- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #149375 üzenetére
• Turn On or Off Automatic Download and Install of App Updates by Microsoft Store app in Windows 10
• How to Check for App Updates in Microsoft Store app in Windows 10• How to Enable or Disable Automatic Updates for Windows Update in Windows 10
• How to Check for and Install Windows Updates in Windows 10A Microsoft Store UWP alkalmazások frissítése alapértelmezetten eleve automatikusan történik és alapesetben nem szükséges ennek okán felhasználói beavatkozás. Ellenben olyan előfordulhat, hogy egy tiszta telepítés után / máskor némi késleltetéssel frissülnek ezek az alkalmazások, de ez még nyilván nem hiba. Ha az azonnali frissítés a cél, akkor lehet indokolt manuálisan futtatni a frissítést.
A Windows-frissítések + az illesztőprogram-frissítések, valamint a Microsoft Store alkalmazások frissítései eleve két külön dolog, mint a linkelt útmutatók is szemléltetik. Ahol a "halmozott frissítések", azaz a "C" / "D" körös havi kumulatív frissítések nyilván az előbbihez tartozik és semmi köze nincsen az utóbbihoz.
-
Geth
veterán
válasz
Angel2014 #149377 üzenetére
Ami Store-ban van, azt sem most, sem korábban nem frissítette a WU.
(Btw, pont ez a lényeg: egy alkalmazás frissítése miatt ne kelljen WU-n teríteni egy OS frissítési csomagot, azaz az alkalmazás frissítési ciklusa térhessen el a rendszerétől - az appok általában gyakrabban frissülnek.)
A beépített alkalmazások túlnyomó része korábban is Store-ban volt és van jelenleg is (lásd első mondat). A telepítő image-ban adnak belőlük egy verziót, de az igen hamar elavult lesz érthető módon, a megoldás a Store-ban frissítés.Egy kevés alkalmazás (pl. notepad, paint) az idő folyamán "átkerült" Store-ba (lásd első mondat), de hogy ez mikor történt (vagy hogy Win10-nél mi a helyzet), azt passzolom.
-
svgyula
addikt
válasz
Angel2014 #144819 üzenetére
Szia! Kapcsold ki a gépet teljesen->aku is ki! Utána az induláskor tartsd nyomva a crlt gombot. Elméletileg ez alapbeállításon indítja a VGA-t Utána a tulajdonságok között megtudod nézni a felbontást/frissítés értéket HA(?) nem az fm billentyűzettel kellene kezdeni valamit(?) Ott is tudod a kijelzőket cserélgetni. Ezt azért írtam mert ez nem került említésre.
-
-
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #143376 üzenetére
Hát ilyen formában valóban nem sok, meg ha minden meghatót feleslegesen 3x töröl, ír tele a program amikor elég lenne 1x is, ami így eleve időigényes, pendrive-ok és SSD-k esetén pedig ugye felesleges plusz írásmennyiség...
Szerintem a korábbi válaszokban bőven le lett írva, linkelve a lényeg, a DiskPart használatát szemléltető screenshot is eleve önmagáért beszél, abban a blogbejegyzésben szintén le van írva (4. módszer) + hogy nincsen folyamatjelző mint a lassú formázásnál, ha nem cél a teljes meghajtó törlése akkor opció a szabad terület törlése (3 módszer) és a meghajtóoptimalizálás hogy a már törölt adatokat ne lehessen visszaállítani, sőt SSD-knél és TRIM-et támogató SMR HDD-knél törlés után már amúgy sem feltétlen lehet, stb.
-
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #143370 üzenetére
NMHH végleges adatörlés, avagy a CECE Drive Eraser
"Minden kód csak 1szer használatos(hát ez rohadt gagyi dolog! Az app elérhető Windows teleítő exe, MacOS és Linux alapú boot ISO formátumban. A Linux ISO is nagyon gagyi, nem SecureBoot kompatibilis. Az app használatához aktív internetkapcsolat kell! Kicsit utána olvasva, az app 3szor törli le az adathordozót."
-
-
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #143370 üzenetére
• Teendők HDD SSD eladás előtt (adatvédelem)
• #122273Semmi, ugyanúgy meg tudják oldani az adatok végleges törlését, HDD-knél lásd lassú formázás vagy DiskPart clean all parancs, SSD-knél ugyanúgy opció az előbbiek is vagy inkább Secure Erase futtatása, + az alaphelyzetbe állítás a minden elem törlése és annál az adatmegsemmisítés használatával is opció, nyilván nem létszükséglet ehhez a CECE.
-
válasz
Angel2014 #142518 üzenetére
Technikailag még működik egy ideig, mert nem rögtön március 1-jén kerül lelövésre, van némi türelmi idő - tavaly március 22-én cserélődtek a kulcsok, ha jól emlékszem -, de attól jogilag már most sem érvényes, mert a jogosultaknak minden március 1 és február 28/29 közötti érvényességi időszakra újra és újra igényelni kell.
Amit betettél szerződést, azon is ott a 2022. február 28-ai lejárat, amely időpont már elmúlt.
Amellett a pedagógusok - az új folyamatban az alkalmazottak - csak és kizárólag egy munkaállomáson használhatják aktiválásra, többön nem. Nem csak a Windows, hanem az évszámos Office verziókra is igaz ez, az új folyamatban az o365 viszont már mehet többre is, az MS által meghatározottak szerint. -
válasz
Angel2014 #142515 üzenetére
Ez már nem érvényes, március 1-jén indult az új érvényeységi intervallum, új igénylést kell benyújtani, ha továbbra is jogosult a személy. Minden éves időszakra új igénylés kell. Azóta változott is, évszámos Office helyett 365 van.
Amellett, ez alá kell valamilyen jogtiszta Windows frissítési alap, önmagában nem jogtiszta lincence. -
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #142495 üzenetére
Ez értelemszerűen inkább a Google Chrome topik témája, ahol ha ott már fel lett téve ugyanez a kérdés, akkor felesleges volt itt még egyszer...
-
PROTRON
addikt
válasz
Angel2014 #135056 üzenetére
Nem tudom hogy hogy lehet hogy sehol sem találod, mert 1 gyors kereséssel a gugli 784 ezer találatot hozott ki, amelyek azzal foglalkoznak hogy ez egy windows háttérben futó alkalmazás, ami azt a célt szolgálja hogy az androidos telefonodat szinkronizálhasd a notival, pl elolvasd a notin az épp beérkezett sms-ed.
Továbbá már mások is észrevették hogy szívatja az nvidia gpu-t, ematt meg is találták hogy a startmenübe begépelve a "háttérben futó alkalmazásokat" felületen kell keresni.
Egyébként ha a task managert átkapcsolod hogy minden folyamatot kijelezzen, ott is meg kéne találnod.
-
lanszelot
addikt
válasz
Angel2014 #132339 üzenetére
nem töröltem le
akkor vettem észre, amikor a másikon felraktam a win10-et, hogy ilyen is van.
Néztem a szerkesztőt nincs benne olyan, hogy nézet
Mivel az 1esről szinkronizált be a 4-esre, így nem értemmi vanWin10pro mind a kettőn, mind a kettő ugyanaz a verzió
Gondoltam a felbontásra is, de ahol 1es van az 4k, ahol 4es az FullHD
Tehát az se -
Cs1csó
titán
válasz
Angel2014 #132321 üzenetére
Nem is a VGA gyengesége, hanem a rá írt böngészős hardvergyorsítás nem jó, vagy ha máshol is jön a hiba akkor lehet az, hogy a VGA nem jó.
Esetleg frissítsd a VGA driver-t vagy tegyél fel egy régebbit, a böngészőből egy újabbat, vagy régebbit.
Melyik böngésző? Firefox, Chrome, Edge? Vagy mindben? -
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #127918 üzenetére
Nem valószínű szimplán CPU alapján, a digitális licencnél a hardver ID eleve több komponensből tevődik össze, ahol leginkább az alaplap számít.
Úgy lehet, hogy vsz már tartozott ahhoz az alaplaphoz W10 Home digitális licenc, ennyi. + Lehetnek akár érdekes esetek is, pl. nálam nemrég a Home N kiadás (csak tesztelési célra telepítve) is simán beaktiválódott digitális licenccel, holott azon a gépen tudomásom szerint csak Home és Pro digitális licenc volt és az N-es kiadásokhoz eddig is külön termékkulcs kellett, stb. -
coco2
őstag
válasz
Angel2014 #127587 üzenetére
Eltérő hardver esetén előfordulhat, hogy eltérő felhasználói élményre számíthatsz.
A választható frissítés néha nem jó ötlet. Én eddig egyszer próbáltam ki - éppen egy bios frissítés volt - és installálhattam újra win10-et nulláról, mert se kép se hang meghalt minden. Szerencsém volt, hogy kéznél volt install pendrive régebbről. Szóval a választható frissítéseket inkább nem birizgálni, ha nem akarsz hasonlóan járni
Normál esetben w10 felrak annyit, amennyi elég az üzemszerű használathoz, és esélyesen az utolsó kiforrottan stabilnak állított verziókat fogja felrakni. A kísérletieket meg mondjuk teszteli azok gépén, akik regisztrálatlan win10 home-ot használnak, vagy olyasmi
-
coco2
őstag
válasz
Angel2014 #127564 üzenetére
Ha úgy érted, hogy még a gyártó oldalán sem volt driver, de a win10 akkor is felrakta, az nagyon egyszerűen van: Microsoftéknak akkor is van driverük, amikor az gyártói oldalon sincsen kint
Én egyébként dettó ebbe futottam bele. Azért kellett win kulcsot fizetnem, és nem használhatok linuxot.
-
Angel2014
addikt
válasz
Angel2014 #127391 üzenetére
Úgy olvastam ez csak idéglenes lesz. Vannak az AMD-és csodák főleg a régiek. És vannak a 20 éves régi gépek mint a lenovo T sorozat vagy a pl Dell studio vistára korszerűsítve na azokon el tudom képelni a kék halált. De egy mostani főleg inteles gépen nem.. De nekem sokat segített a driver frissítésük.
-
zolee001
őstag
válasz
Angel2014 #127391 üzenetére
Nem én mondom hanem a Microsoft
https://www.windowslatest.com/2020/11/17/microsoft-will-temporary-suspend-windows-10-driver-updates/De igen,az elmult évek szivásai miatt megitélésem szerint jobb lenne ha felhagynának végleg eme tevékenységükkel,a gyártó adjon drivert (már ha tudja követni az MS driver /software ámokfutását)
-
zolee001
őstag
válasz
Angel2014 #127339 üzenetére
Az másra vonatkozik (egyéb MS termékek) a driverekre a dev.manager fülön van lehetöség ki-bekapcsolásra a driver updatekre ( amire a win 10 tesz egy nagyot)
Ezzel tudod blokkolni a WU telepitéseket
http://download.microsoft.com/download/f/2/2/f22d5fdb-59cd-4275-8c95-1be17bf70b21/wushowhide.diagcab -
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #126856 üzenetére
Mármint ha az aktuális 20H2-re célzol, akkor innen letöltve az az ISO jelenleg pont naprakész (19042.572), összesítő frissítésből jelenleg csak a választható KB4580364 érhető el rá a Windows Update-en.
Meg mint ebből kiderült, a Microsoft időnként frissíteni szokta a W10 ISO-kat kumulatív frissítésekkel (CU) integrálva, de azért nem hetente, nem is havonta, hogy mindig teljesen naprakész legyen. Ha valakinek olyan kell, akkor adott a lehetőség, hogy gyártson magának további frissítésekkel integrált telepítőt. Bár nem mintha okvetlenül szükség lenne rá és enélkül nem lehetne meglenni, ha épp nem is teljesen naprakész telepítés után a rendszer, a Windows Update akkor max. telepíti a legutóbbi (standard, nem választható) összesítő frissítést (LCU), ami általában viszonylag hamar megvan és normál esetben nem tart 1 óráig. Persze ha lassú az internetkapcsolat és/vagy nagyon ergya a hardver, akkor nem meglepő, ha a szokásosnál tovább eltart...
-
-
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #126832 üzenetére
Igen, ha támogatja, ami egy új gépnél elvileg adott. Amit MCT-vel kreál, meg a Rufus GPT-UEFI sémájával, azok nyilván szintén jók UEFI-s telepítéshez. Illetve az MCT előnye a kisebb méretű ESD ISO, a standard 64 bites ISO-nál darabolni kell az
install.wim
fájlt FAT32 fájlrendszer használatához, amiről az előzőleg linkelt válaszban is szó esik. -
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #126828 üzenetére
Itt a telepítési adathordozónál elsődlegesen az a lényeg, hogy maga a W10 ISO honnan van, az megfelelő-e, az hogy hogyan írja a pendrive-ra, az már másodlagos. Ahol nyugodtan használható az ISO kiírásához a Rufus is (ami amúgy W10 ISO-t letölteni is tud), nem muszáj parancssorban (DiskPart) ügyködni, meg ennyi erővel adott az eleve microsoftos MCT használata is. Valamint ha most is sikeresen tudta telepíteni pendrive-ról a W10-et, akkor nyilván nem ez a fő gondja, meg vsz nem magával a W10 telepítésével lehetett gond, hanem utána pl. a driverekkel, azért lehetett a BSOD.
8. Lehet W10 telepítésénél FAT32 és NTFS fájlrendszerű legacy/CSM és akár UEFI módnál egyaránt a telepítési adathordozó (pendrive), illetve az utóbbinál attól függően, hogy mit támogat az adott gépnél, alaplapnál az UEFI firmware. + Magán a pendrive-on MBR séma mindkettőhöz, a GPT az UEFI only telepítéshez való.
-
AkosAkos
aktív tag
válasz
Angel2014 #126823 üzenetére
Rufussal lett pendrive-ról telepítve, vadi új minden alkatrész. Egyelőre ennyire tudtam válaszolni. És most veszem észre! Eddig minden alkalommal a következő hibát írta ki, elég gyakran (tehát ez volt az esetek 30-40%-ban): win32kfull.sys. Ezután nyomtam egy Windows Update-et, akkor egy hétig nem jött elő. Most pedig a fent látható hiba van. Csak most látom, hogy ez egy másik, bocsi.
-
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #126778 üzenetére
Erre ott van a kiadási megjegyzéseknél a "Known issues" rész, amit előtte elolvashat a user és ha nem érintik az ott felsoroltak, akkor nyugodtabban állhat neki telepíteni az ilyen opcionális frissítéseket. Meg itt továbbra is az a lényeg, ha csak választható frissítés és nem kötelező, ahol ha ennek ellenére mégis önként telepíti a user, akkor vélhetően tisztában van ezzel és felkészült arra is, ha esetleg nem jönne össze.
Ha esetedben is gond nélkül települt és nincsen semmi gond, akkor oké, de attól még nem árt az előbbieket is szem előtt tartani. -
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #126773 üzenetére
Már miért is, amikor eleve csak választható frissítés és nem kötelező telepíteni, nem kötelező odakattintani
Ahogyan jelenleg pl. 1909/2004 verziókra a 20H2 funkciófrissítés is csak választható frissítés, azt sem kötelező telepíteni. De persze egyesek nem bírják ki és csak azért is telepítik úgy, hogy a kiadási megjegyzéseket sem olvassák el, meg amikor a Windows Update is eleve csak opcionálisan ajánlja fel, majd aztán ha esetleg gond lesz, akkor meg problémáznak, hogy miért is történt az általuk és nem a Windows által indított frissítés miatt... Akkor "tolnák túl", ha kérdezés nélkül automatikusan települne, de nem, nem így történik. Az meg a másik, hogy aki telepíti, már akinél gondot okoz, mert pl. én is telepítettem és eddig no problem.
-
-
válasz
Angel2014 #108187 üzenetére
SSD a fő indító, azon van (gyárilag) az OS és BIOS így néz ki:
Settings/General/Boot Sequence/UEFI: BC501 NVMe SK hynix 256GB, Partition 1Boot List Option UEFI van kijelölve
Settings/System Configuration/Sata Operation/AHCI
*.* /Drives/Sata-0 , Sata-1 , M.2 PCIe SSD-0Szóval BIOS-t nézve minden rendben.
Secure Boot Enable
Ez nem kavarhat be? -
válasz
Angel2014 #108187 üzenetére
Elvileg bárm van a laposba helyezve, automatán beállítja (ahogy lennie kell, elsődleges boot,), restartolja, stb.
Most bedobtam a HDD-t is mellé. Gyári OS a gyári SSD-n is csak úgy van mint az általam betett új (azonos NVMe csatis) SSD-n
Teszek egy próbát ezzel...hátha.Bár már meg is van... Nem jártam sikerrel.
-
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #108166 üzenetére
Értelemszerűen azt, hogy választható, opcionális a telepítése, nem kötelező, a Windows Update csak akkor telepíti, ha a felhasználó külön kezdeményezi azt a letöltés és telepítés lehetőségre kattintva. Ha nem telepíted, akkor a soron következő standard patch kedden (hónap 2. keddje) kiadott összesítő frissítésnél is elvileg megkapja a rendszer a szükséges javításokat, fejlesztéseket. Amúgy ITT nyomon lehet követni, hogy melyik frissítés milyen javításokat tartalmaz az egyes Windows 10-verzióknál.
(#108174) cigam:
Ha szoftveresen megfelelően le lett választva az USB-s tárolóeszköz, akkor elvileg nem okozhat gondot a bekapcsolt gyorsindítás, amit a fórumtag volt szíves egy másik topikban részletezni.
Milyen lemeznek?Cserélhető lemez és helyi lemez megnevezés szokott lenni az ilyen USB-s tárolóeszközöknél, ahol az előbbiek jellemzően az egyes flash vackok (pendrive-ok, memóriakártyák), míg az utóbbiak a külső HDD és SSD meghajtók. Tehát ha a külső HDD esetedben helyi lemezként jelenik meg a Windowsban, az teljesen normális.
-
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #103007 üzenetére
A korábbi válaszban már le volt írva, hogy mit és hogyan kellene beállítani, kikapcsolni, ami ezek szerint elkerülte a figyelmedet... De akkor még egyszer: ha azt akarod, hogy pl. teljes képernyős módba váltás után ne jelenjen meg a műveletközpontban az értesítés, akkor ITT arra kattintva, annak beállításainál kiveszed a pipát alul, ennyi. Ha játéknál, akkor meg értelemszerűen ott is, stb. Tehát nyilván nem feltétlen kell mindenhonnan, meg mindent kikapcsolni, mint ahogyan a másik válasz szemlélteti. De ha egyáltalán és biztosan nem akarsz semmilyen értesítést, akkor akár az utóbbi szerint is beállíthatod.
-
-
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #102904 üzenetére
Ott a kikapcsolás most / módosítás lehetőségek, oda kattintva meg lehet nyitni a gépházban a fókuszsegéd beállításait, ahol rákattintasz külön pl. a teljes képernyős módra és annak a beállításainál alul kiveszed a pipát az értesítés elől. Meg akár a játéknál is, vagy attól függően mit és hogyan használsz. Ha ezt beállítod, akkor nem fog megjelenni külön a screenshotodon lévő értesítés. Ha egyáltalán nem akarsz semmilyen értesítést az adott műveleteknél, akkor ITT az automatikus szabályoknál is ki lehet kapcsolni pluszban ezt-azt. Magát a fókuszsegédet legfelül nem kell külön, ott alapértelmezetten ki van. De akár azt is át lehet állítani attól függően, hogy milyen értesítéseket akarsz kapni / nem kapni.
-
törölt tag
válasz
Angel2014 #101582 üzenetére
Töröld a hangkártya driverét majd rakd újra.
Nem tudnád megoldani akkor van lehetőséged 10 napig visszaállni az előző régi verzióra majd elmondják hogy csináld!
Win 10 most már egy folyamatos frissítésen esik át ez az utolsó főverzió.
Verzió frissítések nagyobb javítások, újdonságok beépítése hasonló mint régen a service pack csak ennek van lejárati ideje addig kap támogatást ezért kénytelen vagy előbb utóbb verziót frissíteni.[link]Visszaállnál az előző 1809 verzióra 2020.Máj.12 mindenképp fel kellesz frissítened vagy egy újratelepítéssel telepíteni az ujjat.
-
Cs1csó
titán
válasz
Angel2014 #91502 üzenetére
Pendrive-on? A jelenlegi MS oldaláról is elérhető, letölthető ISO amivel tiszta telepítést csinálhatsz egy régebbi WIndows 1809-es build-et tartalmaz, és miután azzal telepítetted és hagyod neten a rendszert sőt még nyomsz egy update-et is hogy keressen akkor pikk-pakk frissíti magát a .194-es végűre.
A tiszta telepítésre alkalmas ISO-k soha sem a LEGESLEGFRISSEBB build-et tartalmazzák, kb. már a megjelenése után 1-2 hét és jön is rá egy verziószámot is emelő update, de külön már annak nem fognak egy új ISO-t készíteni.
Az utolsó kérdésedre - ha az előzőek nem lettek volna elegendő magyarázatnak - az a válasz, hogy lehet jött valami de mindegy a lényeg az, hogy most a legfrissebb build-en vagy.
-
-
-
törölt tag
-
Csupingo
veterán
válasz
Angel2014 #86069 üzenetére
Nálam akkor csinál ilyet, ha régi a flash verzió. A fagyás meg ahogy írták is, lehet a hardveres gyorsítás miatt: az kéne kikapcsolni a böngészőben egy próba erejéig, vagy másik böngésző változatot kipróbálni és másik vga drivereket. A win eseménynaplóba ilyenkor nem ír hibákat?
-
Geth
veterán
válasz
Angel2014 #86069 üzenetére
A Flash sóval beszántása nem hiba, egy régóta tartó folyamat lépett a következő fázisba, minden egyes alkalommal engedélyezni kell.
Amúgy nálam nincs semmi baja a Chrome-nak, ha Nálad fagy, akkor ott lesz valami gebasz, de hogy mi, annak rengeteg oka lehet, például:
elcseszett Chrome profil
valamelyik extension
hardveres gyorsítást nem bírja, régebbi gpu driver maradványai bekavarnak
stb.(#86067) IntelliSense: ezeknek a videóknak mi értelme? Úgy értem egy tetves gombra kell rányomni, aztán meg újraindítani, ehhez valakinek videó kell?
Sokkal jobb lenne, ha rádjön a posztolgatnék, ha a szöveges leírást linkelnéd, valahogy így:
KB4458469
Azt hittem ezt tetted, rányomok, erre bejön egy videó, ami mobilon baromi idegesítő. Legalább írd oda, hogy videó lámáknak, vagy valamiJa és az új updatehez: a benti melós gépem több, mint egy hete rakott utoljára updatet, még az előzőt se szedte le magától, szóval nem kell hisztike, hogy heti kettő-háromszor kell restartolni, mert nem
Azért mert kijön update, nem kell rögtön rácuppanni, aztán meglepődni, hogy restartot kér...
Ezen a gépen most se nyomtam rá, majd valamikor jövőhéten... -
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #85245 üzenetére
Mindkettőt...
Értelemszerűen olyan ISO-t, amiben a 32 + 64 bites Windows 10 is benne van. Ha telepítési adathordozót készítesz vele, akkor meg szintén mindkettő telepítője rákerül a pendrive-ra."Ha igen uefis pendrivot a 8 giga miatt nem birok csinálni csak 4 gigásat Igaz?"
... A "mindkettő" opciót választva az ESD ISO kb. 5.X GB lesz, tehát egy 4 GB-os pendrive-ra eleve nem fér rá és min. 8 GB-os kell hozzá. Az ESD ISO-nál az
install.esd
mérete ez esetben sem lesz nagyobb 4 GB-nál, tehát használható lesz FA32 fájlrendszerrel a pendrive. Egyébként a FAT32-nél a fájlméret lehet max. 4 GB, ellenben a kötet max. mérete 2 TB, vagy akár 8 TB is lehet... A Windows és az MCT mondjuk max. csak 32 GB-osat enged létrehozni, de külső programokkal, vagy másik OS-en ennél nagyobb is megoldható. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Angel2014 #85245 üzenetére
Ha mind a 2 akkor mind a 32 mind a 64 bites rajta lesz a telepítőn.
Akár 16 gigas pent is tudsz csinálni, tehát nem igaz, hogy csak 4 gigasat lehetne azon talán el sem férne a 2Fat 32 re formázood, és ennyi.
A media creation tool a pent is megcsinálja amúgy.
Bár szerintem gyorsabb iso-t menteni vele, és utána azt kinyitva az
xcopy [forras helyen kiadni]*.* /s/e/f - [cel:] -el átmásolni. -
Cs1csó
titán
válasz
Angel2014 #81335 üzenetére
Próbáld meg úgy hogy windows 7-en belül arról frissíted. Próbáld meg win 7 alól futtatni ezt: [link] kattints a frissítés opcióra.
drmazsi
Csinálj egy rendszer visszaállítást - gépház - Frissítés és biztonság - Helyreállítás - és itt kell lenni egy olyannak hogy visszaállni a korább windows verzióra - nálam nincs ilyen opció mivel tiszta telepítéssel ment fel ezért nem tudom pontosan de itt kell lennie. Lehet kelleni fog - ha valamiért nem működik - egy pendrive rajta azzal a windows telepítővel amire vissza akarsz állni és arról megoldani.
-
-
King Unique
titán
válasz
Angel2014 #80062 üzenetére
Ha a HDS-re célzol, akkor inkább annál kellene javítani, ami ez alapján egy béta verzióban már meg is történt. Amúgy meg a téma topikjában is volt szó arról, hogy rendszerint csak ideiglenesen jelez inaktív TRIM-et a program. Nálam amúgy az aktuális 17134.81-es build alatt változatlan a helyzet.
-
Cs1csó
titán
válasz
Angel2014 #78623 üzenetére
Akkor az van amit írtam, OEM és RETAIL.
EZ akkor sem kerek hiszen a telepítés folyamán lehetőség van kód beírására és akkor onnantól pro-nak kellene települni.
A windows telepítőd honnan van? MCT-vel készítetted? Mert telepítésnél nálam kb. minden verzióból lehet választani de azt nem tudom hogy - nekem OEM Home van - hogy ha pro-t választanám akkor pro települne csak kérné majd hogy aktiváljam vagy home települne nem tudom.Lehet a telefonon segítenek alapvetően egyszerű a problémád vettél egy notit windows 10 home-al és ami ugye OEM de neked vagy egy windows 7 pro retalil kódod és azzal szeretnéd ha windows 10 pro lenne - amúgy lehet, hogy innentől már OEM kulcs lesz, érdemes a telefont megpróbálni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Angel2014 #78616 üzenetére
Most már azért tisztult a kép (köszi Geth )
Szerintem tudom már mi lehet a helyzet:
A laptopod ugye gyárilag aktivált windows 10 home verziót tartalmaz de ez OEM verzió azaz nem lehet átvinni másik gépre tehát ez ehhez a géphez "ragadt"A Windows 7 Pro licenced pedig akkor RETAIL azaz bármire telepítheted a megkötés gondolom annyi hogy egyszerre CSAK EGY ESZKÖZÖN lehet aktiválva.
A rendszer felfrissítésének elvileg fixé kellene válnia, bár mivel itt egy OEM-et írsz felül egy RETAIL verzióval ez megkutyulja a dolgokat.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Angel2014 #78595 üzenetére
Egy 370 ezer forintos laptopra (van ahol 420 ezer forintot sem átallanak elkérni érte) amit kb. egy éve forgalmaznak miért akarnál egyáltalán egy 9(!) éves oprendszert telepíteni??
Komolyan mondom nem tudom megérteni, egy ilyen gépet windows 10 x64-es verzióján kívül bármi mással "megpróbálni" használni szerintem már kimeríti a bűn fogalmát.
-
Kékes525
félisten
válasz
Angel2014 #78592 üzenetére
Igen, ilyen sajnos nagyon is létezhet. A tapasztalatom az, hogy a Windows 10-nél egy kicsit több van. Talán azért is, mert újabb, kevésebb tapasztalattal rendelkező hardvereket támogat, mint a Windows 7.
Sokan nem tudják elképzelni, hogy rendkívül sok hardver és szoftver létezik és azoknak nagyon sokféle legális beállítása. Nem beszélve az eltérő felhasználói szokásoktól. Egy lefagyáshoz, hibához nem kell a rendszert gányolni, az előbb említettektől is bőven bekövetkezhet. És ha bekövetkezik, ez akkor sem biztos, hogy az egy súlyos Microsoft hiba következtében van. Azért is elképzelhető, mert lehetetlen egy programot, operációs rendszert pedig különösen nehéz ezek mindegyikére jól megírni. Mindig is fognak maradni benne hibák. A kérdés csak az, hogy mennyi és milyen gyakran fordulnak elő.
(#78593) Geth
A start menü cseréje, az nem regisztry gányolás. Ilyen alapon minden program feltétele regiszty gányolás lenne.
Szerinted hányan cserélik le a shellt?
Mutass olyan Microsoft megnyilvánulást, amiben ezt kimondottan tiltják, esetleg erősen nem javasolják, ahol szerintük ez súlyos hibákhoz vezethet?
Másrészt sokan használnak más böngészőket is, mint ami a Windows 10-ben van. Ezen az alapon az is rendkívül problematikus lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Netflix
- RAM topik
- Synology NAS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged