- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janika-1982
tag
Szia,ki-be gyorsan kapcsol a gépem,meg AUTO-n van a gyorsindítás is a BIOS-ban,el tudja dönteni a gépem hogy hogy induljon el.Meg be tudok lépni a BIOS-ba is mindíg.
Csak nem értem hogy miért megy a ventilátorom alapjáraton mindíg?
Kihűl a gépem!
Ez az SSD-m hőmérséklete.
A többit mivel tudom megnézni szerinted?
Ha lehet hivatalos programot mutassál,mert munkaeszközöm a gépem,és nem akarom teleszemetelni sem+az eset smart security is védi-és kidobja a nem megbízható alkalmazásokat is. -
KIRA\/NOVA
aktív tag
Defenderre várni kell legalább 2 hónapot én is ennyit vártam volna ha nem irtom ki Linux alól a vírust, az más kérdés hogy hagyott hátra a vírus némi szemetet na ezt találta meg a defender
Bár az én esetemben egy szimpla másoló virus volt ami triplikálta magát másodpercenként a memóriában amit Skory Super Hide programjával detektáltam...
-
King Unique
titán
Ha van is benne vmi, az max kéretlen alkalmazás lehet (PUP). HDD-re archiválni és azon használni a fájlokat meg nyilván praktikusabb, mint a sok optikai lemezzel bajlódni. Én még régebben audio CD-let WMP-vel másolgattam [link].
Ha veszteségmentes formátum kell, akkor pl. FLAC, arra is van biztos valami program.
-
King Unique
titán
Az ImgBurn nagyon jó program, csak kár hogy már nem fejlesztik, mivel 2013-as az utolsó verzió...amúgy nálam is fent van, az ESS9 szerencsére nem vegzálja nem vegzálja.
Alternatívák kb. ezek. InfraRekorder és az Ashampoo szerintem nem rossz, utóbbit korábban gyakran használtam. Aztán, hogy Windows 10 esetén hogyan muzsikálnak, azt nem próbáltam.
-
Janika-1982
tag
Köszi a segítőkészségedet,csak melóznom kellene a gépemmel,így meg nem lehet sajnos.
Attól meg főleg kiakadok az updatertől!
Meg egyáltalán nem tetszik az oprendszer sem,arról nem is beszélve hogy lassan boot-ol be is!
Biztos hogy nem a gépem hibája.
Hétvégi túlórázásból,melóhelyemen kitermelem a Win 8.1 Pro árát inkább. -
King Unique
titán
Illett volna megadni a forrást, de gondolom erről van szó [link].
Egy Win8-nál hasonlóan "előírták" a 8.1-re frissítést, az még ok. De önálló életciklussal rendelkező rendszereknél, amelyeknek 2020-ig, illetve 2023-ig van támogatása, ez már gáz...vsz továbbra is népszerűek lesznek a GWX Control Panel és társai megoldások, WU teljes letiltása, az fix. -
"a teljes populáció elérése akár hetekbe is kerülhet." Na igen, nálam a mostani gépindítás után, még mindig ezt látom.
A TH2-őt lassan 3 hónapja, hogy elindították, de hozzám még mindig nem érkezett meg, persze nem mintha nagyon bánkódnék emiatt.
Ja, és még mielőtt valaki azzal jönne, hogy letiltottam a frissítéseket, stb., egy sima mezei Home verzió van fent, ott meg ugye frissítések terén nem sok vari van.
-
Roxkex
senior tag
Sajnos semmi olyan nincs benne ami nagyon új infó lenne
- Vagy nem próbáltam volna ki :\
Szerk.: Úgyhogy sanszos , hogy vissza megy a W7 , vagy az , hogy újra W10 de letiltom a netet + az automatic drivert - mert sztem az kavart be neki.. Bár most nincs időm kísérletezni
Kell a gép a suliba
-
lanw
aktív tag
Amit írtál a 2. pontban. Nekem minden új telepítésnél végig kell zongorázni.Valamit a régi a winek rátoltak, vagy pontosan nem tudom az okát. Így ledaráltam azt a két vinyót összevontam egy 1-1 terrát,és így majd meglátom legközelebb mit csinál,mert nagyon untam,csak ezzel ment el egy kis idő telepítés után. Valószínű a fájlrendszerrel lehetett valami.DE a két ssd-vel,és a wd vinyóval sosem volt ilyen probléma.Pedig telepítésnél csak az adott ssd van kötve a vinyóra.Dióhéjban ennyi,remélem érthetően írtam reggellel ellentétben.Hát ha valaki tudja az okát,ezt szeretném elkerülni a jövőben.
-
King Unique
titán
Ezeket én is tudom, a screenshot is ezt illusztrálja, gondolom a fórumtársnak címezted.
Arra értettem az esetleges bugot, hogy ha megfelelően állítja be, akkor annak márpedig működnie kell. Eddig nálam 7/8/8.1 alatt sosem volt emiatt probléma.(#33072) jjeahh: megfelelő felhasználót választottad ki, mindent bejelöltél, amit kell? Ha igen, akkor fura... Talán egyszer találkoztam ilyennel, hogy nem akarta engedni és akkor az volt a megoldás aszem, hogy a másik rendszeren is saját tulajdonba kellett venni az adott felhasználót.
-
-
King Unique
titán
Nem feltétlen érdemes csak úgy beletörölni az eszközkezelőbe...Windows 8 óta ezt sokkal elegánsabban meg lehet oldani, ha gépházban a csatlakoztatott eszközöknél töröljük az adott USB-s eszközt, ami eltávolítja egyúttal az eszközillesztőjét is. Restart után újracsatlakoztatva pedig újból feltelepíti a rendszer azt. Windows 7 esetében ugyanezt csinálja a HotSwap program is, ha a beépített helyett ezzel választjuk le a tálcán.
-
Remekelek28
őstag
Jobb szeretem sd kártyára vagy pendrive-ra tenni,a win7 is azon van,mert a laptopom cd olvasója már nem a legjobb. A napokban lehet rámentem a win 10 et is.
feltéve,ha tetszeni fog,illetve ,ha 3 napon belül megtalálja a frissitéseket
Racecam: ja értem,akkor türelmesnek kell lennem
-
hamikike
tag
Köszi a segítséget. Végül is prózai lett a megoldás, bios alaphelyzetbe, és oké, de hogy mitől "ragadt" be?
Ráadásul semmi nem volt átállítva benne, az alaphelyzetbe állított állapot is ugyanaz, de ez segített. Erre gondoltam a legkevésbé.Lenne viszont egy másik, gyakorlatias kérdésem, nem tudom lehet-e itt kérdezni. De mivel tök legális mindenem, talán.
Két gép van a családban, legális, mindkettő azonosan frissítve w10 pro-ra. Érkezett egy új gép, ami márkáját, hardverkiépítettségét tekintve más, a régin viszont sok a telepített progi, beállításokkal, stb.. Az újban ezt újra felépíteni lehetetlen.
Szeretném úgy áttelepíteni a win10-et, hogy minden telepített dolog és beállítás megmaradjon, legrosszabb esetben újra kelljen aktiválni.
Lehetséges-e hardver független migrálás, hogyan, mivel, van-e róla tapasztalat, leírás, stb.
Nem lesz így 3 gép, marad a régiben minden, a régit linux alatt használnánk biztonsági célokra -
törölt tag
-
netguru10
aktív tag
Ez nagyon jó lenne,ha tényleg működne is Win 10 alatt!...
Mert nekem ebből az jött le,hogy nem...
Removing Windows Defender Service...
Removing Control Panel entry...
Error removing Control Panel entry.
Removing Windows Defender registry key...
Error removing Windows Defender registry key.
Removing misc Defender registry keys...
Windows Defender misc registry keys deleted.
Removing 64bit specific registry keys...
64bit Defender registry keys deleted.
Removing Windows Defender from Program Files...
Error removing Windows Defender Program Files folder.
Removing Windows Defender from ProgramData...
Error removing Windows Defender ProgramData folder.
Removing Defender from Program Files (x86)...
Error removing Program Files (x86) folder.
Process completed with errors.Ilyenkor mi a teendő?
-
Pala
veterán
-
Sándor -P20-
senior tag
Többször végigzongoráztam mindent, nem találtam semmi nyomát, hogy 5.1-et hol lehetne beállítani.
Ami a legjobban zavar, hogy a mejelenítő (tv) tulajdoságainál a hang 2.0 sztereó.
Esetleg nem zavarhat be a dologba, hogy a rendszer csak sztereónak ismeri fel a tv-t?
Őszintén szólva arra lennék kíváncsi, hogyan lehetne a mégialejátszóból a filmek 5.1-es hangját kiküldeni a HDMI-n ketesztöl a tv-re? -
Sándor -P20-
senior tag
Kódekpack? Mondjuk megszokásból?
Hiába a régi megszokások...
Hangkátya? huh jót kérdeztél...
Ez egy HDMI PC stick... Van rajta 1db HDMI csatlakozó, oszt ennyi.. Azt a TV-be-be.
+ még 2db USB, és egy micro SD memória bővítésnek. Bár ez nem volt kérdés.
Naszóval a kis aranyosban HDTV (Intel SST Audio Device (WDM)) hang eszköz van, természetesen driver felrakva, sztereóban tökéletesen szól.
A hangeszköz tulajdonságaiban ahol normál esetben ki lehetne jelölni mit is várok el a cuccostól, csak a sztereó lehetőség van.Bocs ha nagy lesz a kép, nem tudom hogyan fog megjelenni...
Szal ha a cuccosra android, vagy linux van rakva, rá lehet venni, hogy a kiadja a HDMI-re az 5.1-et, de mivel win10 lakik a kicsikén, gondoltam a win10 guruk majd kisegítenek, esetleg megmondják hova menjek a PC stickemmel...
Tehát az lenne a kérdés, mit lehetne még elkövetni, hogy az 5.1-ből kiszedett sztereó hangcsatorna helyére az eredeti hang kerüljön? A többit már intézné a TV és az erősítő. De ha a TV-re nem jut ki a teljes (5.1) hang, kerülgethetem a rugós lovat...Ja lényeg lemaradt. Ez egy MODECOM Free PC.[link]
-
Croft-21
őstag
Már újratelepitettem a 7-et, csakhát a Windows update szerint 258 fontos vagy javasolt frissítés áll rendelkezésre. Most mire azt feltelepíti, ki tudja mennyi idő. Mellesleg az SP1-et is jelzi frissitésként, pedig egy SP1-es win 7-et telepítettem. Ki is irja a Vezérlőpult - Rendszernél, hogy fel van telepítve az SP1, szóval nem tudom miért akarja azt is frissíteni...
-
AtHoS
nagyúr
Mondjuk egy logikai dolgot nem értek. Ha eltávolítod a Defender-t, akkor valószínűsíthetően telepítesz helyette egy másik védelmi szoftvert. Viszont a másik védelmi szoftver telepítésével automatán deaktiválódik a defender.
Tehát minek is kell vesződni a Defender kikapcsolásán?
ui.
Akik pucccéran állnak a fenyegetések elé azok mind kivételek és nem érvényes rájuk a kérdés -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, ezek egyike sem vezetett eredményre, semmi hiba sehol, ahogy írtam azt már lentebb a #29459-től. Kipróbáltam hogy rakok boot flaget a problémás penek egyikére, az sem oldotta meg.
csixy: ez még megér egy próbát. Azt hiszem a 8.1-hez még van chipset driver, de eddig nem raktam fel, mert nem volt semmilyen ismeretlen eszköz az eszközkezelőben, már a modemhez is volt driver.
Bár ha driver kérdés, akkor a két azonos penből miért megy az egyik? Mindegy, majd meglátjuk mi lesz...Rexcor: én Win7 alatt szívok ezzel mióta TV tulaj vagyok, bár ott legalább nem az ikonok rendeződnek át, hanem a nyitott programok. A tv lekapcsolás után prüttyög a Windows eszközkezelője, aztán vagy összenyomja az ablakokat kisebb méretre, vagy nem, nincs benne rendszer. Linux alatt nincs ilyen gondom ugyanezen a gépen.
-
Burt1793
veterán
Nálam már egy ideje kért egy újraindítást, ma rászántam magam, egy kicsit hosszabb ideig tartott, mint a megszokott 4-5 percig tartott, fekete volt a háttér, egy százalékot azért kiírt, hogy hol tart.
Remélem indexelési és egyéb beállításokat nem állított alaphelyzetbe, amiket elállítottam az ssd és a sebesség érdekében.
Azt észrevettem, hogy a szemét alap programokat visszatelepítette. -
Üdv!
Igen tudom, hogy ez lenne az ideális verzió, de itt egy vadi új SSD-re menne fel a teljesen tiszta telepítés, miközben a mostani SSD-n is ott maradna egy elvileg szintén működőképes Win 10-es op. rendszer, igaz az egyelőre csak a gépen kívül maradna. Tehát akkor biztos, hogy a csere előtt nem kell deaktiválni a kulcsot, vagy valami hasonló mókolást végrehajtani tuti, hogy aktiválni fogja ?Na tessék, egy perce jött a válasz a kollégától, hogy nála mi a helyzet, szóval azért nem teljesen felesleges ezek szerint az aggodalmam.
-
Aguinaga
őstag
Köszi a választ!
Most jöttem el ettől az ismerőstől, vagy 1 órán át szenvedtem vele, hogy minden kísérlet ellenére a www.search-arama.net vagy milyen oldalra állítja át a böngészők (Edge és Chrome, utóbbi teljesen frissen telepítve) kezdőoldalát és simán megkezdett oldal-letöltéseket irányít át reklám oldalakra, pár másodpercen belül.
Vajon erre is jó a mikroBlock?
Gondololom, valami vírus okozhatja, de se az avast (ami telepítve volt). se a Norton nem szűrte ki...no comment amúgy, de mást próbálni már nem volt időm ma. -
vlevi
nagyúr
Letöltöttem az újabb média tollat. Total Commander szerint bitre azonos a november 12-én letöltött változattal. Azt nem tudom, hogy az ISO, vagy boot pendrive, amit ezzel lehet csinálni, az vajon a november 12-i ISO-t csinállja-e, vagy már a legeslegfrissebbet-e? Mert ma is volt valami összegző frissítés, már 10586.14-nél járuk.
-
bbdzyx
senior tag
Köszi, olvastam azt a Microsoft FAQ-t és az opciói közül csak az általam említett win8.1-es megoldást látom működőképesnek.
A másik tippet hogyan kivitelezzem? btw múlt hét csütörtökön töltöttem le az ISO-t Media Creation Tool-al és Rufus-sal csináltam belőle bootolható USB sticket. Ezek szerint mindig a legfrissebb verziót kapom .iso-ban a MCT által?
-
raidx
őstag
Meg van oldva a probléma!
Először a bemenethez kell csatlakozni a mérő kábellel utánna indítani a szkóp progit különben nem létezik a bemenet. Végülis nem tudom, ez az alaplap vagy a Win 10 opciója. Végülis egy használaton kívüli mikrofonbemenet jogos, hogy nem aktív. Előző alaplapom és Win 7 esetében nem voltak ilyenek.
-
jozefhu
csendes tag
-
Bodor
veterán
Van. A sokak által feleslegesnek vélt USB Safely Remove
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Villanyszerelés
- Xbox Series X|S
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Battlefield 6
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest