-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmm...hát ezt nem is tudtam. Köszi!
Azért ez megint egy jó lépés az MS részéről...ennyit a kézzel fogható "RETAIL" kulcsról...félre tettem, hogy majd jó lesz és erre nem tudom aktíválni. Vicc!Aztán ez nem ilyen virágbolti 1-2 ezer forintos verzió...
UP:
Keresgéltem kicsit a rendszerbe és találtam egy korábbi licencet és azt választottam, siker!Csak remélem, hogy a másik laptopot ha bekapcsolom, nem fogja ki írni, hogy nincs rajta aktívált Windows példány.
-
King Unique
titán
Ja hogy a kérdezőnél eleve lassú HDD a rendszermeghajtó és azért volt kérdés mennyivel gyorsabb SSD-vel, hirtelen nem láttam a fától az erdőt esete.
Úgy már érthetőbb, de a 3 óra szvsz még úgy is irreális, pl. nálam régebben 2,5" 5400 RPM HDD, 4 GB RAM, 2 magos CPU laptopon sem tartott tovább a havi kumulatív frissítések letöltése + telepítése + az újraindítás fél vagy max. háromnegyed óránál. Ez a 3 óra inkább egy szektorhibás HDD-nél reálisabb, azok lassulnak be irreálisan, jobban mint az SMR.
Egyébként tudom, a társtopikban pont nemrég volt téma.
-
szőröscica
addikt
-
paolinho
őstag
Hát ez királyul összejött, nagyon köszi! Annyit tennék még a frissítés folyamatához hozzá, hogy azon túl, hogy a Rufus-szal kiírt progit csak simán a korábbi Win rendszer alól az exe indításával kell intézni, tehát nem BIOS-ból.
Mondjuk, sajnos ez, hogy frissítettem a Win 11-re, ez sem javította, vagy orvosolta a mobilhoz kapcsolódó problémámat, de ez most már nekem nyilvánvaló, hogy nem szimplán a rendszer problémája, mint egy driver gond lehet. -
-
-
-
BFeco
aktív tag
Szia!
Nem csak Dell-nél van ilyen.
Bitlocker problémák:
Dell: link
Asus: link
MS-tól letöltött telepitővel végzett szűz telepítésnél (W10, 11-nél) is már tapasztaltam ezt a Bitlocker bekapcsolást (DELL, ASUS). Minden gépen ezért ellenőrzöm és a tulajdonostól rákérdezek, hogy Ő kapcsolta-e be ami nálam "jár". -
"NVM Express
The NVM Express command set has a generic Dataset Management command, for hinting the host's intent to the storage device on a set of block ranges. One of its operations, deallocate performs trim. It also has a Write Zeroes command that provides a deallocate hint and allows the disk to trim and return zeroes."
De ez nem a szorosan vett trim hanem egy állandó, online folyamat ami úgymond "magától" működik. -
Geth
veterán
Így. A felületen szándékosan az optimalizálás gyűjtőszót használják, függetlenül attól, hogy az deallocate, trim, unmap, stb. valójában. Folyamatosan erre kérni nem jó, mert az extra parancsok miatt lassít, periodikusan viszont nem fáj. Véletelenül pont utóbbit csinálják az OS-ek by default.
-
-
-
-
King Unique
titán
Van egy régi laptopom, amiben még csak nem is Intel i3, hanem egy B960-as vacak van, de még az is tudja a linkelt weboldal + a CPU-Z alapján. Vagyis azért nem akkora extra ez a POPCNT (SSE4.2), amelyik CPU nem támogatja, az már tényleg muzeális vacak és olyanon amúgy sem feltétlen kell erőltetni a Windows 11-et.
-
-
kezo0
addikt
Ez nem tűnik rossz ötletnek, csak az a baj, hogy a recovery partíció szándékosan lett törölve annak idején. Megoldás volt egy problémára.
A Samsung SSD-khez van ugyanis egy Magician nevű szoftver, ami optimalizálja az SSD-ik működését. A full performance módhoz over provisioning-ként lecsíp a lemez végéről kb. 10%-nyi területet, amit aztán az oprendszer nem tud használni. Viszont ha a lemez végén ott egy kis Windows helyreállítási partíció, akkor nem lehet bekapcsolni a Magicianben az over provisioning opciót, minek következtében az SSD sem tudja teljesen kifutni magát, mert nem megy a full performance mode sem. Amikor ez a probléma jelentkezett pár éve, a Samsung saját tech fórumán írták megoldásként a recovery partíció törlését, mondván, a Windows nem fogja hiányolni ezt a partíciót.
Így is lett, valóban nem hiányzott – egészen mostanáig… -
fulton
addikt
Nem az volt a baj, továbbra sem jöttem rá végül sikerült megcsinálom,.
De továbbra is azt mondom, egy ilyen elérhető művelet a tárhelykezelőben nem kellett volna hogy ilyen problémát okozzon az ismételt meghajtó csatlakoztatásakor.
Eleve nem látta a lemezkezelő...tárhelykezelő sem.. csak a bios meg a hd sentinel... Átraktam másik sata portra de akkor is... eh mind1.Végül azt csináltam, hogy kiszedtem és beleraktam a hdd-t egy mobilrack-be és usb csatlakoztattam, ekkor már látta a lemezkezelő, és tudtam formázni. Ezután vissza raktam a gépbe, és műkködik ott van a 2 Tb-om. De ez mennyire wtf már...komolyan. agyam eldobom .. fogékony vagyok a PC-s dolgokra, vannak új dolgok amikkel nyilván nem találkoztam még (régen jobban benne voltam), de ez.. vicc.
Minden esetre köszönöm szépen mindnekinek a segítő szándékot !!
-
Ahhhaaaa... Köszi. Nem mintha fogalmam lenne róla, mi az az MFT, de valami olyan, amire ezek a progik nem látnak rá, viszont a windows megjeleníti.
Rákerestem, de ez nekem kínai. OK, Master File Table, de ez a fájlrendszer elengedhetetlen és fix méretű része? Kérdés, hogy ezt miért nem jelenítik meg a partícióelemző progik.
-
Digidroid
aktív tag
-
Aureal
őstag
Tudod mi a poén? Mikor ez a gépet 2017-ben kézhezkapta a kolléga mint vállalati ingyen munkaeszköz, a friss telepítésű w10 build 15… verzióval teljesen jól pörgött elmondása szerint 5600-as hdd-vel. Azóta megérkeztünk a 22H vagy melyik verzióhoz és egy ssd fikarcnyit sem segített rajta, pedig meg voltunk győződve, hogy 2x gyorsabb szokott lenni vele egy gép.
Amúgy Doky586 win telepítési leírása alapján amit még meg tudtam nézni bios szinten, ez a secure boot dolog (nem tudom mire jó, mert a leírásban nincs meghatározva) az disabled, mivel legacy módban van ott az egész. Esetleg ez nem egy fék még a rendszernek?
-
Lehet tévedek, úgy tudom hogy MBR-hoz nem kell felltétlenül a reserved partició.
Kolléga egy W10 telepítő pendrájvról fusson egy kört a
bootsect /nt60 c: /mbr
paranccsal, vesztenivalója nincs.
Már ha MBR. Ha uefi/gpt, hmm az nem jó mert akkor kéne az elejére egy efi partíció. -
ACE-
addikt
-
Cs1csó
titán
Ki tudja hogy volt összeszemetelve, mi minden indult stb. Egy új tulajnál amúgy is alap kellene, hogy legyen egy tiszta telepítés.
Minél minimálisabb a használat annál kevésbé fájdalmas lesz a belakás: naprakésszé tenni a rendszert lefrissíteni, feltenni egy böngészőt és kb. a többségnél kész is. -
Rodzser Mór
senior tag
-
Rodzser Mór
senior tag
Köszi, ezt a tesztet még le fogom futtatni, hogy egzakt(abb) infó legyen az SSD-ről.
Ha a WD tesztprogramja hibátlannak mutatta/mutatja, akkor hiába reklamálok a WD-nál szerintem (vagy ha sikerül a forgalmazót felhajtani). Emiatt jó lenne több infó a hibáról.Még megpróbálom telepítőről felrakni a win10-et (ez jóval hamarabb lefut, mint a 4-5 órát tartó klónozás). Hátha ott a diagnosztika karanténba teszi, zárolja a hibás szektorokat. Marhára kíváncsi vagyok most már.
-
Doner
aktív tag
Nem, mivel ha rossz a kulcs akkor csak simán megmondja hogy "érvénytelen a kulcs basszad meg".
Illetve mivel az update sem működik úgy vélem összefüggés van a két dolog között és a Windows licensz is azért van értesítési állapotban mert nem tud kommunikálni a kiszolgálóval. Ez is árulkodik hogy akkor nem értesítés lenne hanem mást ír(erre fejből nem emlékszem) de ezt az "értesítés" dolgot most látom először.
Az update nak amúgy is működnie kellene ha nincsen aktiválva a gép de itt az is halott.
A King altal küldött linkek közül mind a kettőt végig megcsinaltam minden lépéssel de akkor sem működik se az update se az aktiválás.
Ha nincsen senkinek más ötlete akkor a clean install és úgy a kulcs megadása lenne a következő lépcső. -
Mentsd el Macriummal fileba a meglevő lemezképet valahol máshova hogy bármikor visszahozhasd a mai állapotot ha valami nem sikerül.
Aztán frissíteném a w7-et w10-re, át a másik gépbe (akár mbr2gpt is + secure boot). -
King Unique
titán
Mármint akkor Windows 10 specifikus, ha Windows 10-re lett volna upgrade-elve a Windows 7, vagy eleve Windows 10 telepítve és annál jön elő a probléma. Ellenben itt ugye nem erről van szó, hanem Windows 7-ről, az utóbbi lett klónozva és annál jelentkezett a probléma, ami értelemszerűen azon topik témája.
A megoldás viszont igen, a Windows 10/11 lehet, meg ugye Windows 7-et amúgy sem feltétlen kellene már élesben és online használni a támogatás megszűnése okán, + modern PC-knél a driveres támogatás hiánya is gondot okozhat, stb. -
Gyurike
tag
Nem is csodálkozom, egyáltalán nem erről szólt a poszt.
De a nagyszülőket ha már megszokták 5-6 éve a gépet nem egyszerű rávenni, hogy cseréljék le vagy álljanak át Ubuntura.Ezért gondolkodnék egy könnyített kiadáson, mert még pár évet így talán kihúzna.
Az övékénél rosszabb specifikációjú gépen a mai napig használok egy régi Windows 8.1 Hikomat release-t, de annak már esélytelen hogy megtaláljam a telepítőjét...
-
Az mennyire etikus, hogy én letöltök egy böngészőből minden felhasználónév+jelszó kombinációt és belerakom egy TXT-be? Biztosan nem csinálnék ilyet. Semmi közöm hozzá, hogy kinek mihez mi a jelszava.
Inkább kiokosítanám a usert, hogy hol találja meg a jelszavakat a böngészőjében és gondoskodjon saját magáról, mielőtt legyalulom a gépéről az oprendszert.
Szerk.: ahhoz meg ilyen szutyok program sem kell, hogy csináljon magának, pl. egy Google, Firefox, stb. fiókot és a böngészőben szinkronizálja az adatait.
-
-
-
-
-
Pityu.
nagyúr
aidában ránéztem ez az a modell modellszám alapján amúgy már úton van egy ssd meg 8gb ram még pluszban aztán ez a hdd megy külső tokba tárolónak.
-
Krystal_s
addikt
MBR lemezen max 4 elsődleges, vagy 3 elsődleges és egy kiterjesztett partíció hozható létre.
Jelenleg van 3 Elsődleges, de az egyiket (D: adat) darabolnám és akkor lenne összesen 4 Elsődleges. 1 jutna a Win10-nek.
Amennyiben a D: adat-ot darabolás után átkonvertálom (kiterjesztett) Logikaira, akkor lenne
3 Elsődleges:
- Rendszer számára
- C: Win7
- szabad hely a Win10-enk
és 1 Logikai:
- D: adat
de akkor ugyanott vagyok, mintha nem konvertáltam volna át a D: adatot, mivel a Logikai mellett már csak 3 Elsődleges lehet. 🤔
Tehát így is csak 1db Elsődleges maradna a W10-nek.King Unique:
Lehet megpróbálom, hogy növelem a 100 MB-os Rendszer számára fenntartottat 500 MB-ra és a D: adatból levágok a 10-nek, ami maradna Elsődleges.Egy idő után lenne mellőzve a Win7, ha már megismerte, "belakta" a 10-et és meggyőződött róla, hogy minden működik úgy, ahogy jelenleg. Pl nyomtató, Bluetooth megosztás, meg amik még fontosak neki napi szinten. A Win7 kis ideig pót rendszer lenne, ha bármi gond van 10-en, akkor tudjon tovább dolgozni.
Virtuális gép nála nem opció. Csak a megszokott dolgait tudja kezelni.(Egyszer próbáltam a saját W7 rendszeremet Virtuálisra konvertálni, de sehogy sem tudtam életre kelteni sem VirtualBoxban, sem VMware alatt. Nem tudott elindulni. Megoldást nem találtam rá, pedig sokat kerestem, olvastam a témában. Lehet nálam a Raid AHCI kavart be, gyárilag (Dell) úgy van telepítve nem sima AHCI-ba.)
Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Milyen autót vegyek?
- Synology NAS
- Nintendo Switch 2
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest