- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dumi86
senior tag
válasz
Orlin #127984 üzenetére
Oda aha. Viszont ahogy nézem nem talál rá semmit
elég speciális driver lehet ha még az Update catalog se találja meg.
Amúgy Googleba beirva ez a neve amit hiányol a rendszer: Intel Dynamic Platform and Thermal Framework Driver
Mi a géped pontos típusa? Mert ebből a driverből van több féle
-
Dumi86
senior tag
válasz
Orlin #127978 üzenetére
Hardver ID-t nézném meg elsőként. Jobb egérgomb a felkiáltójeles egyéb eszközön. [link] ezt kövesd a felkiáltójelesnél is. Aztán Googlen írd be hogy Update Catalog(ez magyarul a Windows update catalog). Ide másold be a Hardver ID-t.
Ha nem megy privátba segítek szívesen.
-
King Unique
titán
válasz
Orlin #127221 üzenetére
De, ki lehet kapcsolni most is, amiről már számtalanszor volt szó itt, lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
törölt tag
válasz
Orlin #108741 üzenetére
Admin powershellben még lefuttathatsz egy
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
parancsot, ártani nem tudsz vele és újraindítás után újra kerestetni. Ha így se akkor ISO-ból Windows alól ráfrissítesz erővel adatok, programok megtartásával.
ivcsi: érdekes, még újraindítással próbálkozz, rákeresve előfordulhat ilyesmi frissítéskor mert az aktiválási szerverek nem bírják, aztán magától megjavult és észrevette magát 24 óra után amit én olvastam eseteket, esetleg még az lehet ha a kulcs szürkezónás és éppen lelőtték, de mivel megjelenéskor történt inkább az előbbi esélyes egyszerűen a Microsoft oldalán a probléma és csak várni kell
-
King Unique
titán
válasz
Orlin #108732 üzenetére
Vagyis nincsen telepítve a legutóbbi összesítő frissítés (CU), meg hogy a szükséges SSU telepítve lett-e, arról sincs infó. Ahogyan az sem derült ki, hogy az előző válaszban javasolt egyes megoldások (újraindítás, hibaelhárító) ki voltak-e próbálva. Ha a WU hibaelhárító nem tudja megoldani, akkor a cache törlését lehet még megpróbálni, valamint ennek alapján ezt a módszert.
Ha más nem megy és mindenképpen váltani akarsz 1909-re, akkor az előző válaszban le van írva + példa is hozzá, hogy elég a KB4517245 számú frissítést manuálisan telepíteni, ami a 1903-as verziónál aktiválja a 1909-es funkciókat, átváltja a rendszert az utóbbira, felesleges full ISO-s build upgrade-del szórakozni. -
King Unique
titán
válasz
Orlin #108721 üzenetére
A KB4524570 települt gond nélkül, most 18362.476 a buldszám? Aztán ITT írják, hogy minimum milyen frissítések (CU + SSU) mégléte a feltétele a telepítésének.
Windows újraindítása, gépházas / külön letölthető Windows Update hibaelhárító volt már?
Ha a WU-n keresztül sehogyan nem megy, akkor esetleg megpróbálható a KB4517245 manuális letöltése (másik forrás) és telepítése, másnál nemrég működött ez is (példa). -
törölt tag
Egyelőre nincs rá beállítás, ezért a regeditet kell használni.
A HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Wallpapers alatt lesz a BackgroundHistoryPath0-4. A 0. a listában az első kép. Töröld a megfelelőt (nálad most a path3), és a rendszer egy alapértelmezett képpel helyettesíti. Mást ne töröljA OneDrive-os kérdésedre: A beállításokban van olyan, hogy Igény szerinti fájlok. Szerintem ezt keresed. Itt a súgója, ami egészen nevetséges ebben a formában.
-
King Unique
titán
Az valószínűleg egy rendszer számára fenntartott partíció, pl. a helyreállítási partíció lesz. Normál esetben az ilyenek viszont nem jelennek meg a fájlkezelőben, mert eleve rejtettek és nincsen meghajtóbetűjelük. De néha előfordulhat, hogy ennek ellenére mégis. Viszont ilyenkor csak a meghajtóbetűjelet kell elvenni a kötettől (bővebben). Egyébként nyilván vannak a partíción fájlok, de azok eleve rejtettek és a Windows fájlkezelője nem jeleníti meg mindet, még a rejtett elemek bekapcsolásával sem. Viszont TC, UC stb. külső fájlkezelők már igen, de azoknál is be kell kapcsolni a rejtett elemek megjelenítését. Persze belepiszkálni, beletörölni nyilván nem tanácsos, max. csak lecsekkolni a tartalmát!
-
King Unique
titán
Az MCT alapértelmezetten FAT32-re formázza a pendrive-ot. Meg egy ilyen flash meghajtón normál esetben amúgy is nem naplózó fájlrendszert célszerű használni. A W10 telepítőnél NTFS fájlrendszer esetleg Legacy BIOS módban kellhet, de még akkor sem feltétlen, mert a 8.1/10 ISO-k elvileg FAT32 alapon is bootolhatók Legacy és UEFI módban egyaránt. Tehát inkább csak akkor szükséges az NTFS, ha valaki olyan integrált telepítőt használ, amelynél az
install.wim
mérete nagyobb 4 GB-nál. De a gyári W10 ISO-k nem ilyenek és pl. az MCT-vel letöltött 1709-es 64 bites ESD ISO is csak ~ 3,42 GB. A normál pedig ~ 4,24 GB körül van a 1709-nél, de ahhoz is elég a FAT32. -
Pubszon
veterán
Asztali gépen nekem is mindig mennek, notin meg ha a táp csatlakoztatva van.
Nincs nagy hangjuk, de az akkut meg jó kímélni.
De amúgy is sokszor elindítja a win, de nem értem mi dolga lehet egy csak adattárolásra használt merevlemezzel. Bezzeg a DVD írót ki tudom adatni, el is tűnik a rendszerből és a tálca gomb megnyomásakor felcsatlakozik ismét. Ez lenne jó HDD-re is. -
vlevi
nagyúr
Hasonlóan, nekem is 120-as SSD-n a rendszer, 1TB-os HDD-n a játékok, adatok.
Első körben, próbaképpen megnéztem, hogy mi lesz abból, ha meghagyom az alapbeállítást, és 20 percenként kikapcsol a HDD. Sokszor esélytelen volt, hogy elteljen 20 perc, ezért nem kapcsolt ki, de ha ki is kapcsolt, akkor is 1-2 perc múlva valami elindult onnan, és újra fel kellett pörögnie.
Szerintem belső HDD-nél ez nem igazán hasznos lehetőség.
Talán laptopnál, ahol minden másodpercnyi üzemidő számít. -
Pokesz007
senior tag
Igen nem vagy egyedül. Folyamatosan fog jönni updaten keresztül az embereknek. Persze,ha nem bírsz várni akkor. Én is így tettem.
Mindenki számára elérhető
pvt.peter Ezt elolvashatod te is,ha nem bírsz várni.ui: Nem mondom senkinek,hogy rakja fel azonnal. Nekem eddig jó.
-
PuMbA
titán
"Most nézem teleépítgeti itt nekem 48% a tegnapi frissítést..."
És ez miért zavaró? Ha nem nézed meg, akkor sosem jössz rá, hogy frissít
Egyébként Gépházban a Frissítés és Biztonság főmenüben a Windows Update fülön a Speciális beállításoknál be tudod pipálni a Szolgáltatásfrissítések elhalasztásánál.
-
birorichard
őstag
gpedit.msc ->Számítógép konfigurációja -> Felügyeleti Sablonok -> Windows összetevők -> Windows Update.
Itt válogathatsz, mit szeretnél. Engem az őrületbe kergetett ez a sunyi szar örökös újraindítgatás éjjelente. Valami feladatért bekapcsolva hagytam a gépet, hogy elvégezze, reggel meg csak lestem, hogy a felénél gondolt egyet és valami kis szar update miatt kényszerített kilépéssel kilőtt mindent és újraindította a gépet. Nekem ez a win8 után trauma volt. Hogy a fenébe született meg ez bárki fejében, hogy egy asztali gépet csak úgy újraindíttasson a rendszerrel a user távollétében mégpedig úgy, hogy a beállításokat eldugja előle.
Ja, és köszi mindenkinek, aki írt a onedrive-os dologgal kapcsolatban, ma kipróbálom.
-
-
-
-
vlevi
nagyúr
"Évfordulós frissítés előtt újra teszem a rendszert lehet."
Azt meg végképp nem érdemes. Szerintem.
Ha már W10 van a gépeden, akkor semmilyen szériaszám nem kell már a telepítéshez, mert a nagytesvír tuggya, hogy te már w10 használó vagy.Az évfordulós frissítés előtt pedig azért nem érdemes újrarakni a gépet (azt a 2 hetet bírd ki), mert az évfordulós frisstíés is egy ugyanolyan nagy frissítés lesz, mint amikor a w7-t frissítetted 10-esre. Adataid, beállításaid megmaradnak, de teljes telepítés lesz.
Akkor már várd meg, hogy megjelnejen az évfordulós, és azt is várd meg, hogy a Media Creation Tool már ezt töltse le. Akkor majd érdemes neki nyomni egy next-next-next finish-t -
netpeti98
addikt
A Media Creation Tool marad természetesen és a legfrissebb változatot szedi le. Arra kell figyelni, hogy az ISO elkészítése előtt mindig szerezd be a legfrissebb MCT-t, mert a régi változat régi ISO-t csinál.
Kulcsra nem lesz szükséged, mert már beregisztrálta a licencet a gépedhez, ha egyszer frissítettél, vagy megadtad neki a régi kulcsot. -
wjbhbdux
veterán
ccleaner nekem kezd gyanús lenni, valami nagyon egyedi telepítőtt kapott sok rejtett opcióval, én pl a Recuvát tettem fel vmelyik nap tőlük és egyszercsak ott termett a ccleaner is.
úgyhogy én maradok a böngészőbe épített tisztitó menünél meg kézzel törlöm a %temp% tartalmát, de ha nem kicsi SSDn vagy akkor ezekkel se kell azért annnyira foglalkozni manapság. -
saelin
veterán
Egy frissen telepített rendszerre is felrakhatod, de nem fog sok mindent találni... Havonta párszor érdemes futtatni egy ccleanert, főleg ha az ember telepítget játékokat, mert ezek rengeteg szemetet hagynak hátra. Amit még érdemes (ha nem SSD-d van), akkor egy töredezetségmentesítést futtatni, de ezt is csak 1-2 havonta, vagy havonta egyszer, ha *sokat torrentezel. Erre bőven elég a win10-ben lévő alkalmazás is.
*Szóval már gigákban mérhető. Nekem a havi torrent forgalmam 5-10 GB szokott lenni, míg páromnak 200+ GB a sok film, anime és játék miatt. Na, ekkora forgalomnál nem árt a havi 1 defrag.
(#40324) Pankiii
Nekem frissen telepített rendszerrel csinált ilyet, amikor még volt letöltendő update. Ekkor pl még a touchpad és a billentyűzet driverét sem volt hajlandó megjegyezni telepítés és újraindítás után. -
Üdv!
Valami miatt ez most nálam se működött. Ma reggel települtek a frissítések, utána a lemezkarbantartó rendszerfájlok törlése opcióval ki akartam takarítani azt a kb. 1 GB-nyi cuccot, amit talált, de a törlés indítása után, úgy 99 %-nál megállt az egész folyamat. Több perc várakozás után bezártam, majd megkerestem a C/Windows/SoftwareDistribution/Download mappát, és az abban lévő cuccot manuálisan töröltem, majd futtattam újra a lemezkarbantartót, és most már szépen kitakarította a maradékot is. -
westlake
félisten
DriversCloud.com
Szerintem a legjobb ilyen jellegű "alkalmazás".
32-bites és 64-bites plugin.Ha problémás géppel találkozom, akkor mindig ezt használom. Alig találkozom olyan géppel, amihez ne találná meg a drivereket.
Egyébként jónéhány gépre telepítettem már Windows 10-et, de elhanyagolható volt az olyan esetek száma is, amikor nem talált valamihez drivert. Sokkal jobb már, mint a Windows 8.1. -
-
Racecam
nagyúr
Nem baj, ezután már menni fog.
Egyébként telepítésnél célszerű lehúzni minden más SSD-t, winyót és csak azt hagyni rácsatlakoztatva, amire telepítesz. Azért, hogy még véletlenül se pakoljon semmilyen telepítős cuccot más meghajtóra, mert akkor ha azt valamilyen okból eltávolítod, vagy cseréled, buktad a win-t és kezdheted elölről a telepítést. -
A simát (=nem N-eset). Tool-t nem használtam még win10-re, de gondolom kombinált home+pro verziót lehet vele letölteni, ahol a telepítéskor választod ki, hogy melyik legyen. Az N-es sztori másról szól, a teljes termékvonalból home-tól enterprise ltsb-ig van n-es és sima. Az n-esekben nincs media player.
-
netpeti98
addikt
Igen, a programon belül tudod kiválasztani, hogy melyik kiadást szedje le.
Amúgy amit linkeltél az az ISO-k közvetlen letöltéséhez készült oldal, de desktopon rögtön átirányít a Media Creation Tool oldalára.Ha meg akarok kerülni a MCT-t, akkor innen közvetlenül is letölthetőek az ISO fájlok:[link].
-
raidx
őstag
Valahol lent jobbra az óra mellett van egy füzetlepra hajazó ikon, jobb klikk rajta és a nyugalmi időszak bekapcsolása. Ekkor nem zaklat az értesítésekkel. Ha mégis kíváncsi vagy van e valami, bal klikk az ikonon és megjelenik a műveleti központ az esetleges üzenetekkel.
@dawee26
Jobb klikk a startmenűn, futtatás, berod winver enter és máris olvashatod
-
saelin
veterán
Nekem is így csinálta, de egyszerűen korrigálhatod a "Lemezkezelővel".
Kezd el beírni a windows keresőjébe, hogy "Partíció" és ott válaszd ki a "Partíciók létrehozása és formázása..." alkalmazást. Ott jobb katt az átbetűzni kívánt lemezre, majd a "Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása", ezen belül pedig módosítás és a legördülő menüből kiválasztod a neked megfelelő betűjelet.
-
Kellemes unnepeket kivanok mindenkinek !
S hogy a temahoz is szoljak, nalam a win10 tableten hasznalva , korrekt , furge , hiba nelkuli , semmi anomalia , hobortos mukodest meg hirbol sem ismerem ,a tabon lassan harom hete win 10. De ugyan ez elmondhato a laptoprol , amin mar nyar ota szalad a w10 , amd p360 konfigon . Virusirto baidu, eddig korrektul teszi a dolgat, a plussz funcioi pedig jol jonnek , mind az oprendszernek, mind a virus kergetonek .
Nem vagyok ms fan , de ezzel a w10-el kevesebb szivas van , mint anno az xp-vel volt, ak teszi a dolgat mint a win7 amirol frissitettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Microsoft Excel topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged