Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
Ezen az oldalon kicsit visszaolvasva láthatod, hogy a samsung 2253 és 2232 monitorai merülnek fel ebben a kategóriában.
Kinek a TV-s dizájn miatt a 32-es kinek a letisztult egyszerü forma miatt az 53-as.
Neked melyik jön be jobban?Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
LG monitorokon van egy gyors gomb, mit csináljon, ha a bejövő jel nem nativ felbontású.
Középre felbontásnak megfelelően vagy nyújtsa ki a képet.
Megjegyzem 1280x960 felbontású játékot elég jó minőségben nyújtott, észre sem vettem volna ha nem tudom.
Viszont ez alatti felbontásnál a nyújtás minősége már nem az igazi.Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Nah igen ezt csak errefelé csinálják.
Barbároknak jó ez is.Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Ezt ugy utálom a samsungban, csinálja itt a fesztivált a panel csere-berével.
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Azért a 2232BW monitorról pár oldallal korábban itt is irták, hogy szerencse kell hozzá.
Jelenleg én 2253BW és LG W2252TQ között vacilálok kissé a samsung felé hajlok mivel az olcsóbb.
Egyébként a samsung 22***W monitorok közül az 53-ast tartom a legjobb választásnak.
Ezt tartom a 226BW utódjának.
Sajnos tesztet nem igazán találni róla.Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Azért a T220-as monitoraiba csak saját panelt tesz, szerintem.
Az olcsóbb monitorainál csinálja a panel csereberét.Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Samsung azért adja olcsóbban 2253LW monitort, mert nem saját hanem valamelyik olcsóbb tajvani cég paneljével építi.
A drágább monitoraiba rakja a saját paneleit.
Jó eséllyel.
Mert néha már ott is trükközik.Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hi
LG w2252tq monitort már volt alkalmam nézni probálgatni élőben, irtam is itt róla a fórumban egy vagy két oldallal korábban.
Számomra még a samsungos konkurencia az érdekes, 2253bw ráadásul most olcsóbb is mint az LG.
Korábban irták itt a 2232bw nem szerencsés választás, de már nem emlékszem miért.
Csak azért irtam mert fentebb kérdezték.Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hol vannak a 2253BW tulajok?
Üdbv
szabi -
-szabi-
addikt
Azért egy samsung 2253BW tulaj picit megerőltethetné magát.
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hi
Akinek van samsung 2253BW monitora, nincs kedve csinálni egy képet a feketéjéről?
Illetve a következő dolgok érdekelnének:
Milyen a dinamikus kontraszt? Rögtön vált vagy kis átmeneti idő alatt?
Kikapcsolható e a dinamikus kontraszt menüből?
Kikapcsolható a válaszidő gyorsítás?
Tapasztalható e input lag?Héten volt szerencsém az ellenlábas LG W2252TQ monitort olyan fél órát probálgatni.
Input lagot nem tapasztaltam, mondjuk ez alapján nem is vészes klikk
A dinamikus kontraszt kb fél-egy másodperc alatt vált elkerülendő a hirtelen villogást, viszont menüből nem kapcsolható ki.
A bevilágítás nem tünt zavarónak nagyon kicsi volt alul felül de fekete képen a mint fentebb irtam egy másodperc alatt leszabályzott teljesen feketére igy lefotózni nem tudtam, plusz a körülmények nem voltak ideálisak.
Az RTC az kikapcsolható menüből.
A monitoron lévő gyors funkció gomb jó ötletnek tünik, játék esetén mit csináljon ha a felbontás nem 1680x1050.
Igazából tetszett, csak a kérdés itt motoszkál fejemben, milyen lehet a konkurens 2253BW monitor??Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hi
Srácok mi a vélemény az új szériás LG monitorokról?
Konkrétan ezek:
LG W2242T-PF 56e ftLG W2252TQ-PF 65e ft
Esetleg a samsung új szériája:
SAMSUNG 2253LW azt hiszem a régi 223bw utódja ugyanazzal a 21.6" panellel.
2243BW 63e ft ami talán a 225bw utódja, vagy
2253BW 67e ft ez meg 226bw utód.Szóval a négy kiemelt - ami mellé árat irtam és kép is van - érdekelne.
SZERK: Jut eszembe a dinamikus kontraszt és a pixel váltás gyorsítás kikpacsolhatóak menüből, samsungnál és lgnél?
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hy
Szerintem itt arról irnak, amit néhány fórumozó is említett már, hogy néhány LG L226WTQ monitorban nem Lg.Philips panel van, hanem CMO.
Szóval ebből a szempontból nem különbözik a samsungtól.Csak tudnám hová rakják azt a sok panelt amit előállítanak!?
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Jó áron vetted, 65e amennyiért be tudom szerezni.
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hy
A következő monitorokban gondolkodom 60-70 közötti árkategóriában.
LG L225WT-SF vagy SAMSUNG 223BWKb azonos képességüek árkategória is azonos és mindkettőn van DVI ami hdcp kompatibilis.
Függ a választás, a boltban milyen pixel garancia feltételeket mondanak rájuk.Talán picivel drágábban LG L226WTQ is szóba jőhet, de ezt ebben a hozzászólásban nem igazán dicsérték. Majd késöbb itt arról olvastam, hogy panellottót itt is "játszhatok".
Azt hittem ilyen lg-nél nincsen.Esetleg a magasabb árkategóriában LG L226WA-WN vagy SAMSUNG 226BW.
Ezt még nem döntöttem el, bevállaljam 10e pluszt ezekért.Samsung-nál zavar a panelmizéria meg a többek által emlegetett zúgás.
Az lg-ről nem sok az infó.Szeretném olcsóbban megúszni, de monitort nem fél évre veszek, szóval ha azt mondjátok érdemes, akkor a drágábbak is szóba jőhetnek.
Szerintetek melyiket érdemesebb?Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Egész érdekesen alakulnak a 24" wide TN paneles monitorok árai.
Samsung 245B 106e körül indul és az LG L246WH is láttam már fórumos listákon 113e forintért.Sajna xVA panelekért többet kell fizetni LG L245WP 145e induló ár L246WP -ost még nem láttam itthoni listán.
Nem lenne rossz full HD monitor.
Lehetséges, hogy karácsonyra a TN panelosok 100e alá csökkennek!?
Ekkora méretnél, nem lehet gond a TN panelosok betekintési szöge?Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hy
LG-nél találtam L225WS tipusú monitort a német oldalon.
Ez megint újdonság, mit tudni erről?Illetve van 3 monitoruk 24" méretben, ebből ez a kettő van fenn a német oldalon:
L245WP
L246WHMíg a harmadik az lg fő oldalain vann fenn L246WP.
Igaz itt meg az L246WH nem szerepel.Ezek szerint a német LG olyan monitort forgalmaz amiről Koreában nem is tudnak az anyacégnél?
Ezt a kavarást!
A magyar oldalon még nem is jártam.SZERK: A magyar oldal szerint nincs is 24" monitor.
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
227-est nem láttam még árlistán sehol.
Ja, azonos felbontás kisebb panel => kisebb pixelméret.
Mindenesetre ez elég érdekes.
Mire jó ez a ködösítés!?Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Nem mérted meg? Tényleg 21,6" vagy ez valami mellébeszélés, a gyártó részéről.
A tömeggyártástól (ez esetben 22") való eltérés nem igazán szokta olcsóbbá tenni az előállítást.Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
válasz
d@minator #2839 üzenetére
Hy
Samsung panelek között nem találok 21.6" panelt.
Honnan veszi ezt a méretet?
Az AUO listáján sem találok ilyet, gondoltam esetleg ezt is onnan szerzik.Biztos, hogy nem 22" a méret?
Egyébként csak dvi monitor érdekelne hdcp kompatibilitással.
Igy ezek 223BW, 226BW, L225WT, L226WTQ, L226WA maradnak, ha jól tudom.Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hy
A samsung 223bw és 226bw között mindössze annyi a különbség, hogy elöbbi 5 ms utóbbi 2 ms -os? klikk
Egyébként mindkettő dvi-os hdcp kompatibilis stb.
Mert ez esetben 223 bw ezen az áron jó vételnek tünik.Illetve mit tudni ezekről az lg monitorokról L222WS és L225WT?
Számomra újdonság L226WTQ és L226WA mellett.Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
válasz
Avicularia #446 üzenetére
Hy
Ne törd rajta a fejed vidd vissza.
Két pixelhiba plusz a folt középen.
Szerintem nem kérdés.
Ragaszkodj a cseréhez.
Egyébként itt van két kép a feketéről, amit fórumtársunk goreny_ [link] készített.
Red@Arc!
Az igy készült képek a monitorra érkező jelet rögzítik, de ez nem ugyanaz mint amit a monitor megjelenít.
Külsőleg fényképezővel csinálod akkor látszik, ahogy a monitor megjeleníti.
Monitor tesztelő progik:
eizo test [link]
nokia test [link]
Üdv
szabi
[Szerkesztve] -
-szabi-
addikt
Hy
Bevallom erre nem is gondoltam, de igazad van.
Attól még nem selejt.
Dell tulajok goreny_, Red@Arc mi újság?
Igy pár nap használat után?
Kiruu!
Nekem a laptop kijelzője wide és az ATI control panelén van egy olyan funkció, hogy ''kép kinagítása teljes képernyőre''.
Ha ez bekapcsolt állapotban van akkor széthúzza a 4:3 képet, ha kikapcsolom akkor a játék felbontásának és képarányának megfelelően középre rakja a képet, nem nyújtja.
Ilyen vagy hasonló funkciót nem találsz?
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Nem kell mindenkivel foglalkozni. Csak velem!
Egyébként ha a többieknek sikerül ezt megoldani akkor kicsit LG is iparkodhatna.
Mégiscsak az egyik legnagyobb gyártó.
Ez nekem új, pixelgarit az LG magyarország vállal?
(Egyébként úgy tudtam, csak LG disztribució van itthon)
Ha a gyártó nem, csak az LG magyarország vállalja akkor azok a monitorok amiket kicserélnek mert a szigorúbb itthoni pixelgari szerint cserélik, de ezek szerint a gyártónak nem küldhetik vissza, mert ezt nem a gyártó vállalja, csak az LG magyarország.
Ezek a monitorok ilyenkor csak veszteség a cégnek.
Ez elég furcsa.
Te vagy közelebb a tűzhöz nem én, de biztos vagy benne, hogy ez nem gyártó garancia?
A magyar cégekre sokminden jellemző csak ez nem.
Egyébként amennyire LG montirokat lehet hivatalos uton szerezni az alapján ilyen érzése van az embernek.
De mint mondtam ez nem jelenti azt, hogy gondom lenne az LG-vel, mint fentebb irtam szerintem az egyik legjobb.
Viszont szeretném hansúlyozni, szerintem!
Lackó86! Mielött bármilyen monitort is választasz, mindenképp azt ajánlom, hogy nézd meg élőben, nem vagyunk egyformák ami nekem tetszik az nem biztos, hogy másnak is tetszik.
Ilyen szemponból a monitor elég szubjektiv dolog, nem én fogom nézni amit megveszel hanem te. Neked kell hogy tetszen.
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Nem lennék meglepve, ha igazad lenne.
Néha úgy érzem az LG-t kicsit sem érdekli az a pár magyar user akiket érdekelne a monitoruk.
Csak ezek után furcsállom, azt a hozzáállást, ha az ember mindenáron tölük akar monitort mert ugye márkahű vásárló igy beszerzi mindenféle külföldről behozó cégektől.
Ha valami gondja lenne vele és keresi az itthoni LG szervizt mert márkahű vásárló akkor elküldik mert nem magyarországi LG-től van a monitor.
Ugyanez a pixelgondra is vonatkozik amit elöző oldalon irtál.
Kicsit többet is foglalkozhatnának az ilyen kis országokkal mint mi.
Mert egyébként mint panelgyártót nagyon jónak tartom az LG-t.
Saját vélemény, de TN panelben nekem jobban bejönnek a megoldásik mint a többieké.
Homogénebb a kép, precizebb az overdrive [mondjuk a WTQ monitorról érdekeseket olvasni] kevésbé zavaró (szinte észrevehetetlen) a háttérvilágítás.
Ez mellé meg párosul a fenn említett nem érdekelnek a felhasználók érzés.
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hy
Az első képen ahol a fekete jónak látszik egy teljesen sötét szobában van, nem szürödik máshonnan fény, igy itt az exp idő biztos hosszú.
Második képen ahol a bwevilágítás rosszul néz ki, beszürödik egy kis fény valamilyen ablakon keresztül, vagyis több fény kevesebb exp idő.
Mégis ez a kép a rosszabb.
Persze való igaz ezen kivül semmi infóm sincs a készítés körülményeiről, szóval ezért is lenne jobb több képet is látni.
Az, hogy nem vagyok valami jó véleménnyel a CMO panelekről nem jelenti azt, hogy nem lehetnek jók.
Valamit csak tudnak, ha az 5 legnagyobb panelgyártó közé tartoznak.
Nem értem miért nem jön elő nálad a gyári menü?
Biztos ilyen monitorod van!?
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hy
Azt már nekem is feltünt, hogy az LG L245WP moncsi MVA paneles ha jól sejtem AUO gyártmány. Igy gondolom várható az AUO panelelire jellemző X bevilágítás.
Kiváncsi leszek vajon tényleg igy alakul az ára?
Mert ennyiért nem igazán kapni HDMI monitort azok mind 200e felett vannak.
Mindenki mástól vesz panelt ez igaz! (persze nem mindig)
A gondom az, más monitorknál többnyire tiszta, hogy melyik panelgyártó cucca van benne, addig erről infót fellelni lehetetlen. Csak találgatásokat.
Mivel a PRAD és a behaver elég jókat irt róla gyanús, hogy nem CMO panel van benne.
Habár most van két fórumtárs akinek ilyen moncsija van.
goreny_, Red@Arc gratula az új monitorhoz.
Végre valakik első kézből irnak irhatnak erről a monitorról.
Esetleg tudnátok pár képet csinálni róla?
Gyári menüből nem lehet kiolvasni a panel gyártót?
''to enable the factory menu hold + and menu while turning the monitor on. Open the menu and scroll down to factory reset, and the factory under that menu''
Itt [link] és itt [link] van egy kis leirás a monitorról van kép a feketéről, szerintem ez nem rossz.
Láttam már jobbat és rosszabbat is.
Majd aztán találtam ezt [link] és ezt [link].
Esetleg valamelyiktek tudna képet prezentálni a feketéről is?
Mivel a két kép eléggé eltérő, lehet a két különböző verzió!?
Érdekes egymásnak ellentmondó dolgokat irnak melyik REV a jobb.
Mindössze egy emberke panaszkodik ghosting miatt, persze lehet neki ''hardcore gamer'' szeme van.
Üdv
szabi
[Szerkesztve] -
-szabi-
addikt
Hy
Érdekes hozzászólásra találtam itt [link] a 8588-as hozzászólásban.
Nem tudom mennyire hiteles aki irta, ezek szerint a Dell E228WFP monitorában CMO panel lehet?
Ez magyarázat lenne arra, hogy olcsóbb mint a samsung és az LG hasonló tudású monitora.
Viszont nem értem, CMO panel van az asus hasonló méretű monitorában amit a behaver-es srácok lehúztak szinhűség szempontjából, mig a dell monitorát úgyanezért dicsérték.
SZERK: 12-15e olcsóbb mint a többiek ezzel a tudással. [link]
Üdv
szabi
[Szerkesztve] -
-szabi-
addikt
Hy
Talán itt dolgozol?
Tölük is kérdeztem, hogy milyen panel lehet a Dell E228WFP monitorban.
Nem tudták sajnos, de legalább vették a fáradtágot és válaszoltak.
Kérdeztem másik dell disztributort is, de válaszra sem méltattak.
egy jó sörözgetésbe bármikor benne vagyok
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hy
Fentebb linkeltem [link] az LG pixelgarijáról.
Kicsit több moncsi is jöhetne az országba mint három.
Üdv
szabi
hey egy LG teszt de jó lenne
[Szerkesztve] -
-szabi-
addikt
Azért reménykedem benne, hogy a köveljövőben csak összehozol egy kis ismertetőt.
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Trak!
Te vagy a belső ember!
Mindig olyan infóid vannak amit tőled hallani először legalábbis ami az LG-t illeti.
Amúgy a PRAD-on volt már monitor aminek az adatbázisához én is küldtem módosítást, mert nem volt jó ahogy fenn volt.
Mivel ilyen nehéz tesztet találni az LG-ről nem gondolkodtál rajta - mivel neked úgyis van egy - te irjál róla bővebben?
Kiegészítve a tapasztalataiddal, mivel nálad nem pár napig van tesztre, igy gondolom van pár dolog amiről több az infód, mint amit a két-három napos tesztek alapján a tesztelők összeszednek.
Szivesen olvasnék erről bővebben.
Esetleg Racecam vagy fless tudna tanácsokkal segíteni.
Pixelgariról! Az LG is cseréli a monitort már egy teljes pixel hibája esetén.
A subpixel hiba már más kérdés.
Bővebb info [link]
Azt nem tudom a sansung, hogy áll a subpixel hibákhoz.
Közben megjött a válasz a CHS-től mert érdeklődtem a Dell E228WFP monitorról, de nem tudják milyen panel van benne.
Néztem a dell hivatalos fórumán is [link] kérdezték már de válasz az nincs.
Pedig érdekelne, mivel a WA-s LG és a 226-os samsung-nál kb 10e olcsóbb. [link]
Ráadásul rendelésre hoznak is, nem úgy mint az LG amit lehetetlenség felhajtani.
Persze azt nem tudom mi a dell hozzáállása a pixelhibákhoz.
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
A samsung-ban azt szeretem ebben a méreben, hogy nem tudhatod melyik panellel szerelt monitort kapod ha a 226-os érdekel.
Lehet AUO de lehet a saját gyártású panelje is.
Viszont ő szerepel tesztekben és sokkal öszeszedetteb a honlapja.
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hy
22'' wide LG monitorok a WT kivételével mind 2ms-osak. [link]
Az LG-nél ez amit annyira nem szeretek, öszze-vissza kommunikálják a paramétereket.
A másik gondom vele, hogy egyszerűen sehol nem találni teszteket róla, minden nagyobb tesztből amit olvastam erről a méretről ők kimaradtak.
Van itt a fórumon LG ''belső ember''őt kérdezd az a biztos.
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hy
Közben átnéztem a prad 22'' monitor adatbázisát.
Csak a HDCP-s monitorokat néztem.
Ezek a monitorok melyeknek a paraméterei megegyeznek a dell E228WFP monitorral:
Acer AL2223W
Acer AL2251W
Hanns.G HW223DP
Hyundai N220Wd
[link]
Persze egyiknél sincs megadva panelgyártó, szóval ez sem vitt előrébb.
Nem igazán szeretem, ha ezt ilyen nehéz kideríteni.
Inkább maradnák az LG monitoroknál, ha lehetne kapni.
Nincs valakinek véletlenül L226WTQ -s monitora?
Kis beszámoló nem lenne rossz.
Főleg ami a ghosting-ot illeti.
Üdv
szabi
[Szerkesztve] -
-szabi-
addikt
Hy
22'' wide méretben a következő paneleket találtam:
AUO M220EW01 V0 [link]
AUO M220EW01 V1 [link]
CMO M220Z1-L03 [link]
Lg.Philips LM220WE1 [link]
Samsung LTM220M1 [link]
Samsung LTM220M2 [link]
Sajnos a Dell E228WFP [link] monitor paramétereivel teljes egészében egyik sem illik össze.
Szóval igy nem lettem előrébb.
Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hello
Nem tudjátok véletlenül, melyik gyártó panelje van a Dell E228WFP monitorban?
Olvastam a prad review-et, [link] és a behaver-es tesztet. [link]
Widescreengamingforum és a hardforum lakóinak hozzászólásait pedig átfutottam. [link], [link].
De eddig nem találtam erről infót.
Egyébként 5 monitor van ami érdekelne:
LG Flatron L226WT
LG Flatron L226WTQ-SF
LG Flatron L226WA-SN
Dell E228WFP
Samsung 226BW
[link].
A samsung a fentebb irt problémák és a panel mizéria miatt kis eséllyel indul, az LG monitorait szinte lehetetlen kapni itthon, noha legszivesebben LG-t vennék, mindamellett, hogy tesztet még egyikről sem találtam.
A Q verziósról azt olvasni [link], hogy nem igazán sikerült jól beállítani, ''ghosting'' jelenség előfordul.
Pedig a Q verziós érdekelne kb 10e olcsóbb mint A betüs nagytesója illetve a dell és samsung monitora.
A dell az tetszik külsöre, csak nem tudom a panelgyártót, illetve úgy emlékszem a három gyártó közül a dell pixelhiba hozzáállása rosszabb mint az LG és samsung.
Szóval valaki nem tud több infót a dell monitorról?
Plusz az LG monitorokról?
Előre is köszi.
Üdv
szabi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung SD590C 27" Full Hd monitor
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Samsung Full HD LED Monitor
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged