- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17535 üzenetére
A mikrofonokból 1-1 bele van téve a vetőcsövekbe. Pont az a terület fedett rajtuk.
Amikor levegőbubi keletkezik a hallójáratban kialakult légnyomás egyenetlensége miatt, utána bizonyos fejmozdulatokra ki is durran, és ezt követően újra létrejön. Ha bal oldalt nem sikerült betennem jól az AZ80at, nagyobb erejű lépéseknél vagy a fejem felfordításakor bereccsent a fülemben a bubi.
Most az AZ100nál alig ritkán alakul ki, és akkor is csak icipicit durran. Az illeszkedése nálam stabil, és nem is igazán mozdul kijjebb a helyéről. -
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17532 üzenetére
Valóban klassz az a Hotel California live.
Dire Straits legelső albumát ajánlom még figyelmedbe, az is tele van még a Sultans Of Swingnél is kellemesebb számokkal. Annak is megvan az eredeti 78as, Vertigo kiadású lemeze.
Ideje lenne már kipróbálnom az AZ100 mikrofonját hívással vagy akár hangrögzítő alatt. Amúgy sikerült mégstabilabb behelyezést is kitapasztalnom az eddiginél. Felhúzott fülekkel és kicsit alulról nyomva a dugaszokat a hallójáratomba szuperstabil és mély fekvést tudok elérni. Az AZ80 nem tudott ennyire mélyre becsúszni, sőt, annál bal oldalt hajlamosabb volt a levegőbubi kialakulása. -
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17522 üzenetére
Végülis elővehettem volna a Dire Straits - Money For Nothing cd-t.
Majd a Metallica - Kill Em All limitált kiadású, tűzmintázatos Jump In The Fire Engine Red vinylemet is berippelem magas bitrátájú flacba.
Amúgy nekem is bőven elég a tisztességes sztereó, nem leszek Atmos függő.
A Samsung telefon rendszeréhez és szolgáltatás csomagjához olyan szinten hozzászoktam már, hogy jó ideig nem fogok váltani róla, és alapvetően hangminőség terén kimagasló, még ha nincs is bőséges kodek választéka. -
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #17526 üzenetére
Esetemben A&K PA10, ami nagyságrendekkel jobb crossfeedet valósít meg, mint ami pl az ifi xDSD Gryphonomban volt. De ugyanígy része a komolyabb többezer dolláros Cayin / A&K DAP-oknak, max nem térnek ki a fontosságára nagyon részletesen. De még bkercso valamelyik MFA generációjában is volt kapcsolható crossfeed, hogy fórumon belüli gyártót is említsek.
-
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #17522 üzenetére
Bonyolult ez. A sztereót hangfalra mixelik, ahol a fizikai közvetítő közeg mindent eljuttat mindkét füledre. Ezt fülessel csak crossfeeddel lehet utánozni, ami TWS-eknél pont nincs. Hallgass meg pl random Beatles számot, ők előszeretettel kevertek csak bal/jobb oldalra dolgokat, fülessel kifejezetten kellemetlen. Ráadásul fáziskorrigált crossfeeddel jó csak, ami ritka. Akad egy fejhallgatóerősítőm, ami ezt tudja, nem volt olcsó darab. Nagyon nem.
Na a Dolby Atmos cuccok meg fejhallgatóra vannak keverve, vagy megoldja a dekóder, fene tudja, a végeredmény jobb.
Az LDHC meg kínai codec zárt forrású komponenssel, biztonsági okokból nem találod meg a Samsungokban, meg a többi nyugati kultúrkörös telefonokban. Ott LDAC van.
-
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17510 üzenetére
A dugaszok gyengébb mágneses tartásának semmilyen hátrányát nem tapasztaltam még. Igazából berázkódnak egy stabil és állandó pozícióba úgy, hogy a Technics logók belülről picit lefelé, nem teljesen merőleges vagy aközeli pozícióba állnak. A fedél mágneses illeszkedése viszont kellően erős ahhoz, hogy egy véletlen mozdulattal semmiféleképpen ne nyíljon ki. A tok fedele fém, a teste pedig matt műanyag, semmilyen kivetnivaló nincs benne.
Az LC3-as marhaságot biztosan orvosolni fogják későbbi firmware-el, de engem ez Samsung telefonnal LC3 támogatás nélkül és LDAC-ot használva nem érint. -
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17440 üzenetére
Ha újra kell ragasztani, akkor nagyobb felületre könnyebb kenni bármilyen ragasztót. A matrica aljára vagy a vetőcső fedett részére is könnyen kenheted. A nyúlánk cuccnál többet kell ügyeskedni, hogy pontosan visszatedd a szegélyre, és ha egyszer megolvad, többé nem is fog megszáradni.
Nekem az AZ80-ra valahogyan mégis jutott pici mennyiségű zsír a vetőcsövek szélére a szivacsok ellenére, bár egyszer sem áztattam át a harangokat vízben.
Ha leveszed a harangokat, és lámpafényben nem látsz semmilyen eltaknyolódást a szövethálókon, akkor biztosan jó állapotban vannak. Ha esetleg vannak rajtuk kisebb porszemek, finom ecsettel nagyon finoman áttörölheted, azzal még nem okozol kárt.A tokban lerakódott zsírt most már én is napi szinten törölgetem fülpiszkálóval, nehogy leapadjon bármelyik érintkező is.
-
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17438 üzenetére
Ahogy a képen is feltűnt, a valóságban is egyértelműen látszik, hogy a vetőcsőre matrica alapú védőháló van felhelyezve, aminek a java a vetőbe dugott belső mikrofon fedő részére tapad. Ha eltömődik a háló, könnyen cserélhető szervízben és házilag, vagy akár tisztítás után is újra felragasztható pontosan. Az AZ80ra vékony és nyúlánk fekete ragaccsal van felragasztva a háló a vetőcső szegélyére, amivel nehezebb boldogulni, amikor eltaknyolódik az állaga. Az AZ100 tokjában is csak 2-2 érintkező van 3-3 helyett nagyobb távolságokkal, illetve az érintkezők helye is tágasabb, így nehezebben is ragadhatnak le, ha bejut oda egy pici zsír. Jártam már úgy a 80as tokjával, hogy 2 érintkező is leragadt a zsírtól, aztán emiatt nem akart tölteni, csak pirosan villogott. Át kellett forgatnom rajtuk alaposabban a fültisztító pálcát és fogvájóval finoman bökdösnöm ahhoz, hogy kibújjanak és ne is ragadjanak le újra később.
-
coolpet
senior tag
válasz
<Adamsky> #17404 üzenetére
Kicsit utánnaolvastam, és az APTX a Qualcomm kiváltsága. Van egy ilyen fülesem, a Haylou Moripods, de nem vagyok nagyon megesve tőle, pedig tudja.
Mondjuk 8000Ft-ért mit várhat az ember.
Szeretném ha jól szólna, és szánok is rá akkor pénzmagot.
A Samsung Buds 2 Pro tetszene, de alig kapható valahol, és elég borsos ára van.Esetleg Árgép-en kívül van valahol jó áron megbízható bolttól?
Nevenincs boltok garanciális szervizével vagy szállítással kapcsolatban már többször volt bajom.
-
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17363 üzenetére
Lehetséges, hogy azt a bass csúszkát a Sony Clear Bass ihlette.
Éjszakai próbálgatás alatt úgy hallottam, hogy 250 Hz-ig nagyjából minden mély frekit átölel. Ha nagyon maximalisták lennének a fejlesztők, igen, adhatnának egy parametrikus eq-t, de egyáltalán nem szorul rá az AZ100 sem.
Amúgy a legtöbb 10 sávos eq-nak ez a beosztása: 32-64-125-250-500-1k-2k-4k-8k-16k
Ezekkel már lehet széles intervallumban állítani a hangzáson, ha nincs nagyon elszabva gyárilag az adott hangcucc.
Ez az AZ100 igazából egy vérfrissített AZ80 teljesen hasonló hangzásképpel, de ferrofluid meghajtókat kapott, kompaktabb, könnyebb is lett illetve az ANC hatékonysága is javult kis mértékben. A Spatial és Dolby Atmos viszont már inkább sallang, nem hinném, hogy valaha is rájuk szorulnék.
Egyáltalán nem bántam meg a vételt, mert bőven hozza azt a javulást, amit vártam, de az AZ80 ugyanúgy remek vétel marad, főleg, ha idővel 20 ezret is esik majd az ára. -
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17361 üzenetére
Nem azok a szokatlan frekvencia beosztások vannak, mint a korábbiaknál, hogy 100-315-1k-3,15k-10k, hanem a több sávosaknál megszokottak annyi módosítással, hogy 250 alatt egy bass csúszka van, illetve 16k helyett 12k. Ezzel így sokkal alaposabban testre szabható az AZ100 hangja.
-
Takuun
aktív tag
válasz
<Adamsky> #17222 üzenetére
Janaboy és <Adamsky>
30 fős open officeban ülök, egy közel 900nm-es irodában, melyben 110 másik ember bóklászik. Több százmilliós projektekkel dolgozok, nem tudok koncentrálni, ha azt kell hallgatnom kinek mikor szart a kölyke, milyen egyéb hasfájása van (körmös lemondta, ura megcsalja, mit főzzön stb.). Ráadásul, ha nincs füles a fülemben és észreveszik, valahogy kényszert éreznek, hogy beszéljenek hozzám.
Szóval kell, hogy be legyen dugva valamivel a fülem, ami jól szól, tartós üzemidővel rendelkezik és kiszűri a külvilág zaját, már kis hangerőn is.
Hogy ez egészséges vagy sem, abba most ne mennék bele.
Le se merem írni, hogy ezek után haza megyek és alváshoz E-A-R Classic füldugót használok, már 8 éve, nélküle minden apró neszre felébredek.Fülhallgató nem jön be, egyrészt a szemüveg miatt kényelmetlen, másrészt, abba inkább érzem, hogy belepállok. Vezetékes meg az irodai munka miatt kizárva, nagyon zavaró.
Az Earfun Air Pro 4 ma érkezik a csomagautomatába, 27k volt szállítással Earfün magyar debreceni cégtől. Ez viszont nem saját lesz, hanem páromé, de csak Valentin napon kapja meg, egy Edifier X3-at fog váltani 3 év után.Nekem egy Edifier W240 van, elmegy kategória, első ANC-s fülesem, ennél csak jobbat szeretnék minden tekintetben. Ez szegény meg van hajtva rendesen, állandóan megy mióta megvettem, cégnél 8-10 órát napi szinten, otthon csak néha használom, illetve minden másnap a kondiban 1,5 órát. Hangerő irodában laptopon 11-15%, kondiban 50%, felette nem szoktam használni, mert bántóan sok nekem. Zenei stílusban meg két véglet, irodában dub/deep techno/space dreams - kondiban hard techno/hardtekk/industrial/d&b csak, hogy meglegyen a változatosság.
-
zümzümm
senior tag
válasz
<Adamsky> #17219 üzenetére
Külön külön nem használhatóak. Ha kiveszem az egyiket a fülemből akkor mindkettő elhallgat. Max úgy szokott még szólni mindkettő annak ellenére is hogy csak az egyik van a fülemben, ha a másikat az érzékelőnél fogom, hogy úgy érzékelje mintha a fülemben lenne. De ez sem mindig van igy, lehet a két füles közti távolságot is számít.
Első körben support lesz belőle, aztán reset.
-
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #17210 üzenetére
Ők is feldobták azt az egy review-t, csak jut rá jópár másik, ami az ellenkezőjét állítja. Az a jó, hogy az in-ear hangja az az illesztéstől a pontos hallójárati pozíción át a hallójárat formájáig sokmindentől függ, simán lehet egyszerre mindenkinek is igaza, akkor is, ha ellenkező tapasztalatot éltek meg. A többség akinek 80-asa is volt, intimebb teret tapasztalt az újtól. Mélyebbre megy a hallójáratban, az is változtat sokmindent.
Az akusztikai kamra az légrugóként viselkedik, Helmholtz rezonátorként, meg visszhangkamraként. Mindenképpen jobb, mint pusztán a DSP-vel kompenzálni egy sehogyan nem hangolt valamit.
-
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #17203 üzenetére
Pont az 80-hoz képest panaszkodnak rá a head-fin. A Sony az XM5-tel sokat javított, a Technics meg rontott. Gondolom a szartól messze van, de még gyűljön a valós felhasználói vélemény róla. A világot nem váltja meg, "csak" kimagaslóan jó, de az árszintjén akad konkurencia.
-
UCNLM
tag
válasz
<Adamsky> #17120 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Én is nagyon kíváncsi lennék a különbségre a 60-80 viselete között, sőt nem tartom kizártnak, hogy váltok majd feljebb egyszer, inkább pénz kérdése a dolog, megnézem hogy alakulnak az árak a következő hónapokban, főleg, hogy az AZ100 is megérkezett.
Ahogy tovább kísérleztem, arra kellett rájönnöm, hogy nem igazán érzek különbséget az LDAC ki- és bekapcsolása között. Lehet, hogy a Spotify nem a legjobb terep erre, vagy csak szimplán nem olyan kifinomult a hallásom. Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit is kellene érzékelnem - részletgazdagság, megváltozott hangzás, stb. Új még ez nekem, na.
Amit elfelejtettem írni - a legszubjektívebb dolog, de talán segít másoknak is - hogy a hazai készletek miatt az ezüst színt válaszottam némi tipródás után, és abszolút nem bántam meg. Önmagában is nagyon szép, élőben jobb, mint a képeken, de főleg "ezüstebb", nem fehér, mint a legtöbb stock fotón. Illetve ha megint úgy járnék, mint két éve, amikor 2 órát kerestem hiába szakadó esőben és sötétben a fülest, a világos színnel talán több esélyem lesz.
-
bostone
addikt
válasz
<Adamsky> #17118 üzenetére
Megállapítottam, hogy több idő kell a kitapasztaláshoz, mint gondoltam. Előadónként is külön el lehet játszani az EQ-val...
Ez a mit, mivel téma különösen megkeverheti a lapokat, még az is, hogy milyen alkalmazással kezelem a tartalmat.
Annyi viszont biztos, hogy ma már egy viszonylag olcsó eszköz is megfelelhet a hétköznapokban. -
-
Llew
senior tag
válasz
<Adamsky> #16989 üzenetére
Na, volt időm, kedvem teszteket olvasni, ez a Galaxy Buds FE eddig elkerülte a radaromat valamiért, de jónak tűnik. Alsó-közép kategóriában a Sony WF-C700N volt még eddig szimpatikus, de lehet inkább a Samsung lesz belőle. Rosszat nem nagyon olvastam róla, bár az fura, hogy van ahol kiegyenlítettnek, vagy kimondottan jó középhangúnak írják, máshol meg túlbasszusoltnak.
Lehet hülye kérdés, de melyik/(ek) azok az üzletek ahol visszavesznek fülest? Vagy melyik(ek) azok ahol nem, ha az a kisebb halmaz?
Nem "kikölcsönözni" akarok, csak arra az esetre ha mégis valami gebasz lenne, vagy annyira nem jönne be amit választok. -
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17062 üzenetére
Samsung telefonnal csak akkor hajlamos megakadni az LDAC, amikor úgy nyúlok be a zsebembe, hogy az antennáját pont sikerül leárnyékolnom.
Ha alaposabban megnézed azt a képet a 100asról, amit betettél, jobb oldalt a szürke réteg szélén van egy pici, kilógó cafat, mintha ott szakadás lenne. -
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #17067 üzenetére
A MediaMarkt TV részlege szokott lenni a régebbi cuccok halála. Az S24u + XM5 ott már nem dobja le a sávszélességet, nem akad, nem problémázik, a LinkBuds S még megérezte. Ott százas nagyságrendű BT bigyó van a környéken, és a legtöbb broadcastolja a saját csatlakozási igényét.
-
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #17062 üzenetére
Geopolitikai okokból sem fogsz látni nyugati gazdasági körökben LDHC implementációt, de a körülményesebb licenszelést meg a magasabb telefon oldali fogyasztást sem kedvelik túlzottan.
Az aktuális kedvenc LDAC kütyümmel simán elmászkálok az udvaron, miközben a telefon bent tölt valahol pár fallal arrébb, és elég messzire kell menjek, hogy akadni kezdjen, vagy visszább vegyen a bitrátából.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
-
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17035 üzenetére
Alap esetben nem is kell hozzányúlni a hálókhoz, de nálam már kezdett olyan szinten rájuk olvadni a zsír és ragasztás, hogy inkább le is szedtem. A bal oldali már félre is volt csúszva kicsit.
Meghagytam őket amúgy, de időt még nem szántam arra, hogy kimossam, és vissza is ragasszam a helyükre. A perem is annyira vékony a vetőcsöveken, hogy nem annyira egyszerű szépen megkenni a ragasztóval.
Amúgy kutya baja így, a harangok szivacsai kellő módon védik. A magas tartomány talán egy picivel több lett, de jócskán hangosabb is.
Ránézésre a 100ason egy ésszerűbb, matricás megoldást alkalmaznak, így ha baj van velük, könnyebben cserélhetők a szervizben és házilag is.
Szerintem minden eddigi kialakításbeli hibát javíthattak a konstrukción. -
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17032 üzenetére
Bal oldalt a 80, jobb oldalt a 100.
Nem tudom, hogy a 100nál a védőháló mennyire lesz érzékeny, de nálam a fülzsírtól át is áztak kicsit a 80 védőhálói, és meg is olvadt a ragasztásuk, így kénytelen voltam levenni őket, hiába pucoltam rendszeresen a füleimet.
Rajtam kívül sokan mások is beleszaladtak ebbe a bakiba. -
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17030 üzenetére
Nézd meg a custom eq felosztásait. Van egy bass csúszka, a többi pedig 250, 500, 1k, 2k, 4k, 8k és 12k.
Codecből nekem az aptX mellékes, mert az LDAC tökéletesen teszi a dolgát Samsung telefonnal, még ha az nem is tud LC3at. Az ANC is javult elméletileg, de a 80at is nélküle használom, mert úgy adja a leggazdagabb hangzást. -
Janaboy
veterán
válasz
<Adamsky> #17003 üzenetére
AZ80 nem gyenge mikrofonban?
Amúgy az akku gondot a Sonyra írta, vagyis én arra értettem
De amúgy korábban olvastam már a Sennheisernél is akku gondokat, bár ott még inkább a Momentum TWS 2-nél.
Viszont a Momentum TWS 2 mikrofonban elég gyenge.
Nem tudom a 4-es mennyit javult ezen a fronton. -
Llew
senior tag
válasz
<Adamsky> #16986 üzenetére
Samsung.
Felhasználásban zene, nem baj ha kiegyenlített hangzással, illetve film. ANC jó lenne.
Alapvetően én is a 30-50-es kategóriában gondolkodtam.
Kaptam is rá javaslatokat, de valahogy nem szimpatikusak. Pedig az EarFun Air Pro 4-et a tesztek is dícsérik, csak a kialakítása nem tetszik. -
Llew
senior tag
válasz
<Adamsky> #16981 üzenetére
Nem volt még, ezért is nehéz a döntés. Fájni nem fájna a keret, csak pont azért nem akartam túl sokat rákölteni, mert mi van ha nem jön be. Viszont azért nem akarok 25 körül egy közepest vagy gyengét venni, hogy utána vegyek egy kicsit drágábbat és akkor már eleve vehettem volna elsőre egy kimondottan jobbat.
Vezetékesből sem volt soha kiemelkedő. Eredetileg abból akartam egy közepest, de a vezeték nélküli kényelem elcsábított. -
TIT
veterán
válasz
<Adamsky> #16898 üzenetére
Gondoltam,hogy harang nélkül kiesik,max.a fülemhez teszem a mély miatt.
App nincs de esetleg egy másik zeneplayerrel lenne bass+hangszínszabályzás,de igazából ezek nélkül is jól kéne szóljon.
Közben írt a pana,hogy vigyem szervizbe bevizsgáltatni,mondom 3 napos terméket nem vinnék,főleg,hogy alapból ilyen vacak elvileg. -
TIT
veterán
válasz
<Adamsky> #16893 üzenetére
De az "e" meg "k" is van még a végén.
Póbálkoztam elállással a Bestmarktba vettem,de a szokásos szöveggel leráztak,hogy mivel füles,ezért nem veszik vissza és,hogy ők nem írták az xbasst,mondom mert lehagyták attól még más cég vagy a pana írja vagy ezekszerint ők árulnak xbass nélkülit is?
A kisebb gumiharanggal próbáltam ua.megnézem majd a naggyal,de csak 5-én leszek otthon,ennyire számít a méret?
Nekem T10-es iriver van,még 2006-ban árultuk 50-ért,elég komoly minőség+design,csak a füles kábel szakad el. -
válasz
<Adamsky> #16686 üzenetére
20k azért már nem a legalja, asszony fele ennyibe kerülő Motorola fülese élhetőbb, de tényleg.
Ez olyan, hogy amikor a közép vagy a közép alsó felében sok a hang, akkor úgy csinál mintha túl lenne vezérelve, egyszerűen torzít, recseg. És nem a basszussal van gond, az mély hangok igazából sokkal élhetőbbek. Pl aminél elborultam, mert hallgathatatlan, az Eminem Shake That című száma: ahogy az elején felépül a zenei alap olyan 10 sec körül gyakorlatilag csak valami olyan recsegő, csattogó hangot ad elő, ami szinte elnyomja a szöveget is. Viszont pl itt ~38 secnél, ahogy megjön a mély rész, azt gond nélkül lehozza.
Futok vele egy kört, leírom nekik, hogy felőlem akár ráfizetek valami másikra, de ez abszolút egy csalódás ennyi pénzért, pedig nem vagyok egy nagy audiofil és nincsenek többszázezer, milliós cuccaim.
Patomi: hát, én csak az ajánlott oldalt néztem, sok időm nem volt választani, ott titkos befutónak írták, a márkával pedig nem volt rossz tapasztalatom. Hát , nem befutó, az tuti.
-
Bacusuz
őstag
válasz
<Adamsky> #16528 üzenetére
igen ezek megvannak így a hallgatás megoldott de
-kényelmesebb, kisebb
-a SH fejhallgatómban fáj ha sokat használom, nyomja a szemüvegem
ezek okán is lejjebb adnék a minőségből.egyébként ezek a kombinált töltő/type c adapterek nem is rosszak, lehet rendelek belőlük
ha mindenképp erőltetném ezt a vonalat pl xiaomiból ajánlanátok valamit?
-
L4D1K
őstag
válasz
<Adamsky> #16401 üzenetére
Koszonom a segitseget, jatszottam kicsit a meretekkel es maradtam a felemas meretnel (bal L, jobb XL). Igy nagyjabol helyreallt a bal-jobb hangero es kevessebb a leak.
Probakepp raraktam a loop gumiharangjat - sztem meglepoen jo de nyilvan abszolut nem illik hozza meretileg. (Viszont baromi kenyelmes es tok jol kitoltette a fulemet.)
-
bostone
addikt
válasz
<Adamsky> #16374 üzenetére
Earfun baloldali füles egyszer csak fogta magát és random mód, figyelmeztetés nélkül kikapcsolt. Jeleztem az alkalmazás felületén, hogy gondom van az eszközzel. 2-3 órán belül javasoltak beállítás módosításokat emilben, miután közöltem velük a rossz hírt, elkérték az elérhetőségem és másnap úton volt a csomag, ami egy héten belül megérkezett.
Nem tudom az számít valamit, hogy nem az első eszközöm volt tőlük.
Nem az itthoni disztribútortól vásároltam, lehet azzal tovább tartott volna az ügy, bevizsgálás stb. -
-FreaK-
veterán
válasz
<Adamsky> #16288 üzenetére
Értem, köszi. Amúgy Samsung telóval használom, akkor ha jól értem, egy ilyen usb dongle-val szarabb lesz a hangminőség a normális kodek hiánya miatt.
Akkor másik opció: új tws füles + hozzá passzoló usb dongle, ahol mindkettő támogat valami jobb kodeket, tudtok ajánlani ilyet, jobb ár/érték kategóriában?
-
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #16216 üzenetére
"Na, ja! Elsők között hagyták el a jack-et, és még mindig csak AAC-re képes az összes eszközük. Miért? Mert megtehetik."
Az az AAC nem azonos az Androidon tapasztalható AAC-vel, ne keverjük. Androidon iszonyatosan eligénytelenkedték az implementációt, torz, részlettelen, artifaktokkal teli vacak lesz a végeredmény, míg iPhone-on egészen jó minőségű, adott esetben kifogástalan, és mellette megfelelő antennakiépítéssel nagyon stabil protokoll, ahol nem kell bitrátaveszteségekhez folyamodni.
Az LDAC időben volt hiánypótló, emiatt lett súlya. Nagyon sok nagyon jó eszköz támogatja, asztali erősítők, hordozható hifi komponensek, kvázi szabvánnyá vált, a 24/96 990kbps protokoll otthoni környezetben megintcsak egy nagyon jó szabvány, ahol a minőség maximalizálása a prioritás.
Az LDHC és a Scalable HQ ezekből pont semmit nem old meg. Vagyis a kettő között inog, minőségben nem mutat túl az LDAC-on, de zajosabb közegben alulmúlja az AAC-t. Mindkettő gyártóspecifikus, más nem igazán használja, és habár adott platformon szerencsés együttállás, de kéne valami újat, többet, még nem látottat, valódi előrelépést csinálni, hogy
-
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #16214 üzenetére
Naja az usb-t hamar megöli...
Én még töltés alatt sem szeretem mozgatni a telefont...
Persze gyász, hogy erre szükség van de ez a gyártók hibája. Gondolom nem akarnak fizetni licensz díjat a Savitech felé így aztán nem rakják bele.
Az Apple-t meg inkább hagyjuk...
Szerintem az LDAC is csak azért terjedt el mert a Sony megosztotta a Google-el így az már az android része. E nélkül az LDAC is luxus lenne.
Sony anno megcsinálta az LDAC-t és kész. Semmi fejlesztést nem kapott pedig lenne rajta mit...
HiBy Music appban bekapcsolható az LHDC üzemmód. Egyes telefonoknál így kimegy bt-n még akkor is ha maga a rendszer azt nem tudja. UAT kodek is kimegy ugyan így. -
Atomizer
tag
válasz
<Adamsky> #16202 üzenetére
Itt egy BT-s DAC/Amp a résztvevő, ami ki tudja írni épp mekkora sávszélességgel dolgozik. Az adaptívra visszaugrás önmagában nem probléma, amíg az nem fixen a legalacsonyabb bitrátát jelenti. És itt gyanakszom a telóra, mert ugyanez a DAC Novánál magasabb sávszéllel ment adaptív módban is. Szerintem a telefon energia hatékonysági megfontolásból visszaveszi.
-
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #16202 üzenetére
Budapesten lakom így aztán itt használok LHDC-t. Látod neked akad. Nekem nem. De az LDAC nekem is sűrűn megakadna. LHDC viszont nem. Volt akadásom a Nothing fülesnél de egy reset megjavította. Egyszerűen fel van készítve a TWS-re a kodek.
Pontosan utána nézve az adaptív LHDC 160-1000 között megy bármennyivel. Ez azért sokat számít, hogy nem előre fixált értékek között tud csak ugrálni(mint az LDAC) hanem szabadon akármennyivel.
Én a jobb nadrág zsebben hordom a telefont. -
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #16144 üzenetére
"frissítésnek sem hiszem, hogy sokáig ellent tudsz majd állni."
Frissítettem!
A hangjával nincs semmi probléma.
Igaz akik panaszkodtak ők a 111-es verzióról frissítettek. Én a 112-ről és szerintem rizso is.
Nekem a legnagyobb bajom az a tokba állítva való visszarakás... Annyira természetes nekem, hogy fektetve rakom a füleseket a tokba. Itt meg állítva.
Igen eddig nincs volt hangerőállítás. Buds 3-al jött ez is.
Igaz azon se nagyon használom mert az ANC és a transparecy üzemmódon kívül mindent óráról vezérlek. -
rizso
addikt
válasz
<Adamsky> #16144 üzenetére
Nekem is megjött ma reggel a Buds Pro 3, ki sem próbáltam, ment rá a frissítés. Nem tudom milyen volt az elcseszett frissítés, de a mostani 121.121.036 rendben van.
Sajnos iPhone-nal használom, így lehet, hogy a maximumot nem tudom kihozni belőle, de így is elég jól szól, abszolút élvezhető a hangja, kényelmes, szerintem stabilabban ül a fülben, mint az előző Sonym. Hívásminőség/mikrofon feleségem elmondása szerint teljesen jó.
Amit kicsit szokni kell, az az érintős vezérlés, rá kell érezni, hogy hol és hogyan értékel, pl a 2x érintést is viszonylag lassan kell elvégezni. Illetve noise control fülesről történő állítása csak "noise cancellation" és "transparecy", ha egyiket sem akarod, akkor alkalmazásból tudod kikapcsolni.
Ugyanitt eladó bontatlan Oneplus Nord Buds 2 fehér színben
-
-
tomp
félisten
-
-
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #16089 üzenetére
Azért a "They also got rid of any and all high-frequency energy so now it just sounds like a 96kbps MP3 recording of an AM radio broadcast." kijelentés nekem érdekes. Ennyire nem cseszhették el direkt a hangját.
Ettől függetlenül kíváncsian várom, hogy milyen.
Szerintem az első példányokon az eredeti fw lesz azaz amelyikről frissített. -
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #16084 üzenetére
Igen erre írtam azt, hogy nekem a Buds Pro 2-nél is volt hasonló. Frissítés után pocsék lett a hangja. Semmi nem volt a helyén.
Nyomtam egy resetet és megjavult a hang. Mintha összekavarodott volna az EQ.
Buds Pro 3 még nem jelent meg. Szerintem még reszelgetik az egészet. -
-NoVa-
veterán
-
L4D1K
őstag
válasz
<Adamsky> #15985 üzenetére
Hali.
Technics fülesem van, nagyon vigyáztam rá és mégis elhalkult a bal oldal. Megnézztük nagyító alatt - nem volt látható szennyeződés - pont amiatt mert itt már okosan tettek egy szivacsot a gumiharanga.
Visszaküldtem gariba és kicserélték,
DE
Képesek voltak leírni a javítási naplóba h helytelen használat / higiéniai befolyás miatt ment tönkre - és innentől kezdve a garanciálás javítás nem terjed ki hasonló esetekre.
Ezek után én úgy vagyok vele - tessék úgy megépíteni egy terméket h általános János füle bármilyen körülmények között se okozhassom hasonló hibát.
-
-
Mauzes
addikt
válasz
<Adamsky> #15983 üzenetére
Tegyük fel, használhatatlanra belhalkult a fülesed. Nem tudod, mi az oka, de magától nem fog helyrejönni. Na erre a gyártó azt javasolja, hogy inkább vegyél egy új terméket. Nehogy megpróbáld helyrehozni olyan hack-kel, ami már másoknak működött.
Hát nem tudom, szerintem ez elég balga hozzáállás lenne.
-
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #15784 üzenetére
Az attól függ!
Ha EQ, Atmos, drót mentes töltés jön csak mint extra akkor nem veszem meg mert felesleges lesz.
Jobb akksi időt remélnek? LHDC 96kHz-el 4órát bír "Max" zajszűréssel.
Én szabadnapokon napi 6órát hallgatok zenét egy húzásra azaz igen, töltési szünetet kell tartanom de még én is azt mondom, hogy nem kell jobb akksi idő. 4óra bőven jó.
Akkor a NeoBuds Pro 2-nél elsírnák magukat a 2óra 20perc üzemidővel.
Elég nekem az Edifier NeoBuds Pro 2, OnePlus Buds Pro 2, Buds 3, Nothing Ear. -
válasz
<Adamsky> #15525 üzenetére
egy próbát megért
a második felének (a-b teszt, hogy melyik tetszik jobban) még lenne is értelme. gyári presetek vannak, de amikor nagyjából beállítgattam a sajátot, már nem érdekeltek nagyon. meg hát 8 sávot nem nagy dolog kézzel tologatni, 31-et már bonyolultabb.
a hangszóró motion+, azt teljesen lapos eq-val használom
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Corsair Dominator DDR5 32GB 6000mHz
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest