Hirdetés
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
RAiN91
őstag
válasz
fatal`
üzenetére
Pendrive van, csak az a gond, hogy nem tud USB-ről bootolni a lapom.
Újabb BIOS-hoz ezt írja: "Add support USB Over Current function." Ha nem ez az USB boot, akkor nem tud ilyet a lap.
Eddig mindig HDD-ről telepítettem, windows alól indítottam. Csak így nem tudtam formázni és újrapartícionálni a lemezeket, most pedig már nem ártana. -
RAiN91
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
DVD meghajtó hiánya

Pendriveről pedig nem jön össze, bios frissítéssel lehet sikerülne, de nem kísérletezem. -
-
RAiN91
őstag
Külön vinyóról szeretném felrakni a win7. A telepítő fájlokat rámásolom a lemezre, aztán onnan bootolok. Ez így működni fog? (nem ugyanarra telepíteném a rendszet).
szerk: előtte windows alól formáznám azt a lemezt, de nem engedi ("a windows nem tudta befejezni a formázást"). Nem ezen van a mostani rendszer. Hogyan csináljam? -
INMOTEP
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kész ! felhúztam magam az este ,és hirtelen felindulásbol beletettem a micro sd-t Nokia 2730 Classic ba és szépen leformázta nekem.Mostmár újból üres a kártya
Azért köszönöm a segítséget 
-
-
válasz
SunBreeze
üzenetére
Mondjuk 5 lejátszó sem igazán egészséges dolog. Mivel vesztenivalód nincs, ezért uninstaláld az összes feltelepített lejátszót és gép restart, majd telepítsd fel ezt a Codec pack-ot: [link]
Telepítéskor mindent hagyj alapbeállításon, fel fogja pakolni az MPCHC-t is, úgyhogy lesz lejátszód. Ha ezzel megvagy, akkor meg az MPCHC-val nyiss meg videókat.(vagy társítsd hozzá a videoformátumokat, amit alapból nem tett meg) -
Viktor77
titán
válasz
d@minator
üzenetére
Annál újabb driver nincs mint amit a Win7 feltesz. Nekem jól működött, amíg el nem kezdtem torrentezni. Ott lehalt a kártya, csak restart segített, vagy a letiltás-engedélyezés.
Viszont a lap topicjában ajánlottak egy olyat, hogy a hálókártya speciális tulajdonságainál, a Task Offload-ot Off-ra kell tenni. Megcsináltam, azóta hibátlan.
-
SunBreeze
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
mindent megcsináltam, intel honlapjáról/toshiba honlapjáról is letöltöttem, majd feltelepítettem amit lehetett, de a helyzet változatlan.
lehet h valami rosszul van beállítva? mit lehet még csinálni? van már vagy 5 lejátszó a gépen, amikhez állítólag nem kéne codec... de egytől egyig szaggatnak. az alap w.m.p az amiben a legkevésbé akadozik a video, viszont ott meg kicsit kockás a film minősége...
-
pete_21
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
RAiN91 kollégának is olyan a hibajelensége, mint nekem. És nekem is PCIE 1.1-em van az alaplapomon. Ez az Asus-os alulfeszelt bug csak tuningnál jön elő?
Illetve látom, hogy hunfatal írja, hogy ez inkább 965 chipset bug. Akkor ez a P35-tel nem jön elő? Mert nekem P5KC lapom van. Akkor én nem ebbe futottam bele? -
Core2duo6600
veterán
válasz
RAiN91
üzenetére
Nekem volt egy időben 08 as pata n
Olyan lapom volt amin jmicron vitte a pata t
Nagy filoknál semmivel nem volt lassabb.Akkor érdemes a sata s hdd re tenni, ha az eleve gyorsabb, pl. sürübb adatok rajta.
Ha 80 -as mind a 2 akkor tökmindegy.
Tehát ugyanaz a hdd csak más a felület, nem igen lehet észrevenni szvszBent a cégnél nálunk a file serverek pl pata ról bootolnak.
Igaz nem sebességbajnok abban az esetben meg a lan ugy is lassabb(#45875) RAiN91
Pedig van, mert az igen régi lapok addig kezelik, és néhány speciális célgép is szereti. -
INMOTEP
őstag
Üdv A problémám akadt a Windows 7 el
32 bit Home Professional : Kipróbáltam ezt a külső memóriaeszköz gyorsítótárazást .És nem vettem észre eget verő különbséget.A gond az hogy a 2 gb os Micro sd kártyát írásvédetté tette .... 100 MB Szabadterüket van rajta .... Hogy tudom kikapcsolni mert sehogy sem megy ! Most így néz ki [link] Ha valaki tud segítsen 
-
-
RAiN91
őstag
80 gigás IDE vinyóra rakhatom a nyugodtan a rendszert, vagy inkább a SATA2-re? Lassabb lenne?
-
d@minator
addikt
Sziasztok!
A következő probléma állt elő.
Frissen telepített win7-nél az internet speedtest rendesen lefutott. Majd biztonsági frissítéseket töltöttem le. Utána semmilyen speedtest az upload tesztet nem tudja megcsinálni. Kilépve a speedtest-ből az internetelérés dög lassú. A ping felmegy 5-ről 250-500-ra és csak a gép újraindításával áll vissza a normál állapot. Aztán ha speedtestet akarok csinálni minden kezdődik előröl.Alaplap: ASUS P5K driver amit a windows rakott fel neki. Le is frissítettem manuálisan és akkor is jó még jó volt minden. A biztonsági frissítés után lett rossz csak.
OS: Win7Prof 32bit és Win7Ultimate64bit mindkettővel ugyanaz a helyzet. Másik vin7-es gépet is dugtam erre a hálózatra az tökéletesen működik.
Ötlet? Win, Driver vagy hálókártya hiba?
-
n_stolz
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszönet neked, és az előtted szólónak!
-
JamesHun
addikt
olyannal találkoztatok, hogy random időnként (néha 1 nap többször néha 1 hónapig semmi) filmnézés közben (VLC, Media Player, DivX playerrel is) a gép becsíkozódik (és mintha valami zavarná a jelet kicsit csúnyácska is lesz) és kb 10 mp után újraindul :S
nem vga driver függő, mert már mióta win7-et használok megvan ez a bug
De játékban eddig csak az átvezetőknél és csak 1x csinálta ezt (oda is lett DA2 ben egy jó fél órányi játékom :S)
valami ötlet mitől lehet -
fatal`
titán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ez nem Asus bug, hanem 965 chipset bug (volt), én is belefutottam, de CPU függő is. P5B-m volt, az E8500-al nem jött elő a PCIE-1x-tuning bug, a Q9400al igen.
"3 ban is áram alatt van, nem a sleep a lényeg, hanem a power off állapota.
De mint laptopról lévén szó, bármi megeshet."Ő sleepet írt.

-
Core2duo6600
veterán
válasz
RAiN91
üzenetére
Nem kizárt, hogy PCI-E x1 bug jön elő, a lap topikjában kéne rákérdezni.
Ez nálam elösször az Asus p5b deluxe al fordult elő, alulfeszelt a lap, és néha így jártam.
Látom neked is asus lapod van hátha egyszerűen orvoslható, a p5b deluxe on, meg kellett emelni bizonyos feszeket, iilletve mindent amit csak lehetett fixálni kellett , pl a pci-t 33 mhz re a PCI E-t 100 ra....(#45819) n_stolz
Az asztali gépeken biosban állítható, Enp support vagy valami ilyesmi a neve.
Régebbi lapoknál jumperrel kellett, hogy laptopnál hogyan kell nem tiudom, de ez nem win 7 future, így ha a biosban nem találod a lapos topikjában kéne szétnézni.(#45855) hunfatal
S3 ban is áram alatt van, nem a sleep a lényeg, hanem a power off állapota.
De mint laptopról lévén szó, bármi megeshet.(#45834) AkoSCH
Dugjál be egy külső hdd ét, és probálkozz meg valami live rendszerrel.
Akár windows ból is van ilyenpl a pl. Daytonan de megtalálható, pl az Acronis True Imga-n is, ha így írtad meg a CD ét, demo válltozat nem jó belőle, full kell.
Megérne egy próbáld pl, megbootoltatni a géped az Acronis Disk Director CD ről (egy müködő gépre felrakni, és ott létrehozni) hogy agyaltalán látszik - e a partició,de mint mondtad, hogy fagyás után jelentkezett, így nem kizárt a hw hiba sem.(#45829) janos1988
Én felraktam, a cégnél mind a 100 gépre (Wsus)
Ártani nem árt.
Sőt, a WSUS kritikus frissitésnek hozta, magától el is fogadta. -
VINIKOR
senior tag
A Windows élményindexben mennyi a legnagyobb pontszám?
-
-
draco31
veterán
Ma felraktam én is a win7-et, miután összeomlott az XP-m. Egyetlen hiba van vele eddig.
Öcsém ugyanis nagy Landwirtschafts simulator 2009 őrölt. Xp-n hiba nélkül ment, itt viszont ezt a hibaüzenetet kapom:Error: Could not init 3D system.
Shader Model 2.0 is requiered.Please install the latest video drivers..
Ezzel csak annyi a gond, hogy a legutoljára kiadott driver van felrakva a kártyához, ami a 175.19-es. nVidia Geforce FX5500-am van.
Esélytelen elindítani rajta kártyacsere nélkül win7 alatt?
-
Irvkhf
aktív tag
Sziasztok nem tudjátok hogy tudnem el menteni a Windowsban a változásokat amit csináltam nem engedi hogy el mentsem egy két dolgot írtam át azt írja hogy hozzá férés meg tagadva nem tudja valaki hogy mit csináljak vele hogy el mentse amit változtatni akarok.
-
pete_21
addikt
válasz
RAiN91
üzenetére
Nálam is hasonlóképpen fagy a gép. Bár van, hogy a hang nem akadozik, csak elnémul. Én eddig Assassin's Creed 2-ben, Assassin's Creed Brotherhoodban, Portal 2-ben, Crysis 2-ben vettem észre (meg régen talán Bioshock 1-ben). Az az érdekes, hogy más játékban nem jelentkezett. Nálam nincs tuningolva semmi, viszont A4Tech egerem van, és kialszik az egér ledje is fagyásnál. Másik A4Tech egérrel is ez a hiba van. Microsoft egérrel eddig még nem fagyott, pedig nyúzom rendesen vele...

Egészen véletlenül neked vagy Visormail-nek nem A4Tech X7 egeretek van? -
Visormail
addikt
válasz
RAiN91
üzenetére
Sajnos nálam is szoktak fagyni játékok Kernel-Power hiba miatt, nálam zöldhalál féleséggel (nincs kiírva semmi csak halványzöld lesz az egész kép és lehet resetelni).
Elsősorban a dirtnél csinálta nagyon sűrűn, ill mostanába meg a battlefield BC2-nél szintén nagyon sűrűn de csak DX10 módban, mióta átállítottam DX9-re azóta csak fehér holló gyakorisággal. Nálam minden alap semmi nincs tuningolva és vga drivertől is független. -
-
Воланд
titán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Paranoia.

Amúgy nem szoktam ilyen adatokat megosztani (felhasználónév, gépnév, stb.), vm-et meg lusta voltam indítani.Frissités: Egy hibát javít, mely sp1 telepítésekor jöhet elő (de nem igazán előfeltétel, mivel jóval az sp1 megjelenése után tették közzé). És előfordulhat, hogy sp1 utáni frissítések telepítésekor is előjön ez a hiba, ezért lehet sp1-el már frissített rendszerre is telepíteni ezt a frissítést.
-
AkoSCH
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném szépen, mert már tanácstalan vagyok.
Adott egy laptop, legális, msdnaa-s win 7 professionallal.
Egyik pillantról a másikra lefagyott, és azóta nem bootol be.Ami történik:
bekapcs, bejön egy "windows is loading file' felirat, alatta egy szürke töltőcsíkkal, majd utána a Starting windows, és sötét képernyő, majd kb 5 percre rá a win7 telepítőjének háttere látszik, meg az egér, és nem történik semmi.
Speciális rendszerindítási lehetőségeknél (F8) bármelyik opciót választva ugyanezt tapasztalom.Win7 telepítőről bootolva akár a Telepítés most, akár a Számítógép javítása opciót választom, a "Telepítő indul" feliratot kapom, nem megy tovább.
Live Ubuntu lemezről a lemeznek csak 1 particióját látom, amin a Win7 van.
Az adataim egy másik particióján vannak a lemeznek, ezt viszont az Ubi sem tudja felmountolni. Hibaüzenetként a Chkdisk -f parancsot javasolja, csak ugye azt sehogy sem tudom beírni a gépnek.Az adatparticiómon lenne a hangsúly, hogy elérjem.
Jelenleg nincs lehetőségem kivenni a vinyót, és rárakni egy másik gépre.Mit javasolnátok még ezen felül?
Előre is köszönöm!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Воланд
üzenetére
Minek takartad ki a usernevet, ugysem éri el a géped távolról vagy mégis ?
(#45823) hunfatal
Nálam nem jelenik meg, pedig be van kapcsolva az AHCI, Itt a céges gépen nem látszik.
Az otthonin látszik, de a rendszer hdd en nem kiválja fel a leválasztást.(#45829) janos1988
Én feltettem, talán mintha az sp1 előfeltétele lenne. -
sentinel
aktív tag
Sziasztok,
hogyan létezik Windows7 alatt olyan folder mint a XP alatt ezek:
$OEM$
$$
$1
http:/unattended.msfn.org/unattended.xp/view/web/18/Az volna a lényeg, hogy unattend istallnál másoljon bele meghatározott helyre könytárakat fájlokat. XP-nél ez tökéletesen működött, windows7-nél nem tudom hogy van ez?
Köszi
-
RAiN91
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi így már megtalálta a kereső, csak simán a "napló" szót beírva nem talált semmit.
Még annyi kérdésem lenne, hogy 32 vagy 64 bit? Eddig 32bit-es volt mindig, mindenből, a RAM miatt nem kellett a 64, és most sem kell amiatt. Így akkor maradjon a 32? -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Mostanában sokszor fagy a gép. Hol tudom megnézni, hogy miért van? Régebben találtam valami naplót, amiben leírta mi volt gond az adott időpontban. -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Lehet hogy láma kérdés, de eddig nem találkoztam ilyennel. (A keresőt használtam, de a megoldást nem találtam meg).
Feltelepítettem egy P35 chipsetes gépre egy SATA II-es winyóra AHCI módban a Windows 7 x86-ot, és a SATA winyó mindkét particióját mint eltávolítható tárolóeszközt jeleníti meg a rendszer, és a tálcán annak rendje módja szerint meg is jelenik az ikon, hogy a hardver biztonságos eltávolítása, mint egy pendrive.
Van erre megoldás, hogy ne így kezelje a rendszer a beépített HDD-t? A saját gépemen nem jött elő ilyen, pedig azon is AHCI módban használom a SATA vezérlőt.
-
n_stolz
tag
Hali!
Olyan problémám volna, hogy noti hűtőm usbről megy, alvó állapotba téve a gépet egyúttal az usb portok energiaellátását is kellene blokkolnom, hogy ne pörögjön feleslegesen a ventilátor.
Tehát Win7 alatt hogyan lehet azt beállítani, hogy az usb portok kapcsoljanak ki alvó állapotba kerüléskor?
Köszönöm előre is! -
Воланд
titán
válasz
pr1mzejEE
üzenetére
Csinálsz az exe-ról egy biztonsági másolatot, majd jobb klikk rajta és a többi a képen (ne tévesszen meg, hogy egy mappa szerepel rajta, a lényeg ugyan az).
(#45815) hunfatal: Lehet ezt is ésszel csinálni, de tényleg nem ajánlott. Amíg tudja, hogy mit csinált, addig oké csak aztán tényleg ne az ms legyen a hunyó, ha valami nem okés.
kulcsszavak: mappa, fájl saját tulajdonba vétel
-
gambler
tag
Sziasztok!
Pár napja nem megy a weather gadget a windows 7-esemen. Más is tapasztalt hasonló problémát? Annyi volt a változás, hogy a net rakoncátlankodott, és mobilnetet használtam egy ideig. Azóta cannot connect to service üzenetet kapok. Próbáltam régiót váltani, nem segített.
Google-n körülnéztem, de semmi használható tippet nem kaptam!
Ha valakinek lenne valami hasznos ötlete, vagy tapasztalt hasonlót, kérem ne tartsa magába!

-
gman88
csendes tag
Sziasztok!! Srácok valaki tudna segíteni virtuális wifi beállításban?? Köszönöm!
-
pr1mzejEE
addikt
Sziasztok!
Szeretném a deskemet kicsit átalakítani, de ahhoz kéne egy fontos lépés!
Minden engedélyt megkéne szereznem az explorer.exe-hez, de mikor próbálkozom ezt írja: [link]Nemrégiben össze jött a dolog, bár fogalmam sincs, hogy hogyan.
64 bites w7 ultiMátém van..Előre is köszönöm!
-
-
SunBreeze
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nem tudom pontosan
mindjárt megnézem az alját. (nehézkes, mert be van építve, és amúgy egy 102 cm-es tv-re van rákapcsolva, de nem hiszem h ez lenne a baj, ha a vistán eddig simán ment minden...)tohshiba satellite l300 17n
intel... -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát de ha 3TB-ot akar _egyben_ látni?!
Sub-ZeRo:
Mindezt W7 alatt...
-
válasz
SunBreeze
üzenetére
Ne Everestel nézzed, hanem menj fel a notid supportjára(pontos típus ismeretében) és onnan szedjél le hozzá drivert. Ha esetleg a laposba teljesen "általános" VGA van integrálva(pl ATI kártya), akkor meg az adott gyártó honlapján is elérheted a legfrissebb W7-es drivert...(Ha van hozzá persze)
UI: Ha a kütyüd pontos típusát leírtad volna, akkor egyből tudtunk volna esetleg megfelelő drivert is linkelni...
-
SunBreeze
aktív tag
válasz
pete_21
üzenetére
köszi a gyors választ, de sajnos az akadozás még mindig megvan, sőt ennél a lejátszónál mégjobban

a mplayer-nél akadozik legkevésbé. fel nem bírom fogni hogy lehet ez.
Milyen más driver-re gondolsz Fire/SOUL/CD?
everestben néztem meg mit kell feltelepíteni és azt tettem fel.
-
pete_21
addikt
válasz
SunBreeze
üzenetére
Én a helyedben nem szemetelném tele mindenféle kodekcsomagokkal. Próbáld meg inkább ezt a lejátszót. Nem kell hozzá semmilyen kodek, és tudja a videokártya hardveres gyorsítását hd videónál.
(#45800) Fire/SOUL/CD: Eddig is nyugodt voltam, csak szerettem volna megérteni, mire és mikor is kell ez a GPT.
Így már világos. Köszönöm a részletes válaszod! 
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Valahogy nem win7 téma ez ...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

32 bit Home Professional : Kipróbáltam ezt a külső memóriaeszköz gyorsítótárazást .És nem vettem észre eget verő különbséget.A gond az hogy a 2 gb os Micro sd kártyát írásvédetté tette .... 100 MB Szabadterüket van rajta .... Hogy tudom kikapcsolni mert sehogy sem megy ! Most így néz ki

Nekem 500-ra sem lenne szükségem, 320 simán elég még

Legközelebb tessék használni a keresőt vagy pedig kicsit vissza olvasni!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)