajtó lemezterülete nagyobb, akkor ilyenkor a különbözet nem lefoglalt (unallocated) terület formájában fog megjelenni. De pl. a Macrium Reflect esetében megoldható a klónozásnál és lemezképfájlból történő visszaállításnál is a partíciók méretének módosítása, ha az a cél. Valamint utólag is a Windows lemezkezelőjében a kötet kiterjesztése lehetőséget használva, vagy külön particionáló programmal az ilyen eseteknél. Ha ez nem cél, hanem helyette inkább egy külön D partíció létrehozása a fennmaradt nem lefoglalt területen, akkor ott új egyszerű kötet létrehozása, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #111423 üzenetére
Először is mármint a telepítésnél hozod létre a C-nek azt a 120-150 GB-os partíciót, meg utána a D-t, vagy az utóbbit akár a telepítés után, mert a telepítés előtt előre, fixen particionálni teljesen felesleges a célmeghajtót... Illetve a telepítésnél eleve particionálatlan területet - gyárilag is eleve olyan a vadonatúj SSD - kell megadni célnak, majd utána tovább [kép], vagy új + alkalmaz és egyből létrehozni a rendszer számára fenntartott kicsi partíciók + a fennmaradt szabad területből (C-nek) további partíciót (D) is. A telepítéssel kapcsolatban meg lásd az alábbi bejegyzésben leírtakat.
Az utólagos rendszermentés (lemezképfájl létrehozása) megoldható akár a Windows 10 beépített eszközével, valamint külső programmal (példák) egyaránt, ahol az utóbbiak közül pl. a népszerű Macrium Reflect javasolt ilyen célra. Az pedig elég alap, hogy a mentésnél nyilván nem kizárólag csak a C-t kell menteni, hanem a rendszer számára létrehozott kicsi partíciókat is, ami alapértelmezetten adott BIOS/MBR és UEFI/GPT szerinti telepítésnél egyaránt. Nem világos az előbbit (csak a C-t) mégis honnan veszik egyesek... Annál max. az az eset lehet kivétel, ha BIOS/MBR telepítésnél csak C van, az az aktív, azon van a rendszerindítás. De alapértelmezetten nem ez van, alapértelmezetten a lemez elejére a Windows-telepítő eleve létrehoz egy 530 MB-os SRP-t (System Reserved Partition), + utólag létrejöhet a C után egy WinRE is, vagyis így akár BIOS/MBR szerinti telepítésnél is kapásból 3 db partíció lehet. UEFI-GPT szerintinél meg alapból 4 db, de ott is létrejöhet utólag +1 WinRE, vagyis úgy már 5 db.
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #110903 üzenetére
El is olvastad, hogy mire válaszoltál?
Ha nem, akkor arról volt szó, hogy a hátáridőn túli ingyenes upgrade lehetősége nem hivatalos, sehol nincs megerősítve hivatalosan ez ellenkezője, sőt eleve a vásárlás van feltüntetve. Ha a hátáridő előtt történt a 8.1—►
10 free upgrade, az az előbbi szempontból is oké, annál később is bármikor megejthető az újratelepítés és újraaktiválás, vagy akár újból a közvetlen upgrade, ami az összefoglalóban lévő frissítési kisokosban is világosan le van írva.
A frissítési segéd és az MCT pedig normál esetben nyilván működni szokott, azzal megejthető a közvetlen upgrade, ha valaki nem akar újratelepítést a 0-ról. Ha ez nem cél, akkor mehet a clean install, majd közben/utólag aktiválás 7/8.1 kulcsával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest