- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
semetka #155886 üzenetére
Készítesz egy boot-olható pendrive-ot.
[https://www.memtest.org/download/v7.00/mt86plus_7.00_USB_Installer.exe]
Arról indul majd a memtest.
Hagyod futni 1-2 órát.
Ha nincs piros hibajelzés, akkor jó a memória.
Hibák a képeken láthatóak.
[link] -
RoyBatty
aktív tag
válasz
semetka #155881 üzenetére
Memória tesztre több ingyenes tool is van, én ezt szoktam használni: https://www.memtest.org/
Pár óráig érdemes futtatni, annyi idő alatt kijön ha a RAM a hibás. -
Cs1csó
titán
válasz
semetka #153220 üzenetére
A notebook-oknál van olyan, hogy enerigatakarékossági okból amikor csak általános felhasználás van akkor az IGP-t használja és csak játék (vagy egyéb nagy grafikai igényű) program futtatásakor kapcsolja be a dedikált VGA-át. Nem tudom ennek mi a szoftveres, vagy hardveres háttere és hogy egy sima asztali gépnél ez megoldható e.
-
Cs1csó
titán
válasz
semetka #116281 üzenetére
Inteles? Tehát ami nem a dedikált VGA-hoz - AMD, NVIDIA - hanem IGP-hez kell? Nem is tudatm, hogy már ők is átálltak erre, passz azt nem ismerem, dedikált VGA-ás gépeim vannak, ami meg nem az ott nem foglalkozom ilyesmivel hanem amit a Windows feltelepített azzal van használva.
-
Cs1csó
titán
válasz
semetka #116278 üzenetére
HA nem tetszik akkor van mód a régi - UWP mentes vezérlőpult - használatára, egy a lényeg innen kell letölteni a telepítőt: [link] standard driver tölthető.
Ha már most szeretnéd lecserélni akkor DDU-val eltávolítod, és az innen letlöltött STANDARD driver-t telepíted.
(már átálltam erre mert utálom az UWP-s appos dolgokat, nálam ez elsősorban szubjektív döntés minimális objektív felhanggal) -
King Unique
titán
válasz
semetka #116010 üzenetére
Attól függ mit akarsz.
Csak azért nem feltétlen kell újratelepíteni a Windowst, mert egy driver/összesítő frissítés nálad gondot okoz. Szükség esetén megoldható az eltávolítás, elrejtés, driverek / egyéb frissítések automatikus telepítésének manuálisra állítása, stb.
Ha esetedben nem opció az előbbi és pl. ügyesen a C-re lett pakolva minden személyes fájl, nincsen azokról biztonsági másolat, vagy éppen nem megy a standard újratelepítés telepítési adathordozóról, akkor az alaphelyzetbe állítás jól jöhet a személyes fájlok megtartásával. Ha nem kell semmi a célmeghajtóról, akkor a minden elem eltávolítása - ami időigényes lehet - helyett érdemesebb inkább újratelepíteni a 0-ról.Az illesztőprogramok telepítésénél meg említve volt már előzőleg és nemrég egy másik esetnél újfent, hogy hardvertől függő is lehet melyiknél célszerűbb inkább a hardvergyártó weboldaláról manuálisan letölteni és telepíteni a szükséges drivereket és melyiknél a Windows Update-re bízni. Az alapértelmezett amúgy az utóbbi, a Windows 10 friss telepítése után aktív internetkapcsolatnál az összesítő és egyéb frissítések mellett az eszközillesztőket is letölti és telepíteni a rendszer. Ha inkább a manuális telepítés a cél, akkor azt vagy offline módban, vagy előbb linkelt leírásban lévő módszereket alkalmazva lehet megtenni.
-
Cs1csó
titán
válasz
semetka #79090 üzenetére
Telepítsd a saját szoftverét az egyből mutatni fogja - gondolom nálam a samsung magician mutatja jó nagy betűkkel - hogy TRIM OK. Ennyi valami bug van a HDS - 1803 relációjában majd javítják. CSAK egy szoftverre amúgy sem szabad hagyatkozni, amúgy van parancssoros kód is ami megmutatja hoyg megy ae a trim.
-
n42
tag
válasz
semetka #53028 üzenetére
Az utorrentnek mostanában nagyon rossz híre van, szerintem érdemes másra cserélni (még vírusos is volt néhány verzió, folyamatos technikai gondok...).
ninite.com sem véletlenül vette ki a kínálatból...
pl qBitorrent. (kicsi, gyors, reklámmentes, nagyon hasonlkít a régi utorrentre,,,) -
King Unique
titán
válasz
semetka #46605 üzenetére
Ha OS szinten egy frissítés elcseszett valamit, akkor azzal nem feltétlen lehet mit kezdeni. Lehet jobbára csak a rollback marad korábbi állapotra / buildra, mint a RAW partíciós problémánál
—►
[link]. Illetve volt, akinél megint valami frissítés az automatikus partíció csatolást cseszte el—►
[link].Amúgy most milyen verzió van fent, a legújabb, a másik gépen is? Így tudod megnézni. Ha mindkettőn ugyanaz, akkor lehet mégis valami driver kavar be, bár a frissítés előtt azon a gépen gondolom megfelelően működött a dokkoló mindkét portban.
-
-
TBT
addikt
válasz
semetka #20039 üzenetére
Eddigi tapasztalataim alapján sokkal inkább gépkímélőbb, mint a 8 vagy a 7.
Nem használja olyan gyakorisággal a merevlemezt, a processzort és memóriából is nálam 1,8GB-ot használ (64 bites verzió). Míg Windows 7 és 8 rendszerek alatt közel 3GB memót is benyelt alapból a rendszer.De nekem sincs különösebb problémám vele. Talán csak annyi, hogy picit lassabban indul el a rendszer, mint Windows 7 és 8 alatt, de már most jobban tetszik, mint a 8-as verzió. És ha még kiforr a rendszer, valóban az egyik legjobb Windows lehet.
Az Edge pedig még nincs kész, csak egy amolyan korai bétaverziót tartalmaz jelenleg a rendszer. A fejlesztései és frissítései a közeljövő Windows 10 frissítéseiben fognak majd érkezni!
-
-
-
-
King Unique
titán
válasz
semetka #11711 üzenetére
7-es NOD....
mikor már rég kijött a 8-as...egyébként a legújabb talán abból is, de a 9-es majd biztosan.
Vírusirtó topic amúgy.(#11722) GEPESZ66: ez kérdés, ha komoly, megbízható védelmet akarsz?
-
válasz
semetka #3444 üzenetére
Nézd, ha annyirta kiváncsi vagy sokat nem veszíthetsz. Vagy lemented a cuccokat amik kellenek vagy csinálsz egy komplett rendszermentést aztán kipróbálod. Ha nem jön be vagy nagyon "beteges" akkor visszarántod a régit és kész! Nekem asztalin, "kövület" hardverekkel (E8400, 9600 GT) hibátlanul tette a dolgát.
-
válasz
semetka #3437 üzenetére
Nekem is E8400 van és semmi problémám nem volt a driverekkel.
Persze ettől még tedd a laptopra ha akarod, csak gondoltam eloszlatom az ezzel kapcsolatos félelmedet. Egyébként amíg nem próbálod nem fogod tudni mert különböző konfigokon ég és föld a win10 teljesítménye, stabilitása. Mindenesetre nekem úgy rémlik, több gond van hordozható gépeken...... -
szabonagyur
félisten
válasz
semetka #3437 üzenetére
Akkor ne mond el a laptop típust....
Laptoppal csak annyi bajod lesz, hogy drivereid vagy nem lesznek egyáltalán vagy bugosak. Pl. Intel HD drivered már csak általános lesz vagy a win8-ast próbálhatod meg felerőszakolni és így tovább. ha meg mellé mondjuk váltható grafikus rendszered van, főleg AMD-vel akkor lesznek gondok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest