- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
-
-
King Unique
titán
válasz
makoss #157924 üzenetére
Ilyen felállásnál szvsz eleve a BitLocker, illetve hordozható külső meghajtóknál a BitLocker To Go használata lenne célszerű egy különálló partíción vagy akár a teljes meghajtón attól függően hogy csak az említett mappák vagy a többi tartalom elrejtése is cél, nem feltétlen mappákkal kellene itt szórakozni, mint már le lett írva.
-
válasz
makoss #157921 üzenetére
Hogyne lenne jelszavas. A windows jelszavad védi adott gépen. Ez a windows infrastruktúra része. Más gépen (vagy újratelepítéskor) a kiexportált kulcsoddal tudod megnézni. A kép home-on készült ezért szürke [kép] de ha a kulcsot importálod akkor meg tudod nézni a filet bárhol.
-
King Unique
titán
válasz
makoss #157918 üzenetére
• How to Encrypt Files and Folders with Encrypting File System (EFS) in Windows 10
• Step-by-Step Guide to Password Protect a File or Folder in Windows
• How to Add a Password to a RAR File
• How to password protect ZIP files and folders on PCPro kiadástól adott ehhez a beépített EFS titkosítás, de vannak erre jobb 3rd party célprogramok is mint pl. a Folder Lock.
Ha kis adatmennyiségről van szó, akkor megteszi akár a RAR és ZIP fájloknál beállítható jelszavas védelem is.• How to Turn On or Off BitLocker for Operating System Drive in Windows 10
• How to Turn On or Off BitLocker for Fixed Data Drives in Windows 10
• How to Turn On or Off BitLocker for Removable Data Drives in Windows 10Vagy egy külön partícióra rendezni a titkosítandó fájlokat és magát a teljes partíciót lejelszavazni, titkosítani, nem mappákkal szórakozni. Amihez Pro kiadástól rendelkezésre áll beépítetten a BitLocker meghajtótitkosítás.
-
-
-
kutga
félisten
válasz
makoss #157365 üzenetére
Lehet inkább a htpc topikban kellene megkérdezni. A kadenciahelyes lejátszás azt jelenti, hogy a lejátszott film, a lejátszó és a megjelenítő szinkronban van. A 23.976 frame/s film nem 60Hz-en, hanem az eredeti 23.973 Hz-en jelenik meg. Azaz a lejátszó programnak a teljes képernyős módban át kellene, hogy kapcsolja a kimenetet.
-
boborján2
senior tag
válasz
makoss #157261 üzenetére
Gondolod csak ennyi , egy tollvonással elintézik
-Rengeteg mozigép 24fps-re van csak felkészítve.
-60fps sokkal több adat , sokkal több erőforrás.
-utónunka, cgi kirenderelés megint sokkal több energia pénz és idő
-60fps filmről erősen megoszlanak a vélemények, egyáltalán nem alap az hogy mindenki szeretiCsak néhány példa ,miért nem ennyire egyszerű csak úgy eldobni a szabványt.
-
-
King Unique
titán
válasz
makoss #155571 üzenetére
A "Milyen program, ami...?" topik témája a milyen programot XY célra, az ügyben ott javasolt érdeklődni.
-
-
válasz
makoss #149822 üzenetére
Hallod... miért használsz oprendszert...?
tényleg utoljára aztán én belefáradtam mert annyira csökönyösen hajtogatod a magadét. meg hogy a Windowst nem kéne használni. De akkor könyörgök, miért használod...?
Meg mi lassít, a passzív tartalom...? Az hogyan, nekem van 2 tera film és nem lassít érdekes pedig hatalmas adatmennyiség.
Gyere át délután, megmutatom neked a 2016-os telepítésű, azóta minden frissítésen átesett napi használatú Windows10-et. Dehogy lassú. Pedig agyon van szoftverezve és 7 év alatt kapott eleget, ráadásul 2x költöztettem, hdd-ssd majd másik ssd. köszöni jól van.Tessék Linux.
1,5GB szemét. Tudod ez az általam használt szoftverek szemete meg a trash, az a Kuka.
1,7GB szemét, fúj mekkora egy szar a Linux.Van okostelefonod? ha igen, lepődj már meg egy picit, ott maga a system 1,5-2GB.
Mi a többi, hát a user által telepített appok, és azok szemetei+cache.
Így lesz 10-20-50GB. Amihez magának a rendszernek köze nincs, ezek mind a felhasználó szemete.
Ennyi szemét, fúj nagyon szar az Android!További szép napot.
-
Krystal_s
addikt
válasz
makoss #149796 üzenetére
Azért léptet ki, mert a sütiket törlöd.
Én úgy állítom be minden böngészőnél, hogy azokat a sütiket ne törölje, amik olyan oldalhoz tartoznak, ahol be vagyok lépve és nem akarok kilépni.(#149799) Geth:
"ilyen eset van itt is (gyorsabb SSD, mint net)"
Szerintem olyankor is optimálisabb és gyorsabb, ha RAM-ba tárolja.A RAM gyorsabb, mint egy SSD (Sata).
NVMe PCIe 3.0 - 4.0 SSD-nél elvileg már mindegy, de én azt használva is átállítom RAM-ba.
SSD vs RAMCACHE
(van ennél jobb videó is, csak most nem találom) -
-
Krystal_s
addikt
válasz
makoss #149781 üzenetére
Igen, ezek mind az adott program szemetei és azokon belül kell(ene) beállítani, hogy bezárásnál törölje, amit szeretnél, gyorsítótár, sütik, előzmények... Többségnél ezt lehet állítani pl Firefox - Adatvédelem és biztonság - Előzmények - Előzmények törlése a Firefox bezárásakor: Beállítások és ott bejelölöd miket szeretnél, hogy töröljön.
Én utálom, ha valami az adattárolóra gyorsítótárazik olyan mértékben, mint a böngészők, több GB felesleg naponta. Sosem nézem meg kétszer ugyanazt, nincs szükségem, hogy kiírja. Gyors netnél és normál RAM mennyiségnél teljesen értelmetlen. Sokkal optimálisabb, gyorsabb, ha RAM-ba teszi. De ez már egy külön beállítás, amit alapból nem engednek a programok. -
válasz
makoss #149781 üzenetére
Soha nem használam a Spotifyt de a magánvélemlnyem szerint, lehet ide húzza le azokat a zenékat amiket meghallgattál, gyanítom hogy offline is elérhető legyen máskor.
Ha tévedtem, valaki javítson ki.
A képernyőbillentyűzetet pl. én használom naponta.
Ha programot váltasz, nem elég a másikat az előtérbe hozni mert attól még a bill. fókusza vagy a régin marad, vagy a semmibe fog gépelni, bele kell kattintani mindig oda ahová írni akarsz. Vagy ha funkcióbillt. akarsz használni, rá kell kattintani arra az ablakra amin használni akarod. -
válasz
makoss #149778 üzenetére
Ezeknek köze nincs a temp fájlokhoz, ezeknek a 90%-a a böngészőid gyorsítótára, sütik egyebek.
Ezekhez a Windowsnak tényleg semmi de semmi köze.
Megnéztemmost egy Linuxon, Ubuntu, az Opera böngészőm 405Mb, a Firefox 470Mb területtel garázdálkodik. Tegye, elfér.
Nem Windows hiba, mégegyszer mondom köze nincs ennek az oprendszerhez. Ez a felhasználói szokások hozadéka, pl. webböngészés.
.Ha zavar ne így gyilkold ki a böngészők gyorsítótárát hanem inkább nyisd meg a böngészőket és azokba töröltesd.
Nem tudom miért zavar ez téged, ez szükséges a böngészőknek, minden szoftvernek kell munkaterület és tárhely ahova-ahonnan dolgozik.
Ezzel az erővel törölhetnéd az öszes doksidat a lemezről hisz azokat s programok hozták létre.
A temp és egyéb szemetet se a rendszer hozza létre nagyrészben hanem pl. egy telepítő ide csomagolja ki magát de szarul lett megírva és a ganét már nem takarítja el maga után.
Indíts egy Lemezkarbantartót rendszergizda joggal és amit talál töröld. Ezek a Win szemetei. A többi a felhasználói programok szemete. -
válasz
makoss #149590 üzenetére
A mozillánál is van lehetőség beálítani a kilépéskori süti, előzmény törlést, bár kevésbé részletes opció erre. A chrome nem tudja, ami érthető, hisz az adathalászathoz szüksége van rá a chrome-nak.
A chroe helyett miért nem használsz edge chromiumot? A chrome az alapja, csak nem kicsit fel pimpelte az ms. -
válasz
makoss #149584 üzenetére
Az edge-nél a böngészési előzmények megőrzése választható, hogy törölve legyen e vagy sem. A többi a jelszavak kivételével törölhető kilépéskor vsz.Nálam minden Is töröl kilépéskor a jelszavak kivételével, a sűrűn látogatott oldalak pedig könyvjelzőzve vannak, az előzmények ha mégis szükség lenne rá, akkor az ms fiókon belül elérhetőek, de ez beállítás függő.
-
válasz
makoss #149580 üzenetére
Azt magába a böngészőbe a legegyszerűbb.
Mindegyikbe megvan a lehetőség beállíthatóan, mit töröljön.
Előzmények, cookiek, gyorsítótár stb.
Ha paranoiás vagyakkor be lehet állítani mindegyik böngészőbe hogy kilépésnél és indításnál mindent töröljön, teljesen maradványmentes így.
A konkrét letöltásek természetesen megmaradnak, azokat kézzel kell kigyomlálni. -
-
válasz
makoss #149568 üzenetére
A windows lemezkarbantartója tökéletes takarítgatni. Ha pedig egy uninstall után vissza marad valamilyen üres esetleg log-ot tartalmazó mappa, azt kézzel is lehet törölni.
Windows 10 alatt leszoktam a 3rd party cleanerekről.Geth
Legközelebb jelzem, ha ilyenről lesz szó. -
King Unique
titán
válasz
makoss #149568 üzenetére
Miért, mikor volt az vagy más hasonló 3rd party szoftver használata okvetlenül javasolt nemhogy Windows 10-nél, hanem bármelyik Windowsnál?
Ha annyira a "kitakarítja gond nélkül" a cél, akkor esetleg pl. a saját fejlesztésű Microsoft PC Manager kipróbálható, illetve majd, mert még béta állapotú.
-
OldMike
őstag
válasz
makoss #145274 üzenetére
Szia!
A programon belüli ablakok betűméretére nem tudok megoldást, legfeljebb a W10 átméretezési funkcióját, illetve a könnyű kezelésnél a szövegcsúszka használatát. Az előbbi nekem nem jött be, mert a 100% után a 125% jön, ami nálam nagyon eltorzított mindent. Talán ha 5%-os lépcsők lennének. A csúszkát én 110%-ra tettem, így még nem nagyon maradnak le szövegrészek ezekben az ablakokban.
Amennyiben az ablak fejlécére, vagy a menü szövegméretére gondolsz, akkor arra az AdvChange programot használom, amiben a betűtípust és a méretet is testre lehet szabni, és még az ablak görgetősávjának méretét is módosíthatod, ha kellene. -
-
-
-
-
válasz
makoss #143329 üzenetére
Sehogy mert vagy iszonyat kapacitású indexelés kéne a gépben lévő össes lemez teljes mappaszerkezetére, vagy tetűlassú lenne.
Pl. egy könyvtár amibe van 50 alkönyvtár és mindegyikbe 1-2000 db jpeg kép.
Mire ezt beolvassa, lemegy a nap.
Ha nagyobb, és bonyolult, sok kis fájlt tartalmazó alkönyvtárstruktúrán nyomsz egy Tulajdonságokat, még ssd-ről is 10 másodperc nagyságrend mire kiadja a konkrét méretet. -
-
-
movax
őstag
válasz
makoss #135265 üzenetére
Nem kell ehhez program, van egy halom online megoldás.
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
makoss #125093 üzenetére
Látszólag lehet zárva van, de attól még futhat a háttérben olyan program, folyamat, aki akadályozza. Apropó, amit linkeltem azt a microsoftos toolt kipróbáltad, + pl. ezen módszereket? Ha igen és nem használt, akkor van miről beszélni, ellenkező esetben viszont addig nincsen. Amúgy nem, nem normális, hogy esetedben ez van.
Amúgy az Unlocker volt az a program, de annál figyelni kell a telepítésnél, mer ott virít benne a Delta toolbar... Illetve már nem nagyon fejlesztik, helyette hasonló programként inkább az IObit Unlocker, LockHunter stb. programok javasoltak.
-
norba69
senior tag
válasz
makoss #125093 üzenetére
Lockhunter nem segít?
-
King Unique
titán
válasz
makoss #125069 üzenetére
Hát mondjuk bezárod a fájlt használó/zároló alkalmazást, folyamatot, vagy újraindítod a Windows 10-et és utána próbálod törölni, már ha törölni akarod. Illetve a lomtárból nem megy a törlése, vagy mi? Amúgy meg lásd az alábbi leírást, az ott javasolt programot.
A Windows fájljaival és mappáival kapcsolatos problémák automatikus diagnosztizálása és elhárítása
-
Cs1csó
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged