Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Воланд
titán
-
Morden24
nagyúr
válasz
Topanka
üzenetére
Nod32-ből külön 64 bites kliens van (a teljes listára kell kattintani).
A megvásárolt kulcsoddal a 64 bitest is tudod aktiválni, tehát nem kell új licencet vásárolnod. -
fatal`
titán
Sziasztok! Egyik napról a másikra dőlt lett a betűm a windowsban mindenütt, meg ilyen vékony betűtípus van. Ahol a programok szabályozzák ott jó (böngésző, total commanderben jó pl.). Mi okozhatja ezt és hogyan lehet visszaállítani?
Szerk.: Kikapcsoltam FF hardvergyorsítást és jó lett...
Dehogy ennek miköze a windowshoz meg a tálcán pl. az órához fogalmam sincs.
-
polonic
félisten
Van valami mód arra, hogy az msconfig rendszerinditás fülénél található elemekből szó szerint eltüntessem a dolgokat?
Tehát nem csak azt akarom elérni, hogy ne induljon el egy progi, hanem látni sem akarom ott.
Leszedtem a prime95-öt kipróbálás erejéig, nem állítottam semmit, csak egyszer elindítottam, nem is teszteltem vele, utána töröltem. De közben ez a mocsok meg beette magát oda az msconfigba és látom ott. Ez engem roppant idegesít.
El akarom tüntetni. -
Воланд
titán
-
Morden24
nagyúr
válasz
Topanka
üzenetére
Teljes mértékben kötelező, hiszen máskülönben teljesen, azaz teljesen feleslegesen vettél egy olyan gépet, amiben 8GB memória van. A GTX580 meg ráadásul másfél gigás, nem?
Ez azt jelentené, hogy a géped kevesebb, mint 2,5GB-t használna a 8GB ramodból. Na mi ez, ha nem kötelező?
Nem hagyunk cserben, de egyébként meg valószínűtlen, hogy gondod lesz bármivel is. Arra figyelj, hogy vírusirtó meg ilyesmi az olyan legyen, ami támogat 64 bites rendszert, ilyen tweaker meg optimalizáló szarokra ez duplán érvényes (ezeket meg inkább simán ne használj), driverekből természetesen szintén ez a helyzet.
-
Topanka
aktív tag
pzstm Jó-jó, de ne vegyétek zokon, ha szoftverosan ennyire gyenge vagyok.
Hardverben még valahogy elevickélek.
Végül is úgy érted, hogy ez a konfig már kötelezővé teszi a w7 64 bit op rendszert?
Csak ha gondom lesz itt ott , ne hagyjatok cserben.
Meg vagyok győzve.
Köszi mindenkinek. -
Dömy
tag
nah mire ezt olvastam addigra már csak levágtam a nagyobbik részből azt a 6 gigás részt, mivel végülis annyi is elég nekem, csak az a baj, hogy most nem tudom egyesíteni a rendszerpartícióval! Amit linkeltél programot abba az megoldható, és ha igen, akkor leírnád a lépéseket?
sajna nem nagyon tudok angolul, és magyar nyelvet nem találtam benne 
-
buvez
tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék. Nem tudok a tálcára rögzíteni semmit, egyszerűen nem engedi. Ha odahúzom a tálcára az ikont se marad ott és intézőben az ikonra jobb klikk és "rögzités tálcára" sem csinál semmit, még csak zárolva sincs a tálca. Win 7 home premium. Mitől lehet ez?

-
Lenry
félisten
valószínűleg megvan a nyomós indoka a Windowsnak, hogy miért nem engedett többet lekapni a maradék helyből, és nem biztos, hogy jó ötlet ezt megerőszakolni egy külsős programmal, de ha mindenképp szeretnéd, akkor én az EASEUS-féle Partition Master-t ajánlom, nekem bevált.
-
Dömy
tag
már nagyon elveszett a kérdésem a sok új között, valaki tudna segíteni?
-
csdm
senior tag
Hali!
Infoerettsegihez készülök valaki tudna egy szép választ adni erre a kérdésre?
"Milyen összefüggés van a kódolható karakterek száma és a kódszóban a bitek száma között?"
köszönöm
Elméletileg a válasz 2 az N ediken, de valami levezetésféleség jól jonne hogy tudjam hogy miről beszélek és hogyan jön ki ez..
Bocsi az OFF-ért! -
canniball
nagyúr
válasz
Morden24
üzenetére
Nos ez jól hangzik, akkor azt hiszem nem vesztek semmit (integrált VGA+(ha jól tudom) cache nélküli SSD lesz a lapra dugva).
Steelmanus!
Nem, az új jövevény egy Asrock E350M1/USB3+4GB RAM. És továbbra is úgy tűnik maradok a jól megszokott x86-on, mert ezek szerint semmiféle hátránnyal nem jár. -
Topanka
aktív tag
válasz
polonic
üzenetére
Na, megnyugodtam.
A konfig P8P67 Asus alaplap
i7 2600k proci
GTX 580 vga
és az alaplap honlapján található javasolt RAM-okból egy tipust találtam ami 2x4 GB,
A-DATA AX3U1600GC4G9-2G 8GB ( 2x 4GB ) 22.474.-Ft
A többi 1-2 GB-os kártyák. Érdemes így gondolkodnom?
Így a W7 64 bit kényelmesen kezeli, és később bővíthető ha akarom.
Csak az a furi, hogy nem lehet más RAM-ot használni ami kártyánként nem 1-2 GB?
Akkor az XPM mire is kellhet?Különben nagyon köszönöm a válaszokat, és segítségeteket.
-
polonic
félisten
válasz
Topanka
üzenetére
Így van, a 64 bitest telepíts a programból, ha van neki olyan változata. Amiből meg 32 bites van, az meg mehet föl ugyanúgy. Semmi változás nem lesz, baj sem lesz.
Miért ne lennének átvihetők? A nagyon régi játékok nem biztos, hogy mennek rajta. De valószínű a 32 bitesen se mennének.
Virtual winxp nem játékra való egyébként. -
wetsom
tag
A frissítés után fura dolog történt, a monitorom nem tud 1280X1024-nél többet(1920X1080 volt eddig). Hiába csináltam rendszer visszaállítást az sem segített.
Mi lehet a baj? -
Topanka
aktív tag
válasz
énvagyokAdam
üzenetére
énvagyokAdam Vagyis ha feltelepítem a 64 bites Windows 7-et, utána ha van 64 bites prg-ot telepítsek, mint pl a microsoft office ( ebből van 64 bites)
De ha csak 32 bites verzió van, az sem baj, csak nem lesz változás a 32 bites op rendszerhez képest. Vagyis kompatibilis velük?
Az XP alatt lévő cuccaim, képek, filmek, doksik, játék átvihető a W7 64bit alá?
Vagy kell a Windows Virtual PC és a virtuális Windows XP? -
Воланд
titán
válasz
Steelmanus
üzenetére
"Akinek csinaltam a gepet annak azert nem kellett a 64 bit, mert a Program Files (x86) zavarta de szo szerint, hozza volt szokva az XP-s verzios Program Files mappahoz"

Ez így most betett.
-
Steelmanus
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Milyen gepre szeretted volna tenni a W7 64-et? Igen ugy van ahogy (#44465) Morden24 mar megvalaszolta, es az adatlapodon szereplo Intel D945GCLF2 alaplaprol volna szo?
Mert ahogy olvastam csak 2 Gb memoriat tud lekezelni.
Amugy magam is 32 bitessel kezdtem mert csak 2 Gb RAM volt a gepemben, majd bovitettem 4 Gb-ra, de nem erdekelt hogy parszaz Mb karbavesz, tehettem vvolna bele csak + 1 Gb-ot igy nincs pocseklas, viszont ugrik a Dual Chanel ami fontosabb mint a kihasznalatlan memoria.
Akinek csinaltam a gepet annak azert nem kellett a 64 bit, mert a Program Files (x86) zavarta de szo szerint, hozza volt szokva az XP-s verzios Program Files mappahoz en meg rahagytam de Neki is 4 Gb memoriat raktam a gepebe, gondolva a jovore. -
-
Morden24
nagyúr
válasz
mukievil
üzenetére
Sokat nem fog segíteni, de én mobilnetről nyomom otthon is (igaz TéMob, nem Telenor), és ilyesmit nem tapasztaltam, de ha szar a vétel vagy éppen rossz a hold állása, akkor tud érdekeseket produkálni a mobilnet. A ping az alapban magas. Ha az SC2 erre érzékeny, akkor valószínűleg semmivel nem fogod megoldani ezt a problémát.
-
Dömy
tag
Sziasztok!
Hogy tudom azt megcsinálni hogy a 2 partícióra osztott vinyómon a nagyobbikból a kissebnek (rendszerpartíciónak) "átadjak" pl 10 gigát? A win7 lemezkezelőjébe a zsugorításnál csak 6 gigát engedett volna zsugorítani holott majdnem 40 giga szabad hely van? Esetleg tudnátok valami programot ajánlani erre a célra? De csak ha adatveszteség nélkül is megoldható lenne!
-
-
mukievil
tag
Sziasztok! Hozzátok fordulok ismét egy kérdésemmel!
Tehát a probléma az egy online játszható játékkal van! Méghozzá az, hogy laggol a játék!
A kérdéssel azért hozzátok fordulok, mert sztem igen elképzelhető hogy a windows 7 miatt!-win 7 home premium
-telenor mobilnet- korlátlat- 3g lefedettség - 7mbit-es modem
-starcraft2 a játék
-vipre firewall, ahol a játék ki van engedve, minden mást már letiltottamA gond pedig az, hogy elkezdek játszani, majd egy idő után elkezd laggolni, néha meg is áll a játék teljesen, akár 10 másodpercre is, aztán nyomok egy alt-tabot, és hallom, hogy a háttérben a játék megy tovább. Visszaalttablok, és megint megy a játék egy kis ideig... Néha idegesítően megáll 3 másodpercenként, néha csak fél oránként, de eléggé zavaró.
Én a mobilnetre és a win7re gondolok amivel gond lehet.
Nekem úgy tűnik, mintha a win7 vagy lefoglalná a sávszélességet, vagy pont a játék ideje alatt, mintha lezárná a netkapcsolatot, és ahogy ki alt-tabolok, felépíti a kapcsolatot ismét!Van valami ötletetek ?
Olvastam a qos állításáról, az működhet? -
Morden24
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
32 bit esetében 4GB memóriát tud kezelni. Ebben benne van minden, tehát a vinyók cache-étől kezdve a vga ramján át amit csak fel lehet fedezni. Ez mind csökkenti a 4GB-s keretet - a fennmaradó lesz a fizikai memóriád, már ha van annyi, nyilván.
Tehát ha te 4GB memóriával rendelkezel, és ebből 512-őt osztasz a vga-nak, akkor kábé 3,5 marad a rendszer számára. Ennél némivel (fentebb említett okok miatt) kevesebb.
-
canniball
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Köszi az infót, akkor maradok 32biten.
Viszont akkor kérdés ezzel a 3,5GB-s memória-korlát mizériával kapcsolatban, mert ez nekem még mindig nem teljesen tiszta: ha a 4GB RAM-ból a BIOS-ban 512MB-t adok a videokártyának, akkor a maradék 3,5GB-tal garázdálkodik az OS vagy akkor csak 3GB-t kezel és 0,5GB parlagon hever? -
Morden24
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
amint pl. egy office 2010 telepítést abba hagytam, mire rámentem volna, hogy close, már fel is jött az ikon, hogy települnek a frissítések
Izé, az Office-nál is van kérdés szerintem arra, hogy nyomuljanak-e a frissítések. Most nem akarok hülyeséget mondani, mert régen telepítettem, de határozottan emlékszem valami ilyesmire.
-
válasz
Morden24
üzenetére
Én sem akarok okoskodni de:
Ha telepítés végén megadod a windowsnak, hogy nem kell semmit sem bekapcsolni,
akkor nem kapcsolja be az automata frissítést. DE amint pl. egy office 2010 telepítést abba hagytam, mire rámentem volna, hogy close, már fel is jött az ikon, hogy települnek a frissítések. 2 fel is ment és a vicces, hogy az update résznél már automatán ment a keresés és a telepítés is. Akkor nem a user a hülye, hogy ő beállította, hogy semmi se történjen, de ha pl. az office 2010-et felrakod, már át is állította, úgy, hogy egyetlen egyszer sem indítottad el a programot. Pedig akkor még rá is kérdez, hogy mit szeretnél használni beállításnak. -
Воланд
titán
válasz
Steelmanus
üzenetére
"csak hat ugye aki nem vagja az angolt"
Az ne használjon angol nyelvű OS-t.

-
-
Morden24
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
a Nyilatkozatba betettek hogy nem telepites utan hanem meg a kereses elott is ujraindithatja onmagat.
És? Akkor ugyanúgy van lehetőséged postpone-ra, ha a frissítés előtti frissítés újraindítást igényelne. Na meg persze ha be van lőve a manuális telepítés, akkor meg az egész ugyanúgy lényegtelenné válik

Az a kis szövegbox olyan szempontból érdekes, hogy lehet, hogy te éppen az SP1-et keresnéd a WU-n, de az csak a KB1234567-et ajánlja fel, mást meg nem, így a dependency telepítése után fog felbukkanni a te általad keresett whatsname. Újraindulás szempontjából nem sokat számít, mert ugyanaz vonatkozik továbbra is erre, mint az összes többi esetben.
-
Воланд
titán
válasz
Steelmanus
üzenetére
"A frissites elhalasztasarol nem is tudtam azt hogy lehet beallitani, a feladatkezeloben vagy hol, azt a 4 orat."
Miután telepítette a frissítéseket, és szükséges újraindítás, akkor a képernyő jobb alsó sarkában megjelenik ez.
-
Steelmanus
addikt
válasz
azbest
üzenetére
Valaszd ezt a megoldast, en legalabbis igy hasznalom mert igy megjelenik egy ikon az ora mellett hogy van uj frissites es igy ha valamit csinalsz akkor majd felteszed azutan ha befejezted a munkad.

Azert akik meg irtak a temaban azoknak bekereteztem alul a szoveget mert tehat a Nyilatkozatba betettek hogy nem telepites utan hanem meg a kereses elott is ujraindithatja onmagat.
A frissites elhalasztasarol nem is tudtam azt hogy lehet beallitani, a feladatkezeloben vagy hol, azt a 4 orat.(#44455) canniball En hasznaltam egy ideig parhuzamosan 32 / 64 bites W7-t, es meglepodtem amikor mar be voltak jaratva a gepek (tobb honap) utan bizony a 32 bites progik a 32 bites W7-en gyorsabban reagaltak tobb esetben is. Nagyjabol azonos volt a mostani gepemmel a masik gep is, es abban is 4 Gb RAM volt csak a Tulaj nem akart 64 bites rendszert a W7-re is alig tudtam rabeszelni mert megrogzott XP-s volt de uj gepet rakatott ossze velem igy meggyoztem. Az mas kerdes hogy honapokig telozott neken emiatt

-
kutga
félisten
Sziasztok!
Lecserélem a videókártyámat, nVidiáról Atira váltok, már el is kelt a régi, viszont elfelejtettem a régi eszközt eltávolítani a winből (Win7 Ultimate 64bit).
A kérdés egyszerű, lesz-e valami probléma ha beépítem az új kártyát a régi rendszerbe? Wint nem akarok újratelepíteni, ha nagyon nem megy megpróbálok szerezni egy csere nVidia kártyát csak addig hogy eltávolíthassam.
-
Morden24
nagyúr
válasz
azbest
üzenetére
Morden24: de nem arra van állítva alapból, érted, ez a baj. Át lehet állítani, persze.
HE? Most mondom: arra van állítva, amit te megadsz a telepítéskori felmerülő kérdésnél. Recommended beállítás van, default NINCS: Tehát azért működik így a WU, mert telepítésnél te ezt adtad meg neki

szerk.: Oksa, nem kell szerintem sem ragozni. Rakd át a WU-t, és nem lesz többé ilyen gebasz

-
Morden24
nagyúr
válasz
azbest
üzenetére
De ennyi eszük, vagy hogy azt teszik alapértelmezetté aminél garantált az adatvesztés*.
Nem akarok okoskodni, de
1. ha tőccsedletelepíccsed-re van állítva a WU, akkor jogos a feltételezés, hogy az elsődleges fontosság számodra az instant frissítés
2. ha tőccsedlekéskérdezz módban vagy, akkor meg jogos a feltételezés, hogy nem akarod, hogy ilyen történjen, és ha éppen kritikus, de mégsem gép előtt ülős munkát végzel, akkor ezt beállítodSzóval én elhiszem, hogy tetves mód idegesítő lehet a dolog, de nyitott ajtót döngetsz: van megoldás arra, ami neked problémát okozott, csak nem éltél vele. Ez nagy bazi pech, de érted... ha neked gáz az újraindulósdi, akkor alapban legyen úgy beállítva a WU, hogy kérdez.
magyarázzátok csak meg, hogy a user a hülye mert nem jut eszébe teljes rendszerátkonfigurálást végezni, egy nyavajás telepítés után
Nemár. A telepítő egyik, de téán legutolsó kérdése az, hogy milyen beállításokkal akarod a WU-t használni. Neked kell gondolnod arra, hogy hogyan használod a géped. Tényleg aláírom, hogy peched volt, meg irtó idegesítő lehet, de ettől még be lehetett volna úgy állítani, hogy elkerüld ezt a problémát. Egy rendszer sem gondolatolvasó.
-
azbest
félisten
Morden24 : ha nem vagy a gépnél akkor nehezen
woland_y2k: nem kell megmagyarázni, tudom hogy kell beállítani, annyi hogy a sokféle dolog közül ez elmaradt. De ennyi eszük, vagy hogy azt teszik alapértelmezetté aminél garantált az adatvesztés*. Máshol van annyi eszük a fejlesztőknek, hogy a user-nek van joga dönteni arról, hogy kilőheti e a programjait.
*: nem is mentetlen dokumentumokról van szó, más komolyabb dolog is futhat, akár virtuális gép, akár olyan művelet ami órákat vesz igénybe és nem szobrozik a gép mellett az ember hogy kontrollálja a hülyeségeket.szerk:
sfdrakex: erről beszéltem, magyarázzátok csak meg, hogy a user a hülye mert nem jut eszébe teljes rendszerátkonfigurálást végezni, egy nyavajás telepítés után, mert idióta beállítások az alapértelmezettek. Az autós hasonlatodról meg annyit, hogy az autó egyenesen magától a szakadékba hajt, ha nem kapcsolod ki a fényszórót.Morden24: de nem arra van állítva alapból, érted, ez a baj. Át lehet állítani, persze. De az alapértelmezett az, hogy minden hónap keddjén hajnal 3kor okozzon adatvesztést a usernek.
Részemről ennyi, nem kell tovább ragozni.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
azbest
üzenetére
Ez furcsa, nálam sose települnek automatikusan a frissítések és a gép újra indítását meg el lehet halasztani 4 órával is. Az hogy nem jól állítod be nem hiszem hogy a MS hibája. Vagy az autóknál is az autógyártó tehet róla ha hülye a sofőr és szakadékban fák között 150 el halad lefelé az út helyett?
-
azbest
félisten
Ezúton üdvözölném a Microsoft fejlesztőit, akiknek sosem jutott eszébe, hogy a kib*%/~tt rendszerükkel valaha bárki dolgozni fog, hogy naponta 50 szer települjön a gépükre automatikus frissítés, ami önhatalmúan lekillel minden futó programot és szolgáltatást, úgysem azért vannak azok ott, mert futniuk kellene. Indítsa újra folyamatosan a gépüket a nagy Steve Balmer, de ha kérhetem reset gombbal, vagy baltával.
Mielőtt még Moonman előkerül és jól megmagyarázza, hogy ez azért jó mert.... és nem is csinál ilyet már az új win... benne van a logban, hogy az ms idióta.
"Restart Required: To complete the installation of the following updates, the computer will be restarted within 15 minutes: "
-
syler
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia. Nos végül is a második variáció maradt. Sikerült a renszer particiót lecsökkenteni 50 GB-ra. Mostmár jöhet az reinstall. Megszenvedtem, mert felraktam jó pár particionálót, de nem akartak működni. Ezután olvasgattam kicsit és írták, hogy defragment-et csináljak talán úgy sikerül. Megcsináltam és úgy sikerült
Acronis volt a particionáló program végül. Köszönöm a segítséget mindenkinek. -
énvagyokAdam
tag
válasz
fatal`
üzenetére
És nem csak a hagyományos RAM számít, hanem a videkokártya memóriáját is beleszámolja a 4GB összlimitbe (már ha nem integráltat használsz).
A sebesség növekedés pedig abban nyilvánul meg hogy írhatnak alá olyan programokat amik a 64 bites utasításkészlet által jobban kihasználhatják a vasat, mivel utasításonként kétszer annyi adatot képes feldolgozni. 64bites alkalmazásokból még mindig csak elvétve akad, és tapasztalataim szerint nem érezhető gyorsulás a 32bites változatokhoz képest.
-
Topanka
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Hozzáértő szakik tanácsát kérném.
Idáig Windows XP 32 bit op r. használtam. Erről szeretnék váltani Windows 7-re, de nem tudom hogy 32, vagy 64 bitesre. Laikus vagyok, mi a különbség azonkívűl, hogy gyorsabb a
64 bites? Mi az előnye? Mik a hátrányai? Mire figyeljek? Segítetek benne?
Új konfig lesz, oda telepíteném. -
Morden24
nagyúr
Izé, mi ez a nagy soron kívüli update? Lemaradtam valamiről?
KB2515325
KB2522422
KB2492386
KB982018
KB2506928 -
-
Heffi
őstag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Albacomp business v4-s laptopom van, ami a paraméterei alapján szuper gép volt 3 évvel ezelőtt amikor vettem. Sajnos a mitac mint gyártó, elég kaki terméktámogatást nyújt ehez a 8252D típusú eszközhöz. nem igazán találtam hozzá bios frissítést, és a driver fejlesztésnél is megálltak a vista magasságában.
A telepítővel sem lehet gond, mert az asztali gépemen megy gond nélkül ugyanez a 64 bites variáns.
Egyébként rászántam magam, hogy újrategyem a wint, megleszek vele fél óra alatt és utánna kiderül, hogy befoltoztam-e a lyukat a memóriacsatornákon

-
Heffi
őstag
Az igazság az, hogy már régen csináltam ilyet, még a win7 előtti középkorban, akkor a partition magic 8-t használtam erre a feladatra, ez a progi azonban nem jó win7-l telepített vinyók esetében és nem is javaslom, hogy kipróbáld, mert felajánl valami javítást, és ha megcsináltatod vele nem fog működni az oprendszered.
Win alatt ott van a lemez kezelés. Jobb klick a számítógépen, kezelés és azon belül lemezkezelés. Szintén jobb gomb a HDD-d nagyobbik partícióján, majd zsugorítás. Ha szabadítottál fel helyet, utánna ki tudod terjeszteni a rendszerpartíciódat (elvileg).
Ha valaki csinálta már ezt, erősítsen meg benne, hogy ez a művelet nem jár adatvesztéssel.
-
Lenry
félisten
válasz
canniball
üzenetére
nem, ez csak a Vista és a Win7 bootját tudja állítgatni.
nem tudom pontosan, hogy hogy áll a gépeden a bootja az XP-nek, de két eshetőséget tudok elképzelni.1. (ez a valószínűbb). ha eddig a rendszerválasztóval tudtad indítani mindkét Windowst, akkor eddig egy bootolás úgy nézett ki, hogy elindult a Win7 loaderje (a BCD), ami aztán a választásodtól függően vagy elindította a Win7-et, vagy továbbította a bootot az XP loaderjének, ami indította az XP-t. ez esetben az XP loaderje sértetlen és csak annyit kell tenned, hogy az XP-t tartalmazó vinyót állítod be elsődlegesnek a boot-sorrendben a BIOS-ban (vagy ha olyan alaplapod van, akkor a menüből), és gond nélkül elindul.
2. amennyiben az XP akármi miatt nem fog tudni a BCD-s játszadozás után indulni, akkor bizony tényleg kelleni fog fixmbr és a fixboot, de ez se annyira bonyolult, a Microsoft oldalán részletesen és magyarul le van írva, hogy mit és hogyan kell csinálni
az EasyBCD tud backupot készíteni a rendszerindítóról, a biztonság kedvéért azt azért csinálj.
-
-
pepe006
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám amit már előzőleg is posztoltam de most a hiba okát is megtudtam." A problem has been detected and windows has been shut down to
prevent damage to your computer.
Driver_Power_State_Failure
"Itt leírt pár utasítást hogy pl indítsam újra a gépet, ha
újra megjelenik a probléma akkor
ellenőrizzem hogy a hardware vagy a software jól van e telepítve, vagy
kérdezzem meg a gyártót egy új frissítés érdekében,
tiltsam vagy távolítsam el az új hardware-t vagy software-t, "Disable
BIOS memory options such as caching or shadowing.",
meg valami biztonságos módról írt ahova nem tok belépni újra
indításnál a F8-ra nem reagál vagy én csinálok valamit rosszul."Technical information:
*** STOP 0x0000009F(0x000000000000000004,0x000000000000000258,0xFFFFFA80036E0040,0xFFFFF800045B44D0)
Collecting data for crash dump....
Initializing disk for crash dump.....
Beginning dump of physical memory.
Dumping physical momry to disk:100
Physical memory dump complete
Contact your system admin or technical support group for further assistance"Nos esetleg valakinek valami ötlete bármilyen tanácsot szívesen fogadok.
Tesztet már megcsináltam mindenről elvileg minden normálisan működik.
Van egy olyan tippem hogy az új Win7 SP1 van a dologban mert amióta azt telepítettem azóta játszik így velem
Köszönöm mindenkinek.
Üdv Pepe -
Dömy
tag
van egy olyan problámám hogy annó amikor a winchester vettem kicsit kevés helyet hagytam a rendszernek. Egy ~300gb-os vinyóból 20,5 van a rendszernek, és a progiknak, és egy 277gb-os partíció az egyéb adatoknak. A probléma jelenleg az, hogy az első partíción már nincs csak 210mb. Utánna néztem a rejtett mappák mit tartalmaztak, és találtam az egyik progimhoz tartozó adatokat, az Auslogics: BossSpeed progié, és kb 1,5 gigát tesznek ki. Pontos helye: Dokumentumok - Xy - AppData - Roaming - Auslogics - Rescue -Boost Speed : namármost az ebbe a mappába tartozó (.rsc) fájlok mérete összesen 1,5 giga. Az lenne a kérdésem hogy ezek törölhetőek e? Mert az én véleményem szerint itt tartalmazza a visszaállítandó dolgokat. Namármost ezeket törölhetem én? És esetleg "káros" lehet e az ilyen kevés lemezterület? A lapozófájlt már átállítottam egy másik partícióra!
-
törölt tag
Azt tudja valaki, hogyan kell ravenni a windows 7-et,. hogy automatikusan tárcsázza a netet ha elindul? XP alatt egyszerüen csak be kellett rakni az inditopultba, de itt hiába rakom be, nem tárcsáz. Pedig be van pipálva mindig az automatikus csatlakozás is. Win7 Prof.
-
m.jeno
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Én nem találok a gépen kbd.sys-t, úgy hogy továbbra is kérdésem, hogy ablakban futó DOS program alá, hogyan lehet magyar billentyűzetet varázsolni.
-
Heffi
őstag
Sajnos úgy néz ki, mégsem oldódott meg tökéletesen a memóriazabálási problémám. Igaz, miután frissítettem az all cpu meter kütyüt, úgy tünt rendben a dolog, de még most is fogy a szabad memóm és hízik a sidebar.exe felhasználása, igaz jóval lasabban mint korábban. Elegendő egyetlen alkalmazásnak lenni az asztalon, és kb 100 Kb/min sebességgel nő az alkalmazás memóriafelhasználása.
Szánjam rá magam egy reinstallra?
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A videókártya volt hibás... Cserélték gariban, a srác azt mondta a nagykerben, hogy van ilyen hiba.
Köszönöm a segítőkészséget!
-
canniball
nagyúr
válasz
fatal`
üzenetére
Újratelepíteni?
XP-nél elég volt egy szövegszerkesztővel átírni a boot.ini-t, 7-nél nincs ilyen egyszerű módszer?"Nem mivel éppen az XP-n lévő HDD-n nincs semmi MBR, amiről betölthetné az OS-t."
Az XP-t használtam egy ideig mielőtt a másikra feltettem a 7-t, akkor sem menne "egymagában"? Vagy amikor a 7-t telepítettem az felülírt valamit az XP-s rendszerben?woland_y2k & cigam!
A lényeg az lenne hogy épp váltás előtt állok és ezelőtt szeretnék mindegyik már belőtt rendszeremről külön-külön egy mentést csinálni vész esetére, de ha úgy alakul nyilván nem akarom mindkettőt visszapakolni.Akkor összefoglalná valaki mit is kéne tennem, mert kicsit elvesztem az infók között.
Működhet az EasyBCD-s megoldás vagy tényleg csak az újratelepítés segítene? -
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, elírtam, azért a lényeg érthető volt szerintem.

Te mostanában azt lesed, hogy mikor köthetsz belém?
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Hol tudom azt beállítani hogy minden mappában azonos legyen a nézet >> minden mappára a lista nézetet szeretném alkalmazni
köszi -
Aktív témák
- PC játékok egyben
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

XP-nél elég volt egy szövegszerkesztővel átírni a boot.ini-t, 7-nél nincs ilyen egyszerű módszer?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)