- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #149918 üzenetére
Lehet az akármilyen nemzet és ország, attól még a gyanúsan olcsó, pár ezer forintos termékkulcsok gyakran nem feltétlen jogtiszták, meg pláne hogy reális áron 10-20-30x annyiba kerül egy olyan Windows licenc... Ezen nagyon nincs mit ragozni, nem véletlenül volt a razzia.
Hazai szinten max. azért nincsen, mert magánszemélyeknél nem foglalkoznak ezzel a hatóságok, ellenben a jövőben ez lehet hogy majd változhat.
Persze hogy azt írja minden eladó a hardveraprón, hogy jogtiszta szoftverlicencet kínál, ellenben ha nem tud annak igazolására semmit felmutatni - az előbb linkelt ezen és ezen példáknál legalább mellékelnek jogi dokumentációt és tanúsítványt - , akkor kb. annyit is ér a "jogtisztaság", a számla meg ≠ legális szoftverlicenc...
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #149913 üzenetére
Ez komolyan kérdés?
Hát mondjuk az, amit pl. ebben a cikkben is leírnak a gyanúsan olcsó termékkulcsokról.
Egyébként meg az a 19 500 Ft-os sem feltétélen a drága kategória és a reális ár, máshol / máshol használt szoftverként és leárazva (!) kerül kb. bruttó 26 / 48 ezerbe az Enterprise LTSC 2019 / 2021, volt ahol 60 ezerért csak Pro licenc alappal volt érvényes az Enterprise LTSC 2019 és azért upgrade licenc, stb. -
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #149879 üzenetére
Ha addig is "úgy" lett megoldva és a leírtak alapján vélhetően ezután is "úgy" lesz, akkor mondjuk nem teljesen világos a kérdés miértje, de mindegy...
Ha csak 1 db licenc kell, akkor marad a webáruházas vásárlás, mert azért a Microsofttól ajánlatot kérni nem nagyon érdemes, meg ugye a Windows 10 forgalmazása hivatalosan már megszűnt, bár az egyelőre lehet csak a kiskereskedelmi árusításra vonatkozik és ott is a Microsoft részéről, mert egyéb helyeken maradtak még a készleten licencek amik eladhatók. -
válasz
CPT.Pirk #149879 üzenetére
Szia.
1. cégként venni ilyen kulcsot (ami nem összekeverendő a licensszel) elég rossz ötlet volt. A számla semmit nem határoz ez esetben.
2.
Azt nem tudom, hogy mi a különbség a 3e forintos, meg a 20e forintos kulcs között, vagy hogy van-e egyáltalán.Ne haragudj, de úgy gondolom, hogy ezt egy IT cégnek tudni kellene.
-
válasz
CPT.Pirk #149874 üzenetére
Nem tudom itt van-e olyan ami megfelel [link]
Nem a reklám helye énnekem 2 retail működik 5 éve inenn véve és a cégnek is vettünk 3 darabot.
Semmit nem tudok a liszensz és társai dolgokról, lényeg talán hogy cég, számlát kaptunk, és van hova továbbküldeni az esetleges szoftverrendőrséget.
Mennyire hivatalos így, teljesen tudatlan vagyok, passzolok. -
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #149874 üzenetére
Otthoni, személyes beszerzésnél szokás ilyen formában érdeklődni, ellenben szervezeti (céges) használatnál adja magát felvenni a kapcsolatot a Microsofttal és ajánlatot kérni. Na persze ha pl. csak 1-2 db licenc kell és nem 10-100 db, akkor nem feltétlen lesz jó ajánlat. Azt meg el kellene dönteni, hogy most jogtiszta licenc kell reális áron, vagy csak pár-néhány ezresért egy aktiválókód...
+ Ha webáruházak, akkor értelemszerűen adott a lehetőség ott rákérdezni, hogy pontosan mit, milyen licencet árulnak.Igen, az EU-n belül legális lehet a használt szoftverek újraértékesítése, meg ha megfelel ezen feltételeknek. Viszont a mennyiségi licencek - Enterprise és Enteprise LTSC alapesetben úgy vásárolható - terén voltak / vannak viták, hogy azokat is tovább lehet-e adni vagy sem, ha tovább akkor csak 1:1-ben az összeset vagy akár külön-külön is, stb.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #147252 üzenetére
• How to Delete a Folder in Windows 10
• How to Take Ownership of Folders in Windows 10 & 11Magát a mappát törölni ugyanúgy lehet, ahogyan pl. a WindowsApps mappát is lehet az NTFS hozzáférési engedélyek módosítása után, meg ha jelenleg nincsen aktív használatban az a OneDrive mappa.
Ha esetleg nem menne Windows 10 alól a törlés (az előbbiek megfelelő alkalmazásával nyilván kellene), akkor a Windows 10 telepítőjéről bootolva parancssorban, vagy HBCD PE / Linux live rendszer alatt lehetne megoldani.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #145511 üzenetére
Ja, hát az olyan "csodák" használatánál annyira nem meglepő az ilyen-olyan anomália - pl.: [link], [link] - , amik normál esetben nyilván nem jelentkeznének.
Igen, nyilván frissíteni, upgrade-elni fogja újabb verzióra a Windows Update a régi Windows 10-verziót akkor, ha a régi verzió az életciklusa / életciklusa végéhez közeledik, vagy már elérte / túllépte azt. Ha nem, akkor csak opcionálisan ajánlja fel a frissítést újabb verzióra.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #145504 üzenetére
A Microsoft szoftverletöltő oldaláról igen, mindig az aktuális verzió tölthető le, de pl. a szintén Microsoft szervereiről töltő TechBench weboldalról régebbi verziók is.
Tehát 21H2, ahol 19044.2006 az aktuális buildszám, attól kisebbnél nem naprakész a rendszer és nem ártana frissíteni.Ha van 3rd party antivírus vagy optimalizáló program, ami mélyebben belepiszkálhat a rendszerbe, akkor akár az is okozhat ilyen / hasonló problémát (példa).
Egyéb lehetőségek:
• How To Reset File Explorer To Default View In Windows 10
• Show Hidden Files Button Not Working on Windows 10 - Fix [MiniTool Tips]
• Windows 11/10 Show Hidden Files Not Working
• How to Do a System Restore of Windows 10
• How to Do a Repair Install of Windows 10 with an In-place Upgrade -
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #145496 üzenetére
How to Show Hidden Files, Folders, and Drives in Windows 10
A "W10 prof" megnevezés nem túl informatív, abból nem derült ki a verziószám és buildszám, naprakészre van-e frissítve a rendszer.
Aztán kérdés az is, hogy annál a Windows 10-nél alapból nem lehetett ezt beállítani soha vagy csak egy ideje, egy bizonyos esemény óta, ha az utóbbi akkor pontosan mi volt az, Windows 10 újraindítása után is fennáll-e ez a probléma, nem-e lett olyan 3rd party program telepítve ami belepiszkált a működésbe, stb."ez céges gép"
Ja, hát akkor talán a céges rendszergazdánál, IT illetékesnél (ha van) kellene érdeklődni, meg ha felügyeleti sablonokkal van korlátozva a felhasználó ténykedése... Bár csoportházirend szinten pl. a mappabeállítások elérését kompletten lehet tiltani, ami után eleve meg sem lehet nyitni.
-
Geth
veterán
válasz
CPT.Pirk #144469 üzenetére
Tehát a sztori röviden: volt egy kérdés amire jött adekvát válasz; de eddig működött mert ugyanígy volt beállítva, ja mégsem; a cmd és a regedit olyan fárasztó, így inkább hagyom ahogy van.
Ugyanez a "kettős működés" köszön vissza pl. Androidon, nálam pl. teljesen máshol kell átállítani a lock screen timeout-ot (és erről nem tesz említést a kijelzőnél). Az egyetlen különbség, hogy win-en by default nincs kint a felületen - aminek még mindig lehet oka, hogy elenyésző értelme van átállítani.
de én Windows alatt az XP korszak után leszoktam róla, hogy regeditet vagy cmd-t kelljen turkálni minden apróságért.
Nagyon helyes, mit Neked PowerShell meg TerminalBár ezekkel az eszközökkel egészen érdekes dolgok valósíthatóak meg (és valamit csak ott), ráadásul a szálbeli probléma egyetlen paranccsal orvosolható, de ragaszkodni kell a felülethez, mert a kattintás az igazi.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #144442 üzenetére
Na megvan a válasz. A monitor lekapcsolásnál a "soha" opció bekapcsolva tartja azt az egy monitort, amelyiken a bejelentkező ablak van, a többi hagyja kikapcsolni. Ugyanott az időzítés megadása viszont nem hat ki erre. Ez egy nem magyarázott kettős működés, ami nem túl szerencsés megoldás.
Igen, a linketek alapján hozzá lehet adni az energiagazdálkodáshoz egy olyan pontot regedittel vagy cmd-vel, hogy ezt is lehessen állítani az energiaséma részleteibe belemenve, de én Windows alatt az XP korszak után leszoktam róla, hogy regeditet vagy cmd-t kelljen turkálni minden apróságért.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #144442 üzenetére
2019-ben a 1903 és 1909 verziók voltak, de ha nem menetrend szerint volt frissítve a rendszer, akkor régebbi is lehetett használatban.
Az energiagazdálkodásnál max. pl. a Modern Standby ami újdonság, de azt a hardverkonfigurációnak is támogatnia kell.
Nyilván működik az, ha megfelelőn van beállítva, meg ha ugye be van állítva egyáltalán.Ami kb. semmit nem jelent, nem általánosítható, plusz a megfelelő üzemeltetés és IT support nyilván nem az ilyen eseteknél merül ki.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #144438 üzenetére
Nem derült ki, hogy ez az "előzőleg" mégis mit jelent, milyen Windows 10-verziót és kiadást, stb.
De ugye nem is ez most itt a lényeg, hanem hogy nyilván eleve beállítható a kívánt működés, amit már csak alkalmazni kellene.Ja hát mondjuk ilyen pár-néhány fős "garázsbété" szinten valóban nem meglepő ha nincsen, de nagyobb céges, vállalati környezetben normál esetben alap a megfelelő üzemeltetés és IT support megléte.
-
svgyula
addikt
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #144429 üzenetére
Ha egy ilyen útmutatóban ugyanazon beállításra fel van sorolva több lehetőség is, akkor értelemszerűen elég az egyik szerint beállítani, nem feltétlen kell mind a 3 vagy 4-féleképpen, ez evidens, nem is az ellenkezője lett leírva.
Az 1. linken lévő útmutató az általános beállítási lehetőséget szemléltei, ellenben az többször világosan le lett írva, hogy a 2. linken lévőt is be kellene állítani, ha nincs olyan opció grafikus felületen akkor előtte értelemszerűen hozzáadni - ami ugye világosan le van írva a linkelt útmutatóban, lásd "If you haven't already, you will need to first add "Console lock display off timeout" to Power Options to be able to do this option." - , zárolási képernyő specifikusan eleve a 2. a lényeg. Ahol ha az utóbbi megfelelően be van állítva, akkor annak a Windows 10 újraindítása - lásd 3. lépés "Restart the computer to apply" - után márpedig működnie kellene, ennyi.
"a 2. linken ezt állítják, de ilyen nálam nincs. Csak a monitor kikapcsolása."
Ja hogy akkor az ki sem lett próbálva, be sem lett állítva, így már érthető miért nem működik...
Tehát akkor munkahelyi PC, ahol ugye normál esetben van IT support és annak a dolga telepíteni, beállítani, stb. a Windows 10-et, nem az egyéb munkát végző alkalmazottaknak.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #144427 üzenetére
Pontosan úgy és azt kellene csinálni, ahogyan a linkelt útmutatókban van. Ahol ha vannak olyan beállítások és azok megfelelően be lettek állítva, akkor annak márpedig működni kell, azonnal vagy a Windows 10 újraindítása után. Ha esetedben nem működik, akkor vagy nem megfelelően csináltál valamit, vagy olyan egyéb probléma / zavaró tényező van, ami nem derült ki a leírtakból, ennyi.
+ Ha céges PC és felügyelve, korlátozva van a felhasználói hozzáférés, akkor meg ugye értelemszerűen a helyi IT-s csapathoz, rendszergazdához kellene fordulni, hogy oldják meg. -
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #144423 üzenetére
• How to Change Turn Off Display After Time in Windows 10
• How to Change "Console lock display off timeout" in Windows 10Az előző 3 évben is csak beállítás kérdése volt, ahogyan most is.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #137303 üzenetére
NTFS fájlrendszer, hozzáférési engedélyek, úgy kell törölni ahogyan pl. a WindowsApps és egyéb hasonló mappákat, nem újdonság.
Másik lehetőség 3rd party program (példa) használata, vagy külön bootolt WinPE / Linux (live) rendszer alól törölni mappát. -
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #134554 üzenetére
Nem világos miért ne működhetne, ha egyszer be van/lesz megfelelően állítva GPO szinten (Pro kiadásnál eleve adott, nem csak a registry), meg pláne pl. egy egyszerű szüneteltetés, ami megint nem újdonság. Valamint itt ugye havi kumulatív frissítésről volt szó, nem funkciófrissítésről, ahol amúgy az utóbbinál szintén vannak hasonló beállítási lehetőségek a szüneteltetéshez/késleltetéshez, nem feltétlen muszáj mindig pont félévente telepíteni, stb.
Az autologin beállítható most is, erről is volt már szó itt, ahol 2004-es verziónál tényleg volt némi változás, Windows Hello be/ki kapcsolása stb., de működik továbbra is. Amihez amúgy már vannak jó ideje leírások és tele van vele a net, + ott van a TenForumrs komplett útmutatókkal kb. mindenféle, a rendszert érintő témában, stb.
-
válasz
CPT.Pirk #134550 üzenetére
Én ezzel védem ki a win öntudatra ébredését
:
Csoportházirend-szerkesztő: Számítógép konfigurációja> Felügyeleti sablonok> Windows-összetevők> Windows Update. Keresd meg a jobb oldali panelen "Az automatikus frissítések konfigurálása" Nekem ez él: "2 - Értesítés letöltés és automatikus letöltés előtt egyaránt."
+ Ugyanott a jobb oldali panelen: "Az automatikus újraindítás letiltása a bejelentkezett felhasználók számára....." -
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #134550 üzenetére
• Manage device restarts after updates
• 3 Ways to Disable Windows 10 Automatic Restart
• How to Change Active Hours for Windows Update in Windows 10
• How to Specify Max Active Hours Range for Auto-restarts in Windows 10
• Choose How Updates are Installed for When to Restart Windows 10
• How to Schedule a Restart Time for Windows Update in Windows 10
• How to Configure Auto-restart Required Notification for Updates in Windows 10• How to Pause Updates or Resume Updates for Windows Update in Windows 10
• How to Defer Feature and Quality Updates in Windows 10
• How to Enable or Disable Automatic Updates for Windows Update in Windows 10Látható, hogy számos beállítási lehetőség van - Pro kiadástól csoportházirend szinten is - az egyes frissítések telepítése utáni újraindítás ütemezéséhez, valamint magának a frissítésnek a szüneteltetéséhez, ütemezéséhez is, stb. Ellenben ha szükség esetén a fehasználó egyéni igénye szerint nincsen megmondva, beállítva a Windowsnak hogy mit csináljon, akkor nem meglepő és nem újdonság, ha az alapértelmezett beállítás szerint működik, vagyis automatikusan telepíti a frissítést és utána ha szükséges, akkor újraindul a változások érvénybe léptetéséhez.
+ Az eleve nem újdonság, hogy hosszú évek óta minden hónap 2. keddje a patch kedd, akkor van csak kötelező frissítés, amit esetleg utána ajánl fel a Windows Update, az rendszerint csak választható frissítés szokott lenni és nem kötelező telepíteni. Vagyis azzal is lehet előre kalkulálni, hogy mikor van frissítés és aszerint szükség esetén halasztani stb., ha épp nem alkalmas. -
válasz
CPT.Pirk #126309 üzenetére
Ha minden rendben működik, akkor ezzel nem kell foglalkozni, mert csak gond lehet belőle.
Én is egyszer kíváncsiságból felpakoltam választhatóból az AMD Audio Device driver-t, az eredménye az lett, hogy az eszközkezelőben lett 1 felkiáltójeles eszköz...
(Mondjuk Én egy reboot+20 sec alatt visszaállítom a rendszerem, ezért szeretek és tudok kísérletezgetni...) -
-
-
válasz
CPT.Pirk #123350 üzenetére
Amúgy a BIOS-t nézted, ebben is csak UEFI mód van, mint pl egyes Asusu EEEPC-ken?
Mert ha igen, akkor lehet, hogy az is valami Bing-es OS-el volt korábban telepítve.
Nekem megvan a gyári Bing-es telepítő (igaz, angol) esetleg feltölthetem Gdrive-ra, de INNEN is letöltheted (nem tudom, az enyémmel megegyező-e)Lehet, hogy értelmetlen lesz a dolog azon a masinán, de lehet, hogy megérne egy próbát, mert ha az meg minden eszközt felismerne, akkor talán ki lehetne bányászni a drivereket...
Az sem rossz ötlet, hogy egy W10 x86-al próbálkozni, hátha csak 64 bites driverek nincsenek hozzá.
Amúgy az említett kütyü spec-ben érdekes dolgokat lehet olvasni, nevezetesen DUAL OS-el szállították annó, W8 + Android...
-
válasz
CPT.Pirk #123326 üzenetére
Esetleg még próbáld meg az IObit Driver Booster-t, hátha.
Amúgy linux alatt nézd meg, hogy mégis milyen hardvernek azonosítja a hangkarit meg a touchpad-t ill. W10 alatt a HardverID alapján próbálj keresni, hátha valahonnan külön letölthető a driver.UI: Annó nekem is sikerült ilyen-számomra- ismeretlen kütyübe beleszaladni, ami eredetileg 8.1 Bing-el volt telepítve (ez egy MS által "berhelt" 32 bites UEFI OEM telepítő). Ha a sima/mezei 8.1-t telepítettem pár eszköz hiányzott az eszközkezelőből és nem mindhez tudtam beszerezni driver-t, ezért beszereztem a Bing-es telepítő ISO-kat, azt telepítve egyetlen eszköz sem volt ismeretlen az eszközkezelőben...
-
movax
őstag
válasz
CPT.Pirk #120227 üzenetére
Hehh, nekem ilyen kulcs nincs is a regiszterben, mégis működik a jelszó nélküli bejelentkezés.
2004, lokális fiók, van jelszókikapcs-opció a netplwiz-ben, user az admincsoport tagja.Viszont ebben:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
van egy AutoAdminLogon kulcs 1-es értékkel. -
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #84130 üzenetére
Másoknak meg volt, íme innen a topikból ez és ez a példa a több eset közül...
Ha már külső AV-t rakok fel, akkor rendszerint valami komolyabbat szoktam. Ha nem, akkor meg marad a beépített Defender, amit a Windows 10-ben mondhatni eléggé felturbóztak és akár az is elég lehet. Van olyan Windows 10-es telepítésem, amin csak azt használom.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #84140 üzenetére
Legalább itt percek alatt Google első oldali találatból és a jó öreg regedittel megoldhatod magadnak percek alatt. Linux alatt ha gondod van készülj úgy kell vadászni a megoldást a fórumok legmélyebb bugyraiban. Próbáltam én a Linuxot, csak egyszerűen tényleg nem felhasználóbarát. Ha túllépek azon mint a legtöbb ingyenes szoftvernek a design leragadt a 90-es években, de amikor az egeremhez nincs driver, a laptop touchpad gesztusok nem működnek, 1080p YT videó akadozott stb. hát hamar feladtam! Csak hiba esetére tartok egy Linux pendrive-ot, alapértelmezett rendszernek nem tudnám használni alap dolgokra se.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #84128 üzenetére
"Hogyan lehet rávenni a 10-et, hogy őrizze meg egy mappában az előnézeti képeket?"
Ez engem is bosszant, 1709-ben változtattak ezen karbantartás címszó alatt folyton törli a thumbnail cache-t feleslegesen, illetve bevezettek egy limitet mekkora lehet a mérete. Két registry kulcsot kell átírni és akkor nem piszkálja többet.
-
bozont
veterán
válasz
CPT.Pirk #48197 üzenetére
Bár nekem nem az első körben dobta be frissítésnek, de azért vártam eddig mert foglalt volt a tartalék HDD amire előbb egy image-t akartam készíteni a rendszermeghajtóról probléma esetére. Most szabadult fel, viszont a patch meg nem akar letöltődni.
(#48198) colomb2
Köszi, ezzel úgy tűnik megy a frissítés.
-
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #46256 üzenetére
Amúgy én a HP toolt nemrég próbáltam Win10 1607 alatt és szinte mindig hibaüzenetet dobott formázásnál... Mondjuk a 2.2.3 verzió is már jó régi, eredetileg talán 2012-es. Win7/8.1 alatt amúgy még megfelelően működik. Viszont a Rufus jóval nagyobb tudású program, formázni azzal is lehet és legalább folyamatosan fejlesztik.
Továbbá a korábban linkelt diskpart módszert lehet másképpen is csinálni
—►
[link] + [link]. Illetve ott van Windowsra több külső partícionló program, amiknek még az ingyenes verziói is elég komoly tudással bírnak.Bár nem pont pendrive, de Win10 alatt egy hasonló problémára nemrég valaki talált megoldást.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #46205 üzenetére
Hát akkor ez nem az OS hibája, hanem vélhetőn a pendrive volt alapból xar.
Emlékszem a korábbi problémára és akkor javasoltam is pár dolgot, amik végül nem lettek kipróbálva, mert fontos cuccok voltak rajta. Viszont, ha most újra kell formázni, akkor erősen kétlem, hogy ehhez Win7 kéne és az eddig említett módszerekkel és programokkal Win10 alatt ne lehetne megoldani. -
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #46197 üzenetére
Akkor alapból ramaty állapotban lehetett az a pendrive és nem csoda, ha javítani akarta a Windows. De persze pontos részletek nem ismertek és lehet akár ez is megoldaná. Ha meg komolyabb gond van vele, akkor nem sokat ér az a tájékoztatás, mert Windows alatt inkább ezen tesztprogramok eredménye a mérvadó.
Aki annyira akar, az úgyis talál / kreál magának...
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #46187 üzenetére
Az mondjuk a másik, hogy ok nélkül csak úgy általában nem dobja fel a javítást. Ott vagy nem lett megfelelően leválasztva a pendrive, vagy egyéb probléma van...
Ilyen amúgy akkor is előfordult nálam, ha másik OS alatt csak sima lecsatolást csináltam, vagy VHD megoldással telepített Windows alatt használtam az USB-eszközt. Viszont sok esetben a hiba nem is volt hiba [link]... -
SP4C3
veterán
válasz
CPT.Pirk #46187 üzenetére
Check for updates: Your device is up to date. Last checked: Today, 18:08
System/About:
Edisön: Windows 10 Pro
Version: 1511
OS Build: 10586.545Cortana tökéletesen fut annak ellenére, hogy ki van kapcsolva, nincs használva.
Alpha-Beta analfabéta
Media gány tool nélkül hol tudom letölteni az iso képfájlt (Jelenlegi up-to date x64Pro verziót)?
-
rgeorge
addikt
válasz
CPT.Pirk #46143 üzenetére
Nem bugos a fást startup. A kernelt hibernálja leállításkor, ilyenkor a fájlrendszerek ezzel a hibernált kernellel vannak szinkronban. Ha ilyenkor nem a Windows saját boot menüből választva indítasz másik oprendszert, akkor az módosítja a fájlrendszert, így a Windows 10 következő indításkor a kernel felélesztésekor inkonzisztencia lesz a fájlrendszerekben, ez indítja a chkdsk-t, de adatvesztést is okozhat. Megoldás: fást startup kikapcsolás, Windows 10 boot választó használata vagy oprendszer váltás csak újraindítással.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #46124 üzenetére
Ja, hogy ez a gond. Hát amúgy az előző se közül sok infót és utána eleve az eseménynaplóban érdemes rákeresni. Illetve nálam többször lefutott úgy az ellenőrzés, hogy nem is talált hibát. Na meg ez esetben eleve sejthető a hibát kiváltó ok (fast startup), szóval sokat nem kell találgatni.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #46115 üzenetére
Mért, az a hű de frankó 7-es mi olyat ír ki egy chkdsk lemezkonzisztencia, vagy mi a fene ellenőrzéskor, amit az újabbak nem? Illetve utólag lehet épp az eseménynaplóban is megtekinthető a probléma. De amúgy szinte biztos, hogy a gyorsindítás miatt volt, mert korábban amikor nálam is be volt kapcsolva dual-bootnál, akkor gyakran akarta ellenőrizni a chkdsk a lemezeket. Mióta kikapcsoltam, megszűnt a probléma.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #46109 üzenetére
Windows 8 óta akármilyen dual-boot megoldás is van a gépen, a fast startup kikapcsolása erősen ajánlott, mondhatni kötelező. A Win7-nél jó, hogy nem okozott problémát, mivel ott alapból nincs ilyen funkció...
-
LLKobe
veterán
válasz
CPT.Pirk #44764 üzenetére
Ilyen hibám még sose volt, de ahogy nézem nem én vagyok a ludas...
Többen is írták külföldi fórumokon hogy vissza tudtak állni előző buildre, de aztán megint rögtön felmászott a frissítés magától
Gratula Microsoft, szép, remélem én nem sz*pom be.
Ahogy néztem nincs is még rá megoldás.... -
-
-
Popes
őstag
válasz
CPT.Pirk #44692 üzenetére
Nálam megy az Aero de nem egy egyszerű folyamat működésre bírni, ha pedig frissítettél az anniversary update-re akkor meg még várjál vele mert egyelőre kinyírta a működő megoldásokat is.
Nézz szét a DeviantArt-on, leírások is vannak.
Ja és az Aeroglass progi ingyenes verziója alapból vízjelet rak az asztalra.
-
(Bundás)
addikt
válasz
CPT.Pirk #42916 üzenetére
Nem találtam működő alternatívát eddig. A jelenlegi programverzió 1.09-es, találtam egy 4.x-est, az már ablak módban fut, viszont nem lát egy kamerát se. Létezett 2.01 vagy 2.09-es guglizásaim alapján, de a programot magát nem találtam meg.
Analóg, a kártya amúgy kínai, pci foglalatos, tehát pc vesz. Ami jó, hogy 100 fps-es, tehát 4 kamera esetén 25-el vesz. Ismerős hozott helyette "tutit" (30e körül) max 50 fps, tehát 12.5 jutott kamerákra, valamit kezelőszoftverével is gondok voltak (geovision). -
Cifu
félisten
válasz
CPT.Pirk #42916 üzenetére
Szerintem ennek a rendszernek a szoftver-oldaláról van szó.
Ha jól értem van egy külső HDD-s rögzítő, és a számítógép hálózaton keresztül csatlakozik fel rá. A hozzá való szoftvert meg annyira nem könnyű kiváltani...
-
CirrMee
addikt
válasz
CPT.Pirk #42823 üzenetére
Nekem csak videó lejátszás/foxer alatti probléma volt, és csak 10 alatt jelentkezett. Hónapokig használtam úgy, hogy ha a FF ment, időnként mocskos mód beállította a gépet.
Nálam az elmélet az volt, hogy a videók hw gyorsításán keresztül hülyíti a gépet valami a F.foxi alatt, mivel a Cyberfox (vagy akár Chrome) alatt nem jelentkezett a probléma, az meg default csak olyan kiegészítőt használt, aminek nem volt (flash / video stream) hw gyorsítása. Az is vicces, hogy nekem pl a 7970 -el jelentkezett a probléma, az asszony gépében a 270 -es kártyával meg nem.Exploderről nem tudok nyilatkozni, azt sosenemszerettem'.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Okos Otthon / Smart Home
- Lopás útján fejlesztették ki az Apple Pay szolgáltatást?
- Milyen processzort vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest