- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Nyilvánvalóan nem a válaszra vagy kíváncsi, hanem a véleményünkre. Akkor tessék:
Ember, te most komolyan elmész egy állásinterjúra, miközben arra nem vagy képes, hogy írott szöveget keress guglin és azt értelmezd?
Másrészt ahova ilyen hozzállással felvennének, oda jobb ha nem is mész. -
martonx
veterán
Ez itt ugyan teljesen off, de megpróbálom megmagyarázni. Azt azért előrebocsátom, hogy ezek a pozíciók mindenhol máshogy vannak, ezek nem olyan fix munkakörök, mint a szobafestő, hogy ha ezt hallod, akkor rögtön egyértelmű, hogy az adott illető mit csinál.
Szóval:
Product Owner: képviseli a megrendelőt befelé (a csapat felé) és a scrum csapatot kifelé (a megrendelő felé).
Business Analyst: a PO alatt / mellett dolgozik, ő fordítja át az üzleti igényeket a fejlesztők felé specifikációkká. Érted, az egy üzleti igény, hogy XY adat legyen valid. De mit jelent, hogy valid?Na itt jön a képbe a BA, és elkezdi leegyeztetni, összeszedni, az összefüggéseket (pl. egy adat akkor valid, ha ez meg az nem üres, ha A értéke X akkor B értéke csak 0 és 9 között lehet stb...) a programozó csapatnak. Szerintem ezzel azt is megválaszoltam, hogy egy BA milyen kihívásokkal találkozik. Jellemzően 1 mondatos elnagyolt üzleti elképzeléseket kap, és azokat kell részletesen kidolgoznia.
Egyébként nagyon sokszor nincs BA a fejlesztő cégeknél. És a PO csinálja a BA feladatait is.
-
chepavel
aktív tag
Szia,
Nem tudom mennyire elvaras a "helyszini" vizsga, de, van opcio "online proctored" vizsgara is, az utolso nehanyat igy nyomtam (bekes megyeikent nincs ennel kenyelmesebb!)
Siman beregisztralsz a vizsgara a MS oldalan keresztul (ott van a "schedule exam" opcio), kivalasztod az idopontot, kartyaval fizetsz, es ennyi. Idoben belepsz, nehany kotelezo moka egy proctorral (igazolvany bemutatasa webcamba, ilyesmi), es lenyomod a vizsgat, ugyan azona szoftveren keresztul, amit a vizsgakozpontban hasznalnal.Tobb info, requirements EZEN az oldalon.
Update: lemaradt, szemelyes vizsgara elotte mindig Netacademiahoz mentem. Csak jo tapasztalatom van veluk.
-
petyus_
senior tag
Ezen az oldalon, amit linkeltél, rámész a schedule exam-re, megadod az adataidat, kiválasztod a helyet, ahol vizsgálni szeretnél, választasz időpontot, és kb ennyi. Elmész, viszel valami okmányt (rémlik valami olyasmi, hogy 2 féle okmányt kell vinned), amivel azonosítanak, kipakolsz mindent a zsebeidből, semmit nem vihetsz be (talán még papírzsebkendőt is adnak, hogy ne a sajátodat vidd), beülsz, megírod, kijössz
.
Én a Training360-nál voltam, de úgy rémlik, hogy több hely közül lehetett választani
-
Raftsman
csendes tag
Szia!
Szerintem Dispose esetén elkerülhetetlen, hogy beszélj a GC működéséről is.
Generations
Finalization Queue
F-Reachable QueueEzek ismerete szerintem szükséges Dispose pattern megfelelő implementálására (Basik implementation, Finalizable types) Kitérhetsz még a using használatára is, és hogy ez csak egy syntax sugar (try-finally)
-
Peter Kiss
őstag
C# Tech. interjú – nem-rekurzív könyvtárbejárás
Hátha valakinek hasznos.
-
BTminishop
aktív tag
Másodikra :
Tools -> Options -> Environment -> Accounts -> kipipálod
Szerintem böngészéssel előbb célba érsz mint a fórumon várni a válaszokra. (No offensive)
-
joysefke
veterán
http://www.c-sharpcorner.com/article/C-Sharp-heaping-vs-stacking-in-net-part-i/
Ez egy régebbi cikksorozat, de a lényeg azóta nem változott. rágd magad át rajta.
-
Keem1
veterán
A stack egy olyan tárolási elv, amikor az először bekerülő adat a tároló aljára kerül, a többi rá. Mindig a legfelső adatot éred el, míg az alján lévőt csak akkor, ha kikerült a többi a tárolóból.
First in, last out.Huh mennyi memória számítási feladat volt a fősulin
De ezt progmat szakon nem tanítják? Én mondjuk mérnök informatikus szakot végeztem, ahol a hardver legalább olyan súlyos volt (ha nem súlyosabb), mint a szoftver.
-
j0k3r!
őstag
Szerintem neked egy Community 2017 jó lesz kezdésnek.
-
martonx
veterán
Jobbra váltani mindig könnyű, azaz Java -> C# váltás laza. Igaziból a C# -> Java váltás se fáj annyira, de a Java sokkal butább szintaktikailag (minél jobban benne voltál a C#-ban annál jobban fáj, hogy mennyire fapados a Java).
Ami tényleg fájni tud, az a tipikus menedzselt nyelvek (C# - Java)-ról váltás bármi másra, vagy bármi másról ezekre. -
Szia! Én ugyan úgy junior JAVA-ról junior C#-ra váltottam, szerintem relatív "egyszerű", könnyebb mint fordítva vagy mint Cpp-re váltani.
Reiter könyv szerintem nem egy nagy durranás, Andrew Troelse - C# 2008 és a .NET 3.5 könyve sokkal-sokkal jobb. Nem kell feltétlen az egészet elolvasni, igen vaskos darab.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nintendo Switch
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest