Hirdetés
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iOS alkalmazások
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borote
addikt
Sziasztok!
Probléma: charms bar-t szeretném teljesen kikapcsolna (nem csak a sarkokból előhívható módon), hanem a jobbról edge swipe-os megoldást is, mert rendkívül bosszantó, a touchpad jobb oldala nem használható rendesen emiatt a marhaság miatt.
Ami nem működik: touchpad settings-ben nincsen ilyen lehetőség (köszönjük synaptics), classic shell-ben sehol sem találtam, illetőleg egy regedites módszerrel is próbálkoztam, konkrétan EZZEL, nem jött be ez sem.Nincs valami más ötletetek?
A
-
szabonagyur
félisten
-
CirrMee
addikt
válasz
szabonagyur #51694 üzenetére
Hát nem is fhd, a maga kb.: 1440 -es felbontásával...
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Diego! #51690 üzenetére
A jegyzettömböt nyitja meg a desktop.ini-vel vagy mi van? Nekem nem egyértelmű.
Indítási alkalmazás szerkesztés van a feladatkezelőben, msconfigban is. Oda is kerülhetett. XP-n szenvedtem ilyenekkel. Meg szenvedek most is, mert megnyitja mindig az nVidia inspector telepítőmappáját és nem találom hol tüntessem el. -
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Aki használ DVB-T tunert nem vett észre olyat, hogy a kép nem annyira éles, mint win7 esetében illetve a jelminőség is mintha gyengébb lenne. Nálam fent van mindkét rendszer, ugyanazok a programok stb, de win8.1 alatt mintha nem is FHD-n menne az M1HD, jó akarattal talán 720p.
MOD: FHD műsornál nézem M1HD esetében.
[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #51685 üzenetére
Windows 8.1 minden frissítéssel:
A ver csak ennyit ír: Microsoft Windows Version 6.3.9600
Az Aida64 már pontosabb: 6.3.9600.17085 (Win8.1 RTM)
-
válasz
szabonagyur #51687 üzenetére
Itt is csak 8.1 van.
(#51685) Fire/SOUL/CD: köszi! Ez a megoldás, ill. ahogy quailstorm írta. Az már biztos, hogy fel van telepítve az update 1, csak nekem furcsa, hogy ez is simán windows 8.1-nek hívja magát.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
quailstorm #51688 üzenetére
Végül is "ránézésre" is lehet (meg a Keresés gomb is ott figyel), csak -nekem legalább is- nem szokás "ránézésre" meghatározni egy OS-t, hátha csak egy skin-es W7...
(meg vannak app-ok, amivel a kikapcs/keres gomb is eltávolítható és máris nem látszik...)[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #51685 üzenetére
muszáj szenvedni?
van-e kikapcs gomb a kezdőképernyő jobb felső sarkában
feltelepített rendszeren a leggyorsabb -
Build számban különbözik azt hiszem, mert az alap W8.1 az 6.3.9600, amin meg felkerült az Update 1, ott meg 6.3.9601 (ha jól emléxem)
Parancssorban add ki a VER parancsot.
Ahol még körbenézhetsz, az a registry, egész pontosan itt
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion[ Szerkesztve ]
-
válasz
szabonagyur #51681 üzenetére
Ott hol? Ott csak az van írva, hogy windows 8.1.
-
Azt hol látom, hogy a windows sima 8.1 vagy update 1-es?
-
törölt tag
válasz
FіkuszKukіsz #51677 üzenetére
Köszi
-
törölt tag
Sziasztok,
Az miért van, hogy folyamatosan van adatfogadás-küldés a hálózaton?
Nemrég vettem észre, hogy 800 kbps - 1 Mbps mennyiséget fogadok folyamatosan, a küldés kevesebb.Megnéztem milyen programok ezek, de a nagy részük Windowsos, a maradék meg Firefox, Webroot Security és Dropbox.
Ha ezt a mennyiséget felszorzom, egy nap akár több GB is lehet az eredmény
Hétvégén szinte mindig megy a gép, hét közben csak esténként meg reggel kicsit.
Miért generál a Windows és a többi program ekkora forgalmat?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
idegen lény #51670 üzenetére
Mégis tele van ez a topic a különféle problémákkal kapcsolatos kérdésekkel.
És ha hiba van benne akkor az már optimalizálatlan?! Nem is tudtam, made my day!
Amúgy a 7, xp, vista, linux topikban talán azok mennek, hogy a kifogástalan rendszert ajnározzák? Nem, szóval ez hülyeség amit írtál.Ha meg olyan tökéletes, akkor minek kell már egy fél év múlva új operációs rendszer?
Mert a pénzt akarják a zsebedből kihúzni, vagy te a torrentről le, mindegy. Amúgy azért, mert az MS rááll arra, hogy NE 8-11 évente adjon ki egy rendszert 34 service pack-kal csomagolva.
Kár volt írnod, bölcsebb maradtál volna.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
idegen lény #51670 üzenetére
Mert a többi rendszer topicja nincs tele
Na menjél szépen trollkodni az óvodába.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #51668 üzenetére
Én meg azt kérdezném, h te hogy gondolod...
Minden előzmény nélkül, csak belöksz ide egy ilyet, mikor többi se olcsóbb (7, XP) és szerintem a 8.1 teljesítményével nem igazán van gond. Lehet még rajta azért kicsit finomítani, de azért koránt sincsenek vele olyan egetrengető gondok, legalábbis a "xar a csempe, nincs start menü" nem akkorák és már mondhatni kezdenek lecsengeni. Hibákra alapuló hsz.ek meg akadnak többi Windows topikjában is. Utóbbit meg lehet ingyenesen is belevarázsolni, ha vkinek annyira hiányzik, van vagy 10 féle alternatíva.
+ 2x ezret kell érte fizetned és honnan vetted a fél évet, mikor 2015 április Win9 hivatalos megjelenése, de lehet, h benne van, h csúszni fog...tehát jó esetben is szűk egy év (10 hónap) múlva jöhet leghamarabb.ha nem tetszik, nem kötelező használni sem, ahogy a topikjában fikázni se, főleg szubjektív, konkrétumokkal alá nem támasztott érvekkel...ki tudja a 9 milyen lesz, lesz Metro abban is.
Nem tudom tényleg, honnan jön ez a fél év, max a beta, preview verzió esetleg...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
idegen lény #51668 üzenetére
még eléggé optimalizálatlan operációs rendszerre,
Ezen kicsit rágodj még és ha megvagy vele akkor újra írj be, mert egyáltalán nem optimalizálatlan...
Az hogy vannak hülyeségei a ram használattal ez tény, de attól még nem opti....Szerk: Nem védem a 8-cat, mert nekem a 8.0 jobban bejön mint a 7, meg a 8.1. Mégis 7-et meg linux mintet használok.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
Csak tudnám, hogy mi értelme 18 ezer forintot kiadni erre a valljuk be, még eléggé optimalizálatlan operációs rendszerre, amikor fél év múlva már itt a Windows 9?
Ezt mégis hogy gondolja a Microsoft?
[ Szerkesztve ]
-
-
spammer
veterán
SettingSyncHost
Skydrive Engine HostLe lehet valahogy tiltani őket végérvényesen a francba? PC Settingsben mindenféle sync ki van kapcsolva, mégis minden indulás/ébresztés után visszajönnek ezek, Task managerben látszanak. Nem kell, nincs szükségem rájuk, nem akarok szinkronizálni semmit, sehova, process meg ne vegyen el erőforrást.
Microsoft Software Protection Platform dettó. Services listában automatic start a Software Protection, de nem lehet átállítani másra.
[ Szerkesztve ]
-
Utólag hol tudom megváltoztatni 8.1 Pro alatt a bejelentkezési "hátteret"?
(Nem a zárolási képernyő képet)
Nem találom sehol sem a Gépházban, sem a Témáknál.. -
A rejtett fájlok megjelenítését be kell kapcsolni és a C gyökérben nézd meg, hogy ott van-e a BOOT mappa: [link]
(Korábban rosszul írtam, mert a BCD az nem mappa, csak egy kiterjesztés nélküli fájl, de a BOTT mappán belül van/kell lennie)"Sajnos" ha a BOOT mappa nincs, akkor a rejtett indítópartíción tanyázik.
Amúgy a telepítőlemezről indított javítás funkció sem tudott vele mit kezdeni?
-
betyarr
veterán
üdv!
miért nem az összes 4gb memória használható?
-
LLKobe
veterán
válasz
zetecR #51648 üzenetére
Próbáld meg a legelejéről, és a legvégéről leszedni az idézőjelet.
Az mindegy honnan indul, szintaktikai hiba van. Én most csináltam egy parancsikont egy avi fájlhoz, és annak végére bemásoltam, és le tudtam okézni:
C:\Users\user\Desktop\zhr-oblivion.mkv --disk-cache-dir="e:\System Temp\Chrome Temp"
[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
válasz
LLKobe #51647 üzenetére
Affene, rosszul írtam, mert igazából ezt szeretném elfogadtatni:
"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe –disk-cache-dir="b:""az exe után van szóköz, próbáltam már b:\-ként, sőt már mappát is próbáltam "betallózni" (b:\BrowserCache - természetesen a b:-n létrehozva a mappa), de semmi.
Pedig korábban már használtam így és egyszerűen nem értem, hogy mi lehet a gond.Mondjuk én a Program Files-ből csináltam a Shortcutot, nem pedig a Users\...stb-ből.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz
zetecR #51646 üzenetére
Az exe után hagyj egy szóközt, és a meghajó pedig nem "b:" hanem "b:\"
Csak tipp.
Mod.: itt le van írva.
[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
Chrome cachet szeretném RAMdiskre tenni, de képtelen vagyok a Chrome shortcut-jában a Target-et megfelelően módosítani.
Ez kellene beszúrnom: --disk-cache-dir="b:\BrowserCache" és így nézne ki a komplett sor:
"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" –disk-cache-dir="b:""Viszont amikor leokéznám, azt kapom üzenetként:
Mit bénázok el?
-
válasz
SamS20 #51643 üzenetére
orvosolható ez egy winreinstall-al ? csak mert a kártya cserekor, ez nem történt meg. (Ati-ról, Nvidia-ra váltottam)
Igen, lehet egy új rendszer a 0-ról nem árt neki. De előtte nézzd meg a játék és driver beállításokban tudod e állítani a teljes képernyőt.
mivel SSD van a gépben és már van kb 1tb írott adat rajta, nem szívesen nyüstölném ha nem muszáj
Akkor vedd ki a gépből és ted a vitrinbe, ott nem fog nyüstőlődni. Azért vetted hogy használd, ha tönkremegy akkor ott a garancia, vagy egy új ssd. -
SamS20
senior tag
üdv
mostanság mivel új vga került a gépbe több játékot is kipróbáltam, viszont szomorúan datáltam hogy bizonyos játékok hiába vannak full screen beállításon, mégis ablakban futnak.orvosolható ez egy winreinstall-al ? csak mert a kártya cserekor, ez nem történt meg. (Ati-ról, Nvidia-ra váltottam)
mivel SSD van a gépben és már van kb 1tb írott adat rajta, nem szívesen nyüstölném ha nem muszáj
köszi előre is
A játékok amiknél tapasztaltam a problémát (Battlefield 3, NFS Rivals, F1 2013)
-
sys25
aktív tag
válasz
szabonagyur #51521 üzenetére
Korai volt az örömöm!Megint elkezdte a pattogást és akadozást...
Itt valami más gond lesz nem a driver!
Megint meglestem,a proci a beakadásnál 30%fölé nem ugrik(alapjáraton 13-17%-on megy),a ram 47%-on van(4gb-ból).Teljes tanácstalanság... -
-
HZoli87
veterán
válasz
Bjørgersson #51639 üzenetére
W7 alatt simán működik újratelepítés nélkül is.
-
HZoli87
veterán
válasz
Bjørgersson #51630 üzenetére
-
edeleny
őstag
válasz
VoidXs #51635 üzenetére
Hardveres dolgot kizárnám!
A Win8 SSD-n van UEFI módban, egy hagyományos vinyón meg Win7.
Win7-en tökéletes, gyönyörűen szabályoz. Szépen kiírja , hogy minden második mag leállítva, a többi meg 20-40% között megy, netezés közben, szépen alapon (és hűvösön) tartva a CPU-t!A vírust megnézem!
Az Alaplap egyébként ASUS. -
válasz
Bjørgersson #51630 üzenetére
Töröld a winrart majd újra rakd fel és már telepítésnél vedd ki a pipát a .iso elől.
-
edeleny
őstag
Hali!
A problémám a következő lenne4
noha nem találok semmi olyan dolgot ami hajtaná a procit, a Win mégsem hajlandó sem az órajelet, sem a feszt visszavenni!
A feladatkezelő szerint 1-2% a processzor használat, mégis űzi rendesen!Előtte is csinált hülyeségeket.
A nyolc magból 4-et lekapcsolt, 3-at 40% hajtott, egyet megy 80-90%-al.
most mind a 8 1-2 % megy nincs lekapcsolva!Mi kínja van?
Energiagazdálkodáshoz nem nyúltam!! -
Wucky
senior tag
válasz
King Unique #51628 üzenetére
A fiam az egeret meg az androidos telóm perfect kezeli(5 éves).
A játékok jók lesznek neki szerintem. Csak ne a monitort böködje :-) -
whitehand
senior tag
Sziasztok az érdekelne ha létrehozok egy virtuális lemezt a rendszer particion arra is rárakható a win8.1?
-
Centre
tag
válasz
vati182 #51622 üzenetére
Ha winchester megvan még akkor megpróbálhatod a winyóra visszatelepíteni a windows 8-t majd ha fent van, kiütni az aktivációt, így:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-windows_install/windows-8-product-key-deactivation-guide/6c5245de-8516-4c99-95fe-0fb458d849e5
Ha ez kész akkor elvileg ezt a hibát megoldottad.
Ettől függetlenül persze lehet ezer és egy egyéb probléma amivel ezután szembesülsz.Persze valószínűleg a telefonos segítség jó eséllyel egyszerűbb lesz.
Windows 8-t telepíteni inkább művészet, mint szakma
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Mindazok ellenére, h nagyon sokan lexarozzák, leprimitívezik a Modern UI-t és a csempéket, szerintem nem annyira rossz azért a helyzet, ennyi erővel minden mobil OS és alkalmazásai primitívek...
Én is tapasztaltam, h gyerekeknek kifejezetten tetszik, sőt sok csaj ismerősömnek is, illetve vki fentebb példázta, h akár idős emberkék sem riadnak tőle vissza[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Erre az egyre tényleg jók a csempék, hogy könnyen telepíthetőek.
És valljuk be, tényleg van köztük néhány olyan alkalmazás, ami jól sikerült, illetve olyan, ami hiánypótló. Például a tapatalk fórum olvasó eddig windowsra nem volt, csak mobilra, tabletre.
De azért az appok túlnyomórésze mégiscsak gyenge. Erről persze nem a Windows tehet. -
Wucky
senior tag
Hát srácok ma volt alkalmam kipróbálni a 8.1-et ismerősnél.
Mint kiderült számomra az lesz a legjobb barátom amit a legjobban utálok benne.
Csempék,market.
Láttam milyen könnyen használja ismerős 4 éves lánya a csempéken a játék appokat.
A fiam is végre nem a telefonomon fog lógni hogy töltsek le valami játékot :-) -
Rossi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #51623 üzenetére
Nem tudom, így nem tudom megnézni, meg nem vagyok egy nagy expert.
SSD egyébként, ha számít.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
vati182 #51622 üzenetére
Akkor bizony marad a telefonos segítség:
Ez alapján járj el. -
-
vati182
aktív tag
válasz
bobalazs #51620 üzenetére
Az a baj hogym ár úgy hozta ide hozzám a gépet, hogy le volt törölve a merevlemeze és az installálással voltak gondja azért jött hozzám mert samsung 7 series gépe van és ki lett olvasva belőle a kód aida-val amint azt itt megkérdeztem valakitől aztán mondtam neki megtette, de most újra installálásnál valamiért nem fogadja el..
(#51616) vati182
A Gépe meg pont a próbálkozásának köszönhetően úgy került ide h teljesen le volt formázva a hdd-je 1 particióra szóval nem tudom másolni mert nincsen mit, a laptop alján meg csak a matrica wan windows 8 és ennyi niscnen semmi másik kód csak amit kiolvasott...Ebben az esetben mit tudok tenni? Csak az Aida által mutatott kód áll a rendelkezésre azt meg nem fogadja be...
-
Rossi
addikt
Köszi!
-
válasz
vati182 #51618 üzenetére
Ahány előtelepített gép(gyártó azon belül lapos modell), annyi kivitelezési módszer. Legcélszerűbb helyesen klónozni az előtelepített OS-t, mert úgy megmarad minden gyártói szolgáltatás(pl beépített recovery stb) és serial-al sem kell bajlódni.
Itt egy konkrét eset kivitelezése(csak a partíciók számában, elhelyezkedésében szokás különbségnek lennie)
Előtelepített gép partíciószerkezete | klónozásaUI: Igen ritka(tényleg), ha helyesen elvégzett klónozást követően gond van a termékkulccsal. Ha mégis, akkor MS support és alaplapcserére kell hivatkozni, és adnak új kulcsot. (perszeha egy jószándékú munkatársat kapcsolnak...)
-
vati182
aktív tag
pls valaki segítsen gyorsan mert ezzel meg kellene lennem mert a barátom itt vár lényegében pontosabban övé a laptop
-
válasz
FіkuszKukіsz #51614 üzenetére
"Ezzel csak kikapcsolja az ellenörzést, de a probléma nem lesz megoldva... "
Nem is kell egyből, mert először finoman állunk neki hibajavításnak(feltárni milyen/mekkora hiba lehet a háttérben), nem pedig rászabadítjuk a Windows-ok hírhedt hibajavítóját a meghajtónak, mert az piszkos munkát tud végezni, pótolhatatlan adatok mehetnek a levesbe és azt nem állítod vissza semmivel...
A helyes sorrend az lett volna, hogy ha vannak pótolhatatlan adatok, akkor azokról mentés, és csak ezt követően a chkdsk /F parancs(ami automatikusan javítja(nem pedig csak feltárja) a hibákat(utólag már mindegy mit ír ki, ha az automatikus javítás miatt már elxarta azt is, amit nem kellett volna...)Természetesen a javasolt módszer működhet(és jelen esetben működött is), csak nem árt ha a fent leírtakkal is tisztában van a user, nehogy ilyen manőver után a recovery progik topikban kelljen érdeklődnie(nagy számban feleslegesen)
-
vati182
aktív tag
sziasztok
itt kaptam arra segítséget hogy ha újra rakom a windowst a laptopon mert ssd-t szereztem bele és az eredeti windows meg rajta van a HDD-n akkor aida-val kiolvasom a termékkulcsomat, ezt meg is csináltam kiolvastam feltelepítettem a windowst de a probléma az h azt írj ez a termékkulcs már használatban van másik gépen pedig előtte is ugyan azon a laptopon volt használva mint most, csak az ssd-re telepítettem... mi a teendő?
Mert így nem teljes a windowsom,,, -
half333
őstag
chkdsk D: /F - megszüntette a problémám,kösz! a HDD-n van pár hibás szektor,de ezek le lettek zárva
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #51613 üzenetére
Ezzel csak kikapcsolja az ellenörzést, de a probléma nem lesz megoldva... Fontos lenne, hogy mit ír ki a chkdsk után, Sikerül-e neki javítani vagy hibára fut és javíthatalan bejegyzésket talált a fájlrendszerben. --> ekkor minden alkalommal le fog futni és ha kikapcsolod attól még a probléma nem oldódik meg.
-
-
half333
őstag
Üdv! Olyan hibával találkoztam hogy mikor bekapcsolom,ill. újraindítom a gépet,ezt írja ki: scanning and repairing drive D,és elég sokáig tart,de újra és újra végig kell várnom. Hogy lehetne ezt kikapcsolni?
-
Grande Ale
őstag
Két fiók van a gépen. A chrome-ban az egyikkel van hang a videóknál, a másikban nincs. Mi lehet a gond? Mindent megnéztem már, de semmi...
-
Воланд
titán
válasz
szabonagyur #51608 üzenetére
foleg, hogy ha nem oem lemezbol telepitette ujra.
-
Szakiii
addikt
Ha volt a gépen gyárilag egy windows 8 és újra raktam akkor azt most hogy tudom úgy aktiválni ha nincs meg a kulcsa? Vagy akkor az a windows oda lett?
-
törölt tag
Üdv!
Hogyan tudnám megoldani azt, hogy a win 8.1 zárolt képernyőnél (login screen) ne kapcsoljon ki automatikusan?
Power managementnél nincs ide vonatkozó beállítási lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!