- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoz
őstag
válasz
kezo0 #154083 üzenetére
Igen, engem is szívatott továbbra is a rohadék.
Partíciót már hetekkel ezelőtt átméreteztem 1 gigára, legyen bőven helye... baszott felmenni.
Most megnéztem a Doky586 által ajánlott reagentc parancsot, info-ra írta, hogy disabled, viszont az enable sikertelen, közölte, hogy nem található Recovery.
Googlizásra olyan tippek jöttek, hogy a C-n keresgéljek winre.wim fájlt és azt másoljam ide-oda...
Csak éppen a C-n sehol nem volt.
Minitoollal adtam betűjelet a helyreállítási partíciónak, megnéztem, azon ott a Recovery...
Jött a parasztos megoldás: onnan a WindowsRE könyvtár tartalmát átmásoltam C:\Recovery-be. Ezután már sikeresen lefutott a reagentc /enable, és végre felment a rohadék 4441!
Utána azért még ránéztem, hogy tényleg a Helyreállítási partíción módosította a winre.wim-et, és igen, tényleg ott
-
-
válasz
kezo0 #153700 üzenetére
De a 4441 frissítést önállóan nem próbálja újra telepíteni mert tudja hogy nem fog sikerülni. Csak akkor próbálkozik ha manuálisan keresgélteted a frissítéseket.
Ha meg nem használod a bitlockert, nincs ilyen partíciód se akkor szükséged sincs rá. Ha mégis kellene akkor létre tudsz hozni egyet a netes útmutatók alapján.
-
mrbego
aktív tag
válasz
kezo0 #153692 üzenetére
Nekem a ritkán használt laptopomon frissített a Win kb. 2 hete, és onnantól eltűnt a meghajtók közül a visszaállítási partíció és olyan mint régen.
Igaz ritkán van bekapcsolva, nincs rajta semmi mókolva, és mikor megjelent egy frissítés után Z: meghajtóként a visszaállítási partíció, akkor nem csináltam vele semmit. Csak vártam 1-2 hetet, hogy aztán egy következő frissítés rendbe hozza.Szerk.: ja, és ezek után viszont még hétvégén is láttam ezt a 4441 végű frissítést, ami viszont nekem sem települ. Nem izgat, majd biztos jön rá valami javítás. Megoldja az MS.
-
válasz
kezo0 #153692 üzenetére
Valamit a jelenlegivel is elcsesztek, win11 alatt biztosan. Tegnap óta megnégyszereződött a boot időm. Főleg az asztal és a tálca megjelenítése okoz gondokat a rendszernek.
Mondjuk eddig volt 3-4 másodperc a kész rendszerig, tegnaptól kb 12-13 másodperc. Az üdvözöljük képernyő eddig csak bevillant, most már az van kint a legtovább. Majd az asztal és alá jön a tálca, ebben a sorrendben. Eddig meg pöttyre ott voltak. Microsoft már megint frissített. -
King Unique
titán
válasz
kezo0 #153068 üzenetére
• SSD Over Provisioning (OP)
• Understanding SSD Over-provisioning (OP)"Egyes SSD-kben a vezérlőchip szoftvere (firmware) a fizikailag elérhető maximális tárkapacitásnak egy részét (jellemzően nagyjából 7-28 százalékát) lefoglalhatják over provisioning célokra, ami a hibás blokkok cseréjérére, trim és egyéb karbantartó műveletek számára lesz így fenntartva, ami pozitív hatással van a tároló teljesítményére és élettartamára egyaránt."
• Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
"Az SSD-n az optimális működéséhez körülbelül 10-15% szabad helyet kell hagynunk. Ezt a szabad helyet mindegy, hogy particionált, vagy a nélküli helyen hagyjuk meg, a lényeg az, hogy az SSD kapacitásának 10-15%-a legyen szabadon."
"Egyes meghajtókon a gyártók már eleve hagytak elkülönített részt, általában ez a kapacitás 7%-a, melyet természetesen nem lát semmilyen operációs rendszer, és a BIOS sem. Ezeknél az SSD-knél elég kb. 3-5% szabad helyet hagynunk."Tehát a Samsung Magician és egyéb hasonló szoftverben beállított OP csak opcionális és nem kötelező, bőven jó az ha a meglévő partíciókon szabad a meghajtó tárolókapacitásának 3-10%-a, amire egy rendszermaghajtónál amúgy is oda kell figyelni, mármint hogy mindig legyen elegendő szabad terület a rendszerpartíción. Az pedig már egyértelműen a Magician hibája, ha a C zsugorításával nem képes ezt megoldani a WinRE partíció miatt, aminek megléte ráadásul eleve alapértelmezett évek óta mind BIOS/MBR, mind UEFI/GPT szerinti telepítésnél... De még szerencse, hogy egyszerű lemezkezelős partíciózsugorítással is simán megoldható a nem lefoglalt terület leválasztása és nyilván nem létszükséglet ehhez az előbbi szoftver, ami ugyanazt csinálja, illetve csak csinálná ha tudná normálisan.
-
Geth
veterán
válasz
kezo0 #153067 üzenetére
A nagy sebességet a RAM cache miatt méred (kvázi a RAM-odat benchmarkolod).
Én úgy voltam vele, hogy a RAM-ot menedzselje inkább az OS, nem kell, hogy az SSD mellé adott progi csipegessen le belőle ennyi meg annyi %-ot.Az OP önmagában csak egy plusz tartalék, mert a legtöbb SSD bitang mód belassul, ha elkezd betelni. Erre én OP nélkül is képes vagyok, nem írom tele.
-
King Unique
titán
válasz
kezo0 #153041 üzenetére
"Két asztali PC-vel (egyiken Win 10, másikon Win 11) és egy notebookkal (Win 10) van dolgom rendszeresen, egyiken sincs Win RE partíció, és évek óta mennek gond nélkül."
Azt lehet tudni hogy miért nincsen, amikor mind BIOS/MBR, mind UEFI/GPT séma szerinti telepítésnél alap a WinRE partíció létrejötte és megléte?
Csak érdekel, mert nem világos mégis mi értelme van direkt lehagyni. Ha az ebben a válaszban leírtak miatt lett törölve, akkor pont zéró értelme volt, mivel nem lefoglalt terület manuálisan is létrehozható a lemezkezelőben a zsugorítással, meg amúgy sem kötelező az OP miatt külön leválasztani, mivel lehet az a 3-10% szabad terület már meglévő partíción is, az előbbi inkább csak amolyan szamárvezető azoknak akik ez utóbbira nem figyelnek oda. -
Geth
veterán
válasz
kezo0 #153049 üzenetére
Évek óta elengedtem ezt az OP módot (nagyjából csak Samsung SSD-k vannak itt), ha nem írod tele, pontosan ugyanott vagy.
Az a full performance mode nem tudom micsoda, de enélkül is hozzák az SSD-k a számokat, és több helyen azt írják, hogy munkafolyamatoktól függően nagyjából elhanyagolható amit hoz (vagy semmit), felesleges (nekem benchmark-"javító" vakításnak tűnik: benchmarkot átveri, "élesben" nem veszed észre).
Btw, jelenleg a Magician a recovery elé teszi az OP partíciót. -
Geth
veterán
válasz
kezo0 #153041 üzenetére
Semmilyen beszólás nem volt, ha magadra vetted, akkor bocsánat, legközelebb csak simán ugord át.
Szerintem megoldható utólag is a recovery létrehozása, csak el kell játszani azt, amit a telepítő is csinál:
Kell a disk végén egy kellően nagy, üres partíció (EFI esetén {de94bba4-06d1-4d40-a16a-bfd50179d6ac} típusú), NTFS filerendszerrel és hozzárendelt betűjellel (továbbiakban R:) . A kellően nagy nem tudom mekkora, amikor utoljára néztem, akkor 650 MB-ot hoztam létre, de ennél nagyobb se árthat (simán lehet a 650 MB is kevés jelenleg). Ez meglévő rendszeren is megoldható, én nem csináltam még ilyet, de vannak itt nagy partícionáló mágus kollégák, Te is megoldottad, bár a szumma 250 MB az biztosan nem elég.
Kell egy winre.wim, azaz maga a recovery image. Ez is elkészíthető utólag (macerás), illetve kicsomagolható egy (friss) telepítő install.wim-jéből (Windows\System32\Recovery\winre.wim).
Ezt a wim-et ki kell másolni az üres, erre a célre létrehozott recovery partíciónak a Recovery\WindowsRE alkönyvtárába.Adminként:
reagentc.exe /setreimage /path R:\Recovery\WindowsRE
Elvileg ez beregisztrálja be az új recovery-t, és beállítja, hogy melyik Windows telepítésre mutasson (értelemszerűen a meglévőre), majd újra kell indítani a rendszert.Ez után lehet ellenőrizni, hogy kicsomagolta-e a winre.wim-et, illetve be lehet állítani a partícióra a helyes GPT attribútumokat, hogy rejtett legyen.
-
Zoz
őstag
válasz
kezo0 #153041 üzenetére
"A Google első találata szerint: "If the recovery partition is completely missing, you must reinstall the OS and let it create the partition. There is no way to do it manually." - hát nagyon szépen köszönöm, azt most inkább kihagynám.'
Ilyen elcseszett telepítések rendbehozására szerintem a legegyszerűbb módszer: feldobni egy másik SSD-re egy friss telepítést, majd a régi rendszer C-jét átklónozni az új telepítés C-jére. Csak a C-t, a többi apró partíció marad az új telepítésből.
Utána az összelegózott rendszer mehet vissza az eredeti SSD-re.
(Ez a módszer akkor is jól jön, amikor Legacy-UEFI áttérésnél az MBR2GPT hibát dob.) -
Geth
veterán
válasz
kezo0 #152998 üzenetére
Toppantottál is mellé?
a reagens /info parancsra azt írja, hogy ilyen parancs márpedig nincs is.
Ilyen tényleg nincs, de van helyette reagentc.exeAhogy nézem a magyar cikkben több helyen különbözően van elírva.
Lehet nem csetdzsípítível kellene fordítani, az eredeti angol változatban természetesen helyesen szerepelnek a parancsok. -
King Unique
titán
válasz
kezo0 #144938 üzenetére
How to Manage Virtual Memory Pagefile in Windows 10
A "a swap file-t egy másik drive-ra tegye a Windows", azaz a lapozófájl automatikus kezelése minden meghajtón beállítás attól függ, hogy a screenshoton lévő opció be van-e jelölve, vagy sem. Aminek nyilván semmi köze nincsen a Windows 10 telepítéséhez, meg hogy le van-e akkor csatlakoztatva a többi meghajtó, vagy sem.
-
válasz
kezo0 #144082 üzenetére
A két módszer ugyanaz. Amit én mutattam (#144077) az egyszerűbb (szerintem) mint a parancssoros, mivel ezt (#144077) csak be kell másolni egy akármi.txt fileba, átírni a kiterjesztést txt-ről reg-re és már futtatható is. A hosszú karakterlánc az ami létrehozza az alatta levő fotón látható képet.
-
válasz
kezo0 #144075 üzenetére
Előszöris nem a fizikai portszám kell, hanem a lemezkezelő által mutatott lemezszám, regeditben meg itt adhatod hozzá a nem hot plug lemezt:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\Parameters\Device]
"TreatAsInternalPort"=hex(7):30,00,00,00,31,00,00,00,00,00Ezután belépsz a grafikus regeditbe és átírhatod amire akarod: [kép]
-
válasz
kezo0 #143486 üzenetére
Csak úgy nem tűnik el a rendszerből...
Vagy a user csatolta le a menüben, vagy annyira kontakthibás a kábel hogy csereérett..
Első esetben nem kell szétszedni a gépet hogy lehúzd hanem elég egy restart."BIOS-ban nincs hot plug-ra vonatkozó beállítási lehetőség."
Vagy (inkább) van csak nem találtad meg. -
King Unique
titán
válasz
kezo0 #143486 üzenetére
Ez azért lehet, mert a BIOS-ban valószínűleg engedélyezve van a Hot Plug az adott SATA-portoknál, háttértáraknál. Vagyis ha az a cél, hogy ne jelenjenek meg a hardver biztonságos eltávolításánál leválaszthatóként a belső meghajtók, akkor elsődlegesen eleve a BIOS-ban kellene az előbbit letiltani. Vagy ha tényleg (?) nincsen ott ilyen beállítási lehetőség, akkor másodlagosan Windowson belül is beállítható az alábbi módszerrel.
-
King Unique
titán
válasz
kezo0 #136063 üzenetére
Mondjuk le van írva világosan a KB5003690 számú kumulatív frissítésnél, hogy miket javít, arra céloztam én is abban a válaszban, lásd alább.
"• Frissíti azt a problémát, amely elmosódott szövegeket okoz a hírek és érdeklődési körök gombon Windows a tálcán bizonyos képernyőfelbontások érdekében.
• Frissíti a keresőmezős ábráknak a tálcán Windows problémát, amely akkor fordul elő, ha a jobb gombbal a tálcára kattint, és kikapcsolja a Hírek és érdeklődési körök parancsot. Ez a grafikus probléma különösen sötét módban látható."
-
-
válasz
kezo0 #124588 üzenetére
Ma egy frissen sült rántotthús képes átvenni az uralmat a konyhába vagy egy laptopon, tableten.
Mindenről kiderül előbb-utóbb csak idő kérdése, pl. a routerek...? Hány 10milliót kéne kihajítani azonnal mert már nincs rájuk firm upgrade. Aztán az upgrade upgradje után úgyis kiderül hogy 2 hónap múlva újabb lyukat talált valaki.
A lakás okoseszközöket fogják támadni szerintem brutálisan, nincs az a gyártó aki a több 10ezres modell, típuszámon belül 100%-ra hozza a védelmet. És egywifis okos kenyérpirítóra ki fog új firmwaret írni..? Ugyanmár.
Morfondír és hangos gondolkodás volt, valamint szubjektív meglátás. Így lehet téves is. -
-
mpo
veterán
válasz
kezo0 #119028 üzenetére
és csicso82 is.
Nagyon érzékenyek vagytok, naponta minimum százszor látom az igekötős igéket különírva, a többiről már nem is beszélek.
Engem kurvára idegesít ez a mindent különírunk.
Egybe kell írni, majd a helyesírás-ellenőrző aláhúzza, ha szerinte külön vagy kötőjellel kell. -
-
törölt tag
válasz
kezo0 #113440 üzenetére
Széttúrtam már a biost, a win logó bejön, de csak"homokórázik"...
Sikerült egyszer elindítani a win alaphelyzetbe állítását, de valamiért nem ment végig a javítás...
USB-ről indított egy winpe-t, de a documentums and settingsbe ami érdekes lenne nem tudtam belépni, gondolom mert titkosított. Csak azt szerettem volna megtudni, hogy minden mentve van, mert úgy látom újra kell húzni az egészet. -
vlevi
nagyúr
válasz
kezo0 #113243 üzenetére
Azért az AMD chipset drivert, és a hangkártya drivert felraktam. (Az Asus oldaláról, az alaplaphoz tartozókat). Volt előtte az eszközkezelőben 3 sárga kérdőjeles driver, mostmár egy sincs. És kaptam a hanghoz (realtek audio) szép beállítópanelt, Realtek Audio Console néven.
-
pc360
addikt
A teljesség igénye nélkül, csak pár gondolat.
• Norton Security: A legtöbb security progi esetén van config export. Illetve újratelepítés után amúgy sem árt az új progik miatt az újrakonfig. A Comodo IS esetén pl. ez 3 perc.
• Torrent kliens: Az ajánlott torrent kliens az a qBittorrent, annak a beállításai az AppData mappában találhatók. Amúgy az uTorrent-té is, de azt már nagyon nem ajánlott használni, főleg a régi verzióit, folyamatosan találnak biztonsági réseket ugyanis.
• A VLC beállításai az AppData mappában találhatók.
• A TeamViewer-ből létezik portable verzió, így az egész mappa menthető. De gyaníthatóan ő is AppData-zik.
• Az alapértelmezett progik, fájltársítások beállítása a legrosszabb esetben is fél óra.
-
pc360
addikt
Ha ennyire leakadt a frissítésnél, akkor inkább az újrahúzást kellene megpróbálni a friss verzióval. Nem látom értelmét egy félhalott rendszerrel való szórakozást, még akkor se, ha tartasz a programjaid újratelepítésétől. Egyszer túl kell esni rajta, inkább azt találd ki, hogy miként tudod gyorsítani a procedúrát, és a fontos programjaid beállításait addig is mentsd ki. Ha ilyenek nincsenek, akkor meg nem kérdéses a következő lépés.
-
sid87
senior tag
Sikerült megoldani úgy, hogy csökkentett módban eltávolítottam a driverét a videókártyának, és aztán feltettem egyet, megjavult.
Azonban 1 óra múlva megint megtörtént és vissza állt a rossz felbontás.. A creators update továbbra se akar felmenni, hiába kéri az újraindítást, nem történik semmi...
-
-
UnSkilleD
senior tag
wushowhide erre lett kitalálva
-
quailstorm
félisten
Ez a tervem nekem is csak most épp marhára használtam a gépet egész nap és nem tetszik a kiesés...
Ha simán ráindítom az offline installerét az update-nek akkor azt írja, hogy már fent van.
Laptopomon elsőre jó lett. Ami biztos, hogy dobom az UWP-s WU-t, innentől csak WUMT. Egyre élhetetlenebb ez a szar, amik régen működtek, mindenre segédprogram kell lassan...
Arra a variációra, hogy letojni. Hát, aztán következő WU-nál meg nehogy emiatt kelljen megint meglepődni. Ez nem egy elengedhető hibakód.
-
Spec
őstag
-
Nálad is van mellette amúgy valami más rendszer is?
Nincs saját tűzfalprogramod vagy víruskeresőd?Milyen driverek vannak telepítve?
Nem lehet hogy pl a hálózati driver frissítésekor (vagy túl régi van telepítve) hasal el?
Most két dolgot még megpróbálnék... vagy minden nem windows beépített drivert eltávolítani a frissítés előtt.
Kilőni a fenti programokat és minden más toolt ami esetleg fut a háttérben.Vagypedig, lefrissíteni minden drivert és egyebet a legfrissebre amit csak be tudsz szerezni a gyártóktól és utána frissíteni.
-
svgyula
addikt
Szia! A frissítéskor nincs szükség hálózatra. Csak addig kell amíg letölti. Utánna simán húzd ki a gépből az UTP kábelt vagy ha WIFI-s lapos van akkor kapcsold le a vezeték nélküli kapcsolatot. DE simán pendrive-ről is tudsz frissítést csinálni ha a rendszerből indítod a "setup.exe"-t.Ha a telepítés után felállt a rendszer, akkor kapcsold/dugd vissza neki a netet.
-
csixy
addikt
Nekem az asus t101ha vasamra nem tudott frissíteni , mert a végén mindig visszaállt az előző verzióra. UEFI-s gép. Arra gyanakodtam, hogy kevesli a szabad helyet a partíción. Csináltam a másik gépen egy telepítő pendrájvot MCT-lal. A kicsikét bebootoltam egy live linux mint használatával. Gpartedbe léptem és a 6. partíción a régi linuxomat békén hagytam, majd az 5.partíción az NTFS adatpartíciómat kb 5 gigabájttal összébb zsugorítottam így előtte lett +5gigabájt szabad helyem, majd töröltem az 1. 500megabájtos winnyózos, a 2. EFI, a 3. 16megabájtos winnyózos és a 4. NTFS partíciót a winnyózos C: -t és így lett egy egybefüggő kb 51 gigabájtnyi szabad helyem az SSD-n. Bebootoltam a telepítő pendrájvról és betelepítettem az előzőleg felszabadított szűz helyre ezt a legújabb winnyózt és így sikerült. Ezután újratelepítettem a linuxot a 6. partícióba és készen lett a gép, meg én is.
-
kezo0
addikt
Na, most újból nekifutottam a frissítésnek, de már úgy, hogy végig a gép előtt ültem.
Több mint egy órás sz@rakodás, kétszeri újraindulás után végre elszámolt a telepítés 100%-ig, és akkor megint restartolta a gépet – azaz csak restartolta volna, de ennél a pontnál (vagyis gyakorlatilag a legutolsó pillanatban) megint lebénult a gép: zúg a hűtés, világítanak az előlapi ledek, de nem csinál semmit, jelet sem ad a monitornak, még a BIOS sem tölt be... És ami a legérdekesebb, a teljes otthoni hálózatom is lehalt abban a pillanatban, amikor a gép megállt ebben a tétlen állapotban! A múltkori frissítési próbálkozásomnál ugyanez történt, ugyanennél a pontnál, de akkor nem akartam leírni, hátha csak véletlen egybeesés. De ezek szerint nem az.Vártam vagy fél órát (nyilván ennyit nem kellett volna, de biztosra akartam menni), hátha történik valami, de semmi... A gép bekapcsolva, de moccanatlan maradt, a monitor jelet nem kapott, az otthoni hálózat nem állt helyre. Ekkor próbaképpen kihúztam a routerből a szóban forgó gép UTP-kábelét – és láss csodát, abban a pillanatban láttam, hogy a fotelbe letett tabletemen újra van netkapcsolat, tehát a gép lehúzása azonnal újraélesztette a hálózatot! Fel nem tudom fogni, hogy egy Windows-frissítés hogy tudja úgy hazavágni a belső hálót, hogy onnan kezdve a router még a mobil eszközöknek sem ad wifin keresztül netkapcsolatot, de egyértelműen ez történt. És nem véletlenről van szó, mivel már másodszor történt ugyanez, a frissítés legvégén, amikor a 100%-os állapot kiírása után újra akart indulni a gép, megint sikertelenül, mint múltkor, az első kísérletnél.
Szóval nem volt más választás, végül kellett nyomni egy manuális restartot a gépnek, hogy valahogy kijöjjön a teljes tétlenségből, ez pedig ugyanoda vezetett, mint legutóbb (lásd ott a screenshotot): „A Windows telepítő nem tudta befejezni a telepítést. A Windows rendszer telepítéséhez futtassa újra a telepítőt.” Hurrá, ördögi kör, végtelen ciklus.
Most épp állítom vissza az eredeti lemezképet, amit a telepítés futtatása előtt mentettem a Macrium Reflecttel, remélem, sikeres lesz. Csak azt nem tudom, hogy a jó francba fog valaha is felmenni a 1709-es a gépemre???
-
raidx
őstag
Figyelmedbe ajánlom az alábbi oldalt. Innen beszerezheted a neked kívánatos Wint. A letöltés az MS szervereiről történik, tehát elvileg megbízható. (Elviileg, mert már MS-t is törték, amiről mélyen halgat az óriás
.)
Innen letölthető az ISO downloader exe nevű progi ami ugyanazt tudja mint az oldal csak kényelmesebben:
-
quailstorm
félisten
Mákod van hogy vissza tudtál állni, anélkül a lehetőség nélkül csak a tiszta telepítés maradt volna (vagy max a fájlok és metro appok megtartása).
Szerintem várj 1-2 hónapot vele, utána frissítsd le a drivereket amik megkapják addigra a supportot az új buildhez. Majd frissítés megint, akár offline mediáról indítva.
-
pc360
addikt
Nem volt kérdéses, hogy neked mi kellemes. Ha neked az jó, hogy nincs fa-szerű fájl-kijelölés se, egészségedre. Mint írtam, ez a régi-uttorrentezés mint jelenség zavar, nem az, hogy te épp mit használsz. Elég sok hátrány származik az outdated szoftverek használtából. Ez a hozzáállás (ami működik, az jó lesz sok év múlva is, semmi szükség cserére) az IT-analfabetizmus következménye.
-
pc360
addikt
Ez teljesen uTorrent-szerű, nyílt forráskódú, gyorsan indítja a letöltéseket. Ez a továbblépési lehetőség. A netes cuccoknál nem illik outdated dolgokat használni (enyhén szólva), az erre való buzdítás meg egyenesen hülyeség. A begyepesedett, bizonyos programoknál leragadó userek meg nem túl mérvadóak.
Nem, valóban nem a Win 10 témája, csak az általános tájékozatlanság zavar, mintha nem létezne jó alternatíva, amiből nem kell régi verziót vadászni. Szerencsére felmerült legalább a qBittorrent, és a válasz az, hogy igen, jól fut. Nincs beragadó, meg nem nyíló system tray ikonja, telecseszett AppData mappája (összesen 2 db ini tartalmaz minden beállítását), nem előtérben felbukkandó hozzáadó-ablaka, meg egyéb bajai. Friss felpakolás után alig kell valamit állítani, mert egész értelmesen be van lőve defaultként, illetve már kezeli a mappázós kijelölést, szóval minden szempontból kellemesebb, mint az uTorrent bármelyik verziója.
-
pc360
addikt
Normális klienst kell használni, amit fejlesztenek is, és full tiszta. A qBittorrent pl. ilyen. Nem az a megoldás, hogy egy biztonsági és egyéb hibáktól hemzsegő réginél maradsz.
-
TRob1
veterán
Fura. Lehet hogy így van (hisz már volt rá példa), csak akkor az Update katalógusból miért engedi letölteni? Onnan miért nem szedték le?
Amúgy szerencsére nálam nincs gond vele egyik gépen sem. -
Ferenc.
tag
Köszi a választ, akkor úgy látszik ez ennyi, nincs rá külön beállítás. Pedig érdekes, nálam van mikor kék , van mikor fekete háttérrel csinálja a buborék , s van mikor olyan szép átlátszósan csinálja mint ahogy kéne vagy amikor a Villámnézetnél csinálja. Na mindegy ez van akkor.
-
quailstorm
félisten
A feletted kommentelő igen magabiztos egyénnek írtam, aki egy alternatív univerzumban él. De vette az adást.
(#54671) SP4C3: amúgy azon kívül, hogy magadat járatod le még jobban, mégis mi a célod? A te oldaladra nem állt senki, az meg evidens, hogy engem hergelsz hátha csinálok valami olyat, amiért mehetsz sírni a modkerbe.
Igazából az se nyilvánvaló számomra, hogy most a defenderben vagy elvakult vagy csak simán az oltásom nem tetszett, de nem is érdekel. Megmondtam már többször, hogy annak örülnék ha nem is léteznél. Mert arra sajnos nincs esély hogy elkezdj gondolkozni.
(#54673) Borisz76:
Ez kétségtelen tény, és nehéz kivédeni. De mint fentebb írva volt, akár az általam használt ESET is elég sok oldalt egyből blokkol. Bizonyos installerek PUP-ját és "offer"-jét is blokkolja. Néha csak látom free program telepítésénél, hogy az ESET blokkolta a netről.
Ezen kívül sajnos ad és scriptblokkoló nélkül nem érdemes böngészni, legfeljebb megbízható oldalakon mint a PH!. -
quailstorm
félisten
Post-truth, Donald Trump, buborékeffektus a facebookon. Mit várunk? Álhírgyártás, ezo.
Web2 van, mindenki indíthat saját oldalt 10$-ból, mindenki posztolhat valahova ingyen, és akinek nem mérésekkel alátámasztható tényekre, hanem érzelmekkel alátámasztott önigazolásra van szüksége, az boldogan lobogtathatja.
Az egy dolog hogy bunkó a stílusom, de többnyire nem beszélek hülyeséget, ha mégis, akkor elismerem a hibámat.
Mástól is ezt várom el... -
-
kezo0
addikt
Esetleg valaki tud erre valami okosat? Pár hsz-t kell ugrálgatni visszafelé, hogy összeálljon a kép, nem írnám le újra, de két napja használhatatlan a rendszerem egyetlen driver hibája miatt. Azt kéne valahogy javítani, csak lehetőleg nem az egész rendszer újratelepítésével...
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen autót vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged