- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
Szia,
Majdnem, 10586.17 a jelenlegi verzió. Akkor ok, én is valami ilyesmit sejtettem, csak egy ideje nem követem a topicot, mert nekem valahogy semmi bajom nincs a w10-el, minden megy ahogy kell.
Illetve egy bajom volt, de ezt betudtam a spec hardvernek, van egy eSata PCIe-es kártya benne, és w7-en ha bekapcsoltam a dokkolót, akkor azonnal felismerte a winyókat, de itt az eszközkezelőben először tiltani majd engedélyezni kellett, hogy hotplug módon felismerje. Bár az is furcsa, hogy ma reggel még frissítés előtt meg bekapcsoltam, de minden mókolás nélkül felismerte, biztos javítgatták ezt is közben.Akkor törlöm a sallangot, köszönöm a megerősítést
A képnézegetőnél én visszaállítottam a régi fajta windowsos képnézegetőre, ott meg mindig ott van a nyíl, annyi hogy minden képfájltípusra be kell regisztrálni alapértelmezettnek, de 99% úgyis JPG, az meg már megvan.
-
saelin
veterán
Én olyan nagyon komoly bugokat nem is vettem észre. Egyetlen egy dolog ami nagyon zavaró számomra, hogy a file explorer bebuggolt egy kicsit. Megváltoztattam a C-ről D-re a dokumentumok, videók, képek mappák helyét, aztán később beletettem ezeket az onedrive mappájába, majd a videók mappát kiszedtem belőle (rájöttem hogy ezt hülye ötlet volt oda tenni... ugye a felhős szinkronizáció miatt)... És itt jött elő az, hogy a Videók gyorselérésénél Letöltéseket ír, így van 2 linkem a Letöltésekhez... és ha bármelyiket is szerkesztem, akkor mindkettő megváltozik.
Semmi registry hackkelést nem csináltam, csak szimplán a Tulajdonságok - Hely menü alatt csináltam egy áthelyezést és ott kavarodott be valami.
-
Burt1793
veterán
Most, hogy mondod, tényleg, hiszen a gép lemezeit is látja, akkor csak a sablon, nem olvashat hibaüzenetet értettem félre. Viszont azt tudta, hogy 128 gigás, tehát valamit érzékelt belőle, míg a windows nem...
Az sd kártya topikban nem tudtak segíteni. Sok géppel és kártyaolvasóval próbáltam, nem tudom, hogy mit lehetne kezdeni.(#29383) bobalazs: Mi a baj a w10-zel? Messze gyorsabb és egyszerűbb kezelni is, jól is néz ki, nem terheli a gépet. Egyértelmű volt, hogy frissítek, pár évente úgyis újra kell rakni a C-t, hogy ne legyen gond, a fontos dolgok meg más partíción vannak, így nem nagy dolog a telepítés és a beállítás.
Én azért is frissítettem 10-re, mert gondoltam jó lesz a Lumia 930-cal együtt, de aztán eladtam a telefont, mert kikészített. -
twine
veterán
Nekem a Vistával sem volt bajom, pedig egy "kettőötös" barton on kezdte a pályafutását , talán 2 giga RAM-al a segge alatt
(de lehet hogy 4 volt...már nem emlékszem
)
Minden esetre a személyes tapasztalatom(felsőoktatási intézmény, tanulók+
pedagógusok) az volt, hogy Xp-ről senki nem akart mozdulni...aki pedig új géppel kapta a friss rendszerét, mindenki hozzám járt sírni,,,
Vistának pont ugyanaz volt a sorsa szvsz az embereknél, mint a 8-8.1 "párosnak"....zsákutca...ezért is hagytam ki a nevét...
Amit fent említettem xp-7 váltás tükrében értettem..
Talán annyi köze volt a Vistának a dologhoz, hogy addigra még a lehtudatlanabbhoz is eljutott "a hír", hogy a Vista sz@r, kereszttel és fokhagymával kell ellene védekezni...ezért a hetes is tuti ,hogy az
superfetch és társai? Ördögtől való rossz...gépet altatni? Dehogyis...kikapcsolni a pics@ba...nehogymá'....egyáltalán mi az az altatás, hibernálás....emlékszem még ezekre az időkre....:/
Bennem úgy maradt meg, az emberek nem szerették eleinte... -
Sixkiller6
őstag
-
raidx
őstag
Mivel sokunknak megjött és települt a hibás frissítés azt is javítani kell az MS-nek. Egyébként a beállításokat állította át kérdezés nélkül. Azt már a 7-esnél megszoktam, hogy nagyobb frissítések után a beállításokat átnézem és ha kell vissza állítom.
"November Update ("polgári" nevén Windows 10 1511-es verzió) a Microsoft szerint nagyon kevés felhasználónál alaphelyzetbe állított vissza négy kapcsolót, közöttük egy fokozottan érzékeny adatközlést szabályozót is.
A négy közül kettőért valószínűleg a hivatalos közlés szerint amúgy is kevés érintett többsége nem balhézott volna túlságosan, legfeljebb az akkus üzemidő csökkenése miatt morgolódott volna egy sort. Azok ugyanis a kompatibilis eszközök közötti szinkronizálást és az appok háttérben futásának lehetőségét szabályozzák. Szintén nem vert volna túl nagy port a SmartScreen Filter aktiválása, ráadásul ezt a funkciót amúgy is sokan bekapcsolva hagyják.
A felhasználónként egyedi hirdetési azonosító megosztásának háttérben, tájékoztatás és engedélykérés nélküli bekapcsolása gyorsan kicsapta volna a biztosítékot a témára most amúgy is érzékeny felhasználók körében. A negatív reakció és sajtóvisszhang pedig nagyon rosszul jött volna a Microsoftnak, miután hónapokat töltöttek az adatvédelem kérdésének tisztázásával.A cég most, a hiba kijavítása után újra elérhetővé tette a 1511-es ISO-kat, így a Media Creation Toollal készített lemezképeket újra lehet használni kötelező első frissítés nélküli tiszta telepítésre (Windows 7 és 8, 8.1 kulcsokkal). A visszavonás indoklását is módosította, a friss hivatalos álláspont már a műszaki hibát jelöli meg okként. A javítás természetesen a Windows Update-be is bekerült, és az érintett gépeken a 1511-es frissítés telepítése előtti állapotba hozza a kapcsolókat."
-
szinesz.bob
senior tag
"Úgylátom, személyes sértésnek vetted, hogy valaki megemlítette azt, hogy a win10 egy része nem 100%-osan tökéletes."
Teljesen 1-et értek veled!
Elég sok a hiba bent kb win 95 szint.
És érdekes hogy a driver-ok amikkel eddig nem volt gond itt van.(rat 5 egér tplink 722n)
A folyamatos kék képernyők... De nem a játék alatt ott rendben.semmi komoly nem megy (amit én futtatok) gondol 1-et és dob 1 bad pool headert (vagy valami mást 1
jellel) és közli hogy újraindítja a rendszert. remek de minek??? igényeltem én ezt?
Szóval valami nem ok ennyire instabilnak nem kellene lennie.
Természetesen a 7-es a fő rendszerem ezt csak próbaképp felraktam főleg a dx12 miatt + hogy úgy is ez a jövő de kell még neki idő 0,5-1 év biztos. -
törölt tag
Nem vettem sértésnek, eddig is sokan írták, hogy ez meg az nem jó. Elfogadom, ha nálad nem működik, de megoldást nem tudok rá, mert nálam minden eszközön jó.
Azért kérdeztem, hogy teljesen tiszta rendszeren működik-e, mert úgy mindenképpen kellene neki. A "beszélünk" szöveget nekem is írta telepítés után mindenen, néha nem is volt elég megvárni az első e-mailt, hogy végre frissítse. Ez upgrade és tiszta telepítésnél is így volt. Utána működött a csempe is.Amúgy nálam sem jó minden, és én is használok külső programot dolgokra.
csabi0805: Spam.
-
törölt tag
Miért baj, hogy javítják? Ezt a hozzáállást nem értettem soha, hogy valaki szerint attól nem jó egy program, hogy kiadás után nem sokkal már van patch. Jobb lenne, ha nem tudnál róla?
Szóval felraktad tisztán a rendszert, elindult, rögtön Mail appot indítottál, megadtad az emailt és a jelszót, és nem frissült, nem szinkronizált, nem volt élőcsempe? Elég sok gépen láttam 10-et, egyszerűen ilyen hibát sehol sem láttam, főleg nem tiszta telepítés után nem, mikor nincs mi beleszóljon a működésbe (csak a felhasználó és a szolgáltató).(#28291): hjajj... A "görgetett" szót már korábban is használtam, reméltem, hogy értetted. Az Insederes verziók után (múltkor írtad, hogy melyiktől kezdted el használni) frissítetted 240-re, majd mentél tovább a következő tesztverziókra. Ennyi bugos rendszer után nem árt egy tiszta telepítés, ha valami nem működik. Mikor segíteni próbáltam, azt mondtam, hogy Insiderről 240-re frissítéskor nekem sem szinkronizált a Mail app, felraktam tisztán a 240-et, és megjavult. Ezt akkor nem akartad megtenni, mert belaktad az akármelyik buildet, aztán panaszkodtál tovább.
Nem arról beszéltem, hogy a végleges rendszert is újra kell telepíteni, vagy hogy a TH2-t is.
(#28284) King Unique: Benned valami gyerekes sértettség van egy ideje jó pár ember felé
Először a "konteózás", aztán az instabil rendszer, most meg a 3rd party programok. Ugrasz mindenre, hogy leírd n+1. alkalommal ugyanazt ("látod, megint ez van, ha kritizálod XY-t"), akár más topikokban is.
Sehol sem írtam, hogy ne használjon mást a beépített helyett, csak hogy a régi kevesebbet tudott, mint az új app. Lépegetni meg akkor nem enged, ha például TC-ből van megnyitva a kép.
Ha a rendszerben szar valami, és valaki szóvá teszi (nyilván, mert elindította és használná), akkor az nem megoldás, ha azt mondod, hogy használjon mást. Meg kéne próbálni megoldani a hibát. És nem, ez nem jelenti, hogy a beépített megoldások mindent tudnak és mindenkinek megfelelnek.
-
kezo0
addikt
Már bocs, de kik mondták meg? Win 7 óta sosem volt tiszta telepítés a gépemen, azóta ráment a 8, arra a 8.1, arra a 10, arra a napokban a TH2, és jelenleg is gyors és problémamentes rajta a rendszer. Szóval ha nincs különösebb gond, akkor felesleges a clean install – és ezt az álláspontot is képviselik páran.
-
King Unique
titán
Látod ez van, ha kritizálni mered, nemhogy magát a rendszert, hanem egyetlenegy összetevőjét is....hisz az csak és kizárólag jó lehet és mindenkinek maximálisan megfelel.
Ha neked nem, akkor biztos benned van a hiba és hangerő lejjebb.
Amúgy nyilván igazad van és nem muszáj szenvedni vele. Nem hiába van tele a net is a régi képnézegető visszállítására irányuló kérdésekkel...
Engem is baromira zavarnak a léptetési hülyeségei, meg a szimpla fapados mivolta. Egyedül csak az új dizájn tetszik, azt legalább jól eltalálták. De ez önmagában nem elég és megy is fel az InfarView, vagy vmi más, normálisabb program.
-
törölt tag
Nekem minden mappában tud előre-hátra lépkedni a képek között, tableten is, méghozzá sorrendben. A Posta app is működik. Viszont abból kiindulva, hogy neked a görgetett rendszeredben az sem jó, így nem csodálom, hogy a képnéző app sem okés. Megnézted már frissen telepített, végleges rendszeren őket? Nem hiszem el, hogy egy friss (nem Insideres) rendszeren beállított app nem működik.
-
törölt tag
A képnézős app is tud mindent, amit a régi, csak még mellé alapszintű képszerkesztést is. Senki sem mondta, hogy vissza kell hozni a régit, amihez azért kell registry-mókolás, mert hivatalosan le lett cserélve. Kompatibilitási okból maradhatott bent, ahogy az IE is.
A PS scriptek meg leginkább az appok végleges törlésére, vagy azok visszaállítására vannak itt leírva, egyiket sem kell használni (ahogy szolgáltatásokat és egyebeket sem kell törölgetni és letiltani).pilu85: Ha neked jó, hogy egy mindenen felül lévő üzenet van a képernyőn (filmnézés és játék közben is), akkor "korrekt". Egyébként nem biztos, hogy nem fog egyéb módon is nyaggatni a későbbiekben az aktiválás miatt.
-
Kátai
senior tag
Ma kérdeztem az MS-től az eseteleges megoldást az alvó módból való ébredésre::
"Ha lenyomva tartja a Shift billentyuzetet es ujra inditas, fel tudja hozni a csokkentett modot."
"majd irja be wusa.exe /uninstall /kbB3097877"
Állítólag ez megoldja a hibát.Ha haza megyek megpróbálom.Csökkentett mód nélkül nem megy ennek a törlése?És ha igen akkor hogyan?
-
vigyori78
őstag
+1
Ez még mindig csak egy béta jellegű Windows.
Ahogy a neve is mondja második küszöbamin pofára lehet esni illetve a kezdete valaminek 2. felvonás = BÉTA
Lehet jobb lett volna ha úgy adják ki ahogy anno szó volt róla : Windows 9 codename 'Threshold' és ezután jött volna egy stabil Windows 10
-
Attól, hogy elfogadja pl. egy 8.1-es kulcsát attól még a 10-hez továbbra sem kapott kulcsot.
Egyébként abból gondolom, hogy nem lesz ok a 64 bites rendszer mert sok helyen olvastam, hogy mennyire érzékeny a 10-es a verziók közötti legapróbb eltérésekre is. Saját tapasztalatom nincs mert már időtlen idők óta csak 64 bites rendszert használok. -
King Unique
titán
• Amiknél működik a fejléc átszínezése: első lépések, időjárás, áruház, filmek, hírek, fényképek, kamera, kapcsolatok, Xbox, pénzügyek, sport, térképek, telefon, üzenetek
• Amiknél nem működik a fejléc átszínezése: gépház, diktafon, számológép, naptár, posta, zene, Egde, Sway
-
-
westlake
félisten
Szerintem alapból sosem ismerte fel, csak éppen te akkor nézted, amikor már az IP letöltötte hozzá magától a driver-t. Ha futtatod a WU-t, a 10586 is fel fogja ismerni. Magyarul tölt le hozzá driver-t.
#27328: Pedig a Windows magától nem titkosítja az adataidat. Ne legyen igazam, de szerintem buktad a meghajtón lévő összes adatot.
#27332: Ezt már mástól is hallottam. Nekem egy 10240-esnél a WiFi szűnt meg magától. Gondolom a Wireless service-szel lett valami.
-
tomboy0013
veterán
Remek, adtam nyáron a tabletemen egy 20GB-os partíciót a Win-nek, és ha meggebedek se tudok 8 GB szabad helyet varázsolni a C-re. Akkor a laptopommal megcsinálom a boot pendrive-ot és újrahúzom az egészet....
A Media Creation Tool akkor biztosan a 10586-os rendszert fogja most már boot-nak megcsinálni? -
Döglött Róka
veterán
"De, ismerem. Huszonéve fejlesztek dos/windows alá, tudom, hogy nem lehet csodát várni.
Csak azt hittem, hogy hátha mégis. De sajnos nem
Ha lenne egy tisztán UWP környezet, de annyira, hogy még a desktop is az lenne, és desktop alkalmazás nem futna, akkor egységesen tudna kinézni, ezt aláírom.
Végülis ez lett volna az RT, mint platform, de az pedig értelmét vesztette." - Az allitasod es a fanyalgasod annyira nincs pariban szakmailag, hogy keptelen vagyok elhinni hogy fejlesztesz.Leirtam miert ilyen es miert nem megoldhato. Az hogy te nem akarod felfogni, nem az en gondom.
-
Döglött Róka
veterán
Nem osszevisszasag van, hanem szimultan fut ket kornyezet.
Nem tudom hanyadszor irom ezt is le:
WIN32: Klasszikus windows alkalmazasok, jatekok, mozilla, chrome, egyeb hdd sentinel, verpisti tweak progik, stb. Ugyanugy skalaz mint regen, a win32 nincs felkeszitve DPI skalazasra, 20 eves keretrendszerrol beszelunk. Ha nem akarsz elmosodast elmaszast az adott programban, akkor kikapcsolod rajta es ha a program tamogatja, azon belul megoldod. Ha nem akkor ez lesz. Szeretnem megegyszer felhivni a figyelmet, hogy nem valtozott semmi ezzel kapcsolatban a windows akarmelyik verzioja ota. Ugyanilyen volt mindegyikben.
WINRT: Start screen, explorer, edge, calculator, storebol leszedett appok pl metro commander, foursquare, stb. Normalisan skalazodik mivel.
"Igazából nem vártam azt, hogy rendesen működjön, elvégre, mégiscsak windóz
" - Ez meg a hozza nem ertes magasiskolaja. Pont, hogy rendesen mukodik, csak mivel nem ismered, szarozod
-
bzoley
veterán
Már a megjelenés érdekel a legkevésbé, bár képesek még jobban elcseszni azt is. Elég lenne, ha normálisan megbízhatóan működne, nem véletlenszerűen. Pont az összvér megoldásaik, a semmire sem jó alkalmazások miatt "működik" úgy a rendszer, ahogy. És sajnos semmi jel nem mutat arra, hogy a közeli jövőben jó irányba fordulna a fejlesztés.
-
TRob1
veterán
Az élő csempés részt értem, az ok (illetve nem mindig ok
)
De a naptárast azt nem értem. Nekem csak gmail-es mélcímem van, a naptárban látok mindent ami be van lőve a google naptárba (ünnepnapok, magyar névnapok, születésnapok...stb), illetve a saját eseményeket is. Ha beírok vmit pl. telón, megjelenik win10 naptárban. Ha win10 naptárban írok be vmit, megjelenik az android telón. Te valami mást szeretnél? Ezek müxenek csak többre van szükség, vagy eleve ezek nem mennek?szerk: Kipróbáltam közbe a kikapcs gombot pc-n (még sosem próbáltam
) és kikapcsolt.
-
worxland
addikt
Az a pár pontgyűjtő vacak, ahogy írtam, nekem most az alap 15 vagy 25 mellé (amikor én nyitottam fiókot, még ennyit adtak) több, mint 100 gigát adott. Ha Neked derogál pár ilyent felkutatni, akkor ne panaszkodj. Mellesleg ez nekem úgy jött össze, hogy véletlenül se kerestem, csak ha elém ugrott egy ilyen, akkor hajlandó voltam kettőt (többet nem) kattintani (mellesleg én a OneDrive-ból általában 1-2 gigát használok ki, tehát még csak szükségem siincs rá).
-
worxland
addikt
Egy csomó mindennel lehet plusz tárhelyet szerezni a OneDrive-on, nekem 140-145 gigát adott (ebből 25 vagy 100 giga egy évig csak azért, mert valahova felpakoltam az Office-t - asszem iPad-re, de már a fene se tudja). Régen volt olyan is, hogy csinálsz egy DropBox account-ot és ha váltasz Onedrive-ra, akkor azért is kaptál pár gigát.
Guglin rákeresve millió találatot kapsz.
[link] -
King Unique
titán
Nem is várok, mert kipróbáltam 2, 105xx buildet és azokban sem működött. Akkor vsz a november elején kiadott hivatalos TH2-ben sem fog. Ez van, de többek között épp ezért nem is fogom azon a gépen fő rendszernek használni, mert így kényelmetlen. Annyira türelmes meg nem vagyok, hogy hátha majd a tavaszi, vagy az azt követő újabb nagy ráncfelvarráskor fog.
Egyszeri user nyilván nem tudja miket kell leszedni és lehet a nagyja azt sem nézi, mit fogad el és mit engedélyez. Épp ezért szívás nekik. De, ahogy láttam én a környezetemben, elég sokaknál bevett szokás, alapból letiltani a WU-t, így biztos nem lesz upgrade náluk.(#26394) netpeti98: majd meglátjuk, de ha már az előzetes verzióban sem működik, amit szeretnék, akkor sok reményt annyira nem fűzök hozzá. Ugyanígy voltam a 10240-el is, azt hittem abban már minden be lesz lőve, nagy hévvel felraktam, aztán csak nem lett...
OK ez a közös ökoszisztéma a társai gondolat, de ha ott van előtte 2 rendszer, akkor eleve mire számítanak? Itt, vagy 2020 környékén fog teljesülni ez a gondolat, vagy akkor, ha a 10-est olyanra csinálják, olyan +funkciókat pakolásznak bele, amik miatt mindenkinek okvetlenül váltani és használni kell. Csak hát utóbbi szerintem nem feltétlen jön össze, mert sokaknak bőven elég egy Win7 tudása is, 8.1 se kell nekik és a 10-es se létszükséglet. -
vlevi
nagyúr
Virtuális gépre felraktam a 10240-et, azon "normálisan" működik a mail. Fogjuk rá. A leveleket megkapom, értesít is (néha), de a google felé vissza szinkronizális még mindig lassan megy. Habár, mintha most kicsit gyorsabban menne, mint korábban.
De, mintha korábban akkor is kaptam volna a levelekről értesítést, ha a posta alkalmazás nem futott. Most nem üzen.
De a "rendes" gépemet még mindig nem merem lefrissíteni tizesre. -
Popes
őstag
Microsoft adott ki hibajavító alkalmazást az áruház és app-ok javítására, lehet megér egy próbát.
-
törölt tag
Elvileg az app adatai a Packages mappában vannak valahol (meg minden telepített appnak), ha ott megtalálod és törlöd a megfelelő fájlokat, akkor újra létre kell hoznia.
Nekem még a start idején fordult ez egyszer elő (8-ról frissítve), én is leszedtem PS-ből, de nem segített. Újratelepítettem a rendszert, azóta egyszer sem volt vele gond (és nem is állított be magától semmit).
A beállításokkal sem volt soha gondom, így jobbat nem tudok mondani, mint hogy telepítsd újra, állíts be mindent, frissítsd le és akkor jó lesz.W. A. Lacky: Ha nem csinálsz gyári visszaállítást, akkor próbálkoznod kell, hogy kiderüljön, mi okozza. Csökkentett módban nem tölt be drivereket, így ha ott működik, akkor könnyen előfordulhat, hogy valami bezavar (de lehet egy gyártói program is). Egy app hibás csempéje is elvileg okozhat ilyet. Egy új felhasználó ugyanazokat a drivereket használja, de az appokat (elvileg) nem, ott meg ezt lehet kizárni.
-
twine
veterán
A hiba kódra nem tudok mit mondani...ellenben nem tudom a levelező beállításaiban átállítottad e a frissítési időközöket? Alapjáraton valami "használat szerinti" beállításon van...ezt lehet különböző időközökre állítani, illetve van a push,, ami neked kéne,,, amit most fejből meg nem mondok fejből milyen címszóval szerepel
(notebookom a táskában nincs kedvem előszedni,,, asztali gépem mac...ne haragudj inkább telefonnal együtt döglök a kanapén
)
Ha evidens volt , hix átállítod push-ra,, akkor ismét bocseszSzerk.:
Egyébként megértelek...ha ennyit kéne szopnom bármelyik oprendszeremmel..hamar repülne nekem is kukába...de hál'isten nincs gondom a tízessel... -
vlevi
nagyúr
Én tököndöföm ezt a vackot.
Legyaktam mindent, ami a postával, naptárral kapcsolatos, még az appdata/packages könyvtárat is kigugliztam, hogy merre van. Powershell scripttel uninstalláltam. Eddig oké. Áruházból újratelepítettem. Ez is oké. Beállítottam a gugli email címemet, be is töltötte a leveleket.
Próbából egy másik címről küldtem magamnak egy levelet. Az eredmény? Semmi. A telefonom rég csipogott, hogy jött levél, ez meg nem. Megnyomom a frissítést, 0x80004005 -
twine
veterán
Megnézted a hiba üzenetet microsoftnál?
"Xp-re" találtam meg ezut a hiba kódot:
Error code 0x80004005This problem may occur if a file that the Windows Product Activation (WPA) requires is damaged or missing. This behavior occurs if one or both of the following conditions are true:
A third-party backup utility or an antivirus program interferes with the installation of Windows XP.
A file that WPA requires is manually modified.Illetve google:
http://www.computing.net/answers/windows-10/kb3081424-error-0x80004005-in-windows-10-update/74.htmlBocs a linkért...így most egyszerűbb volt...
Akkor meg főleg bocs ha már elkezdtél te is "guglizni"...mivel nem vagyok programozó, így nekem is csak a google, és esetenként a fordítójuk szokott segíteni -
twine
veterán
Nem tudom mi a levelezővel a problémád, mert konkrétumot nem írtál...
Nekem is volt, hogy egyik napról a másikra megszűnt szinkronizálni a gmail fiókommal...
De miután eltávolítottam a fiókomat, majd ismét hozzáadtam azóta tökéletesen teszi a dolgát....
Összesen kétszer volt problémám a win10-el...
Az egyik a fent említett levelező probléma,,A másik pedig amikor frissítések letöltése közben megszüntettem neki a netkapcsolatot...(mert baxtattam a routerem)
Ebbe annyira "beleszédült", hogy napokig nem tudta folytatni a frissítést...(ettől még hiba nélkül tette a dolgát a rendszer)
Ennek megoldása az volt, hogy az adott frissítést. amin nem tudott továbblépni, letöltöttem "manuálisan", telepítettem, majd a többit már "ő" is folytatta magától...Szóval ahogy már párszor írtam,,nekem (is) bevált..."csudajó" kis oprendszer
-
TRob1
veterán
Naaa! Legyen csak az a levelező. Én csak azt használom már 8-as óta. Lekopogom, de soha nem volt problémám vele (Max annyi hogy nem mindig jelez a sarokban
). Egyébként asszem tegnap is volt egy frissítése... Mi nálad a gond vele?
Egyébként mik azok a marhaságok amiket sosem fognak javítani?
-
Warter
addikt
-
kokov
tag
Ez a lista messze nem teljes, csak egyelőre eddig tartott a kitartásom. Nem akartam regényt írni.
A dolog ott kezdődött, hogy az update által letöltött telepítő nem hordozható, ezt nem tudtam.
Úgy értem sok évet ment Win7 van alattam, tengernyi alkalommal szedtem le róla (vagy nem) rosszindulatú vackokat. Miután lejött a Win10 telepítő a rejtett mappát a C-ről lemásoltam és nem frissítettem vele, helyette telepítettem frissen egy sp1-es tiszta Win7-et, majd visszatettem a rejtett mappát a C-re, onnan indítom a win10 setup-ot, mire elpusztul hibával.
Egy fél nap alatt naprakész lett update-el a frissen telepített win7 is, de nem jött a frissítés win10-re piktogram a tálcára.
Jó, anyád hogy van, pár percet szántam rá, webes alkalmazás letölt, erre az meg más néven hoz létre rejtett mappát a C-re és megint letölti a 4 gigáját újból win10 telepítő jeligére, itt már egy szolid fackivan hangulatba kerültem. Mindegy.Szóval felment a 10 és akkor kezdtem tovább telepíteni, mire valami újraindítást kért –ahogy az lenni szokott- és annak utána jött egy instant fél órás nem tervezett szopakodás a CCC-vel, hogy vajon miért torz a kép a 3 monitorból kettőn, amikor az előbb állítottam be és programoztam fel mindent macro manager-el a billentyűzetre és váltogatás is ment 1 asztal+ kettőre kiterjesztett és 3 csoportba rendezett monitor 1 asztala között.
Közben kiderült, hogy a Sophos tűzfala win10 alatt nem tud interaktív módot és ez az infó pont a legjobbkor ért hangulatilag, hogy most az összes szabály miatt tölthetem vissza a hetes wint, hogy exportáljam a szabályokat, majd vissza a 10-et, hogy importáljam, különben cumi van, mert tanítani még nem lehet.Mindegy kitartás, akkor legalább egy játékot megnézek -gondoltam ha már feltettem-, hogy összetojja e magát vajon és akkor jött a kormány, hogy hát a fele funkciója eleve nem elérhető win10 alatt annak sem profiler hiányában és a sok órás szívás után végképp elfogyott már a türelmem és feltettem magamnak a kérdést, hogy miért is copatom én magam ezzel?
Fogalmam sincs.Visszatettem a hetest. Arról szó sincs, hogy a Win10 használhatóságáról véleményem lenne, mert elkezdeni sem volt türelmem. Amikor éppen nem egy hibával foglalkoztam és „haladtam” volna a telepítéssel akkor kb. 10 percenként derült ki valami „ez sem lesz jó” jeligére, szóval engem nem győzött meg.
-
ksanc
őstag
Csak tudnám, miért írnak ilyet. Talán csak fizetős alternatívái vannak?
Én is a múlt héten raktam fel, szintén youtube-os videó miatt.
Simán jó a Win7/8/8.1-es verzió. A Microsoft Essentials része.
Movie Maker -
Köszi, már túl vagyok rajta! Most Linuxot szeretnék feltenni, és ha annyira jó lesz, mint régen, akkor az is lehet, a Win10 megy is végleg. Viszont eltennék egy pendrive-ot Win10-zel, amit bármikor feltehetek. Már aktiválva van a 10, szóval bármikor mehet vissza.
Jön majd a driver vadászat openSUSE-n, meg a megfelelő wine megtalálása. Mondjuk lehet, meghagyom még pár napra a Win-t is egy külön partíción.
Nem tudja valaki, hogy Rufus működik -e wine alatt is?
-
törölt tag
Igen, többen írták, hogy a Mail app nem jól szinkronizál. Nálam szerencsére jó, az értesítés mindig azonnal megjelenik, a csempe kicsit késve, de szintén jelzi (azok alapból lassan frissülnek szerintem, de ez is változó).
A főkapcsoló az alaplapra van kötve, így max. ott lehetne valami.
Amúgy nem értem, az, hogy ide legtöbben segítséget kérni jönnek, az miért jelenti azt sokaknak, hogy nem jó a rendszer? Más topikokban is ez megy, az rosszabb lenne, ha mindenki idejönne, hogy "Sziasztok, nekem minden jó. Hát, ennyi".Steamen is gyorsan terjed, szóval valahogy mégiscsak működnie kell.
-
törölt tag
Én sosem találkoztam olyan hibával, mint amit (régóta) írsz, sajnos tippem sincs. A beépített Mail app is jó nekem minden eszközön, max. annyi, hogy egy időben írta, hogy elavultak a fiókadataim, aztán mikor ráböktem, akkor beadta az appot. Egy ideje abbahagyta azt is.
Peti198506: Valószínűleg azért nem írtak ilyent, mert működik. Drivered frissítsd (vagy töröld és rakd fel WU-ről), a programját is nézd meg, esetleg állítsd át 7.1-re egy hangszórópár letiltásával, kapcsold be a mélykiemelést, stb.
-
törölt tag
A korábbi alaplapomon sem volt semmi extra, mindent felismert, kivéve 2 dolgot (most meg nem mondom mik voltak azok név szerint). A 7-es chipset drivert megette, felismerte azt a kettőt is, viszont az altatásból ébresztések fele kékhalállal végződött. Driver nélkül mindig felébredt, viszont megállt 10-15 másodpercre az egész gép, majd utána kérte a jelszót. Aztán voltak olyan gondok is, hogy a kurzor (és maga a gép) akadt meg 5 másodpercenként (ilyenkor eltűnt a vinyó a feladatkezelőből, AHCI-ről IDE módra váltás oldotta ezt meg).
Win7-re volt akkor driver, azon minden jó volt, 8.1-en meg nem. Ettől nem a rendszert tartom szarnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Renault, Dacia topik
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The First Berserker: Khazan
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile (ARPG)
- Xbox Series X|S
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged