Hirdetés
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ritkán, de most szükségem lenne meglévő skype fiókomra, megbeszélés céljából.
Hogyan tudom a microsoft fiók megkerülésével használni skype fiókomat? -
GEPESZ66
veterán
válasz
szabonagyur #49297 üzenetére
Ahogy írtam , csak ritkán használnám.
Erre a Sandboxie nem jó alternatíva?
Ahogy olvastam, ott csak etzt a programot kell felrakni, s egyszerűbbnek tűnik, mint a virtualbox. -
GEPESZ66
veterán
Milyen programot használtok WIN8.1 alatt, ha pl. egy veszélyesnek tűnő alkalmazást akartok futtatni elszeparált környezetben? Sandboxie,stb. Nem sokszor van erre szükségem, de néha előfordulhat.
Mit javasoltok? -
GEPESZ66
veterán
Lehet, hogy amit kérdezek most, az sokatoknak természetes ,de én ebben nem vagyok jártas.
A saját Skydrive fiókomba tudok-e úgy fájlt elhelyezni, hogy azt más is letudja tölteni?
Arra gondolok, hogy pl. több fórumtárs szokott adni dropbox-os linket, ahonnan letudtam tölteni a részemre feltöltött állományt.
Tehát nem tudom, hogy miként működik ez. -
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Sony Vaio VPCEB2M1E laptopom van. A Win 8-as beépített kamera nem működik semmivel. Asztali skype-al megy a kamera. Mi lehet a gond? Vártam eddig, elég régi probléma ez, hátha tud már valaki megoldást, a Sony nem foglalkozik vele, csak Win 7-es driverek vannak a támogatási oldalon.
Megköszönném, ha valaki tud erre megoldást! -
vigyori78
őstag
válasz
total90 #49287 üzenetére
Kézikönyv 82-83-84. oldal
-
total90
veterán
Adott egy Asus Zenbook ultrabook, amiben nincs optikai meghajto es eloretelepitett a operacios rendszer.
Na mar most, el akarom adni a keszuleket es egy haver venne meg... de a bejelentkezesnel az ID-val kell bejelentkezni es ezt kellene az overe cserelni majd.
Viszont sokkal jobb lenne a rendszert ujra telepiteni. Erre lemez nelkul igy van lehetoseg? Ha igen, hogy?Ha nincs, milyen modon tudok leszedni mindent rola majd az ID-hez kotni a gepet?
-
SamS20
senior tag
sziasztok
jelenleg ssd vásárlás előtt állok ha minden jól megy, az egyetlen kérdésem az lenne hogy szerintetek win 7 vagy win 8.1 ?
Volt már mindkettő fent, de talán a windows 7nek kevesebb memória kellett min a 8.1-nek.Ti melyiket tennétek fel ?
Bocs az offértKöszi a helpet
-
B-L-A-C-K
titán
Nekem is így volt, ez megoldotta:
Személyre szabás -> Megjelenítés -> Közös méretezési szint választása....(pipa be). Majd vedd le a nagyítást 100%-ra, vagy ha 100%-on van vedd fel 125%-ra, majd "alkalmazás" -> kérni fog egy kijelentkezést és megjavúl. Utána meg állísd olyanra amilyenre szeretnéd és jó lesz a kép (vagyis elvileg, mert nekem ez segített)....
[ Szerkesztve ]
-
Nos feltettem a 8.1-et, de mintha homályosabbak lennének a betűk mint a win 7 alatt.
Ennek mi lehet az oka? -
vlevi
nagyúr
Nem kell tőle félni, nem harap
Valóban az a helyes módszer, amit előttem is írtak, hogy a Windows telepítésnél, amikor felkínálja a meghajtókat, partíciókat, akkor mindegyik partíciót törölni kell onnan, és amikor üres, akkor nekiindulni.
SSD-nél érdemes néhány gigát otthagyni a végén, 5-10%-ot szoktak mondani, amit nem foglalunk le, hanem meghagyjuk az SSD-nek azért, hogy ezen a területen "garázdálkodjon". Ez alatt főleg a wear levelinget értem.
De ha nem 64, vagy 128 gigás az SSD-t, hanem 60, 120, vagy ilyesmi, akkor ezt a wear leveling területet már a gyáró leválasztotta, és neked már ezt sem kell megadni, és marad a jól bevált next-next-next-finish módszer
De más tényleg nem nagyon kell. A win7, win8 már egész jól alkalmazkodott az SSD meghajtókhoz, és optimálisan kezeli őket. -
Frod
addikt
válasz
szabonagyur #49278 üzenetére
Igen, csak a Win7 az elsőként ment fel a szűz ssd-re, és akkor nem is volt mivel "összeakadnia", most viszont gondoltam inkább rákérdezek itt, hogy mi a teendő ha már van fent egy ilyen kis partíció, kell-e vesznie.
Betűjelet nem kapott, inkább csak tényleg annyiban zavaró, hogy kezelőben látom, hogy ott van.
De köszönöm, akkor amint lesz egy hétvégém nekiesek a dolognak, hálaég adatmenteni nem kell, szóval hamar meglesz ha tényleg ilyen simán megy -
szabonagyur
félisten
Szia
Win8 telepítő be, mindent letöröltetsz vele, rámész az üres egy partíción, hogy új és megcsinálja amit kell magának, aztán kijelölöd az egyben ~115 giga vagy valamekkora nagy partíciót és mehet a telepítés.
Win7nél is ugyanígy kellett, nem kellenek neked a 100 megáson lévő adatok nyugi.
Ha UEFI-ben telepíted akkor nem csak egy 300Mb-os lesz hanem még egy 100Mb-is, de egyiket sem fogod látni csak lemezkezelővel.
-
Frod
addikt
válasz
szabonagyur #49275 üzenetére
Ohh, akkor szerintem most elbeszéltem kicsit mellettetek. (my bad)
Tehát akkor mégegyszer: elsősorban arra vonatkozott a kérdésem, hogy valami külön bűvészkedéssel kell-e kiiktatni azt a ~100 mb-ot, mert ennek nem szívesen állnék neki. Maga az, hogy törlöm az nem aggaszt
(Olvastam, hogy van metódus amivel áthelyezem onnan a fájlokat a sima C:/-re, és utána törölhető)De ha viszont most arról van szó, ha én bepattintom a W8.1 telepítést, és amikor előjön a formázó ablak, először törlöm a 100 mb-os rejtett partíciót, majd a C-t pedig formázom, és így folytatom a telepítést akkor az szuper lenne
Felőlem csinálhat az is magának ilyen külön részt, csak azt akartam elkerülni, hogy az új rendszer után így nézzem ki az ssd-m:
- 100 mb-os előző rendszer indítófájljai
- xyz mb W8.1 indítófájljai
- adatterület -
Anathema67
tag
Sziasztok,
a következő problémám van: bizonyos programokat pl: WinOptimizer, CCleaner, RevoUninstaller nem enged futtatni csak miután felugrik a "Felhasználói fiókok felügyelete" ablak és ott engedélyezem. Ezen az ablakon az "Értesítések megjelenésének módosítása"-ra kattintva korábban megjelent egy csuszka ahol akár ki is tudtam kapcsolni ezt a felügyeletet. Most hiába kattintok, nem jelenik meg a csuszka. A Vezérlőpulton sem tudom megnyitni a Felhasználói fiókok felügyeletének módosítását.
köszi
-
Dr. Student
senior tag
Egy kis helpre lenne szükségem:
A felhasználónevembe ékezet van és nem tudom átírni. Egyáltalán lehetséges-e ?
Köszönöm.
Új felhasználót csak végső esetben akarok létrehozni.
-
Frod
addikt
válasz
szabonagyur #49270 üzenetére
Köszi a választ!
Amúgy nem a spórolás miatt kérdeztem, csak jó lett volna, ha a 8.1 formázója saját maga orvosolja a gondot, és nem nekem kell külön törölgetnem ezt a partíciót. Így viszont akkor még egy kis utánajárás kell a váltás előtt. -
vlevi
nagyúr
Ráadásul UEFI-nél szinte kötelező is.
Korábban a win7-nél még szó volt róla, hogy ha valaki saját maga, külön gépben partícionálta a vinyót, és nem tett rá 100MByte-os partíciót, akkor is ment a win.
Az UEFI BIOS viszont erre nem képes, mert nem tud NTFS-ről bootolni, csak FAT-ról. Ezért csinál a win egy UEFI boot partíciót, ami utána "beröffenti" az egész windowst. -
moonguru
őstag
Én nem töröltem telepítésnél a 100MB-os partíciót, a Windows is meghagyta, viszont csinált egy 600 MB-osat is...
Ui:
Engem nem zavar.
[ Szerkesztve ]
-
Armahun
addikt
válasz
szabonagyur #49267 üzenetére
Böven elég az a 100 mega , még marad is rajta kb 70 mega szabad hely.
-
Воланд
titán
válasz
Vadászmenyét #49265 üzenetére
-
Vadászmenyét
aktív tag
Hello!
Mit foltozott a ma elérhető vált Windows 8.1 frissítés? 2.2 Mb. Sehol nem láttam beharangozva. Részletek:
Biztonsági frissítés Windows 8.1 for x64-based Systems rendszerhez (KB2962140)
Telepítés dátuma: 2014.05.05. 19:14
Telepítés állapota: Sikerült
Frissítés típusa: Fontos
-
Frod
addikt
Sziasztok!
OS újratelepítés előtt állok, W7-ről szeretnék váltani W8.1-re és az volna a kérdésem, hogy mivel jelenleg az Ultimate verzió létrehozott egy 100 mb-os elkülönített particíót az ssd-n, ezt feltétlen el kell-e tüntetni mivel az új op.rendszert telepíteném, vagy nyugodtan maradhat így minden, és csinálhatom simán a telepítő által felajánlott formázással a műveletet? (ez eltünteti, vagy marad ahol van, de nem zavar bele semmibe a jövőben?)Valamint a rendszer "leterhelése" fontos szempont nálam, mivel most csak az OS és a programok vannak a 112 Gb-os ssd-n, ennek ellenére 57-60 GB között ingadozik a szabad hely, úgyhogy a W7 nem tudom hogyan zabál le félszáz gigát...
-
kispx
addikt
-
mdraco
őstag
Ez a Disk Cleanup miért a procit tekeri és nem a lemezt? Mindjárt 1 órája törli a 2 gigát...
Na látom másoknak is volt gondja, akkor nem egyedi hiba.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz
szallasi007 #49259 üzenetére
Most, hogy mondod, kipróbálom én is egy másikkal.
-
szallasi007
őstag
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Gyors kérdésem az lenne, hogy tudok-e úgy csatlakozni egy BT-os mini hangfalhoz (HTC Boombass), hogy a hang jöjjön a külső BT-os eszközből és a notebook saját hangszórójából is? Win8.1 van a notin.
-
Destloler
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Kaptam munkahelyemen új munkaeszközt Windows 8.1 pro op. rendszerrel. A probléma az hogy a rendszergazda nem tudja tartományba helyezni a gépemet. Windows 7 és Windows XP számítógépek is vannak és fent említett kép op. rendszerrel működik viszont 8.1 nem. Nekem nagyon teszik a 8.1 és szeretném is használni Windows 7 helyett. Előre is nagyon köszönöm a segítséget.
Üdv.
Zoli -
Ice&Lime
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #49250 üzenetére
Akkor ez most normális vagy sem? Vírus vagy sem?
Mert nekem ebből az írásból nem derült ki. -
vaakuum
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #49248 üzenetére
Nekem is ati kártyám van, tehát ha annak a drivere a ludas, akkor erősen benne van a pakliban, hogy újrahúzás után is jön a cumi
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
Ice&Lime
veterán
Itt is felteszem a kérdést, mert már jó pár napja nem jött rá válasz a win7-es topicban.
Az miért lehet, hogy amikor rádugom a pendrive-ot a laptopra és nézem a feladatkezelőt, akkor a "WUDFHost - Windows illesztőprogram-alaprendszer - felhasználói módú illesztőprogram-keretrendszer gazdafolyamata" 8-15%-ban terheli a cpu-t 1perc30másodpercig, majd utána leáll a WUDFHost folyamat és okés lesz.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
vaakuum #49243 üzenetére
Nekem az otthonin van ugyanilyen gondom. Már harmadszor fordul elő velem. Valszeg újra kell húznom. És mindig ugyanaz a hiba!! A frissítések nem mennek fel.Én az ATI Catalystra gyanakszom. Az sfc és a dism sem segített. Sőt valszeg a .net-et is telibeverte. Az mmc bármelyik snap-innél elszáll.
Csókoltatom a redmondi srácokat.
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz
Taifa Díaz #49240 üzenetére
Volt tuning, de még a régi procival. Az új procihoz meg kellett a bios update úgyhogy eleve minden nullás. Nem tudom mi lehet a gond. Arra tudok még gondolni, hogy a bios beállításoknál valamit elcseszhettem az ide/sata/ahci stb... dolognál....Szerinted lehet?
-
vaakuum
addikt
Miután nálam továbbra sem akar települni az update, elkezdtem a kevésbé potenciális megoldások irányába is tekintgetni a hétvégén. Többek között a mindenféle dll javító programok is képbe jöttek, de ezek jellemzően olyanok, hogy ingyen megmutatják, hogy 32x hibás dll van a gépemen, de csak a fizetős verzióban lehet kérni a javításukat.
NAmost a kérdésem: Win8 és 8.1 alatt tényleg nincs ilyen opció? Ez úgy tűnik, egy teljesen szokásos feladat, és a kiscégek fizetős megoldásokat kínálnak a Windows saját szutyok működésére, a Kicsipuha meg nem rendelkezik rá saját javító-alkalmazással?
-
törölt tag
Sziasztok, volna 2 gyors kérdésem
1. Ha feltelepítek egy 8.0-t akkor az felfrissíti magát 8.1-re?
Mert pillanatnyilag a nyomtatóm (Samsung CLP-510) 8.1 alatt nem megy, 8.0 alatt nem próbáltam, de a driver lapon azt írja jó hozzá, illetve 7 alatt gyönyörűen megy.
A célom ez végett egy frissített 8.0 rendszer.2. Start menü hivatalosan megérkezett e már 8.1-hez?
Köszi az esetleges válaszokat
-
Taifa Díaz
őstag
+1 Fire/Soul/CD és CirrMee tanácsaira, de:
Új Windows, új tuning: ha van bármilyen órajelemelés, egy frissen telepített Windows igényelheti az újbóli kitesztelését. Lehet, hogy ugyanazok a feszültség és frekvencia értékek, amiket OC gyanánt korábban beállítottál, most már - lehet, épp csak egy picit, de - magasak lesznek. Pláne 8-as Windows-nál, Intel rendszereken láttam ezt gyakorta.
2-3 év használat utáni operációs rendszer cserénél fokozottan érvényesül a fentebb leírt jelenség, hiszen az eltelt 2-3 év alatt a hardverek pont öregedtek annyit, hogy az új Windows már ne szeresse az addig stabil tuningot.[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
Szerintem nézd át a tippeket (kábel/táp) első körben. Ha van kéznél másik Sata kábel, esetleg a merevlemezt másik portra szórni, másik tápcsatit a merevlemezre, stb.
Hasonlót láttam silány alaplapi csatinál (jó öreg NF7-S), ott pl elég lazán járt a Sata kábel az alaplapi csatin (mindegyik, amit kipróbáltam), papírlappal kellett szorosabbá tenni, aztán többé nem hibázott. Igaz addigra igencsak teleszemetelte a merevlemez a S.M.A.R.T. -ot...
-
RazoR
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49234 üzenetére
Nem hiszem, hogy kevés lenne a 650 watt a gépnek, GTX680, X6 1100T, két db HDD, 8 giga ram és kb ennyi. Nem dugtam volna rá valami csatlakozót? Kétlem de majd megnézem. Nem hinném, hogy baja lenne a tápnak, mivel ugyanez a felállás ment keb egy hónapig hiba nélkül, azóta meg csak a win lett újrarakva és azóta van a kékhalál.
-
zoltan6
addikt
ezt a hibát sok minden okozhatja: Driver_Power_State_Failure
nekem a win 8.1-es tabletem is csinálja friss rendszerrel,megfigyeltem hogy mikor,akkor amikor a telenoros netes sticket szabályos eltávolítás helyett csak kihúzom,utána következő ujraindításnál jön ez elő.a benne levő memoriakártyaolvasót cd-romnak ismeri fel,és mivel a 8.1 nem hagyományosan áll le,hanem hibárnál csak,nem tud mit kezdeni az eltünt cd meghajtóval. -
"Az a furcsa, hogy miután kékhalál után újraindul semmi baja sincs. Megy minden játék hiba nélkül,m semmi probléma nincs a géppel, csak az első bekapcsolásnál van ez."
Ez megint tipikus jelenség, mert amikor kikapcsolt állapotból bekapcsolod a gépet, akkor egy pillanatra minden eszköz egyszerre kéri az energiát, ilyenkor van egy pillanatig egy kiugró "teljesítménytüske". Ha nem mindent tudott kiszolgálni a táp, akkor borulhat minden, viszont ha már egyszer elindult a gép/OS, akkor újrainduláskor már nem jelentkezik ez a pillanatnyi kiugró teljesítményfelvétel. 3 dolog lehet, de mind a táppal kapcsolatos.
1. Kevés a Táp a rendszerednek
2. Nem kevés, csak nem kötöttél be minden csatit(8lábú CPU csatiba 4-t, vagy 2 tápot igényel a vga, de csak 1-t dugtál rá, atx csatira nem kötötted be a plusz tüskéket, ilyesmik)
3. Tényleg gyári-hibás a táp[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49232 üzenetére
Hát ez jó hír!!!
Nemsokára költözik a konfig új házba és akkor majd átnézek mindent. Remélem nem a tápnak van valami baja, februárban lett véve újonnan. Az a furcsa, hogy miután kékhalál után újraindul semmi baja sincs. Megy minden játék hiba nélkül,m semmi probléma nincs a géppel, csak az első bekapcsolásnál van ez.
[ Szerkesztve ]
-
Pl nem lenne egy elvetélt gondolat egy másik táppal próbálkozni vagy ellenőrizni, hogy minden csati a helyére került-e(pl ha 8 lábas a CPU csatija, akkor ne csak 4 legyen bekötve stb)...
(Minden hiba az energiaellátás körüli gondra utal és azóta, mióta tápot cseréltél)[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz
szabonagyur #49228 üzenetére
500-as rendszervinyó:
http://kepfeltoltes.hu/140505/Sentinel_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
750-es vinyó:
http://kepfeltoltes.hu/140505/Sentinel_4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
CirrMee
addikt
válasz
Vagy vezérlő / kábel.
-
RazoR
veterán
válasz
Mind a 4 hiba a lemez miatt lenne?
-
RazoR
veterán
Ami új a gépben az elmúlt 2-3 hónapba: GTX 680, XFX 650Pro táp, X6 1100T proci, de a régi winnel, ami ugyanez volt semmi probléma nem volt, csak újratepítés után jött elő.
-
RazoR
veterán
Találtam még mást is:
Van baj...
-
RazoR
veterán
válasz
szabonagyur #49222 üzenetére
Mire vagy kiváncsi? Eddig nem volt velük semmi probléma, annyi történt, hogy eddig ketté volt particionálva az 500-as vinyó és most win installnál újra egybe particionáltam. Mi a rák az az atapi ide miniport?
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Sziasztok! Egy rejtéjes problémám van amire nem találom a megoldást. Win 8.1 Pro x64 van a gépemen és mióta legutóbb újrahúztam a rendszert minden indulásnál kékhalálom van Driver_Power_State_Failure hibaüzenettel. Semmi hardver nem változott a gépben mostanában csak biost frissítettem de az sem mostanában volt. Mi lehet a gond? Az eszközkezelőben semmi sincs hibában...
[ Szerkesztve ]
-
Armahun
addikt
Azt a beállítást merre találom, hogy mennyi idő után halványítsa el a képernyőt?
Az energiagazdálkodási beállításoknál a százalék állítást megtaláltam, de az időt nem.[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
Egy kérdésem lenne, Win 7re jó a H.264 böngészőn, mi a helyzet a 8.1el? jó már ere is?
-
GEPESZ66
veterán
A böngésző kedvenceit egy fájlból importáltam, mivel 1 hete újraraktam a WIN-t. Több oldal, ha a kedvencek közöl elindítom, akkor elsőre nem jön be, csak ha ráfrissítek a böngészőre.
Mi lehet az oka? -
szabeska
addikt
mi a farkamért töröl 28 mb-nyi szemetet a lemeztakarító 40 perce? egy éve fennáll ez a hiba legalább, és basznak javítani... 28 szaros megabájt... arról nem beszélve hogy az update óta totál lassú minden, tiszta telepítéssel is, jól elcseszték.
[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
válasz
szallasi007 #49179 üzenetére
Köszönöm!
A store már elindul, viszont a programok egy része még mindig nem.
Futtattam a 2. pontban lévö kódot és a 3.pontban lévö reg mappát is töröltem (már amitt hagyott a gép, mert 1 almappa megmaradt) de így sem lett még jó -
GEPESZ66
veterán
Milyen video lejátszót ajánlatok WIN8.1-re, DVD-lemez, ill. "minden" egyéb típusú fájl lejátszásához?
Magyar nyelv legyen benne!
VLC KM,...? -
Vladek83
tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy ha alvóállapotba kerül a gép, akkor nem tudom felébreszteni csak az újra indítás segít rajta. Ennek mi lehet az oka?
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- PlayStation 5
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Call of Duty: Modern Warfare (2019)
- További aktív témák...