-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
-
krealon
veterán
válasz
betyarr #149500 üzenetére
"az itthoni gépeknél le van tiltva a jelszó kérése a win bejelentkezésnél (netplwiz)."
A fogalmi zavar okozza a kérdésedet.
Nem letiltva van, hanem el van mentve és automatikusan kitöltésre kerül bejelentkezéskor.Ha lezárod a gépet (Win + L), akkor a jelszavat be kell Írni, hogy használni tudd.
Ebből egyértelműen következik, hogy ha megváltoztatod a fiókhoz tartozó password-öt, akkor a rögzÍtett jelszó nem lesz megfelelő.
-
Soma01
veterán
válasz
betyarr #145491 üzenetére
Esetleg azt lehetne még, hogy arra a bizonyos gépre távoliasztallal (külön vnc, távoliasztal, chrome távoliasztal program) jelentkezik be a dolgozó és azt meg jól lekorlátozod. Így mindig csak a távoli gép képernyőjét látja a felhasználó. A fájlokhoz nem jut hozzá. Plusz letiltod (elrontod) pl. a dns-t is és nem jön be semmilyen más oldal sem. (de egy tűzfal szabállyal is megoldható) Ez így alapnak jó lesz. Persze képernyőfotó készülhet de az pl látszik, ha nagyon akarod. Billentyűzet kell a munkához vagy egérrel megoldható minden? Mert ugye akkor az is ki lehetne iktatni. (ki is húzható a gépből) Plusz egy kis pszichológiai ráhatás, hogy figyeled a képernyőjét a dolgozónak. Plusz néha rá is szólsz, hogy mit csinál, bebizonyítva, hogy tényleg látod. Mert ugye van erre is program... Így már csak telefonnal csinálhat képet a monitorról, a többit észreveszed.
-
-
King Unique
titán
válasz
betyarr #139502 üzenetére
Alapesetben elég lett volna javítani a linkelt módszerekkel, vagy repair install megoldással, viszont ha annyira szét volt csesződve a rendszer, akkor nem ártott a clean install. De sebaj, legalább a termékkulcs érvényes ezek szerint és nem olyan, mint az előző, bár ha volt már digitális licenc akkor újratelepítésnél amúgy is automatikusan beaktiválódik a Windows 10 a termékkulcs újbóli megadása nélkül.
-
King Unique
titán
válasz
betyarr #139487 üzenetére
• Segítség a Windows aktiválási hibáihoz
• FIX: Windows 10 Activation error 0xC004F012.Ha ez is az / olyan W10 Home termékkulcs, amiről korábban volt szó itt, akkor viszont annyira nem lenne meglepő az aktiválási probléma...
-
Zoz
őstag
válasz
betyarr #122619 üzenetére
Ez bizony használt... a telefonos aktiválást még meg lehet próbálni, kattints rá, ott kapsz egy hosszú azonosítót ami kell majd az automatának. Ha nem változott a menürendszer, akkor ez a menete:
06-1-267-4636
Adatvédelmi szöveg: 1/2
Otthoni felhasználók: 1
Szoftveraktiválás: 1
Adatvédelmi szöveg: 1/2
Windows aktiválása 1
Windows 10: 1
Ha előzőleg frissített: 2
Amikor első alkalommal telepíti...
ha aktiválandó termékkulcs van: 2
Aktiválni próbálta, hibakódot kapott: 1
Azért kell újra aktiválni, mert hw változás történt: 1
Hibakódok :
7001: 1
A071: 2
F00F,C008: 3 (ez szokott lenni)
egyéb:4
Nyitva van az aktiválási ablak: 1
Telepítésazonosító megadása
Hány gépre van telepítve? 1
Megerősítési azonosító megadása -
King Unique
titán
válasz
betyarr #122619 üzenetére
Csak gondoltam rákérdezek biztos ami biztos alapon, mert volt már rá itt a fórumon több példa, mármint hogy a kiadás nem stimmelt.
A linkelt leírásban ott van a 0xC004C008 hibakód lehetséges oka és arra a javasolt megoldás, ha esetleg még nem olvastad volna el:
Ha jelentős hardvermódosításokat hajtott végre az eszközön (például lecserélte az alaplapot), és rendelkezik a megfelelő termékkulccsal, próbálja meg telefonon keresztül aktiválni a Windowst. A tálca keresőmezőjébe írja be az SLUI 04 kifejezést, válassza az SLUI 04, elemet, majd a Windows aktiválásához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. A Windows 10 1607-es vagy újabb verzióinak hardvermódosításokat követő újraaktiválásáról további információt A Windows 10 újraaktiválása hardvermódosítás után című témakörben talál.
Vagyis a gépházban a hibaelhárító mellett a telefonos újraaktiválást még meg lehetne próbálni, aztán hátha. Ha az sem megy, akkor újfent ennyit az olcsó termékkulcsokról...
-
King Unique
titán
válasz
betyarr #122616 üzenetére
A licencnek megfelelő Windows 10-kiadás (Home) van telepítve, azt próbálják vele aktiválni? Mi a pontos hibakód, miért nem lehet aktiválni? Pontosan milyen termékkulcsok ezek, pl. a ShowKeyPlus mit mutat rá? Azt meg meg sem kérdezem, hogy aktív internetkapcsolat van-e, mert anélkül nem fog menni az aktiválás, de gondolom az csak van.
Amúgy lehet akár a küldött termékkulcs is rossz, pláne ha valami utólag visszavont/letiltott jó kis volume MAK (példa)... -
King Unique
titán
válasz
betyarr #122497 üzenetére
Technikailag még mindig működhet, elfogadhatja a W10 a W7 termékkulcsot az aktiválásnál, de hivatalosan jogtiszta már nem feltétlen lesz, lásd az alábbi cikk végén leírtakat.
Bővebben meg egy másik válaszban leírtakat a témáról, termékkulcs vásárlásáról, stb. -
-
-
Buckey
őstag
válasz
betyarr #78538 üzenetére
Szia!
Én egy parancssorral néztem meg kíváncsiságból a TRIM működését, mert itt olvastam, hogy a HDS hülyeséget mutat. És tényleg!
A HDS szerint nem megy a TRIM (pedig 100%), de a parancssor szerint meg igen.Utoljára tavaly, miután összeraktam a gépet, akkor néztem rá a TRIM működésére.
A másik pedig a VGA drivere (Intel-HD-Graphics-610). Hiába friss, a legújjabb, vagy az utolsó kettő, nem jól jelenik meg a kép az 1920 × 1080-as kijelzőn, egyszerűen túllóg rajta. Muszáj használnom azt amit "adtak" hozzá, a tavalyit.
Amúgy nekem is kezd a t.k.m tele lenni a Windowsal, már rosszabb mint a linux. Azt 5 évig használtam, semmi baj nem volt, sőt, most is használnám, ha a MiniPC-re is lehetne rakni. De azt hiszem, ilyenek miatt ismét nagyon érik a csere. Ráadásul még a kinézetét is variálhatom kedvemre, nem csak a háttérképeket.
-
YASKATIR
senior tag
válasz
betyarr #78524 üzenetére
Kapcsold ki a "hardware acceleration"-t a Chrome-ban es nem fog fagyni a rendszer (felteve, hogy neked is a chrome miatt fagy)
Amugy meg tedd fel manualisan a cumulative update et. Itt az utmutato
-
Syl
nagyúr
válasz
betyarr #78519 üzenetére
Nálam közvetlen a frissítés után, egyszer, egy program fagyott be: a filekezelő (leánykori nevén intéző / windows explorer). Minden más, azóta is, ugyanúgy hibátlanul működik, mint a 1803 update előtt.
Sőt!
Nekem még ezek a fluent design-os animációk, átmenetek, átlátszóságok is tetszenek. -
betyarr
veterán
válasz
betyarr #72763 üzenetére
na szóval.ha valakinek ilyen problémája akadna,mint nekem is,hogy egyszerűen eltűnik minden előzmény nélkül a felhasználóváltás,akkor itt találhat rá megoldást.van egy gpedit-es meg egy regedit-es is.
DE!ha ezek nem hoznának eredményt (mint az én esetemben is),akkor az asztalon nyomjunk egy alt+f4-et és jó eséllyel ott már a legördülő menüben megtaláljuk és alkalmazhatjuk.
ugyanezt érhetjük el,ha pl. a keresésbe beírjuk a következőt: C:\windows\system32\tsdiscon.exe aztán nyomunk egy entert.
ha valakinek még így is kényelmetlen,akkor létrehozhatunk a fentebbi eléréssel egy parancsikont,amit ha megnyomunk,akkor végrehajtódik.ha még ez sem lenne elég,akkor a létrehozott ikon tulajdonságainál hozzárendelhet gyorsbillentyűt. -
King Unique
titán
válasz
betyarr #64574 üzenetére
Az MS Office elvileg jár globálisan minden tanulónak, valamint hazánkban is a Tisztaszoftver program, illetve a DOA keretében. A(z egyes) felsőoktatási intézmények számára a korábbi DreamSpark, újabban Imagine kínálatában pedig elérhető a Windows is (példa). Aztán, hogy csak a műszakis és az IT-s hallgatók, vagy mindenki számára, arról már az adott intézménynél kellene érdeklődni. Valamint ott kell rendszerint ehhez hozzáférést is igényelni.
-
Mikeee89
senior tag
válasz
betyarr #58972 üzenetére
A dirtywindows-os megoldás segített, létrehoztam a regeditben a kulcsot és "Az áruházi alkalmazás le van tiltva Forduljon a rendszergazdához" szöveg fogadott újraindításkor
Köszi.
A csoportházirendes megoldás nem működött, mert nincs olyan beállítás. 1607-es verziójú Win 10 van a gépeken, azt olvastam, hogy az a megoldás a 1511-ig működött csak.
-
válasz
betyarr #50427 üzenetére
Ezen két tulajdonság jellemzően rosszakaratú programra vall:
- system.exe nek nevezi magát
- felhasználói interaktivitáskor (egér) a háttérbe húzódik.
Bekaptál szerintem valamit (ahogy már mondtam pár napja). De kivárhatod azt hogy közölje veled hogy minden elérhető adatodat titkosította és fizess 1000$ -t ha vissza akarod kapni őket..Ha nem találod meg, inkább telepítsd újra. Csak gyártótól tölts le drivert (driverkereső = vírusforrás), megbízható progikat használj.
-
Popes
őstag
válasz
betyarr #50427 üzenetére
Üresjáratban végez különböző karbantartási és egyéb folyamatokat a rendszer, ezek nélkül is stabilnak kellene maradnia de elméletben pont a hosszútávú stabilitás miatt csinálná.
Amik tétlenség idejére vannak időzítve azokat nyugodtan tilthatod hogy kiszűrd hogy melyik okozza a problémát. -
Popes
őstag
válasz
betyarr #50421 üzenetére
Tudom hogy már nézted, de szerintem túrd át még egyszer a feladatütemezőt mert tuti hogy az indít el valamit tétlenség esetén. Általában elég sok feladat van ütemezve és nem két perc átnézni de én pl eleve ki szoktam gyomlálni egy kicsit.
Mivel tétlenség esetén történik, ezért ott lehet a kutya elásva. Amúgy van egy mousejiggler nevű kis progi amit ha elindítasz nem megy át tétlenségbe a gép akkor sem ha nem csinálsz semmit mert imitálja hogy mozog az egér. -
cozmo
őstag
válasz
betyarr #50419 üzenetére
Lehet hogy aug. óta van új driver. Próbáld meg, hogy csak a problémás ssd legyen a gépben.
Másnak ezzel az ssd vel és firmware-rel nincs problémája?
Más gépben is baszakodik az ssd?
Csökkentett módban is?
Kihúzott net és lelőtt vírus kereső mellett is ír az ssd-re.
Ezeket mind megpróbálnám. Az első hogy más gépbe tenném és ott figyelném. Egyre inkább hiszem, hogy gyári hibás az ssd vagy annak firmware. -
cozmo
őstag
válasz
betyarr #50415 üzenetére
Hmm akkor...
Próbáltad már hogy csak a rendszer ssd van bekötve semmi más hdd ssd?
Ssd driver legújabb?
Alaplapi sata vezérlők szintén friss driverekkel?
Eszközkezelőben, ha a rejtett elemeket is bekapcsolod van bármi problémás eszköz ami valami hiba miatt nem megy, vagy le van tiltva stb? -
cozmo
őstag
válasz
betyarr #50268 üzenetére
Bár látom már megoldódott, de.... Nekem ssd firmware hibának tűnik, erre gyanakszom. Tedd fel a legfrissebbet és ha az van fent, akkor keress rá a firmware hibáira a neten. Ez csak tipp!
De vannak még kérdéseim ami megoldást nyújthat:
Milyen programmal figyeled az írásmennyiséget?
Nem lehet hogy az téved?
Jó meghajtót nézel?
A beépített erőforrás figyelőt nézted már?margithid: Akinek nem jöt meg az AU az nézzen körül, hogy nincs e bekapcsolva a frissítések halasztása. AU előtti home verzióban nálam volt még ilyen, ezért nem frissült. Utána meg letiltottam (wushowhide.diagcab)-al, hogy valaha is felmásszon
-
Popes
őstag
válasz
betyarr #50347 üzenetére
Ha nincs túl sok telepített programod és egyéni beállításod, akkor javasolnék egy alaphelyzetbe állítást.(vagy ha van visszaállítási pontod ahol még nem volt gond, akkor azt)
Nekem is volt hogy rájött a hoppáré és tekerte az SSD-t, annyi volt a szerencsém hogy volt működő visszaállítási pontom ezért megúsztam a hibafeltárást.(lusta voltam keresgélni és (amúgy az idő pénz) így volt gyorsabb) -
-
vlevi
nagyúr
válasz
betyarr #50278 üzenetére
Nézd meg az erőforrásfigyelőben.
Inditsd el, hagyd ott a gépet, mert majd akkor fogja nagyon nyomni, ha nem nyulsz hozzá. Ha látod, hogy nagyon dolgozik, akkor nézd meg az erőforrásfigyelőt, hogy mi dolgozik olyan nagyon.
Ssd-n serintek sincs értelme az előrehelyezésnek, mert ott ilyen nem létezik, de szerintem ezt a windows is tudja, már a hetes óta. A defragot ki is kapcsolja a windows.
De walami igazságod biztos van a dologban, többet babralja a lemezt, de én ezt nem a 10-esnél, hanem már a nyolcasnál észrevettem, amikor a próbaverzioit nézegettem, 2012-13 környékén. Lehet, csak azért, mert a hetesem kb 5 éve be volt lakva, de az tényleg, mintha nem nyekergettevolna ennyit. Arról sajna nem vezettem statisztikát, hogy mennyi volt az írási mennyiség az ssd-n. Nem tudom, de szerintem ez azinfó utólag már nem érhető el. -
raidx
őstag
válasz
betyarr #50278 üzenetére
A Win 10-nek van egy olyan szokása, hogy a kedvedbe akar járni. Amit gyalrabban használsz azokat a gyorsabb indítás miatt áthelyezi. Ha nagy a változatosság a szokásaidba akkor ez gyakori művelet. Ha van valami rendszeresség, előbb utobb ritkul a művelet és meg is szűnik.
-
-
-
-
-
válasz
betyarr #35868 üzenetére
Ahhoz, hogy elővegyenek illegális használatért, elvileg nekik kell bizonyítékot szolgáltatni - persze a cégekre lehet más szabályok vonatkoznak, nem lévén vállalkozó ezt a részét nem tudom. Magánemberként nem vagyok köteles semmilyen terméknek a számláját félretenni és évekig őrízgetni. Ha veszek egy fényképezőgépet és a gari lejárta után kidobom a papírjait, csak ezért még nem foghatja rám senki, hogy loptam.
-
Aslan
aktív tag
válasz
betyarr #35865 üzenetére
Ha pl itt Hardveraprón veszek egy dobozos (vagy OEM) bontatlan szoftvert, vagy akár bontott is lehet, de még nem használt (nem aktivált) de számlát nem kapok hozzá.. értsd minden megvan, doboza, dokumentációja, telepítő lemez, telepítési serial szám, érvényesítő matrica, stb... csak számla nincs, az is illegális?
Ergo a számlán van a hangsúly?
-
válasz
betyarr #35865 üzenetére
Egy érdekes kérdés: európai jogrend (=ártatlanság vélelme, azaz nem neked kell bizonyítani, hogy legális, hanem a vádnak, hogy nem az) mellett hogy bizonyíthatja pl a BSA, hogy egy "szürkén" aktivált windows legális-e? (pl OEM win7-et "garisazalaplapom" címszó alatt átmentettek egy asztali gépről laptopra, majd azon frissítették win10-re)
Nyilván KMSpico és egyéb, vírusgazda okosságok jelenlétekor egyértelmű a szitu.
-
törölt tag
válasz
betyarr #35646 üzenetére
De pont ez a gond, hogy olyanok használják ezeket, akik nem értenek hozzá. Pedig így borítékolható, hogy valami nem a várt módon fog működni, utána meg a felhasználó vérmérsékletétől függ, hogy megpróbálja-e kitalálni a dolgot, vagy kijelenti, hogy szar a rendszer
Attól még az utóbbi persze lehet igaz, csak könnyebb megoldást keresni, ha nincs kendácsolás.
-
hunluki
senior tag
válasz
betyarr #35297 üzenetére
Egy próbát megér, hátha te szerencsésebb vagy. A gép amit láttam csak zene/film/office kombóra volt használva, nem is feltétlenül a tempójával volt gond hanem a W10 hülyeségeivel (nem működő start menü, pattogó hang, éjszakai ébredés, stb). Én mindenképpen frissítenék egyet a helyedben mert még augusztusig ingyenesen tudod megszerezni a W10-et. Aztán lehet később kikupálják, akkor már vállalható lesz a dolog.
Legrosszabb esetben meg ott a 7-es fallbacknak.
-
hunluki
senior tag
válasz
betyarr #35293 üzenetére
W7 starter hivatalosan frissíthető W10 Home-ra, ha a gépen van serial akkor azzal tudod telepíteni, másik gépen media creation tool-al csinálsz egy telepítőt, menni fog a starter serialjával. Ha nincs serial akkor valahogy szenvedd vissza az eredeti startert, és frissítsd le winupdate-en keresztül. Ha utána lefrissült és aktiváltnak látod akkor mehet egy clean install is, hátha javít valamennyit.
Azért halkan megjegyezném hogy volt szerencsém hasonló erőbajnok netbookon w10-et látni, és... szóval nem ajánlom ha sok hajad van és szeretnéd hogy ez így is maradjon.
-
Partyface007
őstag
válasz
betyarr #30443 üzenetére
első körben kapcsold ki a hálókártyán az IPv6-ot a QoS-t meg az LLDP protokollt ha ez nem segít akkor a netsh vagy PowerShell-el nézd meg a TCP stack beállításait
http://www.speedguide.net/articles/windows-8-10-2012-server-tcpip-tweaks-5077
ha az utóbbihoz folyamodsz a biztonság kedvéért először listázd ki (netsh int tcp show global) és jegyezd meg mi volt a kezdeti beállítás
esetleg nyomhatsz egy teljes resetet a TCP stacknek (netsh int ip reset)
(ha fix IP beállításaid vannak akkor azokat restart után újból be kell állítani IP, Mask, Gateway,DNS....)
-
Misi-67gyurc
csendes tag
válasz
betyarr #30344 üzenetére
Szia.
A Tálca,és a Start menü színét itt tudod változtatni...Gépház/Személyre szabás/Szinek/Automatikus háttér szín alapján..kikapcsolva.
Lentebb szín választás,és a két kapcsoló bekapcsol...legalább is nálam,de ez csak opció.
A "leggyakrabban használt" és a "legutóbb hozzáadott"..ugyan csak a személyre szabás/Start menü/kezdőképernyő menüpont alatt tudod ki/be kapcsolgatni. -
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
betyarr #30165 üzenetére
Kicsit érdekes ez a "sorrend". Úgy tűnik, mintha összemostad volna a frissítést a tiszta telepítéssel, de úgy, hogy a "sorrend" egyiknek sem felel meg
A.) Frissítés:
1. MCT elindít - kiválasztod, hogy frissítsen
2. leszedi magának amit kell és elindítja automatikusan a frissítési folyamatot, aközben pedig regisztrálja a géped a megfelelő helyenB.) Tiszta telepítés
1. MCT elindít - kiválasztod, hogy telepítő készletet hozol létre
2. leszedi magának amit kell és elkészíti az ISO-t, PEN-t, amit választottál
3. ISO-t kiírod lemezre vagy rárakod megfelelően penre, majd az elkészült lemezről/penről indítod a rendszert és telepítesz4. Ha korábban A.) már lement, akkor nincs további teendőd, ellenben az új 1511-es telepítőcsomag használatával A.)-ra tulajdonképpen nincs szükség, egyből tudod aktiválni a 7, 8 kódjával
Nálam 2.9 GB-ot foglal a nyers telepítőcsomag (1511), amit C-re húz le, majd frissítés esetén szépen elmenti a korábbi rendszert, ami plusz kb. 20 GB
-
-
válasz
betyarr #25722 üzenetére
Elvileg igen, a gyakorlatban meg lehet ,hogy minden előfordulhat. Amennyiben 2016 július vége előtt veszel új alaplapot, és arra telepíted a korábbi rendszered, és azt sikeresen tudod ismét aktiválni, akkor még a határidő lejárta előtt újra tudsz frissíteni a Win 10-re. Van rá esély, én 2012-ben vásároltam egy OEM-es, 64 bites Win 7-et, ami akkor egy AMD-s alaplapos+procis gépre lett telepítve, aktiválva. 2014 tavaszán váltottam Intelre alaplap+proci, és simán ment az aktiválás arra a cuccra is, már az első telepítéskor csont nélkül elfogadta a kódot, még telefonálgatni se kellett.
A mostani Win 7-ről a 10-esre történő frissítés aktiválása is zökkenőmentes volt. -
ArsenalF
aktív tag
válasz
betyarr #6641 üzenetére
Megnézném neked, de szokás szerint épp fos a spartan:
"Hmm, we can't reach this page.
Try this
•Make sure you’ve got the right URL: http://www.index.hu"Mindjárt itt a július közepe
Amúgy ezt a szöveget nagyítgatva, nem úgy tűnik hogy 1%-al növelné, bár nem látok százalék kijelzést sehol. -
pzstm
titán
válasz
betyarr #5235 üzenetére
Windows as a Service az irány mindenképpen.
Olyan kérdések felmerülnek, ha most nekem van egy masinám legális 8.1 Pro-val, akkor én frissítek ingyen Win10-re (és későbbi frissítésekhez is lesz jogalapom...(nyilván 3-5 évet nem tudok tutira mondani...ki tudja mi hogy alakul addig)), viszont ha olyan gépet veszek amin esetleg nincs a legfrissebb windows előtelepítve akkor mi lesz? csinálhatnának olyat is, hogy amikor a legális Win 81 Pro-ról frissítek Win10-re, akkor emailt hozzárendelnék egy adatbázishoz, ahova én a LiveId-mal bekerülnék mint legális user és esetleg később letölthetném a legfrissebb verziót...persze ez számtalan jogi és egyéb privacy kérdést felvet, és megszervezni/kivitelezni sem két perc úgy, hogy mindennek megfeleljen.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged