- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
OK, abban voltam teljesen biztos, hogy valamilyen kiemelése biztosan volt régebben a megnyitott progiknak, ami nemrég teljesen eltűnt. Úgy látszik elállítódott a monitor, és "lecsúszott" a kép. De hogy mitől állítódhatott el, a jó ég sem tudja, senki nem nyúlt hozzá.
Jó, hogy felhívtad a figyelmem a csíkra, mert ezért kezdtem el keresni.
-
"le van csukva kicsire, annál csak egy színes vonal látszik"
Írtam az előbb, hogy ez a vonal nálam nem létezik. Namost létezett az, csak nem látszódott.
A monitor kezelőszervein kellett állítani a pozícionálást egy kicsit feljebb, mert nem volt benne a látómezőben a kép alja, tehát a legalul lévő színes vonalat egyáltalán nem lehetett látni.
De most már a csík frankón jelzi, melyik progi van megnyitva. Köszi.
-
Köszönöm!
"ez eddig is ilyen volt, csak annak van kiemelése, ami az aktív"
Nem ilyen volt. Több év tapasztalata alapján állítom, hogy mindegyik tálca-ikonnak volt kiemelése amelyik meg volt nyitva, függetlenül attól, hogy lecsuktam-e kicsire. Ez pár napja van nálam, hogy nincs csak egynek, a legfelsőnek. Vagy eddig volt abnormális a működés? Akkor kérem vissza az abnormálist!
"le van csukva kicsire, annál csak egy színes vonal látszik"
Nálam nincs semmilyen csík.
Most megváltoztattam világos színűre a háttérképet, de úgy sem látszik semmi. Tehát nálam gyakorlatilag semmi sincs, ami jelzi egy progin, hogy meg van-e nyitva. Nehezíti a munkát, ez így hibás működés. Biztos valami beállítás állítódott el, frissítés vagy tudja fene mi által, de nem találok semmit erre vonatkozóan, pedig ez így nem kafa.
-
esbii22
őstag
Köszi
lck: Tesóm nem egy hardcore felhasználó. Pont ezért nem is akarom.
Cs1csó:
[Róla van szó] akciósan 130 volt.
Frissíteni akarom majd a 11-re. Csak egyelőre mondom a 10-et teszem fel azzal van tapasztalatom aktiválás szintjén (vrsoft). -
ledgeri
nagyúr
A CCleaner már picit veszített a megbízhatóságából abban a tekintetben, hogy bár megcsinálja amit kérsz, de talán abban is volt valami crypto bányász, vagy ilyesmi...
Inkább https://www.bleachbit.org/.#153141 repvez Mekkora a C-d, mennyi programot raktál te fel rá, van-e page file, mekkora, hibernálást használsz-e, az mekkora?
Meghajtóra jobbklikk, tulajdonságok, majd lemeztisztító, az is rendszergazdaként mennyi mindent mutat?SSD-t nem kell töredezettség-mentesíteni, de van időnként végrehajtandó optimaziláció. Ugyanazon a menün belül. Ha egy hónapja nem futott le, akkor megéri rányomni!
-
King Unique
titán
Igen, a beépített particionáló eszközöknél valóban csak akkor használható alaplemeznél (nem dinamikus lemez) a kiterjesztés, ha a nem lefoglalt terület közvetlenül a kiterjeszteni kívánt partíció mellett és után (jobbra) helyezkedik el, ellenben 3rd party particionáló programokkal megoldható egyéb esetben is, ami nem újdonság, hosszú évek óta így van.
-
Geth
veterán
Ha az a kérdés, hogy csak BitLocker-t használó rendszerre próbál meg települni, akkor szerintem nem csak, hiszen utólag is bekapcsolható a BitLocker.
Maga a hiba nem a BitLocker miatt jött, hanem mert kevés a hely a recovery partíción (CBS_E_INSUFFICIENT_DISK_SPACE).
Amit tetéztek azzal, hogy egy általánosabb hibával szállhat el:
Because of an issue in the error code handling routine, you might receive the following error message instead of the expected error message when there is insufficient disk space: 0x80070643 - ERROR_INSTALL_FAILURE -
Geth
veterán
Szerintem semmi köze a BitLocker-hez (a problémának, a CVE-nek, amit javítani akar, annak igen).
Az update nyilvánvalóan megpróbálja, csak nem sikerül neki. Sajnos nincs előttem a forráskód, hogy ez miként lett implementálva, csak tippjeim vannak (nem triviális partíciós felosztáson elhasal, mert nem lett rá felkészítve, vagy eléggé tele van a rendszerpartíció és nem tudja kicsinyíteni, stb).
Btw, nem tudom mennyire mutat előre, hogy a workaround helyett azon pörögtök, hogyan fordulhatott ez elő. Erre se én, se más nem fog tudni itt válaszolni, nem látom hogyan vinné ez előre a dolgokat. De hajrá.
Korábban linkeltem, leírtam, hogy milyen CVE miatt adták ki (szerintem nem katasztrófa ha ép ésszel használod a rendszert, fizikai hozzáférés kell a sikeres töréshez), nem sikerült, majd kiadják újra.
Van akinél sikeresen, elsőre feltelepült ez a sz*r?
(Engem abszolúte nem érint: win11 minden gépen, kellően nagy méretű recovery-vel.) -
-
-
King Unique
titán
Éppen nemrég lett itt kitárgyalva újra, leírva erre vonatkozóan a lényeg.
-
svgyula
addikt
Szia! Nem az a lényeg! Van aki még hisz a mesékben! Az eleve rossz berögződés(de a bótba megmota az srác így köll használni és ne magyarázza meg senki az ellenkezőjét mert nem igaz) miatt vannak még olyanok akik nem értik. Pontosan ilyenekkel van tele időnként a telefonos fórum is akik meg görcsösen ragaszkodnak a 20-80% töltöttséghez és mindenféle sz@rsággal telepakolják, hogy figyelje a töltöttséget
Mert az jó az akkumulátornak mivel egy idióta újságíró azt írta.(olyan aki életében csak képen látott akkumulátor készítést) se
-
Zoz
őstag
"Ha előre létrehozod a 4. partíciót, és arra irányítod a telepítőt, lehet megoldja segéd partíció nélkül is."
Esetleg ez is működhet, de ott el fog akadni, hogy a Win7-es Rendszernek fenntartott partíció túl kicsi már a 10-nek. Meg kéne növelni mondjuk 1 gigára, és akkor talán működik.
(Legalábbis 7->10 frissítésnél ha elég nagy a rendszerpartíció, akkor nem hoz létre egy harmadikat.) -
DS39
nagyúr
fejlemény annyi, hogy a régi e-mail címemhez hozzá tudtam férni, amihez telepítve volt a régi gépen, így az új környezetbe is fel tudtam tenni "legálisan" a játékot.
tök jó, működik, viszont a Gameloft ezt a mentés dolgot elég szarul oldotta meg, mert bár megvolt a játék mentése, azt visszamásolva nem lehet folytatni, és online is szinkronizálva volt, de így sem. valószínűleg a hardverhez is kapcsolódik a dolog, de hát ez elég gáz, hogy nem lehet átvinni másik gépre.
-
beef
őstag
Próbáld feltenni külön a VC++
https://www.techpowerup.com/download/visual-c-redistributable-runtime-package-all-in-one/ -
ledgeri
nagyúr
No pont szerencséd van, mert pont most találkoztam hasonlóval.
Az egész attól függ, hogy egy parancsikon van-e "jobbklikk kitűzve" vagy magáról az alkalmazás exe-jéről kerül fel közvetlenül a kitűzés... és még kombinálja az is valamelyes,t hogy az éppen futó, alkalmazás tálca sávjára kattolva tűzod-e ki.
Pont tegnap telepítettem fel 4 firefoxot, és persze, hogy az utolsó telepítésé az szétnyilt. Annál az volt a legjobb megoldás, hogy újraraktam csak azt.... de nem feltétlen az az egyedüli megoldás, de logikailag itt kell tapogatózni. -
-
-
laragirl83
őstag
Megtörtént.
A leírtak szerint mindent megcsináltam, 3ik fél általi virusírtó uninstall, chkdsk pipa, restorehealth pipa, még konkrétan egeret, bill-t is lehúztam, ennek ellenére login screen előtti telepítés véglegesítése rsznél 60%nál restart, módosítások visszavonása, back to 1909. -
King Unique
titán
Eleve az volt a kérdés, hogy be lehet-e állítani, hogy ne induljon újra automatikusan a W10 frissítés után, amire a válasz az, hogy igen, több verzió óta eleve be lehet állítani a gépházban és amúgy egyéb módszerekkel + [link] is. Erre most meg azt írod, hogy aktív időszakon (18 óra nem volt elég, ami ráadásul rugalmasan változtatható, + az egyéni újraindítási időpont?) kívül és tétlen állapotban (amikor nem használod) indult újra, vagyis ott volt a lehetőség beállítani, hogy ne induljon újra, de nem tetted, majd utána azon megy a problémás, hogy miért indult újra tétlen állapotban, nem aktívan használva... Érdekes!
Hogy miért? Hát mondjuk valószínűleg a sok r1-es IT-analfabéta user miatt is, akik szükség esetén (pl. update után) maguktól lehet soha nem indítanák újra a Windowst, de sokszor még egy böngészőt sem képesek...
-
King Unique
titán
A #119976 számú hozzászólást láttad, + a 18 órás aktív időszak, ütemezésnél akár 1 héttel tolható egyéni újraindítási időpont megvan, meg hogyan ezek már egy ideje, több Windows 10-verzió óta adottak?
-
Frissítés/Speciális beállítások
Ilyenkor feldob egy ablakot, ahol el lehet utasítani az újraindítást. (Már ha jól értettem a kérdést.) -
DS39
nagyúr
Végül meglett, az Everything nevű app segített a keresésben.
Ide menti: C:\Users\{profilnév}\AppData\Local\Packages\
-
King Unique
titán
Ha helyreállítási partíció volt, akkor a normális nyilván az, ha a művelet után is az marad. De amúgy az nem világos miért kellett egy 3. programot használni, amikor előzőleg említve volt 2, ahol ráadásul az EaseUS a linkelt példában sem boldogult korábban a közvetlen kiterjesztéssel. Meg ugye közvetlen kiterjesztés, C-nél extend, nem feltétlen kell előtte a WinRE partíciót külön ide-oda tologatni, egy jobb particionáló program megoldja az ilyet egy műveleti lépésen belül.
Egyébként igen, új partícióazonosító (Set id) megadásával elvileg visszaállítható a helyreállítási partíció besorolás. Viszont a
set id=27
parancs csak MBR-lemezeknél működik, GPT-lemezeknél aset id=de94bba4-06d1-4d40-a16a-bfd50179d6ac
parancs kell, amit az alábbi leírás is szemléltet. -
Zotya84
őstag
Elvileg nem lett volna szabad hozzányúlnia. Nem véletlenül ajánlja mindenki szinte mindig a PW-ot.
#115766,King Unique: most miért mondjátok, hogy EFI bootolt telepítővel csak GPT-re lehet telepíteni, meg BIOS-bootolttal MBR-re, mikor ez csak a földi halandókra igaz, rátok, ránk haladóbbakra már nem. Hisz bekapcsolt CSM-el simán megoldható a kereszttelepítés is, igaz parancssorból, ha van diskparthoz scripted, akkor mindössze 3 parancsot kell tudni hozzá.
Én is rendszeresen csinálom akár működő rendszer alól így másik lemezre (másik géphez), esetleg live-rendszerek alól.
Az ilyen activated verzióktól meg engem is kiráz a hideg - no meg attól a rufustól, még sosem volt szükség ilyen izék használatára, pedig már a 7 telepítéseket is pendriveról csináltam. -
Zotya84
őstag
Az okozhat később problémát, nem véletlenül Recovery a besorolása. Hogy csináltad? Csak Mert a linkelt PartitionWizarddal csak annyit lett volna a teendő, hogy a C-re nyomsz egy Jobbgomb->Extend (unallocated space)-t, és akkor az egy füst alatt megoldotta volna.
De nagy gond nincs diskparttal vissza lehet neki adni a recovery állapotot.
Adnál egy partícionáló programból képernyőt a meghajtóról a lemezkezelő helyett? -
-
Zoz
őstag
Külső programmal, pl MiniTool Partition Wizard
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csúnya lenne, ha nem lenne az.
Viszont most sikerült újraraknia magát, csak hát az update rögtön ugrana rá, hogy rakja fel azokat a frissítéseket, amitől megborult. Ha jól nézem, csak tiltani tudom a frissítéseket, azt nem tudom megmondani neki, hogy mit ne tegyen fel?
Doky586: ismerősi körbe ment el, kevéssé hozzáértők számára. Muszáj foglalkozni vele... Mondjuk gyakorlatilag semmire sem használták a gépet internetezésen kívül, így akár mehetett volna rá böngészőbe bootoló Linux is és akkor nincs gondom rá.
-
Cs1csó
titán
A böngészőválasztó képernyő úgy emlékszem egy önálló program volt tehát nem kellett a letöltéshez is böngésző - nem tudom pontosan ez, hogy oldható meg: tehát telepítés után feljön egy képernyő rajta az elérhető 3-4 mainstream böngésző rákattintasz és azonnal települ, ezzel ki is lehet váltani a beépített megoldásokat, az külön idegesít hogy még az IE is a rendszer része folyamatosan variálnak szabják át a rendszert de ettől a xartól nem hiszem el, hogy nem lehet megszabadulni.
-
King Unique
titán
Az a helyreállítási partíció valószínűleg egy build upgrade után jöhetett létre. A Windows grafikus lemezkezelője viszont egyrészt a rendszer számára létrehozott kisebb partíciókat eleve nem engedi törölni biztonsági okokból. Max. parancssorban a DiskPart tudná kényszerített (
override
) formában. De ha jelenleg használja a rendszer, akkor nyilván nem javasolt törölni. Másrészt a lemezkezelő a kiterjesztést csak akkor engedné ez esetben, ha a nem lefoglalt területet közvetlenül a C után helyezkedne el. De mivel a kettő közé van ékelődve a helyreállítási partíció, ezért nem. Ilyenkor max. külső particionáló programmal lehetne megoldani a kiterjesztést (példa). Viszont a művelet során az eredeti helyéről átmozgatásra kerül a helyreállítási partíció. Az emiatti esetleges problémák elkerülése végett ezért biztos, ami biztos alapon előtte egy mentés nem ártana! -
King Unique
titán
Az MCT olykor hajlamos ilyen-olyan hibákat produkálni. Ilyenkor neki lehet állni keresni a probléma okát a hibakódok alapján, de nem feltétlen érdemes vesződni vele. Megoldható az ISO-fájl letöltése és kiírása más módon is, amiről az előbbivel együtt pl. ebben a hozzászólásban volt szó nem olyan régen.
-
törölt tag
ISO és Rufus gyors és biztos. Az MCT többet szöszöl és hajlamos hibákat dobni. Ha fontos mi legyen a C:\users-ben a felhasználóneved akkor telepítéskor helyi fiókot válassz. Ha MS fiókot adsz meg, akkor az emailed első öt karaktere lesz a C:\users-ben a mappa neve. Amikor végeztél a Windows telepítéssel nézd meg ha használod a OneDrive-ot, ha kell kézzel frissítsd legújabbra. Valamiért a napokban a legfrissebb ISO-ból telepítve és naprakészre frissítve azt láttam a OneDrive kliens csak 2016-os verziójú volt.
-
Exelsior24
aktív tag
Szia!
A #66549 számú hozzászólásomban pont erről érdeklődtem [Win10 Mozaik nézet jobbra csúszva] , hogy másnak is ilyen nyomi lett-e, még képeket is tettem be róla.
Nekem ez a jobbra igazított nagyon nem tetszik, az eredeti sokkal jobban nézett ki, és a tárhely értékek is kifértek szépen alá. -
Pityu.
nagyúr
Tehát ha most amit már le töltött a gépem a c meghajtóra és dobálgatja fel a telepítés vagy halasztás dolgot ,ha ezt nem raknám fel csak az őszi cuccot akkor nem lenne semmi gond sem?Azért nem mertem még az elsőt fel rakni mert anno sok nem jó dolgot hallottam róla,nem tudom javították e már.
-
tonyrulez
őstag
Tudom, írtam is hogy gépkezelőben, nvidia beállításokban át lehet állítani, de az "sok" idő. Naponta többször forgatom el a monitorom, mindig bemenni a beállításokba...
Eredetileg nem forgatható a monitor, csak olyan állvánnyal van használva ami megengedi, ezért nem forog magától. -
Livius
őstag
Szerintem ha ennyire nincs tisztában azzal, hogy egy OS telepítéssel nem tud elrontani harveresen egy gépet, akkor ne nagyon ajánljál neki Linuxot, mert az életben nem fogja tudni annak a telepítését és konfigolását véghez vinni zökkenőmentesen.
@Orionk
Ami van adat a gépen azt le kell menteni valahova Pendrivera vagy felhőbe és teljes formázással kell próbálgatni a telepítéseket (nem a jelenlegi frissítésével). Hardveresen nem lehet elrontani ettől a gépet, ha valami nem jó, egy teljes tiszta telepítéssel (formázásokkal) már rakhatod is a következő Windows verziót, ami esetleg már gond nélkül menni fog -
Orionk
senior tag
DS39 és Livius:
Azért félek, parázok mert nincs másik gépem és ha a telepítés rosszul sikerül, akkor ez sem lesz, hogy javítsam a dolgokat. Ezért próbálom előre mindent jól beszerezni.
A gyártó MSI oldala szerint csak Vistáig biztosították a Drivereket ezért is parázok.Ha feltelepítem az adott Win-t és akkor derül ki, hogy nem ismert fel drivert, akkor nincs rendszerem, amivel utána tudnék keresni az adott hardver driverjának.
-
Orionk
senior tag
A laptopom az ez: MSI MS-163D
Régi, de hardverileg jó. Csak szoftver ügyileg tönkrement, ezért kell újratelepíteni, meg azért, mert kell a 64 bites OS és ezen még csak 32 bites van.Azért írtam le fentebb a típust, hogy ha esetleg ráérsz, akkor légyszi nézd meg nekem, mert én nem találok semmit driver ügyileg.
Csak régi Vista-hoz találtam drivert.
A Win10 telepítés helyett meg azért váltottam első kommentemhez képest Win8.1 64 bitre, mert arról találtam infót Google val, hogy másik próbálták és a Win10-et nem ette már meg ez a laptop, de 8.1-et igen.
köszönöm
-
Orionk
senior tag
köszönöm.
Idő közben lehet, hogy 8.1-et tudok csak telepíteni rá. De ennek ellenére engedjétek meg, hogy ebben a topic-ban folyassam a driver-es kérdéseim.
Honnan tudjam, hogy ki a gyártó? Nem ismerem a laptopban levő hardver márkáit. Csak a tulajdonságait, hogy pl. GPU integrálva van az alaplapra. CPU-t azt tudom, hogy AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor TK-55
Tudnál még egy kicsit ebben segíteni, hogy elinduljak? Vagy a laptop gyártójához, az MSI -hez menjek?
-
-
Voice24
őstag
Az 1-es pontban leírt elérési utat én nem látom, pontosabban valószínűleg rendszergazdai bejelentkezés szükséges.
De a legjobb lenne, ha a még tegnap is meglévő felhasználónevet, és a hozzá kapcsolódó beállításokat hozhatnám vissza. Továbbra sem értem, hogy hogyan lehet a rendszergazdai fióknak olyan neve, amit a teljes újratelepítés előtt használtam. Meg a tegnapi napig csak egy fiókom volt, és az volt a rendszergazda. Majd miután bejelentkeztem a microsoftos fiókba, akkor jelent meg immár két fiók, ami engem zavar (ráadásul a kettő közül egyiknek sem az a neve, mint volt tegnap). Rakjam újra az egész rendszert? Azt lehet úgy, hogy valamilyen módon a telepített dolgok ne vesszenek el totálisan?
-
Franklin
addikt
Nekem pl. az a bajom a Win 10 start menüjével, hogy ha billentyűről akarom újraindítani a gépet (mert mondjuk vmiért nincs kép vagy az egér nem működik), akkor az így történik:
1. Win gomb
2. Tab
3. le nyíl 4x
4. enter
5. le nyíl 2x
6. enterVagy így:
1. ctrl+alt+del
2. fel nyíl
3. enter
4. le nyíl 2x
5. enterWin 8 alatt ez így nézett ki:
1. Win gomb
2. jobbra nyíl
3. enter -
-
Kékes525
félisten
A modern ui-t ki lehet kapcsolni, le lehet váltani? A modern ui, a leegyszerűsített, puritán felület (elnagyolt, mint ahogy írtad) és a világos színek miatt nem váltottam még 7-esről. Nekem az XP stílusa tetszik. A hetest is ahhoz hasonlóan használom. Az se tökéletes, messze nem az, de szerintem sokkal nézhetőbb, sokkal élvezhetőbb, sokkal használhatóbb. Mintha már lenne sötétebb beállítási lehetőség is a 10-ben. Viszont ha jól láttam az is csak kvázi sötét. Egy csomó rész változatlanul világos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged