Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
edari
üzenetére
pont erről volt szó reggel óta... Hogy az SSD-nél ne töredezettségmentesít, hanem optimalizál a WinDefrag... ő csupán arra akart rámutatni, hogy a windows alapértelmezett heti optimalizálása nem fut le automatikusan,28napja futott le utoljára, holott hetente 1szer le kell futnia
-
törölt tag
válasz
edari
üzenetére
Ezredszerre: optimalizálás nem egyenlő töredezettségmentesítés! movax képén a heti SSD trim nem futott le valamiért, talán nem volt elég ideig tétlen a gépe az automatikus karbantartáshoz vagy más okból, nálam lement rendesen: [kép] amúgy rá lehet nézni erre az ablakra félévente egyszer amikor az ember eszébe jut
-
Tesla93, twofatcat: kossz a valaszokat!
A harmadik kerdesemnem nem tiszta a valasz, mert hulyen tettem fel a kerdest:
- Meddig lehet visszamenni ugy, hogy tamogatott maradjon a rendszer?
- Ha regi jatekokkal jatszom csak, akkor jelent-e barmilyen elonyt (sebesseg, kompatibilitas, stabilitas), ha regebbi verziot hasznalok, vagy felesleges gorcsolni rajta, es siman jo a legujabb? -
apatyas
Korrektor
-
Dayco
tag
Hát oké, sajnos nincs lehetőségem minden hardveremnek olvasni a topicját, és a Samsung sem figyelmeztetett erre sehogy sem hogy nem ajánlott a saját programjuk, a firmware-ről meg annyit, hogy most baj volt. Így ezt most igenis személyes sikeremnek tartom, hogy rájöttem hogy ez okozta a hibát........

-
t72killer
titán
Az XTS az új - de nem feltétlenül jobb.
-
hunluki
senior tag
Gépe válogatja. Hivatalosan kevesebb kell a 10-nek, de a valóság mást mond. Friss telepítéskor esetleg gyorsabb, de utána egyre jobban lassul, főleg régebbi vason. Valószínűleg driver gondok is vannak mögötte, de én is úgy vettem észre hogy játékok lassabban futnak 10 alatt a 7-hez képest. Ismerős netbookon frissített 7-ről 10-re, és érezhetően sokkal lassabban mennek a dolgok, 2-3 hónap után kb használhatatlan volt, 7-el évekig semmi gond nem volt, ment vissza image-ből a régi 7-es, ég és föld.
Én úgy vettem észre hogy komolyabb HW-n megéri 10-re frissíteni mert gyorsabb lesz a rendszer is, sőt még a játékok is javulnak (mondjuk ezt is játéka válogatja), de gyengébb vason érezhetően döcögősebb a 10. A lélektani határ valahol az erősebb C2D procik környéke és minimum 4 giga ram sem árt ha van. Persze eldöcög alatta is, csak teljesítményben lesz rosszabb. Legalábbis én ezt tapasztalom úgy 25-30 gép alapján ami átfutott a kezem alatt.
Saját gépemen is elég érdekes az eredmény, GTA IV pl 10 alatt sokkal többször reccen meg mint anno 7 alatt, ellenben a GTA V viszont a 10-est szereti jobban (4690k & gtx760).
-
vlevi
nagyúr
Lehet, hogy az idő megszépíti a dolgokat, de a win7-nél nem emlékszem ilyenekre. Hogy a hozzá kapott "alkatrészek" csak ímmel-ámmal működgetnének.
Azt csak feltelepítettem, és megy."és pontosan nulla alkalommal csináltam újratelepítést."
Hát, éppen ez az. Ahol a régi rendszeren fenn volt, ott a frirsítés után is megmarad. De aki nulláról rakja fel, annak nincs meg a régi képnéző. -
Feri1977
senior tag
Az ssd miatt kapcsoltam ki a pagefile-t, mert az állandó írás olvasás nem tesz jót neki ugye+8 gb ram mellé minek pagefile. Lényeg kikapcsoltam, maradt ugyana a probléma, vár a semmire 10-15 másodpercet az üdvözlőnél, valamit tölt közben azt látom..a hibernálást nem akarom kikapcsolni, mert néha leteszem alvó állapotba a gépet amikor nem használom, de azért köszönöm..viszont tényleg idegesítő ez a 10-15 másodperc várás a semmire.
-
Feri1977
senior tag
..elhiszem..valamit tölt az ssd, de nem tudom mit..már kiszedtem mindent msconfigból..csak a vírusírtó jön be kb. de még mindíg áll az üdvözöljük és a nevem kép alatt vagy 15 másodperic, valamit tölt néha ott, de nem tudom mit..amúgy egy kérdés, van ez a netplwiz ugye, ha ott kiszedem a pipát mi változik? Azaz mi értelme van a netplwiz-nek? Ugyanis a fiókoknál ha a nevem alatt nem adok jelszót, akkor úgysincs jelszó, ha adok, akkor még kéri, de ha adok, és a netplwizen meg kiszedem a pipát mi változik? Bocsánat a bonyolult fogalmazásért, de nem értem mi a funckiója.
-
King Unique
titán
Mi számít értelmes hsz-nek? Ha vki csak fényezi és dicséri a rendszert, ja értem... aki már negatívat mert írni, az vesszen...
Én csak megemlítettem finoman egy dolgot (ami igaz), de ma is "ti" kezdtétek el cinikusan feszegetni, hogy minek külső alkalmazás, meg mekkora hülyeség és felesleges. Már bocsánat, de ha egyszer vannak hiányosságai a beépítettnek, akkor nem fogom az ellenkezőjét állítani és erővel fényezni pusztán a kedvedért. Ezt talán meg lehet érteni.Nem vagyok ott annyira aktív, de ott mondjuk normálisabb hangnemben tudnak szólni az emberhez, még ha kritikát fogalmaz is meg.

-
King Unique
titán
Nem értem a kifakadásodat...

Amiket fentebb felsoroltam, azok általános Windows hiányosságok, ugyanúgy érintik a Win7/ 8.1-et is és Win10-ben sem lett semmi előrelépés e téren. Ennyi. Ez nem flame (max a kakaskodás része), hanem a tények közlése. Vagy talán ezeket akarod cáfolni?Egyébként meg épp imént végzett a frissítéssel és ezt már 10586 alól írom.

-
King Unique
titán
Mit kell nézni?
Amúgy mindegy is, mert pl. egy USB Safely Remove-hoz képest kb. sehol nincsen...
-
-
King Unique
titán
-
Feri1977
senior tag
Na álljon már meg a menet! Mi az, hogy nem érdekli őket? Azért kémkednek így meg úgy, hogy a felhasználók problémáit elvileg észrevegyék és megoldják, ugye ezt hazudta a microsoft..lényeg, nehogy már ne érdekelje őket, hogy a felhasználónak mennyi baja van vele és javítsák azokat! +De tényleg nem érdekel senkit az Edge, mert úgy szar ahogy van, mindenki mozzillát vagy chrome-ot használ, a skype meg amit beletettek megint fejeltős, mert saját sykpe alkalmazást tesz fel midenki, virtualizációs környezetet tettek bele bravo, szerintem ez se érdekel sokunkat..! A cortana mag hab a tortán, akármelyik ügyfelem hozta a gépét szervizbe, mondta életében nem fogja használni, inkább a rendszer lenne használható végre..!
-
netpeti98
addikt
Windows 10 Fall Update. This is the official name of the first major update to Windows 10, though of course the OS will still be called Windows 10. In order to differentiate Windows 10 Fall Update from the RTM release, however, it will be identified as version 1511 (where 15 =”2015,” the year, and 11 = “November,” the month), indicating its date of release.
-
premete
veterán
Vagy csak annyi, hogy a windows 10 f@szbukra alkalmas, munkára még nem.

Kipróbáltam több eszközön, az összes driver feltéve, mégis voltak rejtélyes BSOD-k, alvásból esetenként nem tért vissza, az asztalon lévő ikonra EM-t adott, hogy nincs ott, stb.
Az utolsó csepp a Cortana bug volt a pohárban, kérdeztem egy-két dolgot, működött rendben, majd egy idő után meg sem nyílt. Restart, ment megint, majd újra nem nyílt meg.
Mindenesetre letöröltem a w10-et, és újratelepítettem a w7-et, azóta nem volt se BSOD, se egyéb bug, gyorsabban feláll a rendszer. -
Tin
veterán
jaaaa... degec. mondjuk igaza van az ms-nek, így nagyobb eséllyel fizetnek érte később. köszi a választ
junior11: na az lehet h később meg benyögi h fizess, végülis... egyszer ki lehet perkálni azt a kis pénzt, hogy utána gond nélkül menjen.
woland_y2k: kösz, lehet kipróbáltatom vele, max visszarak egy 7-est rá utána.
-
-
szundybence
aktív tag
Az, hogy az ember mit akar és a valóságban mi sikerül, az néha két külön dolog. Na, ilyenkor kell a mentés. Most rakhatod fel a w7-et, vagy w8-at, aztán aktíválás, aztán upgrade fullosra (ez a leghosszabb) és aztán a w10up. Ez kb 10 órás munka. Ha sokan töltik, akkor 20, vagy még több. Egy mentést visszarakni kb 5-15 perc. Hát így.

-
szundybence
aktív tag
És nem volt partíció-mentésed? Én ezt az ingyenest használom és teljesen jó! Csináltam vele egy pendrájvra emergencyt és azzal bootolok be. Gyors és biztonságos.
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3711, 100% AKKUMULÁTOR
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

. Minden másra jó lenne a linux, de játszom is rajta.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)