Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz
vakond5
üzenetére
A vicc, hogy szerintem továbbra sem tetszik nekik mivel még mindig nem Win7 kinézete van. Anno Vista ugyanez volt, hogy miért nem XP.
Na igen ez a jobb gomb dolog engem is felhúzott már pár napja. Amúgy igen nekem is tetszett, hogy a WIn8nál megint újítottak, kell a változatosság.@(#48199) zsírsámán nyisd meg a tálca beállításait, navigáció fül, majd vedd ki a pipát az Asztal megjelenítése kezdőképernyő helyett... sor elől.
-
vakond5
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Értem. Igen, sok bugyuta start menü, tálca, meg "jobbgombosmenü" huszár addig verte a nyálát, hogy kaptunk valamit, ami rajtuk kívül senkinek nem tetszik. Annyira örültem az Update 1 előtt, hogy végre olyan OS van, ami nem a régi rákságokat követi, hanem végre van valami modernizálás, erre sorra cseszik el az egészet..

@polonic: Szívesen. Valószínűleg az update előtt nem volt ott, és úgy gondolta a rendszer, hogy hiányzik, ezért betette azt is.
@Kabalabula: "nálam nem csinálja amugy a tálca se semmi ilyen hülyeségeket - amikor csinálta restart megoldota valami frisitési hiba lesz"
Ezt a te korábbi problémádra érted, van az általam feltett kérdésre? Azért kérdezem, mert azzal kezdted a hsz-t, hogy nem hiba, tényleg így működik, most meg azt írod hogy valami frissítési probléma.
-
vakond5
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Nyisd meg a registry-t, és menj ide: "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace"
Ezután töröld ki ezt a mappát: "{B4FB3F98-C1EA-428d-A78A-D1F5659CBA93}"@Kabalabula: Köszi a választ, remélem lesz rá valami megoldás, mert szívrepedést kapok tőle. Nem az, hogy annyira borzasztó probléma, csak idegesít..
-
Tournament
aktív tag
válasz
vakond5
üzenetére
Ez gyárilag ilyen már január ota amikor jőttek az update 1 lemezek a betak az első szivárgás ota ugyan ugy benne van nem egyedi esett

Én is feltetem ezt a kérdést még a 16596 buildnél mi ez hogy a tálca szorakozik
+ nálam a hangerő és a CCC ikon is szorakozott nem jőtt be semmi ha rányomtam csak 4-5s mulvanálam nem csinálja amugy a tálca se semmi ilyen hülyeségeket
amikor csinálta restart megoldota valami frisitési hiba lesz
-
vakond5
őstag
Sziasztok!
Feltettem az Update 1-et aznap, mikor kijött, és van egy eléggé irritáló problémám. Ha a tálcán levő start gombra kattintok, és megnyitok valamit a start menüből, akkor addig látható marad a tálca, míg rá nem viszem az egeret, és mozdítom el onnan. Ha viszont a billentyűzet start gombjával nyitom meg a start menüt, nem jön elő a hiba. Tegnap feltettem a beépített Update 1-es Windows-t, és ugyanúgy csinálja.
Ismerős gépén is így van, tehát biztos nem nálam van baj.Van még akinél így viselkedik? Kérlek, nézzétek meg!
Feltettem a kérdést answers.microsoft.com-on is, remélem lesz valami. A kérdésben szerepel egyébként a start menüben levő jobb klikkes menü visszaváltása is, ugyanis a korábbi érintőképernyős gépekre szánt megoldást sokkal jobban szerettem. Itt a topic.
-
polonic
félisten
A frissítés után az asztalon megjelent a homegroup. Letörölni de még áthelyezni sem tudom.
Miért történt ez és megoldás az eltűntetésére? -
Criton
veterán
Sziasztok,
használ valaki Spybot S&D programot? Ha igen, akkor nála az immunizálás lefut?
-
Deck
titán
Mobiltelefonon aktiválnám a Windows 8.1em. Van egy ingyenes 0680as szám. Ha ezt felhívom az tényleg ingyenes lesz? Mivel előfizus vagyok azért kérdem, nem szeretnék meglepit.
-
xxSanchez
őstag
válasz
mediumgecso
üzenetére
1. Indítsd el a Hyper-v kezelőt
2. Jobb fent Új > Virtuális gép
3. Egyértelműen menj végig a lépéseken
4. A legutolsó lépésnél tallózd be az ISO-t. -
netpeti98
addikt
válasz
mediumgecso
üzenetére
-
ng0ofy
KORREKTOR
Tudtok segíteni MS account dolgokban? (:
Van egy sima MS fiókom, amivel bejelentkezek a windowsba a gépemen. A húgomnak is csináltam egy accountot, azt használja a telefonján, stb., de a gépen is kapott egy felhasználói fiókot, amihez az MS acc-al lép be.
Baj: kipróbáltam, mi is az a family safety. Tök jó, hugit felvettem, mint gyereket, minden jó is, egészen addig, hogy töröltem a beállítást. Most a hugom nem tud bejelentkezni az MS fiókjába sehol, mert mindenhol kéri a szűlői permission-t, de az törölve lett, én nem tudom mint szülő menedzselni. Viszont olyat is ír, amikor akarom engedélyezni neki a fiókba bejelentkezést, hogy nincs kitöltve a teljes név és a születési dátum. Mindkettőnknek ki van töltve, tehát nem tudom pontosan mit akar az ms tőlünk. HELP!

Ja, sürgős lenne, mert hugi a telefonját elhagyta és meg kellene nézni, hogy hol, megcsörgetni, nem -e itthon van, stb

-
mediumgecso
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Jelenleg Win 8.1 Entreprise-t használok, és Hyper-V segítségével szeretnék virtuális gépet létrehozni és Win 7-et telepíteni egy olyan program miatt, ami csak Win7 alatt fut.
Tud valaki segíteni hogy kell ezt kivitelezni?
Még soha nem csináltam ilyet, de a programra nagy szükségem van munkák miatt...Köszönöm ha segítetek
-
Monyos
aktív tag
üdv!
Nálam is jelen van a Wifi-s "korlázotott" net probléma, már a kezdetek óta, kb. használhatatlan volt Wifi-vel a gép, kábelen hibátlan. Ezért visszatértem Win 7-re, itt természetesen hibátlan. Nagy reményekkel újra megpróbálkoztam a W8.1-el, hátha javult a dolog, de csalódnom kellett. A probléma a már sokszor említett: Böngészek, "netezek" , majd az egyik pillanatban már nem érek el semmilyen oldalt, megjelenik a tálcán a Wifi-nél a sárga felkiáltójel, a kapcsolatra pedig azt írja, hogy korlátozott. Rákerestem itt a fórumon a hibára, hátha van megoldás, de úgy tűnik senkinél sem oldódott meg. Pár fórumtárs: [link] [link] [link] [link] [link] [link]
Ez alapján látszik is, hogy a hiba elég sokszor előjön és a legkorábbi jelentés itt a fórumon már több mint FÉL ÉVE! volt és azóta sem sikerült megoldani?!Esetleg nem sikerült valakinek megoldást találni rá? Vagy valami mókolós megoldással, nem lehet úgy megoldani , hogy amikor "korlátozottá válik" a net , akkor azonnal csatlakozzon le, majd vissza?

-
Spancho
senior tag
válasz
Tournament
üzenetére
Köszönöm.
Erre voltam kíváncsi
-
Spancho
senior tag
Egy régi 32 bites XP-s gépről szeretnék készíteni egy 64 bites Win7/8 as Pendrive-ot.
Amit egy másik gépbe dugva települne a rendszer
Csak azt hallottam ,hogy 32 bitről nem fog működni a 64-bites USB-s Windows. -
Spancho
senior tag
Sziasztok.
64 bites Windows szeretnék telepíteni egy új gépre (az mindegy hogy 7 vagy 8/8.1)
A lényeg hogy PENDRIVE-ról szeretném telepíteni.
32 bites XP-ről szeretném megoldani.
Azt hallottam ,hogy a Microsoftos "Windows 7 USB/DVD Download Tool" nem tud 32 bites rendszerről nem tud 64 bites 'lemezt' készíteni.
Találtam egy Parancssoros leírás ahol egy fájl kicserélésével működik a dolog.
És letöltöttem a RUFUS-1.4.6-ot is.
A RUFUS-szal tudnék 32 bites XP-ről 64 bites lemezzel bootolható Pendrive-ot készíteni ,vagy csak a parancssoros megoldással lehet ?Köszi.
-
Tazman86
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy valaki találkozott-e már Win 8.1 alatt ezzel a hibaüzenettel? CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT error
Napokban ugye megjött a frisstiés a rendszerre azóta csinálja elképzelni sem tudom mi okozhatja eddig nem csinált ilyet.....
Létezik a tuning miatt? Bár eddig is ment beállitásokhoz pedig hónapok óta nem nyúltam..... -
törölt tag
Sajnos nem jutottam előbbre. A win 8.1-ből lépésről lépésre haladva, a sugó szerint, nálam valami miatt a pendrive-ra sem DVD-re nem lehet létrehozni un. "helyreállítási meghajtót". Nem hajlandó elinditani.az írását. Odáig jutok: "USB flash meghajtó csatlakoztatása" de a Tovább gomb szürke.....
-
Partyface007
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
azt írta van mentése
én csak írtam hogy mivel tudja visszaállítani
a recovery drive az csak egy bootolható pen drive amivel vissza tudod állítani az oprendszert mentésből (többek között)
-
Zotya84
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
-
Zotya84
őstag
válasz
betyarr
üzenetére
Ennél nagyon részletesebben nem tudom leírni, minden lényeges infót tartalmaz.
De azért megpróbálom:
64es és 32es telepítő install.wimjei (átnevezve) kellenek:
Mappa\
x64.wim
x32.wim
1.cmd
2.cmd
mount mappa
imagex.exe (32 bit esetén 32 bites, 64 bit esetén 64 bites)Majd futtatod mindkettőt, és belerakod a 32-es vagy a 64-es telepítőbe az így létrejött install.wim-et, meg melléje a fent ellátott tartalommal a ei.cfg file-t, és kész az iso. A két cmd tartalma meg szerepel elébb.
-
törölt tag

Azért a letűzött Modern UI-s alkalmazásoknál elég furán mutat, hogy nincs előnézeti kép. A másik pedig, hogy a Skype ugye nem jelzi továbbra sem az tálcán sehol, hogyha valaki ír, azon túl amit már megszoktunk. Ugyanis ha nem vagyunk a gép előtt, a Modern UI-s jelzést esetleg nem vesszük észre sokáig.
-
válasz
Partyface007
üzenetére
na de akkor csak a kopasz windowsról készít helyreállítót vagy a programokkal beállításokkal ilyesmi? illetve ha úgy húzom újra akkor is marad jogtiszta? mert nekem is a gépen alapból telepített W8 van először 8.1 re aztán update 1 re frissítve. ilyenkor mi a helyzet?
-
Partyface007
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
logban nem találsz valamit ami előrébb vinne?
más betüjelet választasz akkor is ugyanazt csinálja?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Partyface007
üzenetére
Pontosan!
-
törölt tag
Segítsetek kérlek!
Hogy lehet Windows 8.1 összeomlott rendszert visszaállítani lemezképből? Jogtiszta Win8 -om van, abból frissitve windows 8.1 -re. Egy hiba miatt a rendszerem összeomlott, nem indult. A win 8 telepitő lemezről próbaáltam helyreállítani a rendszert korábban mentett lemezképből, azonban: nem azonos oprendszer hibaüzenet jött le.
Formázás után mindent újra kellett telepitenem. Természetesen elveszett minden adatom és 2 napomba került a szoftverek telepitése és frissitések..
Hogy lehet boot DVD-t (vagy pendriveot) létrehozni a win8.1-hez? Nem tudok inditólemezt létrehozni. Valamilyen fizetős lemezkezelő szoftver kell hozzá?
A rendszervisszaállítás rendszerhibánál (lemezképből) funkció egyáltalán működik-e a win 8.1-nél?
Köszi a segítséget! -
szabonagyur
félisten
válasz
Tournament
üzenetére
Valamiért mégsem megy a kollégának. Bár tény nem tudjuk, hogy ezen kívül hogy ez a típus MSDN kiadás e legalább vagy, hogy lett
aktiválva. -
Tournament
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
nem speciális igény
csak a legstabilabb leggyorsabb beágyazott rendszerek verzioi probol és entiből
és app hülyeség mentes vagyis csak minimális amugy ugyan ugy mindenre alkalmas csak sokkal stabilabb
-
Partyface007
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
minden restart után eltűnik mint felmountolt meghajtó ( D: pl) de a disk managmentben látszódik?
-
mediumgecso
őstag
Üdv!
Valaki próbálta már 8-ra v. 8.1-re felvarázsolni a Siemens Simatic progot??
Ha igen, kérem, segítsen, nagyon fontos lenne....Köszönöm.
-
szabonagyur
félisten
válasz
DrojDtroll
üzenetére
De minek ilyet kell felraknod ha egyszer csak leszeded valahonnan? Miért nem jó neked is a sima Core vagy Pro? Amit felraktál eléggé speciális igényekre tervezett...
-
DrojDtroll
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Windows embededd 8.1 industry enterprise
-
kispx
addikt
válasz
Stukker1987
üzenetére
Ez nem a start menüs frissítés volt. A start menü megjelenésének az idejéről az ms csak annyit mondott: majd.
-
Stukker1987
senior tag
Elvileg nekem is felment a Start Menüs frissítés...
Előcsalni ezek után hogy tudom? A "start" gomb még mindig csak Metrora vált...
-
Kornl23
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Amúgy köze lehet a "nagy" frissítéshez. Tegnapnap raktam fel két gépre itthon és mindegyik raw-os pendrive okat csinált ma

Amit meg se enged formázni
-
GeneraL_XTX
veterán
Valaki tudja esetleg h miért tűnik el a beállított betűjel a winyómról minden egyes újraindítás után??
És hogy mi a tökömért nem látja emiatt a winfos? Nagyon idegesít már, nemegyszer újraraktam már most emiatt de mindig ugyanaz..
-
törölt tag
válasz
micafighter
üzenetére
Ezt írja ki. Amikor mind a 2-n 7-es volt pár mp alatt csatlakozott. Most az egyiken 8.1 van másikon 7-es és azóta ez van:

Pedig az elején látja is a másikat a gép, be is írom a jelszót, de mégsem akar csatlakozni.
AVG 2014 van mind a kettő gépen, már 5-6 éve avg-t használom, de eddig még nem volt gond vele.
-
Sanyi.il
aktív tag
Sziasztok!
win8 ról 8.1-re való váltás során mi ajánlott, friss telepítés, vagy upgrade?
-
Zotya84
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Egy lemezkezelő képet láthatnánk?
A 128MB az a gpt miatt van. Annak te neml átsz filerendszert, viszont a többi érdekes ez alapján.
#48133 Pala: Jah, kb két óra, ha előtte mindent úgy csinálsz, hogy jó legyen.
#48135: Kár volt formázni. Most már mindegy. A betűjeleshez olvass vissza kicsit - egy-két oldalon belül valaki már megírta, hogy mit kell csinálni. (diskpartos a dolog.)
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Megoldottam ezt a RAW-os dolgot de elveszett minden adatom

Visszaformáztam a lemezt NTFS formátumúra, de minden újraindítás után megint nem látja, manuálisan be kell mennem a lemezkezelőbe és adni kell neki egy meghajtójelet,és csak akkor mutatja a sajátgép.
Miért lehet ez?
-
Pala
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Én csak arra akarlak buzdítani benneteket, hogy érdemes lehet újrahúzni nektek is. Persze tudom, nem kevés idő újból belakni a rendszert.

-
-
Raga
senior tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nekem is lassabb lett nyugi meg ahogy olvasom a fórumokat másoknak is!
Reinstall lesz basszus pedig nagyon nincs hozzá kedvem! -
Bjørgersson
félisten
Lehet a gépemmel van valami, de ettől a nagy frissítéstől nekem sokkal lassabb lett a rendszer, mint volt.

-
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok!
Végre sikerült fölrakni a wint-t de újabb problémám adódott....nem látja az egyik winyómat ez a xar....csak az van rádugva meg az ssd, de semmi, pedig a bios látja szépen.. Megnéztem a lemezkezelőben, látja de azt írja ki: 128MB RAW+ 931,39 GB (tárolóhelyek védőpartíciója)
Na ez mi a lópikula? Ilyennel még nem találkoztam soha

-
Raga
senior tag
válasz
Tournament
üzenetére
Sziasztok!
Én azt vettem észre, hogy mióta feltettem a tegnapi frissítéseket laggol a World of Tanks!
Előtte sosem csinálta.
Megnéztem a telepített frissítések listáját, de én ott nem látom az általad emltett KB2949621 frissítést.
Ötlet? -
Zotya84
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
CTRL+Right click. És lőn csoda.
És még délután a frissítéses bejelentkezés után megtaláltam én is ezt, pont a korábbi csoportkijelölés miatt, de mint olyan ember aki a win-t 3.1-gyel kezdte egyből a ezt próbáltam meg, és bejött.
És kívánom, hogy legyen lehetőséged egy min WQHD kijelzőn használni, akkor majd rájössz, hogy azért a start menü még mindig hasznos tud lenni, bár ismerek olyanokat akik nem hiányolják, igazi multitask esetén még mindig jobb, mint a metro. Számomra legalábbis. (Úgyhogy én várom vissza szeretettel, a gyári aeroval, gadgetekkel együtt...)
-
unknownerror
tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Köszi, nem is gondoltam arra az egy rossz frissítésre, mert ott volt a feltelepítettek között, letörlés nélkül nem is engedte telepíteni, de felraktam újra, és így se jelzi, hogy lenne új frissítés. Bezzeg ezen kívül a többi frissítés jön, nem értem, hogy mi folyik nálam.

-
Partyface007
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
ez nem érint, akkor járok a metro-n ha véletlenül rákattintok :-) leginkább desktopon dolgozom
most az update után megcsodáltam hogy valóban ott van-e a kikcsoló gomb :-) de előzöleg nem is tudom mikor jártam arra :-)
-
Partyface007
őstag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
ha nagyon lassú a disk akkor sok mindent nem tudsz vele kezdeni SSD se fér bele?
attól sokat gyorsul még egy régi gépen is
ha nem akkor állítsd be kézzel te a pagefile méretét és kapcsold le a nem használt szolgáltatásokat....
de csodákat ne várj.... disk a legszűkebb keresztmetszet ha az lassú akkor minden az lesz...
-
szabonagyur
félisten
válasz
Partyface007
üzenetére
Semmi baj. Ezzel az új csempe kijelöléssel van a bajom, hogy eddig lehetett többet kijelölni, de most nem jövök rá

-
Partyface007
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
ööö akkor bocsi, tisztára úgy tűnt hogy a start menüvel van bajod....
biztos nem olvastam elég figyelmesen :-)
-
szabonagyur
félisten
válasz
Partyface007
üzenetére
Nekem nem kell a régi start menü egyáltalán, teljesen ellene is vagyok a dolognak, hogy minden áron vissza rakjuk.
Én csak a Metro képernyőről hiányolok funkciót ami eddig volt és most elvették.
-
Partyface007
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
rakd fel a classic shell-t és teljes értékű start menü-t kapsz, még a dedikált windows gomb is a start menü-t fogja megyitni....
-
King Unique
titán
válasz
Zotya84
üzenetére
10 az semmi, amikor tavaly szűzen felraktam másik gépre sima 8.1-et, ahhoz több volt. De ezek szerint, akkor java már bele van integrálva isoba, ami jó
, mert a az MS féle update: frissítés--->frissítésének a frissétése + restartok féle megoldás, néha elég fárasztó... -
szabonagyur
félisten
Lenne még valami engem zavar és nem találok megoldást rá. Ha megjelenítem az összes alkalmazást, ott hogy tudok több elemet is egyszerre a kezdő képernyőre rögzíteni? Ez a helyi menü elég hülyeség így, főleg hogy mindig visszadobál a kezdőképre, elég fárasztó így 10-20 ikont kirakni.
-
Zotya84
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Néhány mintha kimaradt volna, max 10 körüli volt a frissítés hozzá.
-
Tournament
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Dobsz egy privit megdoblak vele ha kéred ?
nekem ez nem szorakozik de amugy dippyn is felraktam rengetegen használják mivel semmi külőnbség a msdn és az enyim kőzt ugyan az a verzio mind a 12 lemezt megintegráltam már 1 honappal kiadás előtt. -
Zotya84
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
UEFI vagy legacy módban telepítenéd?
Csak mert előbbinél nem is így fog összejönni, viszont azt hiszem itt logouton i9s van uefi telepítési útmutató.
Egyéb esetben húzz le minden egyéb meghajtót a gépről, nullázd az ssd-t és úgy próbáld meg, ugyanis ez a hiba akkor szokott előjönni, ha nem a telepítésre szánt meghajtó az első lemez a gépben, viszont amelyik az, azon meg már van egy logikai meghajtó, így emiatt nem tudja létrehozni.
Legrosszabb esetben diskpartolnod kell (ezt is csak az ssdvel rádugva célszerű):
telepítő ablak -> SHIFT+F10 -> kapsz egy parancssort ->diskpart majd ENTER
itt ezeket írod (a példa kedvéért a lemez sorszáma itt nulla, annak kell lennie, ha csak az van rádugva a gépre):
list disk
select disk 0
clean
create partition primary size=100
active
format fs=ntfs label=Boot quick
create partition extended
create partition logical
format fs=ntfs label=Rendszer quick
exitEzzel megfelelően van partícionálva a ssd, és már mennie kell, legrosszabb esetben telepítő újraindítása után.
És mielőtt bárki megkérdezi, okkal szoktam logikai meghajtóra tenni a rendszert, mert így csak a BCD kerül elsődleges partícióra...
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tournament
üzenetére
Hmmm ez jó szívás. Nem tudom minek kellett ezt a sok hülyeséget belerakni, pedig előtte jó volt..
-
Tournament
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
sajna énis szivtam vele nekem fagyás volt állandoan a hivatalos msdn 8.1.1en kiderült van egy csomo frisités ami okoza és még az update 1 pack ami zipbe van fent msdn-en külőn felrakható abba is benne van KB2949621 is amitől minden bajon volt fagyás / kékhalál és lagok játék alatt
azotta vissza raktam a saját integrált 8.1.1 2014 03.14 csináltam abba nincs gond / de abba most nem is merek bele rakni semmi új updatet ki tudja megint mit vonnak vissza

-
szabonagyur
félisten
válasz
Tournament
üzenetére
Nagyon örülök neki, naprakész rendeszerem van mindig, kedden felraktam az a kb 5db-ot meg az update1-et és azóta ilyen.
-
Tournament
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ismerős nem 1x tapasztaltam régebben valamelyik update után jőtt elő 8.1 en
De 8.1.1 update-n még nem tapasztaltam valami visszavont frisités okoza valószinüleg mert 8.1 ota
csak 12 update van fent fullosan 8.1.1-en nálam a tőbbi 8.1 updatet felse raktam mivel lese tőlti mert megszüntek

pl: KB2949621 fagyást okoz ssd-nél és VGA-nál vissza is vonták 2 napja Microsoftnál
-
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok!
Gépet cseréltem, és mivel elég régi volt már a rendszer gondoltam újratelepítem. Eredeti win8-am van, el is kezdtem a telepítést, rendszer ssd-t le is formáztam, aztán amikor rákattintanék a továbbra hogy a formázott ssd-re szeretném telepíteni nem enged tovább ezt írja ki:
"Nem sikerült sem új rendszerpartíciót létrehozni, sem meglévőt találni."
Na ez mitől lehet? Van egy 80 gigás partícióm a rendes winyón is, arra is próbáltam rakni, de ugyanezt írja ki

Tipp?
-
szabonagyur
félisten
-
Zotya84
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem, még nem találkoztam vele. Viszont az a normál működés része, hogy a Winkey megnyomása metrora visz.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Másnak is csinál olyat az update 1, hogy gondol egyet és nem tudok a start menü gombra vagy mre kattintani, valamint a charm bar is eltűnik teljesen? Előtte jó volt teljesen. Ha a billentyűzeten nyomom meg a windows gombot akkor előjön a metro.
Valami ötlet?
-
Zotya84
őstag
válasz
üzenetére
Én konkrétan eightforums-on találtam, de most nincs meg:
Kell majd egy ei.cfg a kész telepítő sources mappába, tartalma:
[Channel]
Retail[VL]
0Kell a két telepítő install.wimje (nálam x86.wim, meg x64.wim), egy imagex az architektúrádnak megfelelő verzióban, ezek egy helyen, és egy mount mappa.
meg két cmd file.
1. amelyik egyesíti őket:
imagex /Export x64.WIM 1 install.wim "Windows 8.1 x64 Pro Media Centerrel" /compress maximum
imagex /Export x86.WIM 1 install.wim "Windows 8.1 x86 Pro Media Centerrel" /compress maximum
imagex /Export x64.WIM 1 install.wim "Windows 8.1 x64 Pro" /compress maximum
imagex /Export x86.WIM 1 install.wim "Windows 8.1 x86 Pro" /compress maximum
imagex /Export x64.WIM 2 install.wim "Windows 8.1 x64" /compress maximum
imagex /Export x86.WIM 2 install.wim "Windows 8.1 x86" /compress maximum2. ami aktiválja a WMC-t:
dism /Mount-Wim /WimFile:install.wim /Index:1 /MountDir:mount
dism /Image:mount /Get-TargetEditions
dism /Image:mount /Set-Edition:ProfessionalWMC
dism /UnMount-Wim /MountDir:mount /Commit
imagex /Flags "ProfessionalWMC" /info install.wim 1 "Windows 8.1 x64 Pro Media Centerrel" "Windows 8.1 x64 Pro Media Centerrel"
dism /Mount-Wim /WimFile:install.wim /Index:2 /MountDir:mount
dism /Image:Mount /Get-TargetEditions
dism /Image:Mount /Set-Edition:ProfessionalWMC
dism /UnMount-Wim /MountDir:mount /Commit
imagex /Flags "ProfessionalWMC" /info install.wim 2 "Windows 8.1 x86 Pro Media Centerrel" "Windows 8.1 x86 Pro Media Centerrel"Amire meg EarL 007 gondolt az a SHIFT+CTRL+F3-mmal előhívott Sysprep mód, és a parancs, amire gondolt, az a sysprep. Azzal lehet magadnak image-t készíteni, amiben bármit módosíthatsz. (És azzal lehet kényelmesen hardvert cserélni a rendszer alatt, hogy biztosan ne omoljon össze. (Bár arra meg általában a HBCD segít, hogy a IDE/SATA/AHCI drivert ki lehessen gyilkolni az elindulás érdekében.)
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Vista óta létezik a módszer, hogy admin módú általános előtelepítést végzel mondjuk egy VM-en belül, ahol az OOBE folyamatot (user, password létrehozás, időzóna beállítás, stb vagyis mikor kiveszed a dobozból és bekapcsolod a masinériát) skippeled és a beépített Administrator fiókkal beléptet a rendszer. ekkor tulajdonképpen egy teljes értékű Windowst kapsz, csinálsz vele, amit akarsz, de arra való, hogy ami módosítást itt végrehajtasz azt látni fogja a user is, mintegy előre telepített programként. elindul az előtelepítés mód, megcsinálod, amit akarsz (szó szerint bármit), majd a beépített toollal (aminek a nevét meg nem mondom, de feldobja magát) visszazárod, becsomagolod a Windows telepítést, ekkor újra elkészíti a .wim fájlt, ami lényegében egy tömörített Windows. de ez a tool lehetőséget ad arra, hogy hozzáfűzze a már meglévő .wim-hez az új előtelepítést, így lehet kombinálni x86 és x64-es telepítőket. ezek azért működnek, mert először 32 bites Windows telepítőből indulnak ki, ennek a wim-jéhez fűzik a többit. berakod az eredeti iso-ba ezt a fájlt (felülírva a meglévőt) és kész a moddolt telepítő. ez a hivatalos módszer módosított telepítők készítésére.
másik módszer az lenne, hogy normál módban feltelepítik a Windowst, fellapátolnak rá mindent, majd mondjuk Norton Ghost-tal készítenek egy imaget, de ebben benne foglalódnak azon driverek is, amik az adott konfigon fel lettek telepítve, amit nem tanácsos átvinni másik gépre. illetve nem lesz OOBE folyamat. Vista már van olyan ügyes a Windows, hogy jellemzően nem hal bele a komplett hardvercserébe, de ne vegyünk rá mérget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Új AKRACING CORE EX gamer szék dobozában, BONTATLAN!
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime X570 R7 5700 64GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman S2 TG FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, mert a az MS féle update: frissítés--->frissítésének a frissétése + restartok féle megoldás, néha elég fárasztó...