- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
katokacaj
tag
válasz
jokeph #143989 üzenetére
Üdv,
Hivatalos W10-zel vásárolt laptop.
Régen nem volt vele ilyen gondom frissítések után sem. Kb 1 éve kezdte ezt, hogy minden frissítés után elszáll a HDMI.
Az önelemző cucc szerint w11-re nem alkalmas a rendszer, úgyhogy arra nem tudok frissíteni, visszafelé w8-ra meg nem tudom, hogy értelme lenne-e.
Igazából a netflixen meg a clone heron kívül tényleg semmi másra nincs használva. -
Roland-87
aktív tag
válasz
jokeph #143964 üzenetére
Köszi, megnéztem és bejött a tipped, valamilyen oknál fogva (talán a frissítés) a lapozófájl átkerült az SSD-ről a HDD-re, és persze mivel a 8GB RAM is ma már kevés, pedig csak böngészésre, zenére, filmre van használva a gép de ennek ellenére is rendszeresen el tud fogyni ha 3-4 oldalnál többet nyitok meg mondjuk egy youtube videó mellé. Most visszaraktam a lapozót az SSD-re és a HDD-ről letiltottam. Most jön a tesztelés, de nem lélegezhetek fel annak ellenére hogy most egy 20 perce jó, mert volt olyan hogy órákig nem jött a jelenség meg olyan is amikor 2 percenként, de lekopogom eddig jó.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
jokeph #143962 üzenetére
Az SSD-n bőven van 40% körüli tárhely, a RAM 8GB de folyamatosan 80% környékén jár, szóval néha eddig belefutottam a swapba de annak az SSD-re kellene történnie nem? Viszont a feladatkezelő egyértelműen pillanatnyi csúcsokat mutat a HDD-re, és olyankor is fagy meg egy pillanatra az egész gép.
-
Szabi®
addikt
-
Desy
tag
válasz
jokeph #139084 üzenetére
Mivel ennyire sokakat érdekel...
Nagy öröm ez nekem. Tényleg.
Azonban a lemez új. A csati új/régi és a ram ellenőrzött/másutt is.
W7 esetében "semmiféle" extra vagy szélsőséges probléma nincs és a W10 rendszeren mutatkozó hibák, hiányosságok és problémák meg sem jelennek.
Vadi új telepítés... 1 percig nem ment a játék és kifagyott. A háttér élt...de nem lehetett hozzáférni a látatlanság "a kifagyott kép" miatt.
Nos igaz... azt nem írtam vagy tettem hozzá: Bethesda játék.
Az Origin, Ubisoft... játék (FarCry, Ghost...) némi túlzással, de mesésen fut.Szóval az olyan mint a Fallout vagy Skyrim (64) megöli a W10 masinát.
Az efféle "bűvölet" hardver hiba vagy szoftver? Esetleg: használó?!Persze... tisztában vagyok avval, hogy újra be kéne fektetni egy - két milliót. De én nem miniszteri fizetésből tengődök szédítő marhaságokat beszélve és elképesztő hülyeségeket csinálva mások kárára és terhére... Mindazonáltal látom a sok kék összefüggésű véleményt és visszajelzést is. A megoldást viszont nem látom. W10 esetében a videokártya szoftver sem képes jól teljesíteni... ha a gyártottól van. A legtöbb estben szinte alig fut. A W10 saját töltése és telepítése legalább megteszi a hatást annak ellenére, hogy azt írja... ELAVULT. Majd az internetes bohócság a friss verziót követelve.... nyafog és csikorgatja a fogait. Tényleg. Melyik ujjamat harapjam meg?
A gépnek nincs semmi baja hogyha nem használt. Ez tény.
Ha igen... akkor jönnek a problémák. Tv bámuláshoz és zenehallgatáshoz nem kell számológép. A cucc komoly machinációkhoz összetett feladatok futtatásához kell. Egy szerkesztői feladathoz fölösleges új hatalmas teljesítményt venni csak azért, mert az modern. Az én gépen szinte sohasem megy 35% fölé. ha igen... az olyannyira ritka esemény... mint a holdraszállás.Egyedül azt tudom, amit megtapasztalok és nem többet.
A mások segítsége meg... nettó 10e-rel indul... aztán kiderül, hogy semmire nem jut vele mivel minden teszten átmegy és semmiféle hiba nem tárható fel.
A legtöbb tesztet amit más is megtehet végignyomtam és semmi. A szoftveres összeakadás lehetősége meg szinte kizárható hiszen a rendszer önmagát tisztogatja és tarja rendbe... Elvileg.A W7 nem tesz ennyit a használóéért. Az csak dolgozik mint egy igásló.
-
válasz
jokeph #139084 üzenetére
"-túlárazott újdonság, ami nem jobb/néha rosszabb mint a közvetlen elődje, de az e-penis fontos."
már érdemes volt ebben a topikba bekukkantanom ma
"-olyan cuccok beszerzése, ami a felhasználás szempontjából feleslegesen erős/bonyolult és lényegesen drágább a kívánt elemeknél - ez is netto pénzkidobás."
Ezzel maximálisan egytértek.
Akinek kell (gaming, render) az invesztáljon bele és használja ki.
Mivel én nem, ezokból nekem évek óta megfelel egy nokedli mini pc mert amire használom azt bőségesen kiszolgálja. -
-
King Unique
titán
válasz
jokeph #138281 üzenetére
Itt nem derült ki, hogy esetedben mégis mit jelent ez az "USB-s eszközre való bootolható OS készítésére", azaz az adott Windows telepítőjét kiírni és onnan bootolni a telepítéshez, vagy magát a Windowst USB-s meghajtóra telepíteni és onnan bootolni, úgy használni.
Alkalmasnak egyébként nyilván alkalmas a DiskPart a telepítéshez használt pendrive megformázásához, ellenben hogy utána bootol-e pendrive-ról az adott Windows-verzió telepítője, az már értelemszerűen attól függ támogatja-e a bootolást USB-s meghajtóról. Ahol az ilyen muzeális, elavult, rég nem támogatott Windowsoknál mint az 2000/XP/2003 eleve problémás lehet ez - bár jó esetben pl. az XP-nél úgy ahogy megoldható egyéb módon - és inkább optikai lemezről (CD) javasolt az ilyeneket telepíteni, már ha 2021-ben még ezzel, az éles telepítéssel akar szórakozni valaki ezeknél a virtuális gép helyett.
Az USB-s meghajtóra telepítés és onnan történő futtatás, vagyis a Windows To Go meg hivatalosan Windows 8-tól támogatott, azt az említett muzeális Windowsoknál pláne nem kellene erőltetni... -
válasz
jokeph #136626 üzenetére
Sokkal egyszerűbb a történet (szerintem)..
- Takarítás előtt két fizikai lemez volt a gépében és az egyiket a tárolóhelyek közé rakta.
- Takarítás után a másodlagos lemezét kivette a tárolóhelyek közül, de elfelejtette kivenni a fizikai tárolók közül. Illetve a meglevő rendszerét (C) is kivette a gépből.Innentől kezdve a lemez nem látszik se a Lemezkezelőben se a diskpartban, se a telepítő lemezválasztó menüjében. De pl látszik a linuxos GParted-ben és törölni is lehet. Másik win mellé betéve is csak a tárolóhelyek / fizikai lemez-ben látszik (ami alapból be van csukva - le kell nyitni) [kép]
-
-
King Unique
titán
válasz
jokeph #134195 üzenetére
Igen, MBR-nél valóban lehet 3 db elsődleges + 1 kiterjesztetten belül több logikai partíció/meghajtó, de van hogy nem pont így jön ki mindenkinél és a 4.-et is elsődlegesre csinálják, ami után már nincs tovább. De szerencsére manapság már egyre kevésbé téma és egyre kevésbé van értelme az MBR sémának és logikai partíciókkal vesződni, amikor a Windows 10-nél (is) eleve adott az UEFI + GPT támogatása, + az újabb hardvereknél is egy jó ideje.
Oké, de amúgy nem fog elveszni anélkül sem az a lemezterület, ha egyszer a kötet átméretezése, illetve kiterjesztése megoldható közvetlenül a klónozás előtt a klónozóprogram kezelőfelületén, valamint utólag a lemezkezelőben / 3rd party particionáló programmal is, + a nem lefoglalt területen létrehozható utólag új partíció is, pont ez a lényeg és ezért felesleges csak emiatt és amúgy is a klónozás előtt külön, előre, fixen particionálni a célmeghajtót. -
King Unique
titán
válasz
jokeph #134192 üzenetére
Az evidens, hogy a nem lefoglalt területen lehet utólag új partíciót létrehozni (ha nem haladja meg a partíciók száma pl. az MBR séma 4 db elsődleges partíció korlátját). Itt egyrészt inkább az a lényeg, hogy eltérő tárolókapacitású forrás- és célmeghajtó esetén a különbözet nem lefoglalt területre kiterjeszthető-e a C, vagy ha van közte egy pl. egy WinRE partíció, akkor 3rd party particionáló programmal (példa). De mivel a Macrium Reflect esetében adott a klónozás megkezdése előtt a célmeghajtóra kerülő partíciók méretének módosítása, + lehet a forrásmeghajtóról a partíciókat drag & drop módon mozgatni a célmeghajtóra, ezért ez sem téma, megoldható már akkor és nem kell utólag ezzel foglalkozni. Másrészt azt írta a fórumtag, hogy UEFI-s telepítés van nála, ahol UEFI/GPT séma esetében legalább 4 db partíció van a C-vel együtt, ahol többek között pont ezen rendszer számára fenntartott kicsi partíciók miatt is felesleges és értelmetlen előre, fixen particionálni a célmeghajtót pl. 1 db elsődleges partícióval. + A klónozásnak pont az a lényege, hogy 1:1-ben átmásolja a forrásmeghajtó tartalmát a célmeghajtóra, kialakítja az utóbbin is ugyanazt az MBR/GPT partíciós sémát, partíciókat, elrendezést formázást, stb., épp ezért is totál felesleges ilyenkor a célmeghajtót előre inicializálni, particionálni, formázni, meg pláne ha egyesek még a megfelelő partíciós sémát, partícóelrendezést stb. sem találják el.
-
válasz
jokeph #134182 üzenetére
Köszi a tippet megfogadom
valszeg nem fogom publikálni a Dual 771-et... Eléggé kapufa lett... vadul elkezdtem tesztelni hogy majd milyen jó lesz... Aztán sok esetben az Opteron szintjét vagy stabilan mindig 20-25%-al tud többet... Jóval többet kellett volna... Valszeg az FSB iszonyatosan limitálja a rendszert -
Fuel
tag
válasz
jokeph #130621 üzenetére
Volt hogy volt OC nélkül és OC-vel is csinálta, akkor még ott a memória, azt próbáltam auto, 1066, 1333-on, de úgy se. Jelenleg Win8.1 van rajta, de holnap egy szűz Win10 megy rá, nem gondoltam hogy ilyen gyorsan segítséget kapok. Igen, lényegtelen neki, hogy mire van belőve az energiaséma. Crossfire-be megy a CPU és a normál VGA, volt hogy kivettem, csak az APU ment, akkor se volt jó, nem is tudom pontosan hogy mikor volt egy nagy Win10 update, azután jött elő a kernel-power 41, próbáltam azt is hogy lefrissített magától a Win10 (VGA) újraindulgatott akkor is, letöröltem, whql, béta, egyik se volt jó neki. Sajnos nincs más VGA amivel kipróbálhatnám.
Köszönöm szépen a segítséget!
#130622 I02S3F: Hát több mint fél évig Linux aztán mondom ott a Win8.1
, az is lassan több mint fél éve stabil, csak gondoltam visszatérek a Win10-re újra, hátha javították, de mégsem így visszakerült a 8.1.
-
-
mrbego
aktív tag
válasz
jokeph #130479 üzenetére
Most csináltam MCT-vel egy friss Win10 64bit telepítőt, azzal tervezem telepíteni.
Igazából a régi 2009-es HP laptopomon is most Win 10 Pro van, Pentium T3200 és 2GB RAM társaságában. De nagyon érezni, hogy izzad szegény a Win10-zel.
Múltkor próbáltam kísérletképpen visszatenni rá a gyári Vista-t, de se a frissítések nem mennek már, de még egy modern böngészőt se lehet már telepíteni rá, így még netezni se jó sajna.
-
Geth
veterán
válasz
jokeph #123416 üzenetére
Szerintem nem a Win számoz, hanem a videókártya.
Számít ez bármit is ?
Erre már válaszoltam, de újra:
Már a Windows előtt is gyakran csak a később 1-nek hívott monitoron van kép (POST, UEFI/BIOS). Nekem a másik szobában van a TV...
A másik hátrány, hogy Windows-ban a Second screen only opció azt jelenti, hogy a 2-nek hívott kijelzőn legyen csak kép. Ez kicsit zavaró, ha egyébként a 2-es számú kijelző az elsődleges (primary). -
vlevi
nagyúr
válasz
jokeph #123181 üzenetére
Igen, asszem valakik átvették, és reszelgetik tovább.
De én inkább áttértem az AIMP-ra, ami kb ugyanaz az egyszerű, kis erőforrásigényű felület, mint a 2-es winamp volt . Persze erre is lehet brutál állat méretű skint húzni, szalagos AKAI magnótól kezdve, mindent, de alapvetően egyszerű kis progi. Netes streames rádióhallgatást is támogatja. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
jokeph #122340 üzenetére
Nálam mindig is x64-es Win7 futott a notin, tehát ez oké (4GB RAM is megvan hozzá).
hivatalos driver nincs, max. talán valami moddolt cucc akadhat hozzá.-> Ezt az infót honnan szeded. Nem kételkedem benne (annyira), csak érdekelne. Esetleg még ha Win 8-ra volt hozzá, vagy akár a Win7-es driver-el nem esélyes? -
-
-
King Unique
titán
válasz
jokeph #121193 üzenetére
Tudom hogy lehet kivétel, nem is azt írtam, hogy minden esetben, hanem hogy általában modern desktop PC-knél, alaplapoknál. Meg a fórumtag kérdése szempontjából mindegy is, mert az övé még legacy BIOS-os. + Úgy tudom a korábbiak alapján neked is, mármint UEFI BIOS-os alaplapnál is a legacy/CSM módot használod.
(#121194) egykori:
Az alapértelmezetten amúgy is be lehet jelölve, viszont akkor lép érvénybe, ha több OS/bejegyzés van a rendszerindításnál, meg pl. bekapcsolod az F8-as legacy boot menüt, akkor várakozik a boot screen 30 másodpercig, majd indul az alapértelmezettként beállított bejegyzéshez társított OS, művelet. Mármint ha nem nyúlsz hozzá, mert nyilván nem muszáj megvárni a 30 másodpercet, lehet előtte is OS-t választani a menüben és indítani, ahogyan a várakozási időt is csökkenteni, vagy eleve kikapcsolni, kivenni a pipát.
Egyébként előzőleg mások is kérdeztek, javasoltak a lassú bootolással kapcsolatban ezt-azt, amikről nem derült ki, hogy mi a helyzet, még mindig a 840-s SSD-ről van szó, vagy már másikról, átklónoztad arra a W10-et, stb. -
King Unique
titán
válasz
jokeph #120877 üzenetére
Itt most ugye ha maga a bootolás - amíg az indítástól számítva bejön a bejelentkezési képernyő, asztal - tart addig, akkor az eleve sok, még HDD-nél is, pláne bekapcsolt gyorsindítás mellett. Ha a bootolás + a Windows "felállása", az inkább reálisabb, de SSD-vel még ott is sok a 2,5 perc, hacsak nem több 10-100 db program van telepítve és a rendszerrel automatikusan indulóra ütemezve.
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
jokeph #118921 üzenetére
Annak a pendrive-nak amúgy semmi köze az USB 3.1-hez, max. Gen 1 = USB 3.0 alapon nevezhető annak, sőt jelenleg kb. az összes normál pendrive ilyen.
+ Ha megnézed, akkor elég gyenge a sebessége pl. ehhez képest, ahol az utóbbi már ténylegesen USB 3.1 Gen 2-es, illetve külső SSD. Szóval felesleges volt USB 3.1 porthoz csatlakoztatni, nem lesz gyorsabb, meg ha maga a port is egyáltalán Gen 2-es volt...
A (hagyományos) telepítésnél a telepítési adathordozó (pendrive) sebessége mellett azért a célmeghajtó (HDD/SSD) sebessége is számít. + A pendrive csak a telepítés 1. fázisában kell, restart után a 2 fázisnál - ami plusz idő, kattingatások - már nem, az első után eltávolítható. De amúgy igen, egy modern hardvernél gyors pendrive, SSD, gyors kattintgtatás formában lezavarható akár 5 perc alatt is maga a telepítés.
-
King Unique
titán
válasz
jokeph #116136 üzenetére
Igen, ahogyan a mentés, sőt akár a közvetlen visszaállítás is megoldható az éppen futó Windows alól, mármint az utóbbi restart után a WinPE környezetbe bootolva. A pendrive-ról bootolható WinPE és WInRE változatnál meg nyilván szintén, + ott a live környezet okán kevesebb lehet a zavaró tényező, valamint ha pl. lemezhiba van, vagy a visszaállításnál nem bootol be a telepített Windows, akkor nyilván az utóbbiak használata jöhet szóba. + Azoknál van boot javítási opció is, míg a telepített változatnál nincsen.
-
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
jokeph #115707 üzenetére
Igen köszönöm, ez lett a gond. közbe kivételes modon a win10 súgó is a segítségemre volt.
Vezérlőpult --- Felügyeleti eszközök -- Számítógép kezelés -- Tároló -- Lemezkezelés ( ott legalul elbujtatva)
És itt előbb iniciálnom kellett majd egy egyszerű kötetet létrehozni.
KöszönömP.S.: csak idén kb 25 winyót dobtam ki "azt hinvév" hogy rossz mivel az "intéző" nem látta
Közbe meg lehethogy ugyan ez volt csak a baja...
-
vlevi
nagyúr
válasz
jokeph #115316 üzenetére
Én próbáltam linuxozni, c2d gépen, 2giga rammal, ssd-vel.
Kibírhatatlan fos volt.
Volt, hogy majd egy percre beállt az egész gép, meg az egér se mozdult. Memóriahasználat az egekben, cpu folyamatosan 100%-on, senkinek nem kívánom azt az élményt...
Ez akkor volt, amikor eladtam a régi gépemet, és kb 1 hétig nem érkezett meg az új konfig. -
-
hegegabi80
addikt
válasz
jokeph #115110 üzenetére
OK, köszi. Előtte akkor mindenképpen törlöm. Persze nekem is először win7 volt hdd-n, majd klónoztam 120-as ssdre H61 gépben. Aztán csere H81-re, majd frissítés win10-re, aztán H81-en belül volt lap csere, majd klónozás 256-os ssd-re, majd jött a H310 lap. Tehát volt nálam is azért mozgás, de csak intelen belül.
Zoz: köszi neked is az infót, előtte mindenképpen megnézem ezeket. A bisoban a sata AHCI az eszembe van, mert már azzal szívattam egyszer magamat kollégám gépével.
-
Bazsee71
őstag
válasz
jokeph #114960 üzenetére
Köszi mindenkinek, megpróbálom első körben a "nincs termékkulcsom" opciót. 32/64 bit, Home/Pro stimmel.
Tudom, hogy az egymeghajtós üzem veszélyes, de édesapámnak szeretném talpra állítani a gépet, miközben költözünk, nincs most szabad 2 órám sem. Később ezt megcsináljuk külső meghajtós mentéssel.
-
Geth
veterán
-
hhgygy
senior tag
válasz
jokeph #114762 üzenetére
Egyébként pedig úgy tűnik, ez az egész csempézés egy zsákutcás koncepció volt, mert meg fog szűnni előbb-utóbb:
Pl.
https://www.howtogeek.com/659300/windows-10s-new-start-menu-may-kill-live-tiles-forever/
Én soha nem használtam, kezdetek kezdetétől ClassicShell volt, Windows 7-esre szabva -
-
quailstorm
félisten
válasz
jokeph #114610 üzenetére
ASIO driver, JRiver. Nem jó a Linux... Alaplap csak Win10 64-bitet támogat.
Rendes passzív half-size VGA-t paneltápról hajtani, mikor eddig az összfogyasztás volt 10W, háááát...
Kéne a grafikus driver, mert annak kéne lejátszani a h264-et fullHD-ig...
A gépnek két funkciója van, egyik az MP3 és FLAC lejátszás USB DAC-on, másik a filmnézés, YouTube. Még a zenéhez épp el lehet létezni driver nélkül. -
ledgeri
nagyúr
válasz
jokeph #114373 üzenetére
Ha belenézel az eseménynaplódba hogyan neveznéd a kategorizációs blokkot, mint pl a windows-é, ami kisebb blokkokat is foglal magában, amik meg az események sorát rögzítik?
Mappa alakja van, mappasárga... gondoltam mappa
Jó helyen vagyok
(#114367) Darko_addict Freefilesync.org n+1 opcióként ajánlom! -
-
ledgeri
nagyúr
válasz
jokeph #114263 üzenetére
1909. 2x felrakva, elsőnek még a w7 support lejárta előtt, majd 2-3 héttel utána felrakva 0-ról megint. MS oldaláról szedve, ms eszközével elkészítve, a 2-3 hétig aktiválatlanul futtatva, majd (most) aktiválva, mindkét telepítés után frissítve amíg lehet.
I5-2400. 1060 6gb, 8gb ram, h61m/u3s3.
A vga driver még w7-en az akkor legfrissebbel volt használva pár hétig, hónapig, majd amíg az volt elérhető leszedtem a w7 w10 variánsokat (volt még egy tesztelgetős win7 install pár napig). A w10-est a 2-3 hétig tartottam fix verzión, a 2. telepítésnél egy hétig ment az, majd frissítve. (Első win telepítésnél kiváncsi voltam mit szed le alapból, így a win-ét hagytam települni, majd arra rá frissel amit korábban beszereztem, másodiknál még net nélkül felkerült a fixált verziószámú).
Eszközkezelőben minden látszik, nincs felkiáltójel, hiányzó elem.
És még a Firefoxxal is eljátszottam azt amit a vga driverrel.
Egyedüli szűkített változó a témában: win7 vs win10. -
törölt tag
válasz
jokeph #112016 üzenetére
Erre gondoltam én is, de amióta laptopok esetében eltűnt a szokásos "High Performance" és "Power Saver" beállítás és csak a "Balanced" maradt, azóta némelyik játéknál ilyen gond van. Az "American Truck Simulator" és "Euro Truck Simulator 2" pont ilyen játékok. Valami profilba kapcsolnak át, mert világosabb lesz a kijelző is, de hiába hozok létre neki valami High Performance profilt, de nem azt használja. Szóval valami energiagazdálkodás, de nincs ötletem mit tegyek vele. A régi Win10-ben, amiben még megvannak gyárilag a szokásos energiagazdálkodási profilok, ott nem jön elő a probléma.
-
törölt tag
válasz
jokeph #111492 üzenetére
Tudom mi az, téged akartalak rávezetni saját képeddel mégsem igaz a semmi nincsen állítás, csak a feketeség miatt nem feltűnő nálad, de azért ott van. Classic shelltől nem függ egyébként, én nem használok ilyeneket és nálam is látszik a tálca teteje ha elrejtem. Én nem használok most rejtett tálcát. Speciel a te képeden se értem a feng shuit, oda van cseszve ezer ikon az asztalodra és a CPU widget lófaszok, akkor már miért rejted el a tálcát?
+ Lalikiralynak is jelezni nem hiba alapból látszik kicsit a rejtett tálca teteje ez úgy tűnik direkt olyan. Akit zavar, a monitor menüjében tolja el kicsit a képet.
-
törölt tag
válasz
jokeph #111489 üzenetére
Háttértől és tálca színétől is függ, valami nálad is kandikál egyébként még ebben a feketeségben is, pirossal jelöltem: [kép]
Szerintem egyébként szándékos, hogy rejtett tálcánál a teteje kicsit látszik és nem 100% az elrejtés. Így jelzi a Windows azért van ott valami. Win8-nál sok gondjuk volt abból userek fele azt se tudta mire jó pl. a charm bar mert nem látszott.
-
-
Kovbob
senior tag
válasz
jokeph #111085 üzenetére
Hát valószínűleg nem feature
Hát nem tudom vírus-e de malverbytes nem talált vírust, vagy a hitmanpro. Mindenestre, majd konfig frissítés miatt úgyis újra lesz telepítve a windows is, csak gondoltam megkérdem hátha valaki már találkozott ilyennel.
1909 (buildszám: 18363.535) -
válasz
jokeph #110674 üzenetére
Én annyit tudok ehhez hozzáfűzni, hogy bő egy éve, a videóban lévő megoldást megcsináltam úgy, hogy 15 percet lőttem be a BF V-nél, a készenléti memória ürítésére, és azóta nincs problémám. A feladatütemezőnél most is aktív ez a funkció. Lehet, hogy programja vállogatja, hogy kinél okoz problémát, kinél meg nem.
Hoppá, közben meg látom, hogy a megoldást jelentő videó meg már nem érhető el. -
válasz
jokeph #110075 üzenetére
"Desktop vonalon szerintem még kell vagy 5 év mire kifut"
Természetesen a 2019-ben vett gépek még 5 év múlva is működni fognak.. Itt az új chipsettekről volt szó.
Egyébként a 'támogatott' windowsokat nem érinti a váltás, ahogy a népszerűbb linuxok 4/5 ét sem. Csak a Dos-os eszközöket.
-
Marci112233
addikt
válasz
jokeph #110055 üzenetére
Mondjuk én anno jó helyzetben voltam a 775-s platformnál mert egy Gigabyte GA-EP45-UD3LR lapom volt. Maga idejében nem fapados lap volt és bírta a tuningot is. A q9550 mint írtam 3,83-on simán ment benne. Igaz tesztként pár napig kerek 4 GHz-re is felraktam, amit ugyan a lap és a táp is bírt, de hűtésére már kevés volt a 212 EVO hűtő.Üresjáraton is 55-60 fokot tartotta. Mai viszont meglepett hogy terhelve sem ment 69 fölé, amit nem tudok, hogy szenzor szórakozott, vagy tényleg képes volt annyi is tartani a procit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest