- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
RaZroX #144297 üzenetére
• Nyilván igen, lásd kötet zsugorítása a lemezkezelőben. Ha esetleg nem engedi a lemezkezelő elegendő szabad terület esetén a kívánt méretre zsugorítani a C partíciót, akkor külső particionáló programmal (példa) lehet megoldani.
• A "külön partícióként" felesleges, elég csak nem lefoglalt (unallocated) területként meghagyni a C zsugorításánál létrejött szabad területet, majd aztán particionálja és formázza magénak a Linux telepítője.
• A lemezkezelő szerint a C köteten jelenleg csak 27,53 GB szabad, vagyis a 200 GB leválasztása max. úgy fog összejönni, ha előtte fel lesz rajta szabadítva annyi tárterület. + Ugye figyelni kell arra is, hogy a C-n maradjon kellő méretű szabad terület a Windows 10 megfelelő működéséhez.
• Ahogyan a Windowsoknak, úgy a Linuxoknak sem kell normál esetben 200 GB-os rendszerpartíció, sőt utóbbiaknak elég akár pl. 20-30+ GB is. Vagyis ennek okán a leválasztani kívánt nem lefoglalt terület méretet nem árt előtte alaposan megfontolni, biztos kell az a 200 GB, vagy nem-e elég kisebb.
• Ha csak kipróbálás a cél a Linux esetében, akkor arra megteszi a telepítője live módban, nem feltétlen kell egyből telepíteni. + Ahogyan a Windows 10-et, úgy a Linuxokat is lehet USB-s meghajtóra telepíteni és onnan futtatni.A rendszerpartíciók utólagos átméretezése nem teljesen veszélytelen - pláne külső particionáló programmal ún. PreOS módban - művelet, ezért biztos ami biztos alapon ajánlott előtte rendszermentést készíteni. Ami a Linux telepítése miatt is jól jöhet, mert ha esetleg balul sülne el, akkor utána 1:1-ben visszaállítható a mentésből a Windows 10.
-
King Unique
titán
válasz
RaZroX #140969 üzenetére
• Ha Windows 10
—►
Windows 11 in-place upgrade történt gépház Windows Update menüben / manuális upgrade módszerrel és megvan még a C-n a Windows.old mappa, akkor pár kattintással vissza lehet állni Windows 10-re.
• Ha már törlődött a Windows.old mappa és nem készült rendszermentés a Windows 10-ről a Windows 11-re frissítés előtt, akkor nyilván nem lehet visszaállni a korábbi állapotra és ez esetben marad a Windows 10 clean install a 0-ról...
• Ha Windows 10-zel előtelepített a laptop és megvan még a gyártó recovery partíciója, akkor viszont opció a gyári alapállapotra történő visszaállítás, lásd alaphelyzetbe állításnál a restore factory settings opciót, vagy a már linkelt gyártóspecifikus megoldást. -
Top cat
addikt
válasz
RaZroX #140969 üzenetére
Ha legyalultad a recovery particiót akkor nem.
-
Cs1csó
titán
válasz
RaZroX #73520 üzenetére
Sajnos a notebook az egy külön állatfaj, igazán senki sem szereti főleg a szoftvergyártók. Próbálkozz de ha tényleg nem jó akkor ajánlom neked - nCore-on megtalálod - az LTSB verziót azzal még jó ideig biztonságban el lehet lenni azaz biztonsági frissítések folyamatosan jönnek rá anélkül, hogy verziót frissítene kérdezés nélkül.
x64 hun verzió is van belőle.
MÉGY EGYVALAMI AZ ESZEMBE JUTOTT!! Ha nem hátra akkor előre, töltsd le valamelyik stabil előzetest - Redstone 4-et például. Ha működik akkor tavasszal a stabil megjelenésekor átállsz arra addig vagy használod ezt vagy a korábbi buildet.
-
King Unique
titán
válasz
RaZroX #64593 üzenetére
Mondjuk nem kellett volna azzal a bizonyos külső programmal belegányolni, hanem esetleg max. a lemezkarbantartóval törölni a Windows.old mappát. Előtte pedig nem ártott volna mentést készíteni a rendszerről pl. a Macrium szoftverével és azzal ilyenkor simán helyre lehetne állítani.
Ha a Windows saját helyreállítója nem működik, csökkentett módban sem indul a rendszer, nincsen a laptopnak gyári recovery partíciója + a helyreállításhoz nyomógomb / szoftver, akkor hirtelen csak az adatok lementése és a rendszer újratelepítése jut eszembe.
-
King Unique
titán
válasz
RaZroX #64590 üzenetére
Gondolom alapértelmezetten be volt kapcsolva a fast startup és amiatt nem tudja csatolni a partíciót a Linux. Viszont akár még ilyenkor is megoldható csak olvashatóként. Illetve vannak más opciók is, de azért a kelleténél jobban nem érdemes belepiszkálni a másik OS alatt.
Másik megoldás az, ha "Live" Windowst (WinPE) használsz, amelynél ez nem okoz gondot. Nemrég pl. ezen hozzászólás végén említve voltak ilyenek is.
Egyébként, ha inkább Linuxszal kapcsolatos kérdésed van, akkor azt nyilván annak a topikjában kellett volna feltenni, amit ráadásul már ismersz.
-
quailstorm
félisten
válasz
RaZroX #57003 üzenetére
Vagy nem szeretik egymást a modulok, vagy HW limitáció és BIOS-ban kell turkálni. Memory remapping vagy akármi memóriás opció.
(#57004) TRob1: az egész hsz-t nem értem, tudjuk hogy a prefetch meg az előtöltött RAM jó. De nála az a 2GB nem címezhető, mintha nem is lenne.
-
TRob1
veterán
válasz
RaZroX #57003 üzenetére
Jah, sztem is keveset használ. Én sem értem miért árválkodik ott 2GB üresen... ha már van, használhatná is.
Amúgy Te mit mondasz, mennyi lenne a megfelelő használat a Win számára? És Te mennyi üres Rammal lennél elégedett?
Mert én spec azért tettem bele a ramokat hogy használva legyenek, ne üresen álljanak. (Egyébként ne aggódj, ha kell vminek, felszabadít)
-
vlevi
nagyúr
válasz
RaZroX #48095 üzenetére
Én is ugyanezért hagytam abba a Posta&Naptár alkalmazás használatát. Egyszerűen nem lehet benne megbízni, hogy fogok róla értesítést kapni.
Magánvéleményem, hogy az UWP van szarul összegányolva. Ami nem is csoda, mert ahogy számolom, ez már talán a harmadik (vagy negyedik) reinkarnációja a Win8-ban bevezett Metro felületnek.Az agyonszidott ótvarszutyok androidon sosincs ilyen problémám.
-
netpeti98
addikt
-
skyli
senior tag
Na ez fura, mert megnéztem én is, nekem eddig a 60fps 1080p youtube nem ment normálisan, ugrált a kép/akadt (ati driver probléma lehetett v vmi ilyesmi, csak a 720p 60fps ment), most viszont nagyon szépen megy *-* ezért már megérte váltani
neked milyen videókártyád van? én is chrome-ot használtam előtte is és utána is
szerk: mégse :S nem minden videó megy akadásmentesen most se 180p60fps-el, csak az avengers trailere ment jól
-
envagyok
veterán
Az a baj, ezt win 8-as is csinálta. Csak a régi driverrel volt jó a kép, az újjal meghülyült... Ráadásul a színek is élénkebb ilyenkor.
A win 10 is jó volt először, de az eszközkezelőben frissítettem a drivert mivel nem volt hajlandó 1280-asnál nagyobb felbontásra. Utána minden stimmelt, de a következő újraindításnál újra elcsesződött.
Ez vmi driver gond sztem... -
vlevi
nagyúr
Nem érdemes letölteni, több okból.
- A 10130 egész tűrhetően megy,
- A 147-es nem hivatalos build. Külön van benne pro és home változat, telepítéskor választani kell. Ez mondjuk lehetne jó dolog is,
- szériaszámot kér (és ami ott meg volt adva, azt már letiltották)
- szériaszám nélkül is lehet telepíteni, de akkor természetesen nem aktiválódik.Na, és a 10130 egész tűrhető, azt jelenti, hogy :
- A levelező élő csempéje döglött, akárki akármit mond. Még mindíg a tegnapi leveleimet mutatja.
- Időjárás nem indul. Felvillan, kilép.
- Tapatalk szintúgy. Ez mondjuk nem MS progi, de volt olyan build korábban, amivel működött.
- Tegnap még tudott aludni a gép, de ma már nem. Felment pár frissítés, nem tudom, köze van-e hozzá, de ha elküldöm aludni, akkor fél perc múlva felébred. Valami processz ébreszti fel, nem az egér, vagy a hálózat.Wake History [0]
Wake Source Count - 1
Wake Source [0]
Type: Wake Timer
Owner: [PROCESS] \Device\HarddiskVolume4\Windows\SystemApps\ShellExperienceHost_cw5n1h2txyewy\ShellExperienceHost.exe -
viralmind
aktív tag
-
tDr1v3r
veterán
Nekem nagyon bántja a perspektíva a szememet. Pl. a Lomtár vagy a Számítógép ikonja... hát nem tudom, de én általában a számítógéppel szemben ülök és azt várom el hogy az ikon is szemből nézzen rám.
De a mappák kifejezetten jók. Csak az a baj hogy ez összességében nagyon nem illik a rendszerhez...
-
netpeti98
addikt
Nagyon korai verzió még, az ablak és a nyíl és meg lesz csinálva később. Ha majd kijön egy hivatalos build amiben bent van ez az opció akkor kapnak 1 feedbacket, hogy lehetne harmadik háttérszínnek sötétszürkét választani.
Itt van például a VS sötét témája Sötét, de mégse égeti ki az ember szemét a sok fehér szöveg. -
bepken
veterán
szerintem ez alapból így is van. az aktuálisan futó ablakok kiterjesztését/rendszerezését szolgálja.
ha mindig ugyanazok az asztalok töltődnek be (ami egyrészt idő-, másrészt erőforrás igényes), akkor ugyanúgy folyton cserélgethetnéd/rendezgethetnéd őket, az aktuális feladataid függvényében(szigorúan szerintem!)
(#774) Angel2014! erőforrást nem nagyon használnak nálam.
-
törölt tag
ez a toastos nem annyira gáz, elvégre Technical Preview, van jobb dolguk is, mint hogy egy teszt feature-höz új ikonokat rajzoljanak. az ablakkeret cím ami a cinkes. ha már olyan szépen meg tudták oldani, hogy háttérképhez képes témaszínt igazítani, ez se lett volna nagy dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- PlayStation 5
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Okos Otthon / Smart Home
- Opel topik
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest