- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
válasz
Peter Kiss #6659 üzenetére
azért nézd meg a kódot is... Fönt még nincs baja ugyan azzal a változóval. Lent van.
Egyébként pár összevissza mentegetés módosítgatás, nem ért semmit, majd újraindítottam ezt az ipari hulladék VSE-t, és eltűnt a hiba... Sajnos a microsoft most sem hazudtolja meg magát szoftver minőségben.
-
pakriksz
őstag
Erre valaki adjon már valami magyarázatot erre, mert nekem nem sikerült...
Mint látható, az aláhúzott változónak fönt tudok értéket adni, lejjebb már azt írja hogy nincs deklarálva. Ráadásul más változókat amiket ugyan ott ugyan úgy deklaráltam mint ezt (2 bool-t meg egy int-et) még a legbelsőbb if-ben is tudom használni.
-
pakriksz
őstag
Hello
Ki kéne javítanom egy nagyon hülye kódot, amit nem egyészen értek, és én tökmáshogy csináltam volna, de nem akarom újraírni a program felét. Fájlból olvasott kódot ellenőriz, mármint azt hogy megtörtént-e a próbálkozás. Nem pontosan írom a kódot, csak nagyjából, egyszerűsítve.
Van egy enum, aminek első pár eleme így néz ki:
public enum SettingsFlags
{
Setting1 = 0x0001,
Setting2 = 0x0002,
Setting3 = 0x0004,
//és továbbAztán SettingFlags checkFlags; deklarálva van, majd minden egyes fájlból olvasott érték után csinál valamit:
ReadFloat(); checkFlags |= SettingsFlags.Setting1;
ReadFloat(); checkFlags |= SettingsFlags.Setting2;
ReadFloat(); checkFlags |= SettingsFlags.Setting3;
//és így továbbMajd ellenőrzi, hogy mind be lett e olvasva:
if (checkFlags == (SettingsFlags.Setting1 | SettingsFlags.Setting2 | SettingsFlags.Setting3
Na most a gond az, hogy nem feltétlenül szükséges az összes paraméter, de mivel ezek a flagek máshol is szükségesek, nem hagyhatom ki az olvasás utáni checkFlags buzerálást. Ha az ellenőrzésnél lehagyom a nem feltétlenül szükséges paraméterek flagjait, akkor meg ugye soha sem lesz true, mert nem stimmel a szám.
Szóval lehet ellenőrizni csak bizonyos flagek meglétét, vagy csak az összeset lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest