- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mauzes
addikt
válasz
-szabi- #8661 üzenetére
Üdv!
Nekem is ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy az LG W2242T-PF matt kávájú? Csak mert én rühellem a csillogó-villogó kávájú monitorokat...
És milyen matt, fekete kávájú monitort tudnátok ajánlani, ami jó? (csak Dell E228WFP-ről és Samsung 2243BW-ről tudom, hogy matt.)Egyébként LG-re is jár 3 napos pixelgarancia vagy csak Samsungra?
Még annyit, hogy a bevilágítás tényleg sokkal kisebb egy ugyanolyan termékcsaládba tartozó 20"-asnál, mint egy 22"-osnál?
Előre is köszi!
-
Myers
senior tag
válasz
-szabi- #3976 üzenetére
-szabi-
Kössz, úgy néz ki jó lesz.Egy kis beszámoló a LG 226WTQ-hoz:
Pixelhiba nincs.
Nagyjából sikerült belőni a fényerőt és a kontrasztot. De majd megkérdezek más tulajokat, hogy őnekik mire van beállítva.Valamint végrehajtottam Padre #3646 tanácsát, és a szerviz menüben átállítottam a panel típusát. Bár nekem nem volt semmiféle szellemkép, meg zöld csík.
Volt benne vagy 15 féle paneltípus, és mikor váltogattam, szemmel láthatóan változtak a színek.
Tényleg hatalmas a cucc! Szokni kell még!
Filmek:
1 CD-s divx: elég gagyin néznek ki teljes képernyőn.
2 CD-s divx: Na azért még itt is zizegnek a képpontok. De talán elmegy ;)
DVD: Minimum ez kell neki.Kérdés: A DVD 720*576-os felbontású, ami 5:4 arány! Hol itt a széles vászon? De úgy látom, mintha a jelbe mindig be lenne kódolva az alján és a tetején a fekete csík. Nem tudom miért van ez. Így viszont teljes képernyőn 5 centis fekete csíkok vannak a 2 szélén, alul felül meg 4 centis fekete sávok (ezek fekete sávok viszont valszeg a DVD jelbe van kódolva). Ezzel mit lehetne csinálni? Valakinek valami megoldás?
720p-s film: Gyönyörű, ultrabrutál! Csak nem bírja a proci.
Játék: q2-ben és unrealtournamentben néztem.
Bocs! Más nem volt kéznél.
q2: nem tudta a szélesvésznú felbontást, így 4:3-as arányúban nyomtam. Ablakba rakta, mert úgy állítottam be a driverben. De lehetne úgy is hogy széthúzza.
ut: ez már felajánlotta az 1680*1050-et. Viszont alapból 800*600-on volt, és bármire állítottam, fekete lett a kép. Viszont ha kézzel beírtam az ini fájlba, úgy jó volt. Valszeg a driver szarakodott. De kegyetlen volt 1680-ban!!!!Semmiféle utánhúzást vagy bosszantó dolgot nem tapasztaltam.
Amit még meg fogok tenni: volt itt egy korábbi hsz-ben egy nagy 22-es monitorteszt. És ott említettek valami színprofilt, amit érdemes letölteni. Azt írták, hogy javultak a színek. Majd meglátom.
1-2 fizikai dolog: A monitor hideg, csak a 2 felső sarka langyos. Ez egy lengyeleknél, 2007 novemberében gyártott cucc.
Ha benyomok egy fekete tesztképet, és lekapcsolom a villanyt, akkor látni egy kis bevilágítást a szélein. De hát aki azért vesz monitort, hogy ezt nézegesse, az nem 100-as.Összességében melegen ajánlom ezt a monitort: LG 226WTQ
(persze, még csak pár órája nyűvöm.)Szerintem megérte a dohányt. Ja 70800 Ft volt az IPON-ban (ipon.hu), itt van rá 3 napos pixelgari, azután meg az LG-hez kéne vinnem. Néztem a Mistralban, ott 66,5k, de ott nincs rá 3 napos pixelgari. Persze a rendes gari ott is 3 év.
-
Padre
tag
válasz
-szabi- #3529 üzenetére
Szerintem az hogy milyen panel van a monitorban ne befolyásolja a választásodat. Biztos vagyok benne hogy az eddig kivesézett Sasmung 226bw és LQ 226wtq modelleken kívül minden nagy darabszámban gyártott, népszerű monitorban változtatják a panel gyártóját, mert egyszerüen nem lehet kielégíteni az igényeket, meg az árat is tartani kell.
A mindenki által keresett Samsung paneles 226BW-t elég szépen lenyomja színhelyességben az olcsóbb LG 226wtq a régi 1.10-ás firmware-el:
[link]A kalibrált értékek eléréséhez le kell tölteni az oldalon található 22"-os monitorokról szóló
tesztben linkelt szín profilokat.Érdemes végignézni a linkelt oldalt, jól össze lehet hasonlítani az egyes monitorokat!
-
Hoffer
őstag
válasz
-szabi- #3529 üzenetére
Hali!!
Nekem 223BW-van és nagyon király!! Semmi zúgás vagy valami! Nagyon meg vagyok vele elégedve!! A kijelző óriási pont ugyanakkora mint a 226BW-é, szal azt nem érdemes megvenni!! Csak ajánlani tudom, a képe gyönyörű!!
És a pixelgari is nagyon jóó rá! És 61k-ért kapható!! -
-
goreny_
csendes tag
Már az elején is tetszett a nagy méret és a 16:10-es képarány, de mostmár teljesen beleszerettem.
A monitorral teljesen meg vagyok elégedve, számomra tökéletes minden szempontból. A filmek fantasztikusan néznek ki, a játékok is, már amelyik támogatja a 16:10-es képarányt... (Aok nem, pedig nagy kedvenc marad örökre) Utánhúzást továbbra sem tapasztaltam és mindig jól jön a szélesebb látható terület az fps-ekben, de máshol sem hátrány.
Szal nyugodtan ajánlom bárkinek, nem fog csalódni benne. -
Red@Arc
tag
Tervek szerint a hétvégén meglesz a részletesebb beszámoló, addig is néhány kép a Nokia Monitor Test progi segítségével (FastStoneCapture-rel készítve):
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Ja, amúgy azt mondom tökéletes a monitor, csak ajánlani tudom.
A képeket célszerű kimenteni és teljes képernyős üzemmódban nézni, így a fekete képnél látszik a bevilágítás nagysága is.
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
LG Magyarország néven, de hogy az most milyen formában van jelen, disztribúcióként, vagy máshogy, az mindegy.
Szerinted veszteség nekik néhány pixelhibás monitor? Ki tudja, hogy nincs-e beépítve az árba? (megjegyzés: be van)
De nem is olyan sok az a veszteség, mint ahogy gondolná az ember, mert ezek ugye nem használhatatlan selejtek, pl. ahol dolgozom, ott jelenleg több, mint 200 db pixelhibás monitoron dolgoznak az emberek. Mindenre van megoldás, irodai munkára tökéletesen alkalmasak.
#354 vittuka:
#357 wwhy: miért nem adod el gyorsan itt a fórumon az apróhirdetéseknél, vagy aproneten. Mondjuk akár várhatsz is 1 hónapot, mennek fel az árak, majd eladod később
#374 Laca19 (a): én ezért adtam el a 8800GTS-emet megvétel után kb. 2 héttel.
HUBasszus mennyi hozzászólás lett itt délután óta... -
Trak
addikt
Egy gyártó sem tud mindenkivel foglalkozni, senkinek sincs akkora kapacitása. Nálunk aránylag jól működik a beszerzés, a nagyobb, vagy speciálisabb monitorok beszerzésével vannak problémák, de nem csak az ország kicsinysége miatt, általában ezek más országokban is nehezen beszerezhetőek (az mondjuk megint egy másik történet, hogy miért, amikor ezekre egyre nagyobb a kereslet...). És mivel mindíg csak az ír a fórumokba, akinek problémája van a beszerzéssel, ezért nem látható, hogy alapvetően nincs akkora probléma mint írod. Tehát szerintem azért túlzás a ''nem érdekelnek a felhasználók érzés''
Nem teljesen igaz amit szólsz: a monitorokhoz EU-s garjegy van, tehát a garit itthon is tudod érvényesíteni. A pixelgarit azért nem, mert az speciálisan az LG Magyarország vállalja, tehát ez egy plusz, amit mi kapunk. -
Pí
csendes tag
Ja hogy Ja nem úgy látszik anyira rákatantam a panelra hogy amikor írtad azt hittem hogy nemkem szól nem a többieknek na mindegy .
Végülis szép képe van meg minden éles tíszta.
De viszont érdekes hogy ha DVD-t nézek rajta annak nem a leg kielégítöbb a minősége!
Olyan homályos zajszerű maszat üli meg a képet és pl a betűk és egyébb finom dolgok kicsit trén jelenek meg , néha az arcokat is túl pixelesnek vélné az ember ez szerintetek miért van?
1680x1050 felbontáson fut lehet hogy az a baj ? Vagy csak az tünik fel hogy ekkor a monitor már kihozza a hibákat? Nem hiszem azért a DVD minőségtől többet várnék.
Szerintem valamit nem állítotam be valahol -
Trak
addikt
Igen, AUO gyártmány, konkrétan ez: AUO M240UW01
Olvasgattam angol fórumokat, volt 1-2 tulajdonos, nagyrészt jó tapasztalatok voltak. Majd kiderül, ha megjött.
Az ára így alakul az biztos, ha a szokásos kisker árrésekkel számolok. Én csak attól félek, hogy a szokásos LG elérhetőség miatt nem lehet majd kapni a monitort
Jött most pár darab, aztán egy darabig ennyi... remélem nem lesz igazam.
Szerk.:
''Valamit csak tudnak, ha az 5 legnagyobb panelgyártó közé tartoznak''
A mennyiség nem egyenlő a minőséggel
De sajnos a nagyok is sok panelt vesznek tőlük... van sok amivel nincs probléma, de némelyik azért kifogásolható.
[Szerkesztve] -
Pí
csendes tag
Mármint SAMSUNG 226BW igen biztos (legalábbis remélem
)
Egyébként a menüben mindent megnéztem és tuti én gyökérkedek el valamit de semmi ilyen jellegű infó nincs benne csak felbontás frissítés...
De már az fura hogy nincs a hátulján feltüntetve nem?
A második képnél nagyon érdekes még az állapot jelző homályos szellemképes izéje is. Az a kép szerintem használhatatlan ilyen célra sőtt minden célra.
[Szerkesztve] -
Pí
csendes tag
Hell!
-szabi- Szerintem a második kápen túl hosszú exp.et használtak ilyen hosszú exp. el még a tejutat is lehetne látni egy tiiszt éjsakán(ez nem tuti csak megérzés az automata digitális gépek sötétebb helyekel nem nagyon tudnak mit kezdeni így vanak bennük kompenzációs mech.ek amik produkálhaznak érdekes dolgokat...)
Nekem egyébként menüből sem elérhető az infó a panelről ! Ott kéne lennie ? Ez nekem nagyon gyanus hogy a hátulján és menüben is csak a nagy semmi van a panelröl... .
Ha valaki tud valamit légysz írjon mert ha olyan akkor még legyek benne legalább a 3 napban!
(Ha egy komoly cég nevét adja egy termékhez miért tesz bele gagyit?...)
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
Az elsőn nem értem mit nem értesz
Mindenki mástól veszi a panelt
Érdekességképpen:
Érkezett hazánkba néhány LG L245WP monitor
[link]
24'', MVA panel, ''fullos'' állvány (forgatható, dönthető, állíthat magasság, pivot), USB hub, HDMI, stb.
Kisker 170k bruttó körül lehet majd szerintem kapni.
ÉS elvileg nem a linken látható színben, hanem full feketében.... Hmmm, haza kéne vinni egyet
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
Ja, az más
Igazából gondoltam rá, hogy írok bővebben a monitorról, valakinek írtam is pár sort még régebben priviben, de a helyzet az, hogy baromira lusta vagyok
Annyi monitort láttam/látok nap mint nap, hogy már megcsömörlöttem
Nehéz dolog lesz megtudni a Dell paneljének gyártóját... -
Trak
addikt
Annak az oka, hogy nincsenek benne az LG-k a tesztben, valószínűleg ugyanaz, amiért MO-n sem kaphatóak még: nagy a kereslet, csúszik a gyártása, hiány van belőle... ezért gondolom még egy tesztre is nehéz szerezni belőlük.
Remélhetőleg ez hamarosan változik.
Sajnos a paraméterek kommunikálása tényleg nem a legjobb, ez az miatt is van, mert sok féle modell van, és túl gyorsan változtatják a cikkszámokat. Például ezeknél a 22-eseknél a sima 5 ms-es WT volt először, de már ez sem volt kapható, csak távol-keleten, mire ideért volna, addigra pedig WTQ lett belőle 2ms-el. Persze ez már bőven elég arra, hogy sok ország ne is írja át teljesen az adatlapját. Természetesen az LG HQ is kommunikálhatná jobban a változásokat, de ha az adott országban lévő kirendeltségek jobban végeznék a munkájukat, akkor nem lenne ennyi probléma
De majd a ''belső ember'' jobban elmondja
Jó ez a prad.de-s táblázat, de sajnos ez sem teljesen pontos, mert emlékeim szerint nincs PiP a L226WA-SN-ben. Hazamegyek és megnézem, este megírom (még jó, hogy otthon van, de nem használom egyetlen extra funkcióját sem). Ha nincs, akkor a prad-nak is ''jelentek'', hogy vegyék le.
A 24''-os LG-ken van PiP, a 22''-osokon nincs. -
Pí
csendes tag
Már már kezdtem azt hinni hogy egy LG rajongó tábór születik itt!
Igen Nekem is teszik az LG de semmi független teszt vagy információ csak anyit tudk rolla hogy pl a nootbukja kifogástalan... tehát minőségben monitor sem uutólsó.
De viszont aSAMSUNG ról sokat lehet olvasgatni és vannak jó húzásai a cégnek ráadásúl a monitor is szép LG ről meg semmi ezért gondoltam én is hogy itt utánna kérdezek szóval ha tényleg akad itt egy benfentes vagy csak aki tapasztaltabb mint mi az kérem tegye közkincsé amit túd vagy küldje el személyesen véleményét... . :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Táp ventilátor csere
- Autós topik
- Zyxel NAS326
- Le Mans Ultimate
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- LG UltraGear 27GP850 (NANO IPS/2K/180hz)
- BenQ MOBIUZ EX2710U (4K/IPS/144hz)
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest