- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Pár helyen látni olcsó OEM licenceket, ezeket megvéve jogilag tiszta alapom lehet egy W10-re, vagy ez csak mese habbal?
Elgondolkodtam egy ilyen verzión, már ha jogilag is tisztának minősül.
Itthon vagy 5-6 Win-em volt eddig ami jogtiszta úton volt használva. Lapos, pc-vel együtt vett stb licencek. Nagyon kotornék talán W95, vagy 3.1 is előkerülne, de origi DOS telepítő is akad itthon.
Az utolsó ilyen Win Vista volt, azóta valahogy hanyagolom a Win-es oldalt a fejlődésben, de a 8.1 vagy a 10 érdekelne, de nem annyiért amennyiért vesztegetik. Céges gépen használok W7-et, itthon is le kellene cserélni a Vistát már, de mivel OEM így nem feszegethetem rá a gépemre jogilag... ezt szeretném megoldani... csak nem tudom hogyan. Eredeti 8.1 vásárlástól elment a kedvem mert anno 3-4 OS-t is vettem géptől függetlenül ami nem frissíthető, most meg már valahogy nincs hozzá kedvem. Akinek meg mákja volt és W7-el vett gépet, vagy OS-t az 8.1-re frissíthetett az elején 8-9000Ft-ért és majd 10-re is. Egy OS-t vett és használhatja a legújabbat én meg azon töröm magam hogy tudnék olcsón jogilag tiszta OS-re szert tenni, mert valahogy elment a kedvem az egésztől a régi OS-ek "nem upgradelhetősége" miatt. Igaz elvagyok linuxon, de néha kell Win alatt is matatni csak jó lenne ezt céges géptől függetlenül is megtenni.
Bocs, hogy ide és így ilyen hosszan, csak most valahogy kikívánkozott. -
azopi74
addikt
"masreszt frissitesi alap igy is kelleni fog."
Ezt hol írták?
Ez volt a kérdés:
"will you be able to upgrade to the #Win10 RTM version for free with #insiders preview?"
Vagy ezt is úgy kell érteni, mint a warez win7-ről való ingyenes frissítést?
Nem azt jelenti, hogy Windows Indider programban benne van, az ingyen megkapja? Én annak idején Beta program alapján kaptam ingyen Windows XP, Vista, sőt, Office 2003 licenszet is, meg mindenféle ajándék kütyüt is
Igaz, akkoriban nem volt automatikus a beta programba bekerülés, és kellett azért feedback-elni is ...
-
Воланд
titán
-
Jah. A desktopomon tenyleg meglepoen mukodik minden, az utolso friss install a Win8 volt, azota volt
- SSD csere
- tobb videokartya (AMD, aztan Intel, aztan Nvidia, aztan masik Nvidia)
- mindenfele virtualizacios programok ugralnak fel-le (VBox, VMWare, Hyper-V kulonbozo verzioi)Az egyetlen igazi problemam az volt, hogy a Cisco Anyconnect nem ment (lehet, h meg mindig nem megy) valamelyik W10 build ota, szoval az egyik Hyper-V alatt futo Linuxbol csatlakozom most VPN-en keresztul, es a W10-en futo X szerver jeleniti meg a Hyper-V alatt futo Linuxon futo RDP kliensen keresztul elert, tavoli VMWare-en futo Windows 7-et.
-
netpeti98
addikt
Mondjuk akármennyire is erőltetni akarják ezt a folyamatosságot, akkor se lehe nyugodt szívvel belekezdnei egy build frissítésbe biztonsági mentés nélkül. Ha más nem érdemes 2 külön partíciót tartani, illetve egy live cd arra az esetre, ha gyorsan meg kellene menteni valamit a háttértárról. Mondjuk ezeket nem preview rendszer esetén is érdemes megfontolni.
-
King Unique
titán
Az az egyik része, hogy utólag tákolják hozzá az újdonságokat, de ott mit csinál a sügér user, akinek első dolga lesz tiltani a WU-t, mert korábban is azt szokta meg...?
Illetve szerintem, egy dolog, hogy mi itt tesztelgethetünk néhány hivatalos, vagy kiszivárgott buildot, de ez MS részéről inkább odadobnak pár csontot szintű dolog. Gondolom a belső buildek, amik nem publikusak, jóval kiforrottabbak és előbbre tartanak. Úgy értem, nem adnak ki, nem tesznek elérhetővé mindent tesztelésre. -
Szerintem az appok vannak elmaradva, a rendszer egesz jo allapotban van (tekintve hogy a nalunk levo build kb. 2 honappal van a friss mogott, tehat a megjelenes es a mostani publikus build kozott lesz fel ev). Egesz jo alatt azt ertem, hogy megjeleneskor a Vista vagy a W8 sem volt jobb allapotban.
-
pzstm
titán
hááát...reméljük a sok be nem kapcsolt branch olyan állapotban van, hogyha azokat befésülik "hozzánk" akkor öröm és bódottá
Build-en csak kiderül már...csak lesz valami pontosabb infó/körkép....ha más nem, hát az, hogy marad így a dolog
Ha a belsős Win7-re visszagondolok, akkor ott május 15-20ig fogadtak be hibajelzéseket és július közepén/végén jelent meg a rendszer...branchek összefésülése és kódfinomítás történt már csak (mármint egy júliusi build lett az RTM, tudom, hogy csak ősszel került boltokba)
-
vlevi
nagyúr
"megint semmi kovetkezetesseg nincs bennuk."
Na, igen
Amúgy ezzel elvileg tényleg nem lenne semmi baj, mert ezért preview a rendszer, hogy változtassanak rajta. De megint visszatérek a win7-re, ott azért nem voltak ilyen mértékű csapongások, sem a dizájnban, sem a funkcionalitásban a béta verziók között. Ami persze azért is lehet (nem tudom, csak tippelek), hogy egy jóval kiforrottab rendszert adtak ki első bétaverziónak.
Viszont, ha azt nézem, hogy a win10 az a folytatása a win8 vonalnak, akkor azért már a win10-re sem mondható, hogy egy nulláról induló rendszer lenne. Vagy persze, lehet, hogy az, mert most akarják egybegyúrni a windows 8 vonalat a windows phone 8-al. -
vlevi
nagyúr
Attól függ. Ha a teljes képernős start menüt használod, akkor viszont nem jó, ha a bal alsó sarokba kattintás után a jobbfelső sarokban van a kikapcsoló gomb. A képeket elnézegetve viszont nem hiszem, hogy véletlenül rányomogatnának csak úgy az emberek.
A végén visszajutunk oda, hogy a win7-es start menü úgy volt tökéletes, ahogy volt, nem szabad hozzányúlni -
bzoley
veterán
Tehát a rendszer azért ennyire szar, mert ilyen hülyeségeknek van priorításuk. Ha így szét van "fésülve" van egyáltalán valaki, aki a rendszer egészét látja (nem)működni? Mondjuk van még egy kis idő, akár össze is állhat a végére. De minél később kezdenek fogyni a hibák, annál inkább lesz kapkodás szaga.
-
-FreaK-
veterán
Az Owner jogok átállítására gondolsz mint itt? Kép1 Kép2
Egyszer szenvedtem ezzel, de nagyon el lettek cseszve a dolgok, nem fértem hozzá a saját adataimhoz sehogy, még asszem hogy a windows sem látta a meghajtót a végén és még Linux is kellett hogy hozzá férjek. Ezeket a jogokat már csak akkor kezdtem el piszkálni miután már problémáim voltak a hozzáféréssel.
Nem is tudom hogy sikerült megoldani aztán, már homályosak az emlékeim. -
törölt tag
Ezt az adatszopó telemetriát is okkal tették bele, most mindenki kb. olyan, mint anno a belső tesztelők az MS-nél (insider, ugye). Ennek ez a menete.
szabonagyur: Gondolom a tesztelés céljából nem utolsó szempont, hogy a gépeken ugyanazok a driverek futnak, mint amit az MS szeretne, ennek meg ez a módja.
-
ReSeTer
senior tag
Továbbra sem az én windowsom a kalóz, hanem van a háznál másik gép, és arra is jó lett volna egy eredeti.
Jó lenne már ha levetkőztetnétek magatokról ezt a fajta viselkedést, mert bárki kérdez BÁRMIT a nem eredeti dolgokról, rögtön bélyegzitek az embert.Ráadásul úgy kérdeztem, hogy hivatalos cikk szólt róla, tehát még annyira a szabályzatba se ütközhet...
-
-
Dave™
nagyúr
-
-
vlevi
nagyúr
"ne csak amerikaban es ne csak angolul adjon ertelmes talalatokat."
Ez tényleg nagy hiányossága a bingnek. A google sokkal értelmesebb találatokat ad. Példaképpen, ha beírsz valamilyen eszköz (laptop, monitor, akármi) nevét a keresőbe, akkor az árukereső és hasonló oldalak a találati lista elején benne vannak. Bingnél semmi. -
Nekem mindenképpen új Win telepítés kell majd, mert új lesz a gép is, meg a winyó is (SSD lesz helyette).
Ezenkívül nem a mostani progikat akarom feltenni rá, hanem újabb verziókat (a cégtől kapok Corel és Autodesk progikat).
Így pont a jelenlegi rendszer masszírozása felesleges számomra, mivel nem lesz átmentendő adatom, vagy beállításom.
Ott leszek új, üres géppel, és így kell majd Win10-et telepítenem.
Ezért lenne jó, ha a kifizetett Win7 licenszemmel tudnék frisset telepíteni.(#3331) tatararpad: Ahhaa, akkor majd kiderül, hogy lesz, mert ezek szerint még az sem biztos, hogy nem biztos semmi.
-
< CyberBob >
őstag
Akkor majd ha többségben lesznek a használható app-ok majd utána kéne hozzájuk igazítani a desktop felületét. Bár szerintem ez az egységesítés zsákutca. Jó példa az érintő képernyőre kihegyezett alkalmazás. Asztali gépen még kinyújtott kézzel sem érem el a monitort (24 col).
-
-
Telefonon még el tudnám viselni, bár nem ezzel a színösszéállítással.
Amúgy direkt ilyen rettenetes színekkel demózzák ez a feature-t, hogy még a kedve is elmenjen az embernek a W10M-től?
Vagy nincs egy ember se, aki képes berakni egy értempmes hátteret és hozzá egy értelmes csempeszínt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horizon Forbidden West
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- C++ programozás
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest