Hirdetés

Aktív témák

• DummyBoy

senior tag

Kösz a tanácsokat ... BIOS frissítés megvolt már, bár nem a legújabbra, de majd az is megjön :)

A Proci unlock kikapcsolt már próbáltam ... A legnagyobb gond ezzel, és ami miatt legutoljára szeretnék Win-t újratelepíteni (Pedig ez is volt ...) hogy ezen a gépen leginkább játszom ... Akkor is repülõ és helikopterszimulátorokkal ... Ebbõl 3 StarForce-os (eredeti offkorz ...)

Namost az új SF aktiválós móka ... Win reinstall esetén deaktiválni kell és aktiválni (persze ezek száma limitált ...) valamint a SF-ot CPUID változás esetén újra kell aktiválni, mert úgy veszi, hogy új gép (persze ez is limitált ...) ...

Amikor elõször elõjött ez a gond, megvolt a win reinstall, 2 hétig direkt nem raktam fel õket, és szarakodtam, hogy elõjön-e ... nem jött (függetlenül hogy hány mag volt engedélyezve ...) ... Rá egy kis idõre megint ... persze miután felraktam mindent ...

Ráadásul személyes tapasztalataim szerint, ha HW hiba lenne (hibás procimag ...) akkor azt normál működés közben is tapasztalnám ... És ez a legfőbb gond, hogy ha a gép egyszer beindul, akkor semmi gond nincs vele!

ntbtlog.txt (bootlog) szerint amikor lefagy a cucc, akkor az utolsó 5 betöltött driver az esetek legtöbb részében a következõ:

Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\bowser.sys
    Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\mpsdrv.sys
    Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\mrxsmb.sys
    Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\mrxsmb10.sys
    Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\mrxsmb20.sys
    Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\HTTP.sys

És ezeknek kellene még betöltõdni:

Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\peauth.sys
    Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\secdrv.SYS
    Loaded driver \SystemRoot\System32\DRIVERS\srvnet.sys
    Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\tcpipreg.sys
    Loaded driver \SystemRoot\System32\DRIVERS\srv2.sys
    Loaded driver \SystemRoot\System32\DRIVERS\srv.sys
    Did not load driver \SystemRoot\System32\DRIVERS\srv.sys

Eseménynaplót néztem, okosabb nem lettem tõle :(

A legtöbb hibát a PNRPSvc okozza:
    "A PNRP-felhõ nem indult el, mert az alapértelmezett identitás bezárult a következõ hibakóddal: 0x80630801"

Valamint két erre épülő service, ezek okozzák a legtöbb hibát ...

Emellett van még egy SBRE service nem indul el és kész ...

Érdekes, hogy eddig a PNRP hibák nem tűntek fel ... gyanúsan olyan időközönként vannak, mikor nem indul a gép ... Szóval elindultam ebben az irányban ... Most próbaképp letiltottam minden olyan szolgáltatást, ami kapcsolódhat ehhez (Mindent aminek a nevében benne van hogy "táv" xD )

Az online súgóban és a neten is találtam különböző megoldásokat, hogy mi miatt nem indul el ez a protocoll, de nem akarnak bejönni ...

Erre valami ötlet? Hogyan tudom ezt a hibát kiküszöbölni, vagy az egész mókát letiltani?

Előre is köszi!

Aktív témák