Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- LG G4 - nehéz rajta fogást találni
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- MIUI / HyperOS topik
- Elképesztő erővel rúgta be a Dimensity 9400 az ajtót
- DIGI Mobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz Froclee #6100 üzenetére
Nagyon egyszerű a megoldás: ha nem fut a CoD, akkor a processzek között sincs ott, tehát be sem megy a foreach ciklusba. Ezért ha nulla elemű a Process.GetProcessesByName("CoD2MP_s") lista, akkor kell indítanod a torrentet, persze csak akkor, ha még nem fut. Mondjuk így valahogy:
var cod = Process.GetProcessesByName("CoD2MP_s").ToList();
var torrent = Process.GetProcessesByName("utorrent").ToList();
if (cod.Count > 0 && torrent.Count > 0)
{
// kill torrent
}
if (cod.Count == 0 && torrent.Count == 0)
{
// start torrent
}Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Froclee
őstag
válasz Goose-T #6101 üzenetére
"ha nem fut a CoD, akkor a processzek között sincs ott, tehát be sem megy a foreach ciklusba"
hülye vagyok, igaz már működik is.
és egyébként ez a timeres szerinted járható megoldás? memóriát, procit nem nagyon akasztaná meg? vagy érdemesebb lenne a process monitoringba beleásni magam?
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz Froclee #6102 üzenetére
Valami eventes dolog szerintem szerencsésebb lenne, itt egy régebbi leírás róla. Generikusokkal és lambdákkal sokkal szebben meg lehet most már csinálni.
Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
törölt tag
Sziasztok.
Mivel lehetne helyettesíteni a ReadLine-t hogy enter leütés után ne lépjen ki? Tovább szeretném hogy fusson a program. Az életkor kiszámolós programhoz kellene. -
Jester01
veterán
válasz Jester01 #6106 üzenetére
Ha tudnál konkrétummal szolgálni, röviden mit kellene pontosan cserélni a fentebb belinkelt programom végén, azt megköszönöm.
A Main első sora elé szúrd be, hogy while(true) { és a kapcsoszárójelet zárd be a ReadLine után. Ezzel a program végtelen ciklusban fog futni. Ha jól értettem a kérdést akkor ezt akartad.
Jester
-
^Boss
őstag
Sziasztok.
Kis segitseg kene!
Elkepzeles: lenne egy service, ami kinyer adatokat egy rendszerbol ( kinyeres megvan, kerdes: milyen service legyen? )
Ezt a servicet kellene hasznalnia egy weblapnak, es dinamikusan frissitve ki kene rakni a tartalmaz a servicebol nyert adatokkal ( ehhez kevesbe ertek, nagyobb melysegu segitseg is jol jonne )Termeszetesen nem kod segitseg kellene, hanem elv, bevett megoldasok, tippek.
Koszonom!
-
^Boss
őstag
válasz Peter Kiss #6110 üzenetére
dinamikusan hogy érdemes a wcf service-ből adatot kérni a html alapú "kijelzőfelületre"?
-
^Boss
őstag
köszönöm mindkettőtöknek!
sikerült eljutni eddig:
kliens megkapja pl egy fájl nevét egy mappában.
ezt kiírja a html példaoldalra.
frissítem az adatot (átírom a fájl nevét) a rendszerben, ahonnan az adatokat kellene kiszedni.
real-time NEM frissül, de frissítés gombbal a böngészőben frissül a fájl neve.tényleg nem sokat dolgoztam ilyenekkel, így adódik a kérdés: mit tegyek, hogy menjen a real-time frissítés? mit hagytam ki?
ami kész:
signalR + háttér dolgok a lekérdezéshez (kapcsolat, lekérdezés külső libraryvel, stb)
jól sejtem, hogy ide kellene az ajax?köszönöm ismét, előre is!
-
^Boss
őstag
késve, de talán érdemes beszúrnom az idevonatkozó kódrészt. nem épp c#, ezért offba teszem, de kár lenne másik topicba átmenni és reménykedni, hogy odanéztek
<script type="text/javascript">
$(function() {
var con = $.hubConnection();
var hub = con.createHubProxy('folderTreeTest');
hub.on('childLister', function(i) {
$('#child').text(i);
});
con.start(function() {
hub.invoke('GetFolderList');
});
})
</script>ezt kellene bizonyos időintervallumonként frissítenem, hogy real-time adatot tartalmazzon.
[ Szerkesztve ]
-
Dj Sügi
őstag
Üdv!
Ha van szóköz az adatbázis oszlopfejléceiben, akkor azt a programban, hogy kell jelöljem pl: egy update utasításnál? A szóközös oszlopokat nem tudja frissíteni a program, gondolom mert két külön oszlopnak venné őket. Van rá valami különleges karakter, ami a szóközt jelöli a két szó között?🚗 FORD - First On Race Day 🚗
-
rgeorge
addikt
válasz Dj Sügi #6117 üzenetére
Általában szögletes zárójelbe kell tenni az ilyen oszlopneveket. Ha kimeneti oszlop (alias), akkor idézőjelek közé.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Dj Sügi
őstag
Köszönöm, ez kipipálva.
Van egy másik, ami már kicsit bonyolultabb nekem. Csatlakoztattam egy adatbázist "Add new data source" menüponttal, de utána módosítanom kellett az adatbázison, viszont a programban a datagridview nem látom az adatbázis módosításokat. És miután lefuttattam a programot az visszaállítja az eredeti adatbázist, olyan mintha nem is módosítottam, mentettem volna az adatbázist.Van lehetőség kitörölni valahol ezt a "data sources" csatolást és újra csatolni a már módosított adatbázist? Vagy más megoldás is van rá?
🚗 FORD - First On Race Day 🚗
-
törölt tag
Azt hogyan tudom megoldani, hogy bekér egy nevet, és kiírja hogy hello X.Y.-on.
-
válasz #34322688 #6121 üzenetére
Tetszőleges szöveget a Console.WriteLine metódussal tudsz, egy sort beolvasni pedig a Console.ReadLine-nal. A WriteLine-nak van egy olyan változata, aminek megadod a kiírás formáját, a "vázat", és a paramétereket, amikkel kitölti a lyukakat. A név például biztosan egy ilyen paraméter.
Ezeket kell a helyes sorrendbe tenned.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
wmati
addikt
Sziasztok!
Érintettséghez való felkészültséghez gyakorláshoz ez mennyire jó ?
-
Dinter
addikt
Két- és többdimenziós tömböt egymásba ágyazott ciklusokkal lehet (legegyszerűbb) kiíratni?
-
nagyúr
Nem, enumeratorral.
class MainClass
{
static int [,,] nestedArray= new int[10,10,10];
public static void Main (string[] args)
{
Random r = new Random ();
for (int i = 0; i < 10; ++i)
for (int j = 0; j < 10; ++j)
for (int k = 0; k < 10; ++k)
nestedArray [i,j,k] = r.Next ();
var e = nestedArray.GetEnumerator ();
while (e.MoveNext ())
Console.Write (" {0}",e.Current);
}
}[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Goose-T
veterán
válasz Jester01 #6126 üzenetére
Az a jagged array egészen pontosan.
Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Jester01
veterán
válasz Goose-T #6128 üzenetére
Igen (persze leginkább akkor ha a belső tömbök mérete különböző). Viszont a nested akkor is azt jelenti, hogy egymásba ágyazott. Ráadásul nem az volt a hozzászólás tárgya, hogyan hívjuk az ilyen tömböket, hanem, hogy a nested array az inkább az egymásba ágyazott tömböt jelenti.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Scrake^;DD
aktív tag
Hali!
gyorsan egy Csharp programot ami megkérdezi a jelszót és ha jó akkor "Acces Granted" ha nem akkor "Acces Denied" a jelszó legyen: 123köszi!!!
int i;
i = 123;
Console.WriteLine("Kérem a PIN kódot");
i = Convert.ToInt16(Console.ReadLine());
{
if (i != 123)
Console.WriteLine("Acces Denied");
if (i == 123)
Console.WriteLine("Acces Granted");
}
Console.ReadLine();ide kellene beépíteni a break és a continue parancsot!
[ Szerkesztve ]
Sempre... al tuo fianco! 1926.
-
sztanozs
veterán
válasz Scrake^;DD #6130 üzenetére
0. használd a kód formázást
1. jelszót nem hardcode-olunk a kódba
2. break/continue csak ciklusból lép ki, gondolom nem többször kéred be ugyanazt a jelszót egymás után
3. egy if után nem teszünk egy másik ellentétes értelmű if-et, arra ott az else
4. azért nem tudod mit kell csinálni, mert inline használod az if-et. Nem inline:
if (valami_feltétel)
{
// utasítások
// ha a feltétel igaz
}
else
{
// utasítások
// ha a feltétel hamis
}
5. hibát kezelünk!
Az i = Convert.ToInt16(Console.ReadLine()); simán elszáll Exception-nel, ha nem számot adsz meg.
6. ne rakj bele semmit fölöslegesen { } blokkba (első if előtt és második if után)...[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
^Boss
őstag
hali!
lenne egy újabb kérdésem asp.net c# témában
van egy fileTree ajax fájl browser, megy is, akkor a connector aspx-ben lévő adatokhoz hogy lehet hozzáférni mondjuk a default.aspx.cs-ből?
connector aspx-nek nincs code-behind cs fájlja, gány módon, de létrehozza a sessiont.
..
ISession session = factory.GetRepositories(parameters)[0].CreateSession();
ezt a sessiont szeretném átpasszolni valahogy a default.aspx.cs-nek, hogy tudjak vele dolgozni. a gond hogy mivel sima aspx fájlon belül zajlik a connection kiépítés, session nyitás, ezért a nincs névtér se semmi, egy sima
<%@ Page Language="C#" AutoEventWireup="true" %>
<%
után jön a fenti kód, illetve a szükséges előzményei.
(elég kezdő vagyok, így ha ez áthidalható/hülyeség, bocs), így nem tudom usinggal egyszerűen megoldani.
előre is köszi! -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy VS-ben holvan a következő beállítás:
Amikor egy fájlban állsz, (kódolsz bármi ) , akkor a solution explorerben is ide ugorjon a focus.
Köszi.
-.-
-
Aethelstone
addikt
válasz Scrake^;DD #6130 üzenetére
És jelszó nem int. Karakterek is lehetnek benne.
MI 10T Pro 8/256 , Arsenal FC - Go Gunnarz...
-
sztanozs
veterán
válasz Aethelstone #6136 üzenetére
PIN kódot kér be - más kérdés, hogy a PIN azért 4 karakternél azért nem rövidebb...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
^Boss
őstag
erre valaki?
azóta haladtam:
hozzáadtam egy új page-et, ami így generált egy aspx-et, és egy code-behind file-t is (aspx.cs). nyilván az aspx megkapta a régi connector aspx tartalmát, eddig jó is. most szeretném elérni, hogy az aspx.cs-ben public mezőket el tudjon érni az aspx.
[link] eszerint ez sima kéne legyen, mégsem látom az aspx-ből a public mezőket.
valakinek van ötlete? -
ubid
senior tag
Hali!
Valaki tud olyan BarCode reader-t ajánlani .NET alá, ami stream-ből tudja olvasni a vonalkódot ?
Mondjuk kamerába mutatod a kódot, és felismeri.
Akár fizetős csomag is lehet, persze jobb a free
-.-
-
Dinter
addikt
Olyankor mit kell csinálni, ha a Visual Studioban az intellisense felajánlja a lehetőségeket, de nem egészíti ki maga, hanem még ki kell választani a nyíllal?
-
Dinter
addikt
Azt szeretném, ha a program soronként beolvasna egy szöveges fájlt, az első sort szétszedné a szóköznél, azt két int-té szedné szét, majd a többi sor értéke alapján igaznak állítaná a bool-t. Viszont nem nagyon akar menni, ezt hoztam össze.
StreamReader olv = new StreamReader("be1.txt");
string[] sor = olv.ReadLine().Split(' ');
int N=int.Parse(sor[0]);
int M = int.Parse(sor[1]);
bool[] vanOr = new bool[N+1];
olv.ReadToEnd();
{
int x=int.Parse(olv.ReadLine());
vanOr[x] = true;
} -
ubid
senior tag
Köszi, kipróbálom.
Egy másik kérdés:
Mostanában bármilyen service-t csinálok a host.open-nél folyamatosan ezt a hiábt dobja (bármilyen portra)
An unhandled exception of type 'System.ServiceModel.AddressAccessDeniedException' occurred in System.ServiceModel.dll
Additional information: HTTP could not register URL http://+:1854/Service/. Your process does not have access rights to this namespace (see
Erre mi a megoldás ? Nem találtam eddig működőt.
-.-
-
Jester01
veterán
Az olv.ReadToEnd(); az beolvassa a fájl összes hátralévő sorát egy stringbe,amit nem használsz fel. A readLine() utána már nem ad semmit.
Neked valami olyasmi kellhet például, hogystring line;
while((line = olv.ReadLine()) != null)
{
int x=int.Parse(line);
vanOr[x] = true;
}Jester
-
kingabo
őstag
A StreamReadert és minden IDisposable-t using blokkban használd!
Nem látok a kódodban sehol sem egy ciklust sem. Ahova írni akartad volna ott a streamből kiolvasol mindent, majd "eldobod", majd ezek után megint olvasni akarsz a stream vége után...
Ha nem azt csinálja a progi amit kéne, akkor vagy debug, vagy nézd végig, hogy mit írtál. Ne azt nézd, hogy mit akartál írni, hanem, hogy mi írtál!
szerk: lassu voltam.
Jester01: van EndOfStream is, azzal közelebb áll az eredeti gondolat menethez.[ Szerkesztve ]
-
Dinter
addikt
válasz Jester01 #6148 üzenetére
Köszi, ez lesz az.
(#6149) kingabo: láttam már azt a megoldást is, tényleg egyszerűbb, csak ahogy most keresgéltem, az egyikben sem szerepelt
Mondjuk így ha belegondolok, nem az lenne a logikus, hogy az első ReadLine után a második while ciklussal mégegyszer beolvassa az első sort (mert egyébként nem, így jó), vagy csak az én hülyeségem?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
- BONTATLAN Dell Latitude 5540 CTO:i7 1370P (14mag),16GB DDR5,512GB SSD,GeForce MX550,400nit 100%sRGB
- Thinkpad P15 Gen2i 27% 15.6" FHD IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe ujjolv gar
- Dell Precision 3520, 3541 workstation notebook-ok 16-32Gb RAM, Quadro M600, P600, számla
- HUAWEI MateBook 16: Ryzen 7 5800H,16GB,512GB,16" 2.5K 2520x1680 350nit 100%sRGB,Radeon RX Vega 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen