Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz < CyberBob > #3271 üzenetére
a modern app-ok is igazi programok es jelenleg csak azert tudnak kevesebbet, mint egy legacy win32 alkalmazas, mert nincs annyi api. de ez a kulonbseg szep lassan el fog tunni.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
vlevi
nagyúr
válasz < CyberBob > #3271 üzenetére
Elmosódott már ez a határ. Amióta a Baytrail Atomok vannak, és azok képesek normálisan futtatni wordot, excelt, és sokminden mást is, azóta az ARM-os windows tábláknak befellegzett. Ezt érzékelhette a Microsoft is, mert abbahagyta a Surface termékvonalat.
Lenne egyébként létjogosultsága a modern appoknak desktopon is, mert ez alapvetően nem kizáró tényező. Asphalt8-al pl egész jól el lehet tölteni az időt, pedig az is modrnui app.
De pl. a Tapatalk, amit én Androidon nagyon szeretek, az ModernUI-ban rettenetesen béna. Nem azért, mer dekstopon ne lenne haszna egy ilyennek, hanem mert vacakul van megcsinálva.
A modernui-val inkább az a baj, hogy nincs kialakult koncepciója, legalábbis a win8 óta nagyonnagyot fordult a világ. Ahhoz képest, hogy csak teljesképernyőn, és csak előtérben futnak, a háttérfolyamatok csak külön felhőben futó folyamatként működnek (ez volt a win8 koncepció), késbb osztottképernős futtatásra is volt lehetőség, mára viszont a felhasznláló (az átlaguser) már nem érti, miért kell megkülönböztetni a kettőt. Például miért van két Internetexplorer a gépén?
Igy tényleg azt lehet csak elérni, hogy a modernui appok lassan elsorvadnak, és rétegtermékként megmaradnak a telefonos felhasználásra. Akinek meg windowsos táblája van, az lesz csak gondban, mert a telefonra irt appok vacakok a 10" desktopon, a hagyományos x86 desktop programok számára viszont kicsi a 10"-os, de FulHD kijelző. Deksopon a felskáázás ugyanis sose lesz rendesen megoldva. Legalábbis amig a Visualstudio a Winforms alkalmazás készitésekor pixelben kéri be a betűméretet, és az ablak szélességét, addig biztos nem... -
Grande Ale
őstag
válasz < CyberBob > #17441 üzenetére
Uefi módban telepítettem a Windowst. Nem úgy van ilyenkor, hogy inditaskor nem látszanak a kis kék Windows ablakocskák? Nem az alaplap gyártó felirat után már a bejelentkező képernyő kéne fogadjon?
-
bandras0226
aktív tag
válasz < CyberBob > #21614 üzenetére
Elképzelhető, bár én még soha nem próbáltam, úgyhogy nem tudom. Én mondjuk nem javasolnám a frissítések teljes tiltását már csak azért sem mert még elég új a rendszer és meglehetősen sok probléma van vele. Nekem mondjuk elég jól megy de már telesírták itt a topikot pár százan.
"Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
Воланд
titán
válasz < CyberBob > #21794 üzenetére
lehet.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz < CyberBob > #21813 üzenetére
emlekeim szerint amikor en ezt win8 alatt teszteltem, akkor volt, hogy bekerte a felhasznalo nevet meg a jelszot, hiaba volt megjegyeztetve.
-
rgeorge
addikt
válasz < CyberBob > #21813 üzenetére
Meg kell. A rasdial parancssori cucc nem fér hozzá a mentett jelszavakhoz, VPN-nél sem. Egyébként VPN-nél az még idegesítőbb, hogy eddig (windows 8.x) elég volt a hálózati ikonra kattintani, majd a megjelenő kapcsolatok között a VPN-re kattintva ott helyben lehetett kapcsolódni és kapcsolatot bontani is, Windows 10-ben ehelyett a VPN-re kattintás a gépház megfelelő részéhez visz, ahol ismét ki kell választani a VPN-t és ott lehet kapcsolódni/bontani.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
bakosgabor57
őstag
válasz < CyberBob > #22519 üzenetére
Felraktam az Avira-t, ami magától kikapcsolta a Defender-t, jött is a riasztás rögtön...
-
75kokoko75
aktív tag
válasz < CyberBob > #21794 üzenetére
Elvileg...
Aki hirtelen akar meggazdagodni,nem marad ártatlan (PL 28:20)
-
King Unique
titán
válasz < CyberBob > #23266 üzenetére
Mármint teljesen le van tiltva a WU? Akkor nyilván nem fog települni semmi, de ez azért nem olyan jó megoldás. Egyébként a legtöbb ilyen, opcionális, választható frissítés volt, ahogy néztem. Bár most próbaképpen leszedtem őket, majd rákerestettem újra, de már fontos frissítéssekként ajánlotta fel őket a WU...elrejtettem a csába.
-
King Unique
titán
válasz < CyberBob > #23270 üzenetére
Ja igen, a vezérlőpultban külön beállítható az is, kivehető előle a pipa. Biztos, ezt még nem próbáltam.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz < CyberBob > #23308 üzenetére
Nincs "Frissítések elhalasztása". Ez egy Home verzió. De meg lehet oldani, csak a felhasználók 99%-a nem fogja tudni, hogy hogy kell.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz < CyberBob > #23318 üzenetére
Persze. De ha sokat vár akkor már nem lesz ingyenes a váltás.
Romanes eunt domus
-
szinesz.bob
senior tag
válasz < CyberBob > #26557 üzenetére
Tudja valaki hogyan lehet az eseménynaplót törölni windows10-en???
-
törölt tag
válasz < CyberBob > #26557 üzenetére
Ez a virtual clone drive tökéletesen működik!
Minek törölni az eseménynaplót ? Az a pár byte elfér. Ha megkeresed a hozzátartozo filet biztos lehet törölni de felesleges van napi heti havi lista.Amúgy Ti milyen lejátszót használtok win 10 alatt?
Mert nekem a BS playernek néhány MKV- nál nincs képe
(legtöbbnél van) Néztem a Média Player Calssic nálam nem indult el.[ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
válasz < CyberBob > #33699 üzenetére
Ezt láttam csak nem raktam föl. Nem rakja minden sz@rra@l tele esetleg a rendszert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Ukrajnai háború
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Proxmox VE
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest