- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
TheProb #124852 üzenetére
"Honnan tudhatom meg, hogy OEM vagy Retail verziót vettünk-e?"
Azt normál esetben tudni szokta a vásárló, hogy mit vett, rajta a számlán, stb. Vagy nem?
Amúgy megnézed parancssorban, hogy OEM/Retail/Volume licenc-e, + ott van pl. a ShowKeyPlus is a termékkulcs ellenőrzéséhez.
"Mi van akkor, ha új gépen beaktiválom a kulcsomat, de pár napon/héten belül megadja magát a deszka és gariban cserélik?"
Arról már számtalanszor vlt szó itt, hogy hardvermódosítás esetén egyrészt hogyan tartható meg a jelenlegi Windows 10-telepítés, nem feltétlen kell emiatt a 0-ról újratelepíteni: [link], [link]. Másrészt arról szintén, hogy utána szükség esetén az újraaktiválás hogyan oldható meg, amiatt sem feltétlen kell új licencet, termékkulcsot venni: [link], [link]. Azt meg kérdezd a nagykertől, hogy a garancia az eladott szoftverekre vonatkozik-e és ha igen, akkor hogyan, meddig.
-
válasz
TheProb #124852 üzenetére
"pár napon/héten belül megadja magát a deszka"
Ne aktiváld be csak 1 hónap után.. (addig kibirod a default háttérképpel)"borítékos" ...?
(postai bélyeg és pecsét is van rajta?)
ha az 'slmgr /dli' azt mondja hogy retail akkor valószínű továbbviheted, de én azért beregisztrálnám a gépet MS fiókba hogy biztos legyen."..cserekor új kulcsot is adniuk kell. Ez valid infó?" Nem.
PappZ75: "PRO legyen azt nem lehetett beállítani"
Telepítés: [link] - kép4! -
vlevi
nagyúr
válasz
TheProb #56913 üzenetére
Nkemsamu tv-m van, és ha a tv hdmi bemeneténék az volt beállitva, hogy dvi pc akkor a hangit nem jatszotta le.
yusukee: nem lehet, hogy azért van, mert a splitter átkapcsoláskor egy pillanatra egyik hdmi-re se ad ki semmit? Ilyenkor a windows úgy érzékelheti, hogy kihuztad a hdmi-t a gépből, megszűnt a kétmonitoros üzemmód, és emiatt pakol át mindent az elsőre?
Ikonokban nagyon nem vagyok jártas, nálam csak a sajatgép és a kuka van a desktopon.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
TheProb #55690 üzenetére
Ha gyenge gépre kell, akkor Linux-al érdemes próbálkoznod, pl LXDE vagy MATE (bár az kicsit lassabb) valamelyik disztroval, pl Ubuntu-val. Egyébként böngészésre, videora elég kéne, hogy legyen a géped, nekem a T100TA-ban 1.33GHz-es CPU van, és az is elég. Azt is rendesen belassítja a Win 8.1 néha, mert egy csomó fölösleges hülyeséget futtat a háttérben, de még nem érzem elég stabilnak a Linux alternatívát, hogy váltsak rá.
-
törölt tag
válasz
TheProb #55655 üzenetére
Annál gyengébb gépre is előtelepítik a 10-et, szerintem inkább próbáld meg a Home-ot.
(#55648) movax: A probléma ott van, ha a hiba 3-4 hónap után, akár egy frissítéssel jelentkezik, és nem is biztos, hogy egyértelműen tudni lehet, hogy mi okozta. Az Edge vagy pár törölhetetlen app hiányával nem számol a Microsoft, tehát nem teszteli, de ez a szolgáltatásokra és egyéb dolgokra is igaz. Aztán lehet, hogy ami az egyik embernél rendben van végig, az a másiknál nem, mert más programokat használ és mások a szokásai.
Nem szoktál itt panaszkodni, gondolom tudod, hogy miket és hogyan töröltél, de ezt más is tudja majd, ha valaki javasolja neki? Egy esetleges hibánál elég nehéz pontosan kideríteni az okot a fórumon, hát még ha módosított is valahogy a rendszeren (amire talán nem is emlékszik már). Az pedig biztos, hogy sokkal többen akarnak törölni és tiltani, mint szükséges lenne.
-
alfa20
senior tag
-
válasz
TheProb #33093 üzenetére
Ha megprobalod nullara allitani ? De ez csak tipp .. nalam nulla erteken tobb profilt is feldobott, joval szelesebb beallitasi lehetosegekkel , ellenben nem volt alvo mod , ak a hibernacio, kikapcsolas , ne csinaljon semmit sem .. de volt kiegyensulyozott, energiatakarekos , teljesitmenycentrikus uzemmod .
-
válasz
TheProb #33089 üzenetére
Esetleg a rgeditben szamitogep/h key local machine/system/currentcontrolset/control/power itt a CsEnable erteket 1-re allitsd . Utana lepj be a vezerlopult , energiagazdalkodasi lehetosegekbe es allitsd be a profilt .. nalam a CsEnable 0 erteknel allandoan lelotte a gepet es ment hibernacioba..
Dorian
Nalam akkor aktivalt tiszta telepitsrol amikor mar mindent lefrissitett , az utolso restart utan mar aktivalt lett .. -
arminlok
senior tag
válasz
TheProb #33066 üzenetére
Köszi
Addig oké, hogy létrehozom viszont utána mikor hozzáadom a biztonság fülnél (beirom a nevét majd névkiegészités) utána kiszedem a pipákat a jogoktol, majd elkezdi csinálni a biztonsági beállitásokat lés amikor végez eltünik a listából a hozzáadott felhasználó az eredmény pedig az hogy ugyanugy hozzáfér mindenhez . Mit csinálhatok rosszul? :S
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
TheProb #33018 üzenetére
Ez idáig ok, de akkor miért mutatja bekapcsoltnak a gépházban, és ott nem aktív nem lőhető ki, ugyan úgy, mint a felhős adatgyűjtésük sem?
Elvileg korábban már leállítottam, erre egyik bekapcsoláskor elkezdett ellenőrizni.
Ja és a gépházban közli, ha ki van kapcsolva úgy is visszakapcsolja egy idő után, én végleg le szeretném lőni, nem időszakosan, és nem csak a mfos ablakát olvasva, miszerint kikapcsolta, de valóságban ez az ablak nem győzött meg, a gépházban mást mutat. -
TheProb
veterán
válasz
TheProb #33005 üzenetére
+1: DreamSpark-ról Education verziót "vettem", de mivel (mint utólag kiderül) azzal muszáj telepítés után vmilyen AD-hoz csatlakozni, így inkább egy pro-t raktam fel, ellenben ha az edu-s kulcsot akarom aktiválni akkor mindenképpen upgradelni akar..., lehet ezzel valamit kezdeni?
-
King Unique
titán
válasz
TheProb #32544 üzenetére
Üdv!
Ha telepítőt akarsz pendrive-ra csinálni ISO fájlból, akkor Windows alatt a Rufus program javasolt. Ha nálad nem bootol be penről, az lehet amiatt is, hogy nem a megfelelő módban [BIOS-MBR | UEFI-GPT] lett rá kiírva. Illetve egyes gépeknél nem lehet USB 3.0 portról bootolni, hanem csak USB 2.0-ról engedi.
Ha meg Windowst akarsz USB-s HDD-re telepíteni, ahhoz a WinToUSB ajánlott. Viszont, akkor USB-n kell használnod, mert a HDD-t utána a gépben SATA-ra kötve kétlem, hogy bebootolna a Windows...
-
Petyyyyy
addikt
válasz
TheProb #32544 üzenetére
Legjobb ismereteim szerint egyik sem járható út. Win telepítő meg dogja mondani, hogy ő bizony nem hajlandó USB eszközre telepíteni. A másik eljárás meg szinte egy Barbatrükk, de felejtős. Notit kell megvoodoozni hogy bootoljon penről. Figyelni kell a telepítőt hogy hozod létre. BIOS-os vagy UEFI-s géphez opció fontos.
-
Vitiris
aktív tag
válasz
TheProb #15098 üzenetére
Tartós megoldás a kereső működésére, leállására!!
Indítsd el a regedit-t
Keresd meg a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ ImmersiveShell\Launcher kötetet.
Majd a jobb oldalon, jobb klikk, ÚJ duplaszó(32bites) a megjelenő mezőbe írd be UseExperience
az értéke meg hexadecimálisban legyen 1!Újraindít és már jó lesz!
Első indulásnál majd molyol a rendszer, mert összeszedi a gépen a kulcsszavakat 5-15 perc is lehet.
De már 2-3 percnél is látni fogod ha beírsz egy szót a startmenüben rá fog keresni.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
TheProb #15098 üzenetére
Ezt a hibát csinálta nekem is, és semmi nem segített. Én kikapcsoltam a Windows Search-ot az első tiszta telepítés után még 29.-én, és még aznap este besz*rt a kereső. Semmit nem talált meg, azt írta, hogy próbáljam újra. Onnantól hibába kapcsoltam vissza, hiába indítottam újra. 30.-án újrahúztam az egészet, az jó volt egy darabig, de azóta előjöttek más hibák, és tegnap megint újrahúztam. Azóta 1x csinálta, hogy csak a pontok mentek a keresés tetején, és nem talált meg semmit, de egy újraindítás segített.
Vicc, de ez már a 3., ennyiszer a win95-öt sem kellett.Polír (#15096):
Nekem is csinálta ezt a hibát, és van egy tippem, hogy miért. Teljesen megfagyott, semmire nem tudtam rámenni, de az egér mozgott. Utána egy reset után a frissítés fogadott. A kis g.i leszedte a 3 frissítést a háttérben. Utána feladatkezelővel néztem, és rájöttem, hogy a háttérben amit meg akar magának csinálni, az papíron alacsony prioritású, de valójában kényszerített, tök lesz*rja, hogy te rá akarsz kattintani a startmenüre, ha van elérhető frissítés, vagy talál valami indexelni valót, vagy úgy dönt, hogy feltesz egy programot neked, akkor az az elsődleges, te meg megfagysz. 97%-os lemezhasználat volt a rendszertől. Ha nem nyomsz semmit egy fél percig, akkor elkezd malmozni valamin a háttérben. Csinál egy előtöltést, vagy valami.Nálam kiakadt a zene progi is, betöltött 200 számot, és 1200MB ramot evett és a komplett CPU-t.
A fényképnézőre rászabadítottam a fényképeket 2007-ig visszamenőleg, és azóta el sem indul, csak felvillan, 1 fénykép van benne, amit háttérképnek töltöttem le, és egyből eltűnik, nem ad hibaüzenetet.
Most pedig bejött egy kék-halál:
IE11-ben néztem 1080p videót, tekergettem ide-oda, és egyszer csak hanyatt dobta magát:
Egyébként szarabbul megy a videó, Egde-ben is és IE11-ben is. Meg-meg akad, és eszi a CPU-t 70-90% körül, pedig ott a GTS450, azzal kellene nyomnia. -
King Unique
titán
válasz
TheProb #11894 üzenetére
Nocsak, elég hamar, azt hittem tovább szöszölnek vele...
Ráadásul egy csomó verzió közül lehet választani:Windows 10 EDU
Windows 10 (Multiple Editions)
Windows 10 EDU N
Windows 10 N (Multiple Editions)
Windows 10 (Multiple Editions) Debug/Checked
Windows 10 Features on Demand
Windows 10 IoT Core for MinnowBoard MAX
Windows 10 IoT Core for Raspberry Pi 2Education és Multiple Editions között, vajon mi lehet a különbség, meg az a Features on Demand mi a fene
-
wjbhbdux
veterán
válasz
TheProb #11740 üzenetére
En innen toltottem le es felment a 353.62.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged