Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
válasz
Falcon C. #43843 üzenetére
Egyik kolega a Macrium Reflect Free-t szokta itt ajánlani, bár én még nem próbáltam 8.1 teljes visszaállítására. A windowsnak van beépített megoldása is, amit (#43844) Bodor kolega röviden leírt. Nagyon egyszerű megcsinálni, de ha mégis szeretnél egy kis leírást:
1) Először érdemes a vezérlőpult / helyreállítás menüből egy helyreállítási meghajtót létrehozni. Nekem 300 MB-ot foglal Recovery particíó mentése nélkül, tehát egy 512 MB-os pendrive-ra ráfér. Ez arra jó, hogy ha Windows nem tud bebootolni sem, akkor erről a helyreállítási meghalytóról be tudsz bootolni, és ha van rendszerképed, akkor azt is vissza tudod állítani. [link]
Ha már van helyreállítási meghajtód, akkor értelem szerüen a következő lépés a rendszerkép létrehozása.
2) Rendszerkép létrehozása: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Falcon C. #33109 üzenetére
Az a gond az ilyen "ismertetőkkel", hogy a fele mindig hiányzik belőle. Ez a doksi szépen leírja mit mire lehet frissíteni.
Windows_8 Pro_Hungarian.pdf (innen tölthető [link]) licence feltételei közt pedig ez olvasható. Egy szó sem esik OEM-ről, PUL-ról, másodlagos OS-ként való használatról. Legalább Get Genuine Windows szoftver esetére van benne infó
Ez alapján a Get Genuine Windows esetén kívül oda rakja az ember ahová akarja
A Get Genuine Windows == OEM Win ?
Mi a helyzet a szoftver frissítésével? A jelen szerződés tárgyát képező szoftver az Ön meglévő
operációs rendszerének frissítése, és a frissítés felváltja a frissített eredeti operációs rendszert. Frissítés
után Ön minden jogát elveszíti az eredeti operációs rendszerre vonatkozóan, és semmilyen módon nem
használhatja azt tovább, illetve nem ruházhatja azt át senki számra. Ez a szerződés szabályozza az Ön
jogait a frissítő szoftverre vonatkozóan, és a frissített szoftverre vonatkozó szerződés helyébe lép. A
frissítés után további szoftverre lesz szüksége bizonyos fajta adathordozók, például DVD-k lejátszásához
és írásához.Átvihetem a szoftvert egy másik számítógépre, illetve átruházhatom egy másik
felhasználóra? A szoftvert átviheti az Ön egy másik számítógépére. A szoftver t (a licenccel együtt)
átviheti valaki más számítógépére, feltéve, hogy a) Ön a szoftver első licencelt felhasználója és b) az új
felhasználó elfogadja jelen szerződés feltételeit. Az átruházáshoz át kell adnia az eredeti adathordozót,
az eredetiséget igazoló tanúsítványt („Certificate of Authenticity” vagy „COA”), a termékkulcsot és a
beszerzés igazolását közvetlenül a másik személ ynek; Ön a szoftver egyetlen példányát sem tarthatja
meg. Az átruházáshoz felhasználhatja a biztonsági másolat megengedett példányát, illetve azt az eredeti
adathordozót, amelyen a szoftvert megszerezte. Amikor a szoftvert átviszi egy új számítógépre, a
szoftver t le kell törölnie a korábbi számítógépről. A szoftver nem viheti át azzal a céllal, hogy licenceket
osszon meg számítógépek között. Get Genuine Windows szoftvert, Pro Pack vagy Media Center Pack
szoftver t kizárólag a licencelt számítógéppel együtt ruházhat át.Asszem hanyagolom a témát, mert nagyon belekeveredek, annyira meg nem érdekel
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Falcon C. #33095 üzenetére
Na így azért már elég tiszta
számomra is
Így szépen, érthetően a topik összefoglalóba is be lehetne tenni, mert elég zavaros az MS féle fogalmazás
pushalias #33090
Korábbi winek esetében érdekelne, ott nincs PUL. Tehát nem OEM termék mellé is ad MS matricát?Gyorsan előhalásztam a win7-emet (dobozos) és nem találtam benne ragasztható matricát. Tehát matrica csak OEM win esetében van mellékelve.
A VUP win8 pro-m mellett sem találtam matricát, de ez amiatt lehet, mert ahogy Falcon C. írja örökli az upgrade-elt win felhasználási feltételeit.
Viszont, akkor 3 féle feltétel rendszer van jelenleg win8 esetén érvényben? OEM, PUL és öröklődésből adódóan DOBOZOS. Vagy lényegében a DOBOZOS == PUL ?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Falcon C. #33087 üzenetére
Értem
"A PUL szerint akkor lehet eljárni, ha a Win8-at nem géppel, előtelepítetten, felmatricázva vette az ember, hanem külön vásárolt egy (nem VUP) Win8-at."
Akkor ezek alapján:
- nem géppel vásárolt és nem upgrade win 8 használható PUL szerint
- nem géppel vásárolt upgrade win 8 viszont nem használható PUL szerintEz utóbbi állítás szerintem csak abban az esetben igaz, ha hozzátesszük, hogy: ", ha az upgrade-elt eredeti Windows OEM licencű volt"
Emiatt van egy harmadik eset, miszerint
- nem géppel vásárolt upgrade win 8 használható PUL szerint, ha az upgrade-elt eredeti Windows nem OEM licencű voltEzt legalább jól gondolom? Korábbi winekből voltak dobozos nem OEM verziók. Ezeket upgrade-elve win8-cal nem kötődnek össze.
Ha mégsem, akkor itt valami nagy katyvasz van, amit nagyon nem értek
pushalias
"arra kérnélek szépen, legközelebb ha lehetséges ne az egész idézetből csinálj linket, mert randa"Csukd be a szemed akkor egy pillanatra, míg átugrod a hsz-t
Köszönöm
Egyébként matrica a gépre csak OEM verziós windows esetén kerül?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Így festenek a PowerColor AMD Radeon RX 9000 sorozatú VGA-i
- Nyaralás topik
- Peugeot, Citroën topik
- MIUI / HyperOS topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- További aktív témák...
- retro PC játékok
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc